Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 04: Brentford (A) 13.09. 21.00h

Istaknuti odgovori

• reLo mijenja naslov u Matchday 04: Brentford (A) 13.09. 21.00h

Neko napisa da nece igrati 3 Brazilca zbog nedavnog meca u Boliviji i visinske razlike, te avionskog leta. Ako je to istina, uz izostanak Palmera i Delapa mi smo oskaceni u napadu i ne vidim kako cemo sloziti nesto smisleno. Imat cemo Gittensa, Neta i Guiua uz nespremnog Garnacha. Tu je takodjer George koji je do jucer jednom nogom van kluba bio.

Ko ce igrati iza njih, isto je veliko pitanje. Enzo se odmarao u Grckoj, on je siguran pik za prvi sastav. Hoce li gurnuti Laviu ili ipak Caiceda direktno s aerodroma u sastav? Hoce li opet Reece na veznog? Kako god, mi smo u kreaciji bas u problemu a Brentford nije nimalo naivan protivnik. Kuci su nam uvijek tvrd orah. Gledao sam njihov mec protiv Ville kuci, u 2. kolu. Igraju na isti nacin kao pod Frankom. Dugi auti, trka, organizirana defanziva. Manje kvalitete sad imaju u napadu bez Wisse i Mbeuma ali mogu zaprijetiti iz kontre i prekida itekako. Ako oni povedu, mislim da se mi ne mozemo vratiti i preokrenuti. Branit ce se sa 6 u liniji nazad, tako su se zabunkerisali protiv Ville i pobijedili.

Srecom termin je navece, a Brentford je predgradje Londona pa necemo morati puno putovati i igraci ce imati jos pola dana za regeneraciju. 

Da je 3 boda iscupati pa kako god...

@Wiseyzaboravio si Buonanotea 😀 

Salu na stranu decku mozda treba odmah dati priliku, cekanje nam nista dobro ne donosi, a manjka nam organizatora igre definitivno. Mareska izjavio nesto kao da je rekao Caicedu da se vrati u jednom komadu ali da njje ocekivao da ce ovaj da fasuje crveni tako da nema njemu odmora svakako. 

Svakako nas ceka promasena taktika od starta, ko god da igra. Samo sto nam sad malo manjka individualnog kvaliteta da to nadomesti.

Ma igrat ce svi i pobijedicemo. Njima je otisao trener i to im ke najveći hendikep.

Brentford je katastrofa, sramota ako izgubimo. Trener da ima mozga uveo bi na poluvremenu 3 igraca, Cucurelu, Jamesa i Palmera.

16 minutes ago, Zemo said:

Brentford je katastrofa, sramota ako izgubimo. Trener da ima mozga uveo bi na poluvremenu 3 igraca, Cucurelu, Jamesa i Palmera.

Eto skoro da pogodis.

Nek nismo pobijedili, nismo ni zaslužili. Govno raspalo, da je Caicedo igrao čitav meč protiv Argentine uveo bi i Reece u vezni red jebo mu hljeb mater. 

Sve na stranu Marescine greske i postavka ali odbrana nas je kostala pobjede. 2 gola smo primili ko amateri, prvi pas 50m u prostor i Tosin ko traktor i Fofana koji se vracao toliko sporo ko da je 95. minut. Sta tek reci za drugi gol, 5 nasih igraca protiv 2 njihova i Ayer uspjeva da prebaci loptu nazad, tu je i Garnacho mogo bolje, djeluje mi da je posmatrao loptu a nije isao na nju. 

Kako god, zalosno je sto smo prosuli toliki napor i trud da preokrenemo. Prvo poluvrijeme je bilo strasno lose ali u drugom smo ih pojeli, ulazak kvalitetnijih igraca je napravio taj preokret. Pored ispustenih bodova treba vise da nas zabrine igra igraca kao sto su Hato, Gittens, to sto nemamo zamjenu za Pedra i sto nam se Fofana vratio u prvih 11. 

Kad smo poveli malo mi je bilo i krivo

Kad vidim kakvi smo u odbrani zamisljam sta bi nam arsenal i liverpul tek radili.

Ovako protiv njih da igramo ne gine nam pet golova u mrezi.

Nekako kontam ovim kiksom je i reality check.

Da se ne umislimp da smo sila neka kad bgm nismo. 

Nasi moraju stopera dovest klasu pa makar 200 miliona kostao..

Onaj tosin mi je smotan, kad god primi nazad loptu a igrac ga napada meni muka

palmer zicere masi, katastrofa jednostavno

Zasluzili smo pobjedu itekako. Ovi su od 40. minute zadrzavali, krali vrijeme, svaki aut ili korner isti fazon. Dodje jedan igrac, pa ostavi loptu drugom, onda drugi muda, namislja pa kao ostavi trecem. Sve u redu da se slabije ekipe koriste i takvim sredstvima ne bi li bod otkinuli favoritu, ali ovo je smijesno veceras bilo. Drugo poluvrijeme se trebalo minimum 10 minuta duze igrati.

Mi se toliko napatili da im probijemo bunkercinu i jos preokrenemo. Na kraju primimo toliko jeftin gol da ne vjerujes. Zbog ovakvih stvari smo daleko od vrha.

Kritike treneru sto je krenuo s Fofanom a pohvale jer ga je vec na poluvremenu izbacio. Taj treba biti na dnu rotacije i zaigrati samo u slucaju da nikog nemamo na stoperu.

U pripremu utakmice uloženo vjerovatno 5 minuta. Postavljeno kao da nisu znali protiv koga igraju, pri tome vjerovatno je došlo do podcjenjivanja protivnika. Protiv ekipe koja je došla da se brani postavio je Fofanu na desnog beka, pored 3 bolje opcije na klupi, a na drugoj strani je bio Hato. Igrali smo najuže moguće, najčešće su svi stajali u širini 16-erca blizu jedan drugom. Toliko malo prostora je bilo da je spalo na Chalobu da kreira. Protiv protivnika koji je došao da se brani nismo imali rezervnog napadača na klupi, a klasičnu 9-ku nikako u kadru. Joao Pedro se kao napadač nalazio posvuda na terenu, tako da je falilo fizičko prisustvo pravog napadača. Prekide smo katastrofalno izvodili, nakon što smo sve bodove koje imamo osvojili zahvaljujući njima. Vratili smo se na bezidejne kratke kombinacije. Kad već imamo dodatnog štopera, pa nabaci je. Utakmica očajno pripremljena i ne može se ni sa dream teamom puno bolje.

18 hours ago, Whisper said:

Svakako nas ceka promasena taktika od starta, ko god da igra. Samo sto nam sad malo manjka individualnog kvaliteta da to nadomesti.

Je l sad vreme za otkaz, jeste.

• Popularna objava

kriv je trener pre svega, po ko zna koji put sam se sebi sere u usta, ne znam kako to drugačije da napišem

dva beka su mu na klupu, fofana koji uopšte ne treba tu da bude, kreće od prve minute i to po strani

njegove rotacije su nerazumne, nije ti to FIFA da ti promeniš tek tako, razumeo bih npr. da je stavio Gitensa od prve ali da nije rizikovao sa Hatom odma, ne on majstor odma stavlja Gitensa, Hata (pritom ima Fofanu na drugu stranu), plus stavlja nekog anonimusa na bitnu poziciju i kako onda da se ne pogube svi kad prvi put i igraju zajedno, pa to može na pripremama da proba a ne na gostovanju u premiershipu

Dzordz je ponovo promašaj, on osim da primi loptu, ništa drugo ne može a dobija po 45 minuta

men menadzem mu je ne nula, nego u minusu, Pedra stavlja od prve minute, onda ga vadi, Gui vraćaen sa pozajmice nije ni na klupi

ovi bodovi su bitni ko kuća za osiguravanje top 4

Liverpul, Arsenal, Siti sa tim otpacima naprave razliku, posle se nešto guze u derbijima i to je to

ovo što mi radimo je rang tima iz sredine tabele što je i naš domet sa gos. nebitnim

Pobedu jesmo zasluzili ali to je fudbal. Teraj dalje. Golman, stoper, spic golmqn stoper spic i tako dve god. Das pare za Fofanu, Disasija, Badijasila, Tosina (blizu 200 milki) da bi se ispostavilo da je Caloba koga imas za njih klasa. 

Golman (4 dovedena cirka 100 milki) nijedan za prvog golmana. 

Sad cemo videti kako smo se proveli sa spicevima. 

Maresca, losa procena, ispravio gresku na vreme ali jbg. 

Gorak ukus i dalje nakon sinocnje utakmice. Na ovakvim mecevima se pokazuje jesmo li sazreli kao ekipa. Izgubili smo 2 boda, sada imamo samo 8 iz 4 meca a raspored nam je itekako isao na ruku. Jos kad uzmes da smo 2 pobjede ostvarili uz dosta srece protiv Fulhama i katastrofalnog West Hama, tek onda to ne izgleda dobro. Liverpul i Arsenal nikad ne bi izgubili 2 boda ovako.

Sada moraju itekako potegnuti jer sve utakmice do reprezentativne pauze su bas teske. Moze se lako dogoditi da uz par poraza padnemo psihicki kao prosle sezone, pogotovo jer vec imamo 2 kiksa. Ovaj trener nije u stanju izvuci ekipu iz kanala ako krene nizbrdo. Nadam se da cemo ipak malo podici koncentraciju da to sprijecimo. Obavezno nastaviti rotirati igrace, niposto zbog jednog meca izbaciti pojedince kao sto je znalo u proslosti biti. Jedino Fofana je poznata kiksercina i treba biti zakucan na dno klupe.

• Popularna objava

Opet po defaultu se golman kritikuje i napada. Ne znam stvarno kakvu zamjerku je zasluzio za sinocnji nastup. Cak vise u par navrata nas je vadio svojim dobrim odbranama. I vise uopste ne komplikuje sa pasovima, dosta cesce izbija loptu kada ga pritisnu. 

Ovo ne znaci da vec sljedeci mec nece napraviti glupost ali za sada stvarno nema potrebe da se njega napada.

Sve smo vec rekli sto se tice utakmice i Chelsea, ali zaista ovaj Brentford i ostalih 15-16 ekipa iz Premiershipa pokazuju zasto je ova liga najjaca. Koliko god Brentford igrao defanzivno i ruzno treba ih pohvaliti za trud, zelju, angazman, fizikalije, udaranje, duge lopte iz auta koje putuju po 40 metara direktno u sesnaesterac... milim uz sve svoje limite koje imaju uspjevaju da budu opasni, ne zaboravite da su dobili i Villu skoro u ligi i Bournemouth u kupu.

To je draz Premierlige a zaista ako se malo osvrnemo na ostatak lige, ekipe od 6 do 15 mjesta su izuzetno dobre, igracki, takticki, fizicki, tehnicki i tako jedan Fulham, Brighton, Everton ili Bournemouth hladno mogu svakog pobjediti i oduzeti bodove svima.

U Premierligi fakat nema laganih protivnika a pogotovo u gostima. Ocekujem da ce prvak imati max. 85 bodova.

Brentford nista posebno, nisu ni imali neke velike sanse. Ne mozes sebi dopustiti da orimis onakav gol u nadoknadi. 

Trener izmislja toplu vodu, pokusava bez bekova, u drugom se odma vidjela druga prica, nije mi jasno sto od pocetka nije krenuo tako i do kad misli maltretirati Jamesa.

Zato sam ja samo za Dzejmsa i napisao kako to da igra protiv Andore pa su bili komentari .....

evo nam sad Andora, jel je upravo naš trener izjavio da je bio umoran, a videlo se da ekipa totalno drugačije sa njim na terenu izgleda

Gusto je igrao nešto sitno kolko vidim za Francusku..

ne znam, ne može jbg tako, ispao je možda Mareska malo tu naivan i sam je sebe uvalio u problem

Nije mi jasno tek stavljanje Dzordza ponovo, ne mislim da je Gui neki spasilac ali dečko je po zvanju napadač, možda je mogo neki centaršut da ide na njega, a ne da u zadnjim minutima onako prospemo bodove

stara lisica Murinjo je imao običaj i štopera da trpa u napad u takvim momentima samo da nabija duge lopte

NIje stvar u tome tolko dal je Dzordz dobar igrač ili odličan, nego više da je tu možda pogrešio, on je prvo Dzordza stavio u igru koji nije imao nijedan prodor, Govnaćo jeste

zvučaće maliciozno ali njegovi razlozi za izbor igrača su samo fizička sprema

i da, koja logika da Dzordz dobije minute, a Fofanu koga ionako ljudi sve više mrze, njega stavlja da igra po strani, komično 

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.