Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 17: Everton (A) 22.12 ~ 15:00

Istaknuti odgovori

Otkako otvaram teme odigrano je 9 utakmica i na njima smo zabili 34 gola i primili 8. Vrijeme je za jubilarnu 10. pobjedu.

Everton je nama uvijek neugodna ekipa. Svake sezone protiv njih odigramo jednu baš lošu utakmicu, ali i jednu baš dobru. Obično loša dođe na Goodisonu, gdje smo izgubili 4 od zadnjih 5 mečeva. Posljednje dvije dvostruke pobjede nad njima došle su u šampionskim sezonama 2014/15 i 2016/17. Često se desi da se pojavi neki njihov random igrač i zabije nam gol. Nikad neću zaboraviti kad nas je srušio Stacqualursi, niti hattrick Naismitha. Vidio sam da je Jesper Lindstrom napadač sa najdužim nizom utakmica bez gola u Ligama Peticama. Ne bi me iznenadilo da ga u nedjelju prekine.

Njihov stil igre se može opisati vrlo kratko i jasno - Sean Dyche. U prošlom kolu su uzeli bod Arsenalu zato što su ekipa koja im najbolje može parirati u prekidima. Kolo prije toga su zabili Wolverhamptonu 4 gola iz prekida. Kada imaju loptu cilj im je iznuditi prekršaj, korner, aut ili potrošiti što više vremena. Trebamo obratiti posebno pažnju na odbranu prekida, truditi se napraviti što manje prekršaja i ne nasjedati na njihove provokacije. Uvijek je bitno zabiti rani gol, a na ovoj utakmici će to biti još važnije. Pošto će se ovi braniti 90 minuta, volio bih u nekom trenutku vidjeti zajedno na terenu Jacksona i Nkunkua, ili Jacksona i Guiua da napunimo 16-erac.

Očekivani sastav: Sanchez, Gusto, Tosin, Colwill, Veiga, Enzo, Caicedo, Neto, Palmer, Sancho, Jackson.

Everton vs. Chelsea prediction, odds, pick - 12/22/2024

• Popularna objava

U narednih 13 dana imamo 4 utakmice. Protivnici su potencijalno nagazne mine a nama se iznenada smanjila mogucnost rotacije nekim povredama i suspenzijama.

Maresca treba svu artiljeriju baciti na Everton. Nadam se da ce Felix i Nkunku biti fizicki spremni. Trebat ce nam sirina s klupe ako stvari krenu po zlu. Razmislio bih mozda i o nekom taktickom iznenadjenju, mozda Nkunku u prvih 11. Bit ce malo prostora, ocekujem bunker i organiziranu defanzivu Dychea pa nisam siguran hoce li se Jackson tu dobro snaci. 

Sigurno treba ici s Veigom i Tosinom u prvih 11 zbog prekida. Ne znam kad ce Fofana biti ponovo u trenaznom procesu, jer od Disasija i Badiashilea nemamo neke koristi.

Everton sam gledao u par navrata na pocetku sezone. Pokusali su nesto igrati, bili su dosta otvoreni i dozivjeli katastrofu. Sad vidim da se vracaju oprobanom receptu Dychea. Samo treba zadrzati koncentraciju punih 90+min, cak i ako budemo vodili oni ce zapinjati sa svojim pritiskom do zadnje minute. 

Pobjedom skacemo na prvo mjesto, makar i na nekoliko sati. Liverpul ide Totenhemu, a to nece biti lagan zadatak. 

Sto vise pobjedjujemo, to je bolja atmosfera u ekipi i vise rastemo. Idemo to pokazati na Goodisonu. S bilo kakvom pobjedom bih bio zadovoljan.

Falice Kukurelja dosta, ali vjerujem da se ovde moze do sigurne pobjede. Samo treba traziti bod vise. Osijedim svaku utakmicu u zadnjih 15 minuta.

• Popularna objava

Sjecam se kad nas je Potter vodio pa smo odigrali 2 2 na SBu, a gol nam je dao Ellis Simms kojem je to bio jedini gol te sezone u PL. 

Teška utakmica, ovdje će nam trebati momenat individualne brilijantnosti Palmera ili Sancha možda. 

6 hours ago, Wisey said:

Sigurno treba ici s Veigom i Tosinom u prvih 11 zbog prekida. Ne znam kad ce Fofana biti ponovo u trenaznom procesu, jer od Disasija i Badiashilea nemamo neke koristi.

Fofana i Badi neće skoro na teren, a upitan je i Lavia, valjda će tek sutra, odnosno danas videti da li će biti spreman

Utakmica protiv Evertona sutra bit ce popracena jakim vjetrom oko 50mph, primjera radi utakmica sa Liverpulom je odgodjena jer je vjetar bio 60mph. Za sad je na snazi i dalje zuto upozorenje sto znaci da ce se utakmica odigrati.

Sto se tice Evertona izgleda da je doslo do neke smjene u upravi pa se njihovi navijaci nadaju dobroj atmosferi i dobroj utakmici. 

Nadam se da cemo pobjediti jer zadnjih 5 godina na Goodison parku zabili smo samo jedan gol i to iz penala.

Ocekujem slicnu postavu onoj sto je Adi napisao ali mi nije jasno onda zasto je Veiga igrao u cetvrtak i to cijeli mec a Disasi izasao prije kraja. Da nece mozda upravo on zaigrati RCB, Tosin CCB a Colwil LCB s tim da Gusto ide naprijed?

Ovaj put zaista ocekujem pobjedu i nadam se da ce nas nasi igraci obradovati.

Prognoza: 0:2 za nas.

Everton igra toplo-hladno, mi nismo dugo kiksali i pitanje dana uz to igraju se neke derbi utakmice gde bi se bodovno mogli jos vise odvojiti. Bilo kakva pobjeda.

Dosla im Romina uprava, nije da je neko veliko poboljsanje :D

1 minute ago, Zemo said:

Everton igra toplo-hladno, mi nismo dugo kiksali i pitanje dana uz to igraju se neke derbi utakmice gde bi se bodovno mogli jos vise odvojiti. Bilo kakva pobjeda.

Fulham ce nam biti jeben isto, mozda i tu kiks bude.

On 12/21/2024 at 9:58 AM, hamco said:

Ocekujem slicnu postavu onoj sto je Adi napisao ali mi nije jasno onda zasto je Veiga igrao u cetvrtak i to cijeli mec a Disasi izasao prije kraja. Da nece mozda upravo on zaigrati RCB, Tosin CCB a Colwil LCB s tim da Gusto ide naprijed?

Ovaj put zaista ocekujem pobjedu i nadam se da ce nas nasi igraci obradovati.

Prognoza: 0:2 za nas.

Samo da se citiram za postavu. Citam Marescu ko bukvar.

19 minutes ago, reLo said:

Disasi desno je znak da ne očekujemo nikakve napade od strane Evertona tj. da će se braniti kao ludi, a Disasi je tu takođe za skok igru top opasnost po njihov gol. 

Nisam ni rekao da je lose sto je Disasi u prvih 11 posebno jer imamo Cucurellu, Badija i Fofanu out.

Sto kazes, mozda i moze biti dobro jer je Everton ekipa koja je ove sezone uz Arsenal dala najvise golova iz prekida.

Vjetar, kisa, hladno vrijeme, Everton nabrijan s domacim navijacima i novim vlasnicima nakon dobrog boda na Emiratima, trener Dyche i njegov fudbal... Nekako sve mirise na moguci kiks. Nadam se da ce momci stisnuti snage i nekako izvuci 3 boda.

Morali smo voditi, ali imamo šanse ako krenemo agresivno u drugom poluvremenu. Moraju ući Nkunku i Felix umjesto Sancha i Gusta, a onda i madueke umjesto neta. 

• Autor

Potpuno negledljiva utakmica. Jedino teže od gledanja ove utakmice je igranje iste. Ne znam u čemu je prošlo 45 minuta. I onda genijalne engleske sudije daju samo 1 minutu nadoknade, iako je više od minute otišlo samo na situaciju kada Harrison nije mogao zaustaviti loptu. I u toj 1 minuti se ništa nije dešavalo, sudija davao karton Pickfordu, i sviran je kraj odmah.

Ovo će biti 0-0 osim ako neko nekog ne pogodi u ruku pa se svira penal.

Morao je Jackson zabiti jednu od one dvije prilike, ovo je utakmica u kojoj se nece stvoriti previse sansi. Sancho je neupotrebljiv za sada, puno opasniji je Neto. Palmer isto tako nista prvo poluvrijeme. Everton odigrao jednu kontru i zamalo da zabiju, Sanchez odlicno odbranio. 

Nadam se da ce ga uvaljati do kraja i da cemo pobjediti ali nisam pretjerano optimistican.

Mora Gusto izaci jer lik nicemu ne sluzi i otezava Sanchu. Pa ona protcavanja Cucurelle u prostor kada Sancho ima loptu tek sad vidim koliko znace, takodjer i pressing koji Cucurella daje po oduzetoj lopti je nemjerljivo bolji u poredjenju sa Gustom. Ne kontam sta Gusto uopste nudi i radi?

Palmer bi u drugom mora malo vise doci po loptu, probati tako i ako ne bude islo u 60. minuti odmah ubaciti Felixa ili Nkunkua. 

Generalno kontrolisemo mec i morali smo voditi. Ajmo u drugom jos jace i pobjedit cemo ih. 
Ajdeee momci!

Just now, reLo said:

Utakmica koju ne bih poželio da gleda ni najgori neprijatelj. 

Maresci zamjeram to što je invertovao desnog beka na lijevog, a stopera na desnog beka. I nedostatak izmjena. 

A Cucurelli jebem frčke jer nas je on koštao ovdje 2 boda. 

Bukvalno si mi uzeo rijeci iz usta. Znaci te dvije rotacije sto smo danas imali su totalno poremetili ekipu. Disasi je svaku loptu nazad vratio i ispado cijeli mec, dok je Gusto bio isto amater koji je prvi put zaigrao na ovom nivou pa ga trema pojela i nije znao sta da radi kada dobije loptu. Takodjer i izmjene i ne mijenjanje nicega u taktickom smislu idu na dusu treneru.

Na sve to dodaj indisponiranost Palmera i Sancha i debilizam Jacksona i to je to. Na kraju i realan ishod sa podjelom bodova jer su ljudi u drugom imali zicere i da pobjede.

Pohvalio bih jedino Sancheza i Tosina danas.

Da nije bilo Tosina i Sančeza oni bi dobili 2:0. Igrali smo kao kita, Gusto totalno izgubljen a na Disasija neću trošit riječi.

Štoper i špic pa tek da se nadamo nečemu sledeće sezone. 

Dodao bih još da je Everton postao Barnli sa ovim kurcem na klupi koji daje igračima sjekiru u ruke prije meča da ubiju protivnika. 

Pohvala vrijedni jedino sanchez, tosin i caicedo

Palmer nula bodova. Neto i sancho nista 

Nkunku i madueke kao da nisu usli.

Jacksonu ne zamjeram toliko ona 2 promasaja, malo se tu pretjeruje kod dragih uvazenih forumasa.

Maresca je syebo sto je gusta gurnuo lijevo pa smo bili bez oba beka 90 minuta.

Jebe nas i lavia sto je odsutan

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.