Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 19: Ipswich Town (A) 30.12 ~ 20:45

Izmjene 16 članova je glasalo

1. 1. Kada će Maresca napraviti prvu neprisilnu izmjenu?

• 0' - 45'
      0%
      0
    • 46' - 60'
      6%
      1
    • 61' - 70'
      0%
      0
    • 71' - 80'
      60%
      9
    • 81' - 90'
      13%
      2
    • 90'+
      6%
      1
    • nikad
      13%
      2

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Uspjeli ste sjebati komplet sezonu za 7 dana. Bravo luzercine na celu sa trenerom. Sad ide rasulo u nasem stilu. 

77 minuta je celavom luzeru trebalo da makne kurca Disasija sa terena. 

Izgubili sve do kraja luzercine

Sve ste rekli, nikog ne bi izdvajao u pozitivnom kontekstu jer nije niko zasluzio. Nkunku koliko god mi bio drag vrijeme mu je da ide, nista ne donosi kada je an terenu a i vise nego dovoljno prilika je dobijao. Dva desna beka na klupi a Disasi igra desno i to protiv pretposljednje ekipe lige, nevjerovatna odluka. 

Iznerviran sam maksimalno

Chilwell se ne uklapa u listu od 44 igraca, al Disasi moze igrati beka. Welcome to Chelsea.

I ovo suteva sto smo imali nabili smo sa pola metra u blok. Neka nam je bog na pomoci, skidao je pritisak kad smo bili na dva boda od Liverpoola, jeli su govna sa onim "what's the title" a sad smo se uvalili u govna i nismo ni za top 4.

Opet smo igrali ono asimetricno sa Disasijem koji nit je bek nit je stoper. Faticki sa 3 pozadi i ofanzivnim ful bekom, i Maduekeom na svojoj poziciji sa vise def zadacima. 

U postavci mi lici na Disasi i Colwil guse Enza i Caiseda jer ne daju sirinu, nemaju hitrinu i tehniku i protivnik se u bloku lako prilagodjava. Kad Kukurelja igra tog inverter beka on ima hitrinu bolju tehniku i moze sprrintom da nadoknadi kiks. 

Dakle moj Zakljucak je da je ovde Maresca omanuo sa taktikom. 

Da ne pominjem taj faktor umora ali sve je ovo bilo i za ocekivati tako da nam sleduje jos gubitka bodova u ovoj fazi. 

Samo je pitanje koliko Maresca moze da zadrzi kola koja krenu nizbrdo. 

2 hours ago, reLo said:

Nevjerovatno miriše na kiks tj. poraz čak. Ova ekipa nije ekipa od prije 3 utakmice. Nešto je puklo tu, vjerovatno će novinari nešto izroviti. 

Pa desilo se to da smo se htjeli boriti za titulu a trener nas ubijedio da smo mutavi i da nismo mi za titule. Igračima pao moral, kad smo mutavi sad se vraćamo u realnost. 🥲🥲

• Popularna objava

Imao sam goste pa sam utakmicu nisam gledao toliko detaljno kao inace kada pratim svaki detalj ali i tako sam uspio vidjeti neke stvari koje su nas kostale pobjede.

Prije svega selekcija igraca a ponajvise tu mislim na Disasija i Nkunkua. Za Nkunkua donekle i mogu shvatiti jer je Jackson pao u formi i prije toga bio los ali sto Disasi? Pa ajde sto ofanzivno nista ne nudi nego je i defanzivno rupa. Katastrofalna odluka pogotovo kada smo na klupi imali 3 desna beka.

S obzirom da smo u prvom poluvremenu koliko toliko bili i dobri i stvarali sanse od cega smo 2x pogodili okvir gola, golman je branio dobro, ponisten nam je gol i na kraju primljen taj pogodak iz penala koji mozda i nije bio penal, u drugom smo poluvremenu totalno zakazali a ponajvise mislim tu na siftanje Palmera ponovo na lijevu stranu. Ne shvatam naseg strucnjaka sta ocekuje da Palmer kao lijevak moze donjeti sa lijeve strane? Zbog cega ta rokada svaki mec nakon koje uglavnom stanemo sa napadima i izgledamo izgubljeno?

Druga stvar je vadjenje Felixa koji je bio sasvim ok za razliku od Nkunkua koji nista nije pokazao, koji nije potrcao i koji ne zna sta igra, cas je u sredini, cas je lijevo, cas je u sesnaestercu, znaci totalno pogubljen u vremenu i prostoru. Na sve to i njegovo nezalaganje. Sutno bi ga odmajh 01. januara.

Ja ne znam sta je Maresca mislio, ali on ce tek sad morati pokazati sta zna i koliko zna kada je ekipa u kanalu i kada igraci imaju manjak samopouzdanja. Jedan Pep se tesko nosi s tim, proslih godina je Klopp imao problem da ekipu digne iz kanala u toku sezone, kako ce tek Maresca to hendlati pogotovo sa ovom grupom igraca?

Mi do kraja sezone imamo veoma jeben raspored pogotovo ako se uzme u obzir da sa nasim najvecim konkurentima za top 4 igramo u gostima. Znaci nama valja ici u goste:
Newcastlu
Cityu
Forestu
Aston Villi
Arsenalu.

Cak i one domacinske utakmice kao sto su Liverpul, United, Tottenhem ce biti jebene.

Nek nam je Bog na pomoci.

10 hours ago, Walter said:

Pa desilo se to da smo se htjeli boriti za titulu a trener nas ubijedio da smo mutavi i da nismo mi za titule. Igračima pao moral, kad smo mutavi sad se vraćamo u realnost. 🥲🥲

Da ne citiraj i Wiseya posebno i za njega isto pitanje: A da je pricao kako smo u igri za titulu, kako se borimo samo bi stavio ekipu pod pritisak i bas me zanima sta bi onda pricali da je nakon price o tome kako smo u igri za titulu vezali tri kiksa? Pa razapeli bi ga. Haaland je rekao stay humble i nije poslije dao 3 gola pa twiteer bruji o tome, kako bi tek bilo za Marescu.

A ta prica i izjava za titulu mi je smijesna, kako vi znate sta je on u svlacionici pricao, mozda ih je i furao da su i u igri za titulu, da imaju sansu a pred novinarima druga prica? Ta teorija da je razlog lose forme prica o tituli je smijesna.

Slazem se sa Barijem vezano na ovu temu. Previse se to uzima kao uzrok, jednostavno smo pali u formi i malo su i detalji neki odluculi. Sve 3 utakmice koje smo kiksali mogli smo i pobjediti da su igraci pogadjali. Protiv Evertona jackson je maso zicere, protiv Fulhama imao je Cucurella za 2:0 sansu imao je Sancho za 2:1 sansu. Protiv Ipswicha da smo dali gol u prvom a imali smo bruku sansi vjv bi okrenuli.

Hocu da kazem da ta prica nema veze s tim, pali su u formi i to je to. Sad se treba cupati i dici igracima samopouzdanje i formu. Najvaznija je naredna utakmica kako bi se sto prije vratili pobjedama i tom osjecaju.

Mi zaredamo par pobjeda i odmah mislimo da se moze liga ganjat, steta i LP sto ne igramo da i to klepimo.

Sta hocetebsa jacksonom, maduekeom, sanchom i ovom odbranom da se trofeji napadaju.

Jedini koji su vrijedni plavog dresa su caicedo, cucurella, enzo(nakon razvoda) i palmer.

Sanchez mi je isto dobar zadnjih 5-6 tekmi al jos pure.

Jeste katastrofa izgubit od ipswicha al i neki trebaju navijaci sletit na zemlju.

Znali smo kakva nam je odbrana samo je par tekmi to zamaskiralo

Sem Liverpula konkurencija je sva bas tanka. 
City u nevidjenoj krizi, totalni pad dozivjeli gdje ih nije otresao samo onaj ko im je davao previse respekta. United blize borbi za opstanak nego gornjem dijelu tabele. Totenhem ko ekipa s termina, horuk igra bez ikakvog balansa. Rezultati u skladu s time. Arsenal puno slabiji nego prethodne 2 sezone, kako bodovno tako i igrom. 
Kakvo je prvenstvo ove godine dovoljno govori da je Nottingham Forest na drugom mjestu. 
Dakle, sve je otvoreno i nepredvidivo. Liverpul se sada odvojio, no itekako se moglo odrzati u trci da su nasi imali malo muda, a trener pameti. Covjek nije znao izrotirati ekipu kad treba, nije mijenjao pa mu igraci crknu i izgube bodove na 3 ovakve utakmice. 
Sve vise mislim da je @Adi u pravu sto prica za Marescu. Lik se pristupom i izjavama vec unaprijed pravda u fazonu “dobar sam ja kakve igrace imam”. Naravno da se to u ekipi i iza scene osjeti. Samo glup i naivan posmatrac moze misliti da izjave trenera u javnosti nemaju odjeka unutar cijele ekipe, strucnog staba, ma komplet kluba. Cak neke navijace uspijeva anestezirati. Treba neko pitati trenera sta mu je cilj i kada se misli boriti za titule? Jednom kad budemo pocinjali svaku sezonu tako da sve osim titule smatramo neuspjehom, tad cemo postati veliki klub. Dotad smo Wengerov Arsenal i top 4 sampioni. 

Detalji mogu presuditi jedan mec, ne 3 unutar 7 dana. Tu nesto sustinski ne stima.

@Bari i sada mnogi razapinju. To razapinjanje je dio posla. Ako nisi spreman i zelis piliti naopako cijelo vrijeme, onda majstore idi treniraj Lester, Brajton i slicne. Celzi je veliki klub s velikim ambicijama. Biti toliko blizu 1. mjesta nakon skoro pola sezone a pricati da si miljama daleko od top ekipa je uvreda za mozak. Kako ces ti na tome loziti ili motivirati bilo kakvog igraca? 

Elem vidjecemo do kraja sta ce napraviti. Trenutno ne sluti na dobro. Ovaj period ogolio je brojne mane trenera. Uspio je za pola sezone od odlicne sirine klupe uciniti da mu je pola ekipe nezadovoljno jer ne igra a drugo pola previse umorno. 

A jbga sad, prvo svi hvale i pricaju kako imamo sirinu i dobro se handlaju minute igracima sad odjednom ne valja. Realnost je da je ovo samo pad forme, nista drugo. Nema to veze sa izjavama, previse ste se ufatili za to. 

Mnogo vaznije je kako ce trener reagovati i kako ce motivisati igrace da ponovo vrate ovu formu. Newcastle je bio losiji od nas prvih 10-ak kola, evo ih sad uvezali 5 pobjeda i odjednom su tu negdje. 

U ovom periodu dozivjeli smo i neke povrede koje su uticale na selekciju. Cucurella i Neto su imali suspenzije, James i Lavia su se povrijedili, Fofana i Badiashile pa i Dewsbery Hall takodjer dok od Nkunkua nemamo nista korisno. Mudryk bi takodjer dao dodatnu sirinu i opcije jer je drugaciji krilni igrac. Felix je jedini koji je morao dobiti vise prostora, kao i Guiu. 

Nije mi zaista ideja da branim trenera, ali manite se vise te price kako je njegova spika da nismo konkurentni psihicki ubila ekipu i da je to razlog losih igara u proteklom periodu.

Malo se i zaboravlja da je Marseca mlad (neiskusan) trener, ovo mu je prva PL sezona. Tko je mislio da neće raditi greške taj je lud. Ne postoji posao na svijetu gdje u početku ne radiš greške, uči se iskustvom. A sad da li nam je trebao iskusnijih trener (kao u ostalom i sam kadar) je druga priča, ali to smo gdje smo. Po svemu dosad viđenom ja sam uvjeren da će Meresca bit vrhunski trener i još vjerujem u njega i to da ćemo završiti u top4.

Što se tiče izjave o borbi za titulu, možda je i imalo nekakvog utjecaja, ali sve svaljivat na to i toliko se fokusirat na to je poprilično površna analiza. Razlozi krize su jasni, poklopilo se više stvari: umor usljed gustog božićnog raspored, ozljede, taktičke i selekcijske greške Maresce i naposljetku i manjak sreće. 

I još jedna stvar, ove utakmice su pokazale da nam klupa baš i nije toliko široka (kad je PL level nogometa u pitanju). Za Fofanu zamjenu nemamo, defanzivno jakog veznjaka nemamo, zamjenu za napadača nemamo (jer Nkunku to nije).

I za kraj da se još malo vratim na onu izjavu o kojoj se i previše priča, meni se svidjela izjava Gattusa (trenera Hajduka) na pitanje o tituli: "ne gledam tablicu, tablica se gleda zadnjih par kola." Vrh izjava, tako je i Maresca trebao, kakva borba za titulu nakon 10 kola... Igrači trebaju bit fokusirani samo na iduću utakmicu... A i za nas navijače bi bilo bolje da ne letimo nakon par pobjeda. Budi u par bodova s prvim zadnjih par kola pa možemo pričati o tituli...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.