Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 01: Bayern (A) 17.09. ~ 21:00h

Istaknuti odgovori

Pocinje liga prvaka i prvo kolo odmah ni manje ni vise nego Bayern Munchen.

Bice izuzetno tesko, po meni je Bayern najbolja domacinska ekipa na svijetu i ligu prvaka smatraju jedino pravo takmicenje do kojeg im je stalo i svake godine im je glavni cilj osvojiti ligu prvaka jer Bundesligu sa 50% snage svakako osvajaju.
Ono sto mozemo ocekivati od Bayerna je visok intenzitet tokom citavih 90 minuta, nestvarno je koliko su fizicki spremni i koliko trce. Takodjer igraju i visoki presing i iako im je to najjace oruzje cesto zna biti i pogubno za njih jer ostavljaju nazad mnogo prostora tako da se nadam da ce Neto, Palmer i Pedro biti u stanju to iskoristiti. 
Njihova 3 najbolja igraca su Kane, Olise i povredjeni Musiala koji na srecu nece igrati. Uzdam se u Cucurellu jer licno smatram da nam najveca opasnost dolazi od Olisea, meni licno mozda i najbolje desno krilo na svijetu trenutno, ispred Yamala. Naravno i Kane koji trpa nemilice i nasi moraju biti fokusirani maksimalno.

Sto se tice nas, nadam se da je Estevao ozdravio i da ce biti spreman. Mozda u ovoj utakmici ne bi bilo lose razmisliti o maloj promjeni taktike i probati igrati na kontre a ne po svaku cijenu traziti pas igru od golmana. Ovo je ekipa koja po meni igra mozda i najjaci presing na svijetu a posebno su nahajpani na svom stadionu koji je uvijek pun i uglavnom su to pravi navijaci koji navijaju a ne pozorisni gledatelji kao kod nas.

Bice jebeno ali za ove utakmice se i navija i prati fudbal i ovo je ono sto smo svi jedva cekali.

Sto se tice postave izveo bih ovako:

Sanchez
James, Chalobah, Tosin, Cucu
            Caicedo, Enzo
  Estevao, Palmer, Neto
                  Pedro

Nadam se da su svi spremni, ionako smo oslabljeni neigranjem Delapa, Colwilla i nedaj boze da Palmer, Estevao nisu dovoljno oporavljeni ili da je Pedro nespreman... jebani smo. Kako god, nema predaje i dati sve od sebe. U ovakvim utakmicama potrebno je dati mnogo vise nego uobicajeno tako da jako od starta pa do kraja.

Btw zadnji put kad smo igrali protiv Bayerna, ovo nam je postava. Jedini Reece James prezivio. Izbaci Kante i imas ekipu u rangu Fulhama.

image.thumb.png.dbba9423cf1838589af9c67f5e9ff082.png

• Autor
14 minutes ago, Whisper said:

Strah me blamaze, al ozbiljno.

Ja se samo nadam da nas trener nece izvesti neki saren sastav jer tek bi onda najebali. Ovo su utakmice gdje te trema i pritisak pojedu i zato nam treba sto vise igraca koji su prosli ovakve utakmice tokom svojih karijera bilo to za klub ili reprezntaciju. Zato Cucurella, Chalobah, James, Caicedo, Enzo, Palmer, Neto i Pedro moraju igrati, moramo imati taj kostur a ostali nek se poredaju. 

17 minutes ago, hamco said:

Ja se samo nadam da nas trener nece izvesti neki saren sastav jer tek bi onda najebali. Ovo su utakmice gdje te trema i pritisak pojedu i zato nam treba sto vise igraca koji su prosli ovakve utakmice tokom svojih karijera bilo to za klub ili reprezntaciju. Zato Cucurella, Chalobah, James, Caicedo, Enzo, Palmer, Neto i Pedro moraju igrati, moramo imati taj kostur a ostali nek se poredaju. 

Ja retko kad imam tako negativna ocekivanja, cak sam i za PSZ bio optimistican donekle, al posle prvih meceva ove sezone sam video da Mareska nije naucio na greskama i zbog toga me strah. Nadam se samo da ce igraci sami od sebe da potegnu koliko mogu.

Brentford je teži protivnik od Bayerna. Ozbiljno kažem, ja se manje bojim Bayerna od bilo kojeg PL bunkerasa.

5 hours ago, Whisper said:

Strah me blamaze, al ozbiljno.

Neka nas u Ligi Sampiona, taman i blamaze dozivljavali. Ovo smo cekali 2 godine. 

U srijedu ce najvise zavisiti od pristupa. Do trenera je kako ce psiholoski pripremiti momke. Ako se igraci prepadnu samog takmicenja, pa i protivnika onda bi mogli 4-5 komada fasovati. S druge strane, ako prezivimo prvih 15ak min, malo se oslobode i pocnu igrati kako znaju, sve je moguce. Prije svega trebaju uzivati u ovakvim utakmicama. Borili su se citavu proslu sezonu za top 4 da bi dosli tu. 

Mali Santos treba startati ili ovaj mec ili protiv Uniteda.

on (mareska) mora da se prilagodi drugačijem rasporedu, a naravno da će imati podršku svih nas, u to sam uveren

ja čak očekujem, ili bolje reći da se nadam da će malo iznenaditi, jel mislim da će preterano sad ozbiiljno shvatiti ovaj meč, te da neće pucati sebi u noge kao za ikend, ali ajde, znaćemo nešto kad vidimo ko je sve na raspolaganju na otvaranju LŠ

daleko od toga da podcenjujem Bajern, ali znam i da ovaj tim može mnogo više, videli smo to pogotovo protiv PSG; a sad smo bar donekle bolji, samo da Palmer naravno bude spreman

Ja se samo plašim naše odbrane, to jest kako ce se oni nositi sa četvorkom koja nosi Bayern na pocetku ove sezone a to su Kane, Diaz, Olise i Gnabry, trenutno su baš raspoloženi. 

Oni će sigurno nametnuti jak tempo od pocetka tako da bez koncentracije nazad i hrabre igre prema napred nemamo sta trazit

Da su neki svemirski brod nisu, da nam mogu uvalit par golova ako im dopustimo da se razmašu mogu, tako da do nas je.

U srijedu Bayern pa u subotu United, borili smo se cijelu proslu sezonu za ovo tako da izvolite dečkići pokazite koliko mozete.

• Popularna objava

Napokon povratak u Ligu Prvaka i prvo kolo što bi se reklo protiv kobasičara. Ranijih godina, kada bi te pitali protiv koje ekipe ne želiš da igraš u grupi, u ovom slučaju u prvoj fazi, odgovor bi bio Bayern. Imali su neke nevjerovatne nizove pobjeda, utakmica bez poraza, na svom terenu ili sveukupno u Ligi Prvaka i to često uz visoke gol razlike. Izvukli smo ih, šta je tu je, igramo u gostima što nije povoljno osim kad je u pitanju eventualni odlazak na utakmicu, ali je po meni dobro što sad igramo protiv njih. Trenutno nemaju 2 jako bitna igrača na raspolaganju - Daviesa i Musialu. Musiala je centralna figura ekipe i bez njega im je teško, a Davies iako često nedostupan taktički jako bitan igrač jer sličnog igrača nemaju. Dosta manje opasnosti sa bekovskih pozicija će da dođe.

Bayern je itekako pobjediva ekipa, a prošle sezone ih je u ovoj fazi pobijedila recimo Aston Villa, pa i Feyenoord nekom ludom srećom, pored poraza od Barcelone koji je donekle razumljiv. Imaju jakih prvih 11, ali trenutno jako malo dobrih igrača koji mogu ući sa klupe. Finiš utakmice bi mogao biti naš ako Maresca bude osvježavao ekipu na vrijeme.

Očekujem da se prekopira sastav i pristup sa utakmice protiv PSG-a. Ne zaboravimo da nam je ovo prva utakmica u sezoni u kojoj ćemo imati nešto više prostora za kontre i polukontre. Očekujem sastav Sanchez, Gusto, Chalobah, Tosin, Cucurella, James, Enzo, Caicedo, Palmer, Neto i Pedro, iako bih ja radije ubacio Estevaa umjesto Gusta i zaigrao u našoj standardnoj formaciji. Nadam se da ćemo gledati jednu dobru utakmicu sa naše strane i da na pravi način najavimo povratničku sezonu. Ipak se zna ko su prvaci svijeta.

I ja isto tako mislim da je Bayern jako pobjediva momcad. Nije to vise onaj strai Bayern koji melje protivnike, dobro u Bundesligi idalje gaze ali to je zato sto su drugi bas tanki. Favoriti jesu, imaju odlicnoh igraca ali ne treba zaboraviti da im je na klupi Kompany kojeg ne vidim kao nekog vrlog strucnjak. 

Ja cu biti zadovoljan i bodom ipak igramo u gostima protiv Bayerna. Ako izgubimo a ne pobijedimo United za vikend onda sam za otkaz treneru momentalno.

23 minutes ago, lampard8 said:

Idem ja tj. u Minkenu sam nastanjen.

Nadam se da cemo izboriti pozitivan rezultat veceras. 

Eh blago tebiii, uzivaj kralju i lijepo se provedi, idemo po pozitivan rezultat. Pozitivno sam ljubomoran 

2 hours ago, lampard8 said:

Uzivaj drug, takve se utakmice pamte. Taman nas natamburali 5-0 bit ce ti nezaboravno. Liga Sampiona i Celzi pod reflektorima, to su noci prave.

2 hours ago, lampard8 said:

Their city, their stadium our fucking trophy! Nema posebnijeg stadiona za navijaca Chelsea van SBa od Alianz Arene. Mnogo sam zeleo da prva LS bude u Moskvi u cast tata Romana al nije bilo sudjeno tako jebiga.

Brate evo zavidim ti. 

Definitivno jedna od utakmica u kojoj se sve može očekivati, od totalne blamaže pa do totalnog remonta Bayerna  što bi čak i bilo manje iznenađenje od remonta PSGa. Mareska je zapravo jedna jako sretna osoba, zato što ima polivalentne igrače na dosta pozicija. Caicedo, Reece James, Cucurella, Enzo, Joao Pedro, Neto znaju svašta. Caicedo vrhunski u defanzivi, a sve više pokazuje i u napadu od ubojitih šuteva do milimetarski preciznih lopti preko protivničkog zadnjeg reda, Enzo fokusiran na igru prema naprijed, ali opet korisniji većine igrača na njegovoj poziciji, precizne duge lopte, ali i ubacivanja iz drugog plana u završnoj fazi i odlična završnica. Cucurella i James defanziva top, u napadu Cucurella je postao ubojiti finišer,dok je James ipak više kreativac nego li finišer kod Mareske itd. Palmer iako nije toliko svestran je jedna od najvećih pretnji u napadu današnjice. Zbog toga samo imam neka nadanja pred ovaj meč, inače bilo kakva eksperimentisanja mareske sa postavom ili eventualne povrede na treningu jednog ili više ovih igrača značit će puno za naše šanse. Ukoliko svi navedeni budu od prve minute na terenu očekujem dobru utakmicu i povoljan rezultat tipa 2:2. 

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.