Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 15: Tottenham Hotspur (A) 08.12 ~ 17:30

Istaknuti odgovori

• Autor
  • Popularna objava

Pomozite mi da riješim jedan psihički problem. Meni se na ovoj utakmici priviđao Destiny Udogie. Jeste li ga vi vidjeli na terenu? Sudija očito nije. Trči 10 metara za loptom, odustane i ispadne da nije uticao na igru. Kod trećeg gola stoji na gol liniji, smeta golmanu, ali izgleda da ne utiče na igru. Kad je nama trebalo u prvom poluvremenu Taylor je maksimalno skratio nadoknadu, a kad je njima trebalo u drugom maksimalno ju je produžio.

Nastavili smo u drugom poluvremenu tamo gdje smo stali. Bilo je pitanje trenutka kada ćemo zabiti taj gol. Kada je napokon došao onda smo na nekih 5-10 minuta prestali igrati. Ne bih da osuđujem na prvu, možda je Tottenham sačuvao više snage za taj period utakmice. Nadam se da to nije zato što nam je cilj bio bod. Cilj treba da bude pobjeda, pogotovo kad smo osjetno bolji. Između drugog i trećeg gola su oni bili opasniji, da bismo opet mi između trećeg i četvrtog dominirali. Na kraju smo se trudili svim silama da ih vratimo u utakmicu, što smo i uspjeli.

Ipak kada se sve sabere i oduzme, zaslužena pobjeda. Realan rezultat bi bio 6-3 za nas ili tako nešto. Da nam se ovakav start desio u nekoj od prethodne dvije sezone ili početkom ove, ne bih imao nikakvu nadu u preokret. Ovdje nisam paničio ni trenutka, vjerovao sam u težak preokret. Malo je pomoglo i što je sa druge strane bio Tottenham koji je pravio i više grešaka nego mi. Utakmica je počela sa -2 u 10 minuta, a završila (trebala da završi) panenkom Palmera, tzv. Palmerkom. Neto očisti kartone, slučajno ili namjerno.

Neki derbi konačno pobijeđen, niz pobjeda nastavljen, kiksevi protivnika iskorišteni. Sjajan dan.

• Popularna objava

Ma pisaj po Leviju i Totenhemu. Kako je lijepo vidjeti ove njihove face, budi lijepa sjecanja.

Desilo nam se bas ono sto smo svim silama morali sprijeciti. Pali smo pod njihov pocetni pritisak, popili 2 gola u prvih 10ak minuta. Onaj Sancov gol je krucijalan bio, jer tesko bi se vratili da je poluvrijeme ostalo 2-0. 

Onda u drugom dodali gas, presing, brza dodavanja i dolazimo do preokreta. Ova pobjeda ce ekipi mnogo znaciti, iz vise razloga. Preokret, pobjeda u londonskom derbiju, cementiranje drugog mjesta i priblizavanje prvom, nastavak mini pobjednickog niza... Psiholoski je ovo vise od 3 boda. 

Prosle sezone smo im takodjer uvalili 4 komada na gostovanju. Ali koji razlicit osjecaj poslije one i ove tekme.. Totalno druga pjesma.

Idemo dalje, samo ovako nastaviti.

Ne znam za vas al ja sam cim smo dali za 2-1 bio ubjeđen da cemo ih okrenit, nisam osjecao nikakvu nervozu..

Sta reci, desilo se ono sto smo vec spominjali a to je taj pocetak utakmice, vjerovatno se u nekim proslim sezonama ne bi izvukli al evo ovu su valjda znaci da se budimo iz tog nekog prosjeka.

Bravo za ekipu, bravo za Marescu.

Pohvalio bi Sancha i Enza, Palmer je imao puno boljih utakmica al je pokazao klasu tako sto je bez problema realizirao dva penala, plus sjajno je navukao onog idiota kod drugog penala, samo ga je cekao.

Ovo je definitivno druga ekipa u odnosu na ranije, jer mi prije ni 1-0 nismo mogli okrenuti, a kamo li ovo. Znalo se - ako ga primimo prvi, gotovo je.

Za razliku od @King Chelsea, ja sam se pobojao da bismo mogli kiksati kao posljedica nesreće tj. da nam ništa neće htjeti ući u gol, a da će njihov golman biti na steroidima. Hvala Bogu pa nije tako bilo, dokazali smo klasu, ali ne smijemo potirati istinu i činjenice pod tepih, a to je sljedeće: ova naša odbrana je gola kurčina, i na zimu se mora ići po klasnog stopera inače će kad-tad pući i postat ćemo Arsenal.

• Autor
50 minutes ago, diablo_bih said:

Nema ljepsih pobjeda nego londonskih pobjeda. Strasan mentalitet za preokret, pomoglo je i sto je Romero morao izaci.

Najavio sam da će Van de Vena iznijeti, nisam očekivao da će obojica obnoviti povrede. Išli su na sve ili ništa i dobili su ništa.

16 minutes ago, Adi said:

Najavio sam da će Van de Vena iznijeti, nisam očekivao da će obojica obnoviti povrede. Išli su na sve ili ništa i dobili su ništa.

To samo pokazuje da je Ange ocajan i da je svjestan da mu se stolica drma. 

• Popularna objava

Evo da nakon smirene glave napisem svoje vidjenje utakmice. Bice poduze pa kome je mrsko nek skipa, ali potrudit cu se da se dotaknem i taktike i pojedinaca, pristupa i svega.

Pocetak meca nije mogao krenuti losije po nas. Ne bih rekao da smo uopste panicarili niti je Tottenhem igrao neki ultra jak i dobar presing koliko su dvije stvari uticale na primljene golove. Prva stvar i mozda najveca greska je stavljanje Badiashilea desno da igra kontra nogom. Tu uopste nije on kriv vec Maresca koji je imao neke zamisli da ce to uspjeti ali ni sam ne znam kako je to zamislio. Imati golmana kakvog imamo i Badiashilea koji treba da igra kontra nogom je samo po sebi bilo lose i stvorila se nervoza. Druga stvar je neozbiljnost i nesreca Cucurelle da se 2x oklizne. Nesreca jer je rijetkost da se to desi 2x u roku od 10 minuta i da oba puta primimo gol, a neozbiljnost jer je mogao oprobati te kopacke na zagrijavanju i trebao je znati kakav je teren, travnjak i da li mu je klizavo. To su dvije stvari koje su nas mogle skupo kostati i mogli smo veoma lako izbjeci stavljanjem Tosina umjesto Badiashilea i da je Cucurella obratio na kopacke koje nosi prije pocetka utakmice. 

Nakon toga smo zaigrali odlicno i zagospodarili terenom i Sancho je pokazao svoju klasu i vratio nas instant u mec. Tu da nismo zabili odmah, pitanje je kako bi se mec odvijao. Nakon tog pogotka podiglo nam se samopouzdanje i poceli smo vrsiti veliki presing i pritisak kosntantno, imali smo nekoliko prilika da izjednacimo ali smo u par navrata mogli i primit golove jer smo imali ogromnu zelju da dodjemo do 2:2 i tu smo ostavljali mnogo prostora nazad sto je logicno. U prvom poluvremenu Sancho i Lavia su bili najbolji na terenu, nisu im igraci Tott mogli nista. 

Prvih 15 minuta drugog poluvremena je nesto sto odavno nisam vidio kada je Chelsea u pitanju. Konstantan pritisak, presing, igra krila 1 na 1, dupli pasovi, ubacivanja iz drugog plana, visoka linija stopera, doslovno Tottenhem nije mogao zadrzati loptu 2 sekunde. Pricamo o Tottenhemu, ekipi koja je mozda u krizi ali i dalje veoma dobra ekipa koja tezi nadigravanju, drzanju lopte sto je moguce duze, imati loptu u svom posjedu, sve to nisu mogli ni pomisliti a kamoli uraditi. Zelja, trud, dueli, u igracima se vidjelo koliko to zele i ja kao navijac(neko ko je obicno pod stresom dok traje utakmica) sam tad znao da cemo preokrenuti mec iako smo jos uvijek gubili. Toliko smo dobro igrali da smo zaista u tim trenucima igrali kao prajm Barselona. 

Takticki smo odigrali veoma dobro, pogotovo kada se uzme u obzir cinjenica da smo bili u zaostatku 2 gola nakon 10 minuta. Tu su trener i igraci pokazali karakter, nesto sto prosle godine nismo mogli ni sanjati. Mi i dalje imamo veoma mladu ekipu, najmladju u ligi, najstariji igrac nam je Cucurella sa 26 godina i opet smo uspjeli da izadjemo kao pobjednici nakon velikog preokreta. Greske ce se desavati upravo zbog mladosti ekipe ali mi trebamo zadrzati ovaj elan i zelju za nadigravanjem i za gol vise i igrati ovako kako igramo sad. Steta bi bilo kociti ovu ekipu nekim ziheraskim fudbalom kada nas je milina gledati kako igramo i kako se nadigravamo sa protivnicima. Dali smo najvise golova u ligi i samo tako treba nastaviti.

Mislim da smo na dobrom putu za top 4 i ako ovako nastavimo igrati smatram da cemo se i za titulu dosta pitati, pa makar i da ne osvojimo do kraja biti u igri za istu.

Sve pohvale jos jednom i ponosam sam na ovu ekipu nakon dugo vremena.

• Popularna objava

Badi je toliko non press resistant da cak i ne treba skauting za to, podseca me na legendarnu izjavu Kulibalija da u PL moras trcati i razmislljati u isto vreme. 

A preokret u stilu Realovih u LS poslednjih sezona, ovi nam daju golove, nase boli tuki. Stisli se, okrenuli i otisli kuci s 3 boda.

Maresca im samo reko momci ovo je Tottenham, mi njih jedemo za uzinu i to je bilo dovoljno. 

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.