Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 19: Ipswich Town (A) 30.12 ~ 20:45

Izmjene 16 članova je glasalo

1. 1. Kada će Maresca napraviti prvu neprisilnu izmjenu?

• 0' - 45'
      0%
      0
    • 46' - 60'
      6%
      1
    • 61' - 70'
      0%
      0
    • 71' - 80'
      60%
      9
    • 81' - 90'
      13%
      2
    • 90'+
      6%
      1
    • nikad
      13%
      2

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Vrijeme je da se vratimo na pobjednički kolosijek. Nadam se da će nam najveći kikser od golmana u ligi pokloniti gol i da ćemo biti u stanju da izdržimo do kraja. Ne smije se ponoviti i 4. put zaredom loše vođenje utakmice. Maresca je najavio neke promjene, hajde da i to vidimo. Volio bih da budu neke promjene i u toku utakmice.

Ipswich Town FC vs Chelsea FC 2024-2025 Premier League Ulaznice na  rasprodaji sada | Ticombo

Pobjeda. Ne samo sto Adi otvara temu, nego je vrijeme i da se skine to proklestvo Soxxovog boravka u Bosni.

Lako je hvaliti trenera kada sve ide po planu i kada se pobjedjuje. Ajde da vidimo od cega je nas takticar kada ekipu ne ide. 

Suvisno je govoriti koliko je vazno pobjediti, bilo kakav kiks dovest ce u pitanje i top 4.

7 hours ago, Zemo said:

Napravice par izmjena Madueke umjesto Neta i jos jednu 😃

a ne bi trebao praviti izmjene ili?

12 hours ago, Spaha said:

a ne bi trebao praviti izmjene ili?

Normalno da bi trebao i vise.

Sutra igra rezervni sastav radi rotacije, i tu se prosipaju bodovi. Delap će oderati Disasija ko sansku kozu.

Ne mora rezervni, ali mogu igrati Felix i Madueke umjesto Sancha/Neta, a onda od 60. minute kad se Palmer umori - izmjena Sancho-Palmer. U veznom redu može Dewsbury-Hall zamijeniti Enza ili Caiceda, a u odbrani realno ništa ne treba mijenjati jer za bolje ne znamo. 

Pa mi ako kiksamo protiv Ipswicha onda i ne treba da budemo u top 4. 
Ipak smatram da su nam za top 4 najveci konkurenti Newcastle i Villa. Forest ce past do kraja jer nije da briljiraju igrom koliko to rezultati pokazuju.

• Autor

Ko god da je konkurent mi trebamo težiti da što ranije dođemo u situaciju da imamo komotno 2. - 3. mjesto da se u aprilu i maju ne moramo previše trošiti i da se možemo skoncentrisati na FA Kup, završnicu LK i pripreme za Svjetsko klupsko. Kad već od titule nema ništa, ova sezona sa ovako lošim Cityem, Unitedom i Tottenhamom se mora iskoristiti. Peto mjesto će 95% voditi u Ligu Prvaka, a za mene 5. mjesto ne bi bio uspjeh.

2 hours ago, Adi said:

Ko god da je konkurent mi trebamo težiti da što ranije dođemo u situaciju da imamo komotno 2. - 3. mjesto da se u aprilu i maju ne moramo previše trošiti i da se možemo skoncentrisati na FA Kup, završnicu LK i pripreme za Svjetsko klupsko. Kad već od titule nema ništa, ova sezona sa ovako lošim Cityem, Unitedom i Tottenhamom se mora iskoristiti. Peto mjesto će 95% voditi u Ligu Prvaka, a za mene 5. mjesto ne bi bio uspjeh.

Treba biti realan prije svega, kakva crna titula nakon zadnje 2 sezone sto smo s ovim klubom prosli? @Adi Pa prije samog pocetka sezone da ti je neko rekao da cemo biti 5. i da ce to mjesto voditi u LS bil to smatrao neuspjehom? Top 4 prije pocetka sezone je bio neki max koji smo mi svi ocekivali, nemoj da se zavaravamo. Ovo je ista ekipa koja je prosle godine gubila od Arsenala 5:0, Liverpula 4:1, Newcastle 4:1, Uniteda, Ville, Foresta i drugih... kako sad odjednom da tezimo necem toliko vecem sa trenerom koji nema iskustva i kojeg niko od nas nije prizeljkivao? Istina, ove sezone su City, Tottenhem i United u banani ali ne treba od nas praviti odjednom neku uber jaku ekipu spremnu na nesto veliko i vise. Kako bi iko realan ocekivao nesto toliko vise nakon zadnje 2 sezone? 

Mozda ne treba gledati jel to 3. 4. ili 5. mjesto sve dok ono vodi u LS. Nama treba cilj biti liga sampiona, jasan identitet fudbala kojem tezimo i razvoj i napredak ovih mladih igraca. 
Previse smo se zanjeli serijom dobrih rezultata, ja prvi, ali mi moramo imati kao glavni cilj plasman u LS. Sve drugo je bonus, sve ispod je neuspjeh. 
Naravno nije to nesto sto ovaj klub insce treba teziti vec trofeji ali ne mozemo to preko noci. Koliko god bili nestrpljivi, mi moramo prihvatiti cinjenicu da smo krenuli od 0 prije dvije godine i da je sad potrebno vrijeme da se ponovo vratimo sampionskim danima.

• Autor

Zamisli da igramo utakmicu protiv npr. Liverpoola. Očekuješ poraz, bio bi zadovoljan remijem. Na kraju prvog poluvremena vodiš 2-0. Da li bi bio zadovoljan bodom? Ja mislim da ne bi. Ako smo se mi pred sezonu nadali 4. mjestu, a otvorila se realna prilika da ostvarimo i bolji rezultat, onda me 4. mjesto neće u potpunosti zadovoljiti. Prije samo 2 kola smo bili na bod od prvoplasiranog (uz utakmicu više) i odvojeni od prvih pratilaca u borbi za mjesta u Ligi Prvaka. Imali smo povoljnu situaciju i bez ikakvog razloga smo izgubili 5 bodova. Niti su to bili prejaki protivnici, niti smo imali povrede glavnih igrača, niti nas je sudija oštetio, niti smo imali zgusnut raspored. Da je samo trener nešto drugačije pokušao u drugim poluvremenima to bi bile 2 lagane pobjede. Kiksevi se dese, ali su se ovi mogli vrlo lako spriječiti.

Kad se već otvorila mogućnost i kad smo već nizom utakmica u novembru i decembru pokazali da smo kapacitet za značajno prebaciti 70 bodova na tabeli, zašto bih se zadovoljio sa 60 bodova i 5. mjestom.

Što se tiče prethodne dvije sezone. Jesu li te sezone oslikavale realnu snagu ekipe? Nisu. Ti si prvi psovao čitavo pleme Pochettinu jer nas je uveo u Ligu Konferencije zahvaljujući osvajanju 6. mjesta. Vrijeme je i bilo da nakon dvije sezone podbacivanja malo počnemo ili prebacivati očekivanja ili ih barem ispunjavati. Realno očekivanje jeste 4. mjesto, ali uz ovakav City to treba da skoči na 3. mjesto.

O tituli nisam razmišljao ni sekunde, to sam spomenuo čisto da se zna za šta se borimo. Nisam očekivao da se borimo za prvo mjesto, ali sam očekivao da serijom lakših utakmica krajem decembra i početkom januara stvorimo 10+ bodova zalihe ispred ekipe na 5. - 6. mjestu.

Kakvi su konkurenti mi smo do sad trebali puhati Liverpolu za vratom uz minus 3-4 boda. Pogledajte samo gdje smo prosuli bodove.

Sve se slazem @Adi s tobom i isto mislim, ali ono sto pokusavam reci je da ne treba to smatrati tragedijom sve dok idemo u LS na kraju godine i pod uslovom da imamo izgradjen identitet igre i da su igraci napredovali. Mogli bi zavrsiti i 3. na tabeli ali da to bude manje ubjedljivo nego da zavrsimo 5. na tabeli ali da se vidi jasan napredak u svemu.

Realno je da ne mozemo stici Liverpool ali realno je da smo u sasvim ok uslovima da izborimo povratak u LP, što treba da bude jedini cilj ove sezone.

Slazem se godila bi nam pobjeda, al da se sad lomi sezona veceras protiv Ipswicha, to mi je malo pretjerano.

Smatram da ce biti jebena utakmica pogotovo ako im dopustimo da se razmašu, rano vodstvo bi rijesilo mnogo toga. Moguce da ih raspemo, ali moguce i da opet prokližemo, nismo trenutno ekipa na koju se treba kladit, to sigurno.

Ne lomi se nista, ali bi kiks u ovakvoj situaciji i protiv ovakvog protivnika bio bas uzasan. Na ionako krhko samopouzdanje i trenera koji u vlastitu ekipu ne vjeruje, to bi nas gurnulo jedno 5 koraka unazad.

Nadam se da ce igraci imati motivaciju da se isprave za poraz od Fulhama, morali bi.

Fuj fuj fuj

Dao Bog da nesto napravimo u drugom ali ovo je ocaj zivi. Znajuci koliko je Maresca los u vodjenju utakmica i rokadama tokom samog meca - ovdje ide kiks ko kuca.

Zajebao nas je sudija, nije penala vidjelo. Vjerovatno da on nije svirao penal, VAR ne bi mijenjao njegovu odluku.

Što se igre tiče prvih 15-20 minuta jako loše, a onda smo već stekli kontrolu nad utakmicom. Nkunku nevidljiv, sreća pa trener voli da se drži svojih 11 igrača, pa će i završiti utakmicu.

Penal je tuzan. Ovaj dobije sansu u ligi napokon i napravi najgluplji penal (u mikroskopskim uslovima) u univerzumu. Kasnije je imao ok odbrane, ali sjebo je utakmicu maksimalno. Ubi nas diletantizam iz meca u mec, ako ovako ostane bice to jako hladan tus, ali vjerujem da cemo ovo nekako okrenuti.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.