Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 23: Man City - Chelsea 25.01. 18:30 Subota

Istaknuti odgovori

Otvaram opet temu jer ste picke i plasite se da ne unistite svoj skor 🙂

image.png.cef938cf70dccb76c5d6c50c5d8e90a2.png

Novi El Plastico, City u kurcu, malo kao dizu formu, al su protiv PSG-a pokazali da su i dalje u kurcu i odbrani im duva promaja kao medju navijacima njihovim na tribinima (jer je poluprazan).

Da li mogu vise prilika dozvoliti nego sto ce ih Jackson promasi?

Sa druge strane, Chelsea u kurcu, odbrana suplja ko glava u Boehlyja. Odran je Wolves u prosloj utakmici, i vratio se komandant Chalobah da zavede red.

Konacno pitanje je: hoce li Maresca napraviti izmenu pre 80. minuta?

Saznacemo u subotu.

Vrijeme je i da Jackson poslije ovakve serije bez gola zabije jedan ili dva, pa da navijaci govore kako je vrh igrac. Dias izasao, City popusio, ali opet ce nazalost igrati protiv nas. Ovaj mec je bitan za top 4, ali tesko da ce Maresca ganjati pobjedu osim ako se ne odvojimo u prvom poluvremenu bas sa nekim golovima.

Manchester City nam dolazi možda u najgorem trenutku. Nisu toliko jaki da nas pobijede 4-0 i da se upale svi alarmi u klubu, a nisu ni toliko loši da ih pobijedimo. Očekujem da ovdje u jednoj dosadnoj utakmici izgubimo sa jedan razlike.

Dobra serija Cityevih rezultata je više posljedica nešto lakših protivnika u zadnje vrijeme. Leicester koji će ispasti, pa West Ham pred smjenu trenera, zatim niželigaš Salford i Ipswich koji je isto drugoligaška ekipa. Opet nisu bili u stanju da pobijede malo ozbiljniji Brentford i Paris. Jesu se popravili, podigli samopouzdanje, ali još uvijek nisu ni blizu svog punog potencijala.

Očekujem da Maresca ovdje krene izmišljati toplu vodu. Napravit će neki novitet u prvih 11 da impresionira Guardiolu, pa da ga on hvali poslije utakmice. Po mojoj procjeni izvest će odbranu James - Chalobah - Tosin - Colwill i Cucurellu na zadnjem veznom, slično onome što smo igrali pred kraj utakmice sa Wolvesima. Eh sad bi valjao taj Veiga koji se pokazao solidno na zadnjem veznom, posebno u ove dvije sedmice koliko će Enzo odsustvovati..

Bit će ovo utakmica na kojoj ćemo imati dosta prostora jer će i oni nas napadati. Jako loše brane kontre ove sezone i tu bi mogla biti naša prednost. Jackson bi mogao ući u neke prilike, važno bi bilo da igra Neto jer je naše najbrže nedopingovano krilo i šteta je što neće igrati Enzo koji zna proigrati saigrača u toj situaciji. Kreativnost će zbog toga dosta ovisiti o Palmeru i (nadam se) Sanchu. Moja prognoza sastava:

Sanchez - James Chalobah Tosin Colwill - Cucurella Caicedo - Neto Palmer Sancho - Jackson

Nakon duze vremena moguce da cu propustiti ligasku tekmu.

Ocekujem poraz. Za razliku od @Adi ne bih iskljucio ni 2+ razlike u korist Citya. Razlog: trener koji sputava samopouzdanje svoje ekipe i koji je u svakom derbiju, bilo kuci, bilo u gostima (sem Tottenhama) postavljao tim tako da ne izgubi. Sad jos ide Cityu i Guardioli za koje je na pocetku sezone pricao kako ce nam godine trebati da dodjemo na njihov nivo, kako trebamo biti zadovoljni sa 0-2 i slicne gluposti. Vjerujem da se za ovaj mec naguzio jos kad je vidio raspored.

Jedina nada je da ga igraci u ovom slucaju nece previse slusati, jer City se itekako nudi, kao sto se nudio svakome u zadnjih par mjeseci. Ranjivi su na mnogo strana.

Jedna od glavnih stavki u pripremi ove utakmice treba da bude gledanje snimka utakmice Citya od sinoc. PSG je apsolutno pokazao kako treba igrati protiv trenutnog Citya, znaci igras fudbal na gol vise i nemas se cega bojati. Oni su daleko od stabilne ekipe iako su malo popravili rezultate, rezultati su samo malo prekrili njihovu nesigurnost. Sinoc cim je PSG smanjio na 1-2 mogao si vidjeti da su automatski poceli gubiti glavu, sekunde nisu bili ubjeđeni u pobjedu, vidis po facama. Znaci taj jedan ubod kad im uspijes zadati ti si vec dosta toga obavio, kljuc je samo da im pokazes da planiras igrati fudbal. Sinoc kada je Dembele usao isto kao da je usao Messi iz najboljih dana, Dembele koji nije nista wow ali je pravo krilo za razliku od onog Korejanca, moglo se vidjeti kako ih muci u svakom smislu.

Svaka taktika osim taktike da svakim posjedom sa sto manje dodavanja pokusamo doci do njihovog gola je apsolutno pucanje sebi u nogu. Pokusamo li cekati njih, pokusamo li izmisljati toplu vodu, pokusamo li neki bunker pisi poraz. Mi smo protiv njih mogli igrati taj model utakmica dok smo imali sigurnost nazad, dok smo imali klase i na golu i ispred gola, imao si se na koga oslonit, plus tada se nije imalo smisla otvoreno nadigravati sa njima. Sada svako oslonjanje na defanzivu je pa u najmanju ruku smjesno, jer smo toliko ranjivi, toliko nespretni, da ne bi izdrzali ni protiv Ferencvarosa 90 minuta defanzive.

Kljuc apsolutno kljuc je da ih napadnemo, da napadamo prostor, bez obzira koliko to mozda nevjerovatno zvuci. Moj strah broj jedan je respekt, da ga ne nazovem drugacije, Maresce prema Guardioli, ako se postavi mlako i bez hrabrosti da nasteti svom ucitelju mi nemamo sta trazit jos cemo i po usima dobit. 

Sto se sastava tice, kao posljedica povreda jedino Caiceda imamo u sredini da je vrijedan pomena, veliki hendikep, sta cemo tu smiksat veliko je pitanje, plasim se same pomisli na neke eksperimente. Zelim samo da sto manje igraca igra van svojih pozicija, da Sancho kao jedino lijevo krilo igra lijevo, da Neto igra desno itd. 

Ocekujem lagan poraz, kao posljedica jednog mlitavog pristupa i respekta Maresce prema gosn Guardioli, to je moje naiskrenije misljenje.

Najvjerovatnije da necu gledati utakmicu, i to namjerno da cu propustiti. Protiv Citya se zna kako ce se zavrsiti, mozda nece najbolje igrati ali ce rutinski odraditi posao. S nase strane ce biti dobrih prilika koje mi standardno necemo iskoristiti i sto ce na kraju presuditi u Cityevu korist.

Barem sam siguran po prvi put u zadnjih 15 godina da nas nece nabiti ko neku kantu s puta.

Ja mislim da je kljuc u Jacksonu i realizaciji sansi. Mi cemo imati sansi za postizanje golova sigurno neovisno o taktici, jednostavno imamo igrace koji ako imaju prostora znaju stvoriti sanse, pitanje je samo da li cemo ih iskoristiti.

Sancho, Neto, Palmer ce stvoriti svakome prilike, ne postoji ta ekipa i odbrana koja ce ih zakljucati. Naravno ako nam odbrana primi 2-3 gola onda smo jebani kako god, tako da i tu treba biti na nivou.

I ja necu moci gledati utakmicu ali se nadam da cemo izvuci pobjedu, realno i X je ok s obzirom da igramo na Etihadu i da su nam i oni direktni rival za top 4.

Ma ja mislim da se svi slazemo da smo mi u ovoj utakmici zapravo sami sebi najveci protivnik, ako se uspijemo izvuc iz tog nekog kalupa utakmica protiv njih iz proslih sezona da su oni jaci a mi smo tu eto jadni da nekako izvucemo zivu glavu, onda ima nade, ali cisto sumnjam, Maresca mi je ovdje najlabilniji.

Nesto gledam oko ove situacije sa povredama veznih igraca, da smo normalni pa da smo sacuvali svog drugog lijevog beka tj. Veigu, da nismo ostali samo sa jednim lijevim bekom Cucurellom. Ja bi pokusao sa iznenađenjem u vidu Cucurelle u veznom redu, upario bi Cucurellu i Caiceda, pokusao bi sa njim u veznom redu iz razloga zato sto on ima tu dozu "zujalice" u svojoj igri, ima tu trku i agresivnost.

4-3-3 formacija kada napadamo, nazad James-Tosin-Trevoh-Veiga, ispred Cucurella, Caicedo i Palmer, napred Sancho, Neto i Jackson. Kada se branimo ide 4-5-1, opet kazem Cucurella bi dao te trke u sredini i tako dosta pomogao Caicedu, ako zagusti lagano se mozemo spustati sa 5 igraca u zadnjoj liniji, tako sto se Cucurella spusti na lijevog beka dakle svoju prirodnu poziciju a Veiga na stopera, poziciju koju je igrao u karijeri. Dobijas 5-4-1 u fazi odbrane, vjerovatno bi mozda skripalo malo u zoni ispred zadnje linije jer bi Caicedo bio ostavljen na vjetrometini u smislu nepostojanja adekvatnog partnera za razbijanje napada protivnika, ali jednostavno bi Palmer morao dati vise trke.

Mozda lupam, mozda bi ovo bio totalni promasaj al sve mi je bolje od toga da Dewsbury Hall uleti umjesto Enza i eto to je to, sta nam bog da.

Izgleda da ce Enzo i Colwill biti spremni za mec protiv Citya. Lavia je out nekoliko sedmica.

Sa spremnim Enzom mislim i Colwillom mislim da cemo igrati sa ovim sastavom:

Sanchez
James, Chalobah, Colwill, Cucu
Caicedo, Enzo
Madueke/Neto, Palmer, Sancho
Jackson

Dovoljno dobra postava da pobjedi bilo koga pa tako i City.

7 hours ago, Adi said:

Fali po bek iz Srbije na obje strane. Naši bi uzeli sa 30% posjeda.

Zamišljam situaciju u 60. minuti: Mourinho se okreće ka klupi, tamo sjede Makelele, Fabregas, Ballack, Joe Cole, Robben, Costa, Jimmy i diže Mikela na zagrijavanje.

Ne vidim fazon.                                         :D

Pitanje za Spahu (i druge, ali kod njega sam to specijalno primijetio), koji često baca hejt na Lamparda zbog odlazak u City, što je ok. Ali moje pitanje je, zašto Cech koji je otišao u Arsenal (i to puno veći rival) nema isti tretman?

Na kraju se sastavi fina ekipa, a imamo i dosta opcija na klupi (ako nam to išta znači). Ne mogu vjerovati da Neto ne počinje jer je naše najbrže krilo i najbolji igrač za kontre kojih će itekako biti.

Uzbekistanac od 20 godina iz aviona u prvih 11 protiv Chelseaja bez ikakve podrške beka na toj strani. To se mora iskoristiti.

@Adi Neto je bio kriminalan protiv 🐺, zbog toga ga nema u sastavu verovatno. Bice flaster na Palmeru, zbog toga nekako najvise ocekujem od Enza,  jer je on znao da iskoristi taj visak prostora. Ocekujem i da Jackson promasi zicer do 20og minuta. 

Srecno Plavci.

• Popularna objava

Kao što se moglo očekivati debitant je nesigurno ušao u utakmicu i počeo da griješi. U prvom napadu je poklonio gol, u drugom napadu prodao loptu i napravio žuti karton, u trećem napadu ponovo izgubljena lopta i u četvrtom ostao zadnji igrač odbrane kada su Palmer i Jackson izašli sami na golmana.

I UMJESTO DA NASTAVIMO DA IGRAMO U TOM RITMU I ISKORISTIMO TO ŠTO JE PROTIVNIK U KNOCK DOWNU, MI ODLUČIMO ZADRŽAVATI VRIJEME U 10. MINUTI I PRUŽITI IM PRILIKU DA ODAHNU I DA SE KONSOLIDUJU.

Ostatak utakmice nije vrijedan pomena. Da ne navijam za Chelsea otišao bih raditi nešto pametnije i uključiti obavijesti čisto da pratim kretanje rezultata, jer se ništa nije imalo za vidjeti. Odučili smo stajati na terenu i ništa ne raditi. Jedino što je funkcionisalo bila je offside zamka. Ali kad se branimo sa svim igračima znalo se da će se kad tad desiti da zamke jednom ne uspije. Kod gola su 2 posljednja igrača odbrane bili Madueke i Sancho..

Kakav gubitnički mentalitet, stvarno nemam riječi.

• Popularna objava

Ni ovaj 1 nismo zasluzili, tacno mi zao onog momka bezveze pogriješi, da bi dva retarda dobila gol odnosno asistenciju.

Stvarno sve oko kluba ovog mi je postalo apsolutno nejasno, imamo upravu koja je voljna potrošiti pare, imamo te neke sportske direktore i generalnu ideju kako bi klub trebao da funkcioniše. I opet sve rade pogrešno, pogrešni igraci se dovode na pogresne pozicije, trener i nije toliko takticki los, ali opet je pun nekih fix ideja koje su meni kao nekom ko eto vec 15-20 godina prati fudbal prosto neshvatljive. Ako na ljeto ne riješe ove probleme morat cu prestati pratiti fudbal iskreno jer jedostavno ne znam šta da mislim o svemu što se dešava u klubu. Ne vidim racionalno objasnjenje za ovo sto radi uprava i trener. 

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.