Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 17: Everton (A) 22.12 ~ 15:00

Istaknuti odgovori

Disasi kita obicna, nicem nije sluzio. Cak ni u prekidima nije bio bitan faktor. Njihov igrac ga pravio budalom citav mec. 

Zatim izmjene kasne punih 15 min, trener spava. Kad je mijenjao, nista nije napravio. Felix presjedio citav mec a ganjamo gol. Moglo se i s 2 spica krenuti, nesto drugacije probati. 

Na to sve, nevrijeme i jak vjetar. Kad su Liverpulu odgodili ovaj mec zbog slicnih uslova, zasto nisu nama? 

2 minute nadoknade u onakvom drugom poluvremenu i 1 u prvom - to je za suspenziju sudije 10 utakmica automatski. Sramota.

Na kraju ispalo kao da smo solidni pozadi bili i uzeli bod na nulu a zapravo nas je izvadio golman. Ljudi su 2 mrtva zicera imali.

Veliko razocarenje danas. Realno trebao je biti poraz.

• Autor

Za izgubljene bodove je kriv trener zato što ništa nije promijenio. Uveo je 2 igrača od mogućih 5 i napravio izmjene pozicija za poziciju (barem u njegovoj glavi). Ljudi su nam u potpunosti zaustavili plan A, a plana B nije bilo. Nijedan detalj u igri nije promijenio za 90 minuta, da igrač dobije druge zadatke, da se promijeni formacija, da neko promijeni poziciju - apsolutno ništa. Mora se uvijek igrati ista igra, ne smije se preuzeti rizik. Šta i da smo izgubili? Samo 1 bod manje nego što imamo.

Drugi malo manji krivac je sudija koji je dozvolio da se troši vrijeme i kad se saberu oba poluvremena ukrao je 8 minuta.

• Popularna objava
57 minutes ago, soxx said:

Jacksonu ne zamjeram toliko ona 2 promasaja, malo se tu pretjeruje kod dragih uvazenih forumasa.

Ma da, biće on bolji, sazrijeva znaš, treba mudrosti i iskustva da se lopta ugura s 5 metara na poluprazan gol. 

Enzo, Caicedo, Tosin i Sanchez odlični danas. Pogotovo ovaj dvojac Enzo i Caicedo, čistili sve, protok lopte išao brzo koliko je do njih bilo tu. Jackson i Maresca ogromni minusi danas. Guiu koji je zabio tri gola prije par dana, pa neka je to i smrdljivi Shamrock Rovers, da ni ne daš priliku na ovakvoj utakmici je glupo. Izmjene su trebale biti izvršene u 60. minuti. Također nešto što još mora da shvati Maresca jeste da Gusto ne zna da igra inverted full backa niti je za poziciju 8 u završnici napada. I koliko god on bio dobar, možda ne bi bilo loše izmusti Liverpool za nekih 60 miliona jer se ne uklapa u formaciju niti način igre na koji igra Maresca. Najbolji je na poziciji desnog beka i kada pravi overlap po desnoj strani i imao je veliki broj asistencija prošle sezone baš na taj način, a mi jednostavno na taj način više ne igramo. Još je grešku napravio, ako već je morao disasi da igra, onda je on morao biti u sredini jer je prespor i nedovoljno okretan da bi igrao po strani protiv krila. 

Jackson napisao sam već na temi što prije ode to bolje po nas. Zamara više ta priča, koja sve više liči na priču tajlandskih monarha, treba da poradi na koncentraciji, samopouzdanju itd. Dečko jednostavno nema taj killer instinct u šesnestercu. Ista priča je bila za Moratu, Falcaa, Higuaina, Pata i nijedan nije izašao na dobro na kraju. 

4 hours ago, Corto Maltese said:

Nadam se da ce danasnji protivnik napokon ispasti iz lige!

Govna, ali srećni su i neće ispasti.

Otkad znam za sebe skidaju gaće svima, pogotovo Liverpoolu, onda protiv nas odjednom odigraju nešto.

5 hours ago, BT14 said:

Ma da, biće on bolji, sazrijeva znaš, treba mudrosti i iskustva da se lopta ugura s 5 metara na poluprazan gol. 

Enzo, Caicedo, Tosin i Sanchez odlični danas. Pogotovo ovaj dvojac Enzo i Caicedo, čistili sve, protok lopte išao brzo koliko je do njih bilo tu. Jackson i Maresca ogromni minusi danas. Guiu koji je zabio tri gola prije par dana, pa neka je to i smrdljivi Shamrock Rovers, da ni ne daš priliku na ovakvoj utakmici je glupo. Izmjene su trebale biti izvršene u 60. minuti. Također nešto što još mora da shvati Maresca jeste da Gusto ne zna da igra inverted full backa niti je za poziciju 8 u završnici napada. I koliko god on bio dobar, možda ne bi bilo loše izmusti Liverpool za nekih 60 miliona jer se ne uklapa u formaciju niti način igre na koji igra Maresca. Najbolji je na poziciji desnog beka i kada pravi overlap po desnoj strani i imao je veliki broj asistencija prošle sezone baš na taj način, a mi jednostavno na taj način više ne igramo. Još je grešku napravio, ako već je morao disasi da igra, onda je on morao biti u sredini jer je prespor i nedovoljno okretan da bi igrao po strani protiv krila. 

Jackson napisao sam već na temi što prije ode to bolje po nas. Zamara više ta priča, koja sve više liči na priču tajlandskih monarha, treba da poradi na koncentraciji, samopouzdanju itd. Dečko jednostavno nema taj killer instinct u šesnestercu. Ista priča je bila za Moratu, Falcaa, Higuaina, Pata i nijedan nije izašao na dobro na kraju. 

Ma jebe se meni za jacksona. Samo kazem ne zamjeram mu za ove danasnje promasaje. 

Ja vjerujem da igra jer nema konkurenciju, nkunku, felix i guiuiuiui

Felixa ne zelim vidjet u napadu nema mi nikako smisla a nkunku se leprsa okolo po 90 minuta i zato i ne igra.

Guiu je amater, to sto zabije tam neki trecorazrednim ekipama me ne zanima

Kad mu dovedu konkurenciju i minute ce mu se smanjit.

Ne preostaje nam nista osim da dovimo da koja lopta dzeksonova udje jer ce igrat dokle god ne dodje nekakav napadac

Steta za ova tri boda sto nisu uzeta. Kurceva je ekipa ovaj Everton. Bilo mi je prerano da ustanem da ovo gledam, inace pratim tekme. Koliko vidim Maresca je opet dugo cekao da izmjenama nesto slicno kao u proslom kolu. Madueke, Felix, Nku Nku su morali ranije uci u igru. Prva izmjena nam mora biti od 60-70og minuta pogotovo sad kad je raspored veoma zgusnut

Ja sam suprotnog mišljenja i ne mislim da je kasnio izmjenama, mislim da su bile u pravo vrijeme da ih se zadnjih 15 minuta do kraja stisne. Ali su bile pogrešne. Ništa nisu donijele. Dapače nakon zamjena smo bili lošiji. Nisu bile taktičke, krilo za krilo, napadač za napadača. Tek tako da minja. Trebalo se uvest napadača više, ić na veći rizik. Ovako nije ni mora minjat. 

Sto rece Wisey trener konstantno obara samopouzdanje ekipi s pricama kako nismo u rangu najboljih ekipa i kako se mozemo zadovoljiti s bodom protiv Evertona, mene samo strah da ne upadnemo u neku rezultatsku krizu i da na kraju ne bude cupanje za top 4 jer ce sve ove ekipe koje su u krizi( oba Manchestera) dici formu. Imamo sledecu protiv Fulhama nezgodna ekipa, potencijalni kiks.

11 hours ago, ker said:

Otkad znam za sebe skidaju gaće svima, pogotovo Liverpoolu, onda protiv nas odjednom odigraju nešto.

Dabogda propali zajedn sa Cityem.

Meni su prije bili dragi i simpaticni, ali vise nisu.

12 hours ago, ker said:

Da li znas da Liverpul na Goodison parku ima samo jednu pobjedu u zadnjiih 7 gostovanja ili 2 pobjede u zadnjih 12 gostovanja?

Ljudi su budimo realni jebeni na svom terenu, juce sa onakvim nevremenom kisom i vjetrom, fizicki dominantni i naspanovani, tesko da bi ih i Liverpul dobio.

Vise mi je krivo sto je ta utakmica odgodjena jer siguran sam da bi i Liverpul kiksao u istin okolnostima.

Nasi nek pobjede Fulham u cetvrtak i eto nas ponovo u igri. Protiv evertona imamo koliki toliki alibi zbog svega opisanog ali protiv Fulhama nema opravdanja.

Ma dobro ne kazem da je uvijek tako, bukvalno gledam u statistiku i ne mijenja mi to nista. S obzirom na cinjenicu da im je to gradski rival puno bolji h2h bi trebalo da bude. Pobijedili su koliko puta Liverpool na svom terenu ukupno, 6 puta? 🤣

Ljudi su budimo realni zadnjih par sezona na dnu tabele, sa ovog usranog Goodisona nema ko nije bodove odnosio, ali eto gamad uvijek nadje motiv protiv nas. Neki od najboljih mecava su im protiv nas bili i kad su bili kanturina, to hocu da kazem.

https://www.aiscore.com/head-to-head/soccer-chelsea-vs-everton

https://www.aiscore.com/head-to-head/soccer-everton-vs-liverpool

Odnose drugi bodove ali ne i Liverpul barem ne cesto ko i mi. Kad kazem bodove ne mislim na 1 bod vec na 3. Realno i x je Liverpulu kiks ko i nama a napisao sam lijepo da u zadnjiih 7 imaju 1 pobjedu na Goodisonu tj 2 pobjede u 12 meceva.

• Popularna objava
1 hour ago, hamco said:

Odnose drugi bodove ali ne i Liverpul barem ne cesto ko i mi. Kad kazem bodove ne mislim na 1 bod vec na 3. Realno i x je Liverpulu kiks ko i nama a napisao sam lijepo da u zadnjiih 7 imaju 1 pobjedu na Goodisonu tj 2 pobjede u 12 meceva.

image.thumb.png.0e50bf198f7b9400a27d14aade9a6124.png

vs

image.thumb.png.7c9d28fa0f4470369193037e336c1e09.png

Da ponovim, jedan tim je gradski i najveci rival, drugi smo mi koji smo im otprilike nista. Njima to dodje vjerovatno najbitnija utakmica u sezoni, Liverpool je bolji klub pa oni imaju vise rivala od mutavog Evertona koji kao smudj konstantno rovi po donjem dijelu tabele i ne igra ni za sta. Za ocekivati je da imaju bolje rezultate protiv njih, a ne da im je to prilika da cupaju zivu glavu za taj jedan bod (za koji si se ti uhvatio).

Bukvalno se vidi iz aviona, ne moras biti izbirljv pa se drzati primjerka od 12 meceva. Msm jasno je da dosta lakse cupaju taj jedan bod na Goodisonu, al druze... Smijesan i iritantan klub da je to nevjerovatno. Navijam da ispadnu iz lige ima 3 sezone. Negledljivi su, imaju odvratne navijace i fanbase na netu, pratio sam ih detaljnije kad je bio Lamps i malo je takve gamadi.

Al dobro neka ti bude, iako ne znam sta je poenta. Ako si mislio da sam nezadovoljan bodom protiv njih vjerovatno i jesam, ali ne zbog igre, Maresce ili ko zna cega nego eto vise zbog nekih individualnih gluposti, na kraju krajeva nije smak svijeta i sve je to normalno.

Nisi ti mene shvatio. Liverpul nisam ja uzeo za primjer vec ti u poredjenju s nama. To sto mi cesce nismo pobjedili ne znaci da se oni vise nafuraju na nas, pa nije nekad samo do njih vec i do protivnika. Ipak kada uzmes u obzir cjelokupnu situaciju, oni su tezak protivnik svima na Goodison parku, pogotovo to vazi za nas ali isto tako i za Liverpul. Nije poenta ovdje ko ima par pobjeda vise ili manje, Chelsea vs Liverpul vec to da nam ne gode ali i da ne gode Liverpulu. 

Po tvom prvom postu gdje si spomenuo Liverpul ispada da Everton skida gace njima a zapravo je totalno drugacije. Ni jedan navijac Liverpula ne misli da je gostovanje na Goodisonu za njih lagan mec, naprotiv.

A to bas statistika takodje pokazuje. Ne pricam naravno o domacinskim utakmica.

pa ne znam šta mu je trebalo sa tim bekovima, valjda je jasno da kada druga ekipa igra bunker da je svaki igrač pa i bek kada se ubacuje bitan, Ivanović jeste bio balvan ali je nakako imao osećaj da se ubaci, ne kažem da Disasi nije davao golove ali to je bilo sve u prekidima

rekoh već pre nekog vremena, top4 mora biti prioritet i tu ne sme biti nikakvih prepreka, mogo je ili morao da rizikuje sa Čilvelom pa ne znam šta da se desilo sa njim i ne znam kolko hoće da ga proda

stvarno mislim da kako god bilo, Everton nije ovde zaslulžio da uzme ni taj jedan bod i da je to više naš poklon, dal je kasniio sa izmenama ili ne, i to mi je u drugom planu, prosto mi se čino da je lako da se brane od nas, a u ovom momentu je izostala neka čarolija Palemra, nemožeš jebiga očekivati ni od njega da te svaku utakmicu vadi

ali avaj, idemo dalje, da mislim da smo mogli više mislim, ali nismo i ponovo kažem ta zadnja linija nam je baš problematična iz više razloga, ako ne zasere u odbrani, onda ne pomaže i onako napadu koji je krhan i oslanja se na 21godišnjaka pre svega što je ipak veliki teret

Mnogo jace ekipe Chelsea i to one sampionske su znale kiksati protiv Evertona pa ne treba sad toliko cuditi sto je ova ekipa kiksala. Uvijek naravno moze bolje pa tako i ovaj mec. Smatram da su nam apetiti porasli i da nam je sad ovaj kiks tesko pao sto je razumljivo.

Ipak uzevsi u obzir i da je padala jaka kisa i bio jak vjetar, uz sve ranije opisano ovo mozda i mozemo halaliti ali samo pod jednim uslovom, da vec protiv Fulhama zabiljezimo pobjedu. 

• Autor

Skidanje gaća je ono kad su ekipe iz donjeg dijela tabele odmarale igrače protiv Citya jer su znali da će izgubiti.

Kad Everton igra protiv Liverpoola gori od želje da pobijedi, samo što često nisu u stanju to da urade. Liverpool pod Kloppom na vrhuncu ih je pobjeđivao i sa trećim sastavom. Najbolje što su mogli tih godina je da im povrijede Van Dijka i Alcantaru na jednoj utakmici.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.