Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 18: Fulham (H) 26.12 ~ 16:00

Istaknuti odgovori

Nakon svojevrsnog kiksa protiv Evertona, na Boxing day nas očekuje novi londonski derbi - ovaj put protiv Fulhama.

Fulham je ove sezone iznenađujuće dobar: imaju 2 boda manje od Cityja i 6 od posljednjeg mjesta koje vodi u Ligu prvaka.

U gostima imaju 2 pobjede, 4 remija i 2 poraza, a u londnoskim derbijima u gostima su pobijedili Crystal Palace 2:0, dok su s Arsenalom i Tottenhamom remizirali. I Liverpoolu su na Anfieldu uzeli bod. Dakle, ni malo naivna ekipa i ni malo lahka utakmica.

Za nas ponovo neće igrati Lavia, jer se "nedovoljno oporavio", dok se vraća Cucurella. U odbrani će stoga sigurno početi Gusto-Tosin-Colwill-Cucurella, dok su u veznom redu neprikosnoveni Enzo i Caicedo.

Naprijed su dostupni svi osim Mudryka.

• reLo mijenja naslov u Matchday 18: Fulham (H) 26.12 ~ 16:00

Fulham je izvlacio dobre rezultate protiv najjacih, nisu ga pobijedili ni Arsenal ni Liverpul. Imaju skup motiviranih igraca koji se nisu probili u nekim top ekipama, trener je Silva i dobro ih je poslozio. 

I ovdje ce bilo kakva pobjeda biti dobra. Moramo se dobro spremiti i ne gubiti glavu ako protivnik prvi povede, jer imam osjecaj da nemamo nikakvih drugih rjesenja niti ideja kad nam prvi plan ne uspije. 

U ovom opasnom praznicnom ritmu svi igraci trebaju stisnuti. Steta sto Maresca izrazito malo rotira, cak ni tokom utakmice ne daje puno minuta igracima s klupe a nije da tu nema kvalitete. Felix i Nkunku su zaista premalo sansi dobili u Premiershipu. 

Fulham nam obično ne pravi velike probleme. Ne bude lako, ali ih tradicionalno pobjeđujemo. Nikom nije lako igrati kod njih u zadnje vrijeme. Znaju biti tvrd orah, a kad se pogleda kamera sa stadiona čini se da tu nema puno prostora.

Prethodna utakmica je bila u nedjelju, ova se igra u četvrtak, a naredna je u ponedjeljak. Nisu protivnici iz najvišeg ranga, ali se nijedna pobjeda ne može unaprijed upisati (osim protiv Southamptona). Mora se početi mijenjati na utakmicama i to što ranije. Dobro bi došle bilo kakve pobjede ovih dana.

Malo sam se iskljucio od kako sam na godisnjem..

Mozda je onaj bod na Goodisonu cak i neki pomak u odnosu na neke prosle sezone, jer obicno su oni nas mucili pa bi npr. Mirallas ili Naismith igrali utakmice zivota..

Fulham moze biti nezgodan, jebiga na nama je kakvi cemo biti, mozda da Palmer opet ima svoj dan.

Mec je u egalu sa izuzetnim tempom za jednu tekmu na boxing day. Odlican fudbal se igra. 

Genijalnost Palmera koja vrijedi 3 boda, nadam se da smo u stanju iznijeti ovo do kraja. Bice bas gadno, fizicki padamo i ako trener ne osvjezi ekipu izmjenama na vrijeme, onda smo donji.

Zadovoljan sam prvim poluvremenom, koliko god to čudno zvučalo. Fulham specifična ekipa, ne pamtim kad sam gledao jednu ekipu kod koje je jedna strana, njihova lijeva u ovom slučaju, toliko fizički nadmoćnija od protivničke. Basey, Robinson i Iwobi jači su, brži su od Gusta, Enza i Neta, ali su naši na visini zadatka, koncentracija je na vrhunskom nivou čak i kod Sancheza. Bolji presing zadaju i bolje iznose loptu,sem u jedan ili dva navrata, ali baš zato što imaju Iwobija i Adamu koji su kao dva trkačka konja i mogu konstantno da špartaju gore dole. 

Što se tiče napada, tu smo malo oslabljeni jer naš pritisak nije toliko efektivan kao njihov, ali i pored toga uspjeli smo stvoriti zadovoljavajući broj prilika. Uz malo sreće Cucurella je mogao zabiti za 2:0 kao i Palmer na kraju. Ne znam šta da očekujem od drugog poluvremena. Nadati se još nekoj magiji Palmera ili Sancha.

Ispadamo u presingu kao da su se prvi put sastali. Fulham prelagano iznosi loptu i to moramo u drugom zaustaviti tako da vise stanemo na loptu i da ne jurimo bezglavo.

Jesi sretan sad smecaru celavi, kad si nas izbacio iz price za titulu? To si zelio od pocetka, eto ti sad amatercino. Bjezi u pm, nas trener im poklonio pobjedu. Sramota.

45 godina nas Fulham nije pobijedio na Bridgeu. I sad nas je pobijedio zahvaljujuci izmjenama. Da, izmjene postoje u fudbalu otkako postoji i fudbal.

On 12/25/2024 at 8:14 AM, hamco said:

"Pa zar i ti sine Brute?"

I tako krece sezona nizbrdo jer ne relo otvorio temu a ne Adi. Koliko znam Adi je trebao otvarati sve do poraza. 

Sad ga mozemo pusiti.

😐

Ljudi uvode sa klupe 2 igrača koji zabijaju golove, pored njih u igru ulazi Ryan Sessegnon kojem je i najbliža rodbina zaboravila da se bavi fudbalom. Zato kod nas ljudi ne mogu stajati na nogama i nikakvih promjena nema. Vrhunac mu zamijeniti napadača u 80-oj minuti. Šta to mijenja - ništa. Da uđe prime Ronaldo (9 ili 7, svejedno) ne bi ništa napravio jer ne može lopta doći do njega. Ima ekipu od milijardu funti i ne zna je koristiti. Dobar je da pripremi utakmicu, ali voditi je ne zna. Ovim tempom će uništiti ekipu jer će se jedni povrijediti, a drugi otići.

Toliko smo defanzivni bili da je Neto beka igrao. Par puta imamo kontru i desna strana prazna, cekaju Neta al logicno covjeka nema jer je nazad branio Robinsona ko da je prajm Giggs

Ne mogu da prebolim ovaj mec, picka kukavicka. Kaze za Maduekea technical decision, pa sto onda nisi ubacio Felixa, Guia umjesto nekog? 

Evo sta sam napiso posle Evertona:

Sto rece Wisey trener konstantno obara samopouzdanje ekipi s pricama kako nismo u rangu najboljih ekipa i kako se mozemo zadovoljiti s bodom protiv Evertona, mene samo strah da ne upadnemo u neku rezultatsku krizu i da na kraju ne bude cupanje za top 4 jer ce sve ove ekipe koje su u krizi( oba Manchestera) dici formu. Imamo sledecu protiv Fulhama nezgodna ekipa, potencijalni kiks.

Gledam ovaj highlight na areni sport, i komentator govori kako fulham nije chelsea pobjedio preko 40 godina na stamford bridgeu.

aferim maresca.

A jest mi krivo sto smo zijanili bodove ne mogu sebi da dodjem od sinoc. Taktika, igra i sve ostalo mogu i razumiti, mladi smo, podlegli pritisku i slicno, ali ako je vec intenzitet igre pao i igraci djelovali umorni, zasto nije nista mijenjao, zasto ne napravi 3 izmjene da proba dici taj intenzitet, da promjeni nesto. Doslovno izgledalo je da cemo primiti gol citavo drugo poluvrijeme, u jednom trenutku nismo ni do lopte mogli doci a i kada bi imali loptu izgubimo je nakon 5 sekundi.

Najveca zamjerka mi je ziheraski pristup u drugom poluvremenu a ako je tome razlog bio umor i intenzitet, onda jos veca kritika zbog nekoristenja izmjena.

Doslovno ne krivim ni jednog igraca za ovaj poraz. Iskljucivi trener za to je Maresca.

Jer nam je usljed ozljeda klupa skraćena, sve mladići i Felix kojem očito ne vjeruje. Morat će počet vjerovati Felixu više, zaslužio je dobit šansu u PL-u. Pa ako bude loš onda ima opravdanja da ga ne koristit. Sad već standardna zamjena Jackson -> Nkunku je vrijeme da postane Jackson -> Guiu, Nkunku je već dovoljno dokazao da apsolutno ništa ne donosi kad uđe umjesto Jacksona, dapače budemo još lošiji.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.