Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 15: Tottenham Hotspur (A) 08.12 ~ 17:30

Istaknuti odgovori

Naredno kolo gostovanje na novom Three Point Laneu i na papiru najteža utakmica koju ćemo imati do kraja godine. Tottenham je jako čudna ekipa, u stanju su pobijediti Manchester City 2 puta zaredom, razbiti Aston Villu i između toga izgubiti na svom terenu od Ipswicha. U ovu utakmicu ulaze nakon remija sa Fulhamom i poraza od Bournemoutha, sa danom odmora manje.

To kako oni igraju smo najbolje vidjeli prošle sezone protiv nas kada su zaigrali hrabro i sa 2 igrača manje. Imaju dosta problema u odbrani pa se nadam da će nastaviti igrati na taj način. Vicaria na golu mijenja Forster koji je golman starog kova, Van de Vena sigurno nema, upitno je hoće li se vratiti Romero, a Davies koji je krpio tu poziciju se također povrijedio. Mi polako postajemo ekipa koja je u stanju iskoristiti mane protivnika i vjerujem da ćemo sa visokim pressingom staviti golmana i čitavu odbranu na muke. Oni će također odgovoriti na taj način i ne bi valjalo da se baš ovdje Sanchez vrati starim navikama.

U zadnje vrijeme su nam se razne taktike i kombinacije igrača po pozicijama dobro pokazale, tako da za ovu utakmicu sastav nije unaprijed poznat. U odbrani pored Cucurelle i Colwilla stvarno može bilo ko da se nađe. Očekujem da sastav bude nalik na onaj protiv Ville sa promjenom na poziciji Fofane. U projekat ću početi potpuno vjerovati kada se pobijedi neki derbi, kad se derbi odigra bez kočenja i ziherisanja, a ovo je idealna prilika da se to uradi.

Tottenham vs Chelsea FC: Prediction, kick-off time, TV, live stream, team  news, h2h results, odds | The Standard

Istini za volju, oni baš vole da jebu City bez obzira kakva im je sezona, jedino kad Arsenalu ide u korist da pobijede tad baš izgube. 

Bitna utakmica definitivno, mimo bodova, već i da se vidi da li smo u stanju da igramo napadački fudbal i protiv ozbiljnije ekipe. Nisu toliko ni loši bili protiv Bournemoutha, na dobar dan mogli su i pobijediti. Također ove sezone u derbijima top6 su zaradili više bodova od nas,u manje utakmica, pobijedivši City i United, dok su od Arsenala izgubili 0:1. No sigurno nam ide u korist i atmosfera oko kluba i problemi sa navijačima koji su Postecoglua izviždali na kraju utakmice sa Bournemouthom. 

Mišljenja sam da ako dobijemo Tottenham uz dominantnu igru možemo se smatrati konkurentima za titulu, i u tom slučaju tražio bih štopersko rješenje već u januaru.

• Popularna objava

Mene je ove utakmice bilo najvise strah jos prije 5-6 kola kad sam gledao raspored. Sada sam mnogo optimisticniji i vjerujem u pobjedu.

Ipak treba ocekivati reakciju Tottenhema kojima je ovo najvaznija utakmica sezone u ovom trenutku. Satjerani su u cosak trenutno, sto bi se reklo ko ranjena zvijer su i veoma je moguce da se rastrce i odigraju strasan presing na pocetku meca da se dokazu pred svojim navijacima. Tih prvih 10-15 minuta je najvaznije i ne smijemo grijesiti pogotovo ispred gola i dodavati se ako nismo sigurni 100% u pas. Tottenhem igra najjaci presing u ligi i ako im odolimo prvih 10-15 minuta oni ce pasti. 

Ja ne mislim da cemo igrati istu postavu kao protiv Ville sa Caicedom koji invertuje jer necemo imati toliki posjed i kontrolu nad mecom. Ocekujem tu Gusta. Najveca nepoznanica a ujedno i briga mi je ko ce igrati stopera u paru sa Colwillom. Badiashile je usao protiv Ville a nikako ga ne bih volio na kontra strani i protiv brzonogog Sona. Tosin je iskusniji, desnjak i dosta brzi od Badija.

Kako god, ova utakmica ce biti veoma velik ispit za nasu ekipu. Individualno smo mnogo kvalitetniji ali to treba pokazati na terenu. Ocekujem hrpu golova i mnogo gresaka na obje strane jer ce utakmica biti velikog intenziteta i ritma, nece biti ni vremena ni prostora za neki kontrolisani posjed tako da se nadam i ponovit cu opet, da se nasi ne zajebavaju pred golom i sa golmanom u iznosenju lopte jer je ovo protivnik koji je najopasniji u tom dijelu terena pri vrsenju presinga.

Sto se tice napada, volio bih vidjeti Sancha lijevo i Neta desno, Palmera u sredini i Jacksona u vrhu. Caicedo i Lavia moraju igrati ali Enzo je u strasnoj formi te bi bilo mozda glupo ostaviti ga na klupi.

Idemo momci, ostavite srce na terenu, pametno i hrabro i kvalitet ce isplivati i presuditi u nasu korist.

Ocekujem pobjedu nase ekipe od 1:2.

• Popularna objava

@hamco opet ce igrati sva trojica, i Caicedo i Lavia i Enzo, bas iz navedenih razloga, plus sto ce Caicedo da betonira Sona i njegove ulaske u sredinu. Zapravo me ne bi iznenadilo da ovo bude stalna postava za sve jace utakmice. Agresivnost Kukurelje i Caiceda je jako tesko probiti. 

Sanchez

Tosin - Colvil - Kuku

Caicedo - Lavia

Enzo

Palmer

Neto                        Sancho

Jackson 

Kada se branimo, zavisno od strane sa koje protovnik napada Kuki moze da se uvek vraca na beka, Lavia da se spusti na mesto srednjeg stopera, Tosin se pomera na desno a Caicedo ostaje ispred da napada igraca s loptom. 

Ma nema sanse igrat ce Madueke opet.

Samo da nismo poletili previse, pobjeda bi dala ogromna krila i apsolutno bi mogli razmisljati za nesto vise od top 4 ove sezone.

Ni nerijeseno nije neki bauk, mislim da ce obje ekipe igrati oprezno, prognoza 0:0.

Sa Tottenhamom je sve moguce, totalno nepredvidljiva ekipa, rastavit ce bilo koga u ligi ako imaju svoj dan, isto tako nekad im je puno i Ipswich kod kuce. Ne znas uopste kakav tip utakmica im vise odgovara, tako da bar meni Tottenham je svako kolo "macak u vreci".

Postecoglou takođe toplo-hladno, moze jurnuti na nas nicim izazvan i popiti par golova lagano, a moze Marescu takticki pomesti, tako da Tottenham i Postecoglou su mi u paketu jedan veliki upitnik.

Mislim da ako uspijemo odvesti utakmicu u neke "mirnije vode" da rezultat ne bi trebao izostati jer smo u boljoj formi.

Bome ako ne pobjedimo, navijam do kraja pool da uzme sve tekme, ne bi mogo progutat arsenal da slavi na kraju sezone.

• Popularna objava

Pobjeda sutra bio bi korak u pravom smjeru za top 4. Bodovno bismo napravili cak i neku malu razliku u odnosu na rivale.

A sto se tice trke za prvaka, mislim da ne mozemo o tome jos razmisljati. Moramo proci ovaj teski period i odrzati se sto blize vrhu. Liverpul je dosad ogroman broj bodova skupio, dosta je tu pobjeda u egal utakmicama bilo. Sigurno da je prvenstvo otvoreno sada kad City malo stagnira i ostatak ekipa im se nece naguziti svaki put. 

Nama prvi cilj treba biti da razbijemo luzerski i ziheraski mentalitet, te pocnemo pobjedjivati u derbi utakmicama. Neka prva bude sutra.

21 hours ago, reLo said:

Ovog sam se bojao. 

Dragusin će sutra imati 100% osvojenih duela, 10/10 tackles i 95% oduzetih lopti. 

Sreca pa na klupi

On 12/7/2024 at 11:19 AM, Whisper said:

@hamco opet ce igrati sva trojica, i Caicedo i Lavia i Enzo, bas iz navedenih razloga, plus sto ce Caicedo da betonira Sona i njegove ulaske u sredinu. Zapravo me ne bi iznenadilo da ovo bude stalna postava za sve jace utakmice. Agresivnost Kukurelje i Caiceda je jako tesko probiti. 

Sanchez

Tosin - Colvil - Kuku

Caicedo - Lavia

Enzo

Palmer

Neto                        Sancho

Jackson 

Kada se branimo, zavisno od strane sa koje protovnik napada Kuki moze da se uvek vraca na beka, Lavia da se spusti na mesto srednjeg stopera, Tosin se pomera na desno a Caicedo ostaje ispred da napada igraca s loptom. 

Zajebo me Badi nabijem ga. 

Previse kompliciramo, primili smo 2 gola na greske Cucurele i drugi gol Cucurele i Colwila, mogli smo dati 2 gola ali i primiti jos 2. Sanchez i Colwil su zreli za klupe, strepis ko ce vecu glupost napravit.

Poluvrijeme kao iz noćne more. 

Hajd što se pouzdani Cucurella pretvorio u kiksera, i to što je Sanchez standardno retardiran, i to što je Jackson kurton na kvadrat, ali i Palmer se pretvorio u igrača koji promašuje loptu. 

Ne bi me čudilo da ovo glat izgubimo i u nastavku. S Jacksonom, koji ima osjećaj u prostoru ko krompir, nemamo šta naprijed tražiti. 

Ova utakmica pokazuje zasto mi nismo spremni za nesto vece. Bukvalno samo jednu jedinu stvar nismo smjeli uraditi  a to je poigravati se nazad u prvih 20ak minuta. Znas da oni jedino igraju na tu energiju, naboj a cim malo umiris utakmicu da ces ih rijesiti.

Onda ova odbrana sa Badiasilom, Sancezom i mladim Kolvilom, plus cupavi idiot koji je poceo utakmicu u klizaljkama. Jednostavno recept za katastrofu.

Naprijed su najvise podbacili Neto i Palmer. Nista nisu napravili, druga strana sa Enzom i Sanchom mnogo bolja. Dzakson ocekivano oscilira, ne moze on zabijati konstantno. Imao je 2 situacije, samo da je stao na loptu onaj blentavi Rumun bi proklizao 10 metara iza gola.

Iz niceg smo primili 2 gola i nasli se u zaostatku. Sad moramo juriti, bolji smo to se vidi ali ostavljamo i mi prostora nazad jer moramo ici naprijed.

Pored Cucurelle koji je sve ovo zapoceo, Colwill, Badiashile i Sanchez su nestvarno losi. Badiashile nije smio igrati ako ce siriti prema aut liniji, pa covjek ljevaj i igra uz desno aut liniju pri iznosenju lopte. Koji kurac? Gdje je Tosin?

Ovo prvo poluvrijeme je cista nesreca rekao bih, ne igramo uopste lose cak sta vise dosta smo bolji.

Ajmo u drugom jos jace, pa sta bude. 

• Autor

Napunili smo gaće na ulasku u utakmicu bez ikakve potrebe. U prvih 10 minuta Cucurella 2 puta proklizava, Badiashile vraća u sredinu loptu nikome, Caicedo napucava Laviju i Sanchez poklanja čistu loptu. Dobro smo i prošli sa samo 2 primljena gola. Pogriješio je Maresca sa stavljanjem Badiashilea, na njegovo mjesto je trebao iči Adarabioyo koji je prije svega dešnjak. Badiashile svaku drugu loptu pod pritiskom pogrešno doda jer mora dodavati lijevom vanjskom ili slabijom nogom. Nije slučajno da desno igra dešnjak, a lijevo ljevak, ako imaš tu mogućnost. Na Badiashileovu nesigurnost se nadovezao ministar nesigurnosti Sanchez sa svojim dugim loptama, po mojoj evidenciji 0/4 pri čemu nam samo jedna nije napravila problem kasnije.

Kad se uđe u utakmicu sa -2 onda je to veliki problem. Dobro je što smo se brzo vratili, ali treba još. U prilog nam ne ide to što je sudija izgubio pojam o vremenu. Izveli smo 4-5 kornera i na izvođenje svakog se čekalo po 30-60 sekundi zbog papira koje oni jadnici ubacuju u teren. Samo tu su izgubljene barem 3 minute. Na to dodajmo dva ukazivanja pomoći Romeru i standardne situacije na kojima se gubi vrijeme. On na sve to produži 2 minute, od te dvije jedna se nije ni igrala zbog lakta u glavu i stručnjak svira kraj čim su 2 minute istekle. Na taj način samo hrabri njihove navijače da nastave ubacivati papire i trošiti vrijeme bez posljedica.

Uh kako bih volio da ovo nekako dobijemo. Da bi se to desilo Jackson bi se morao malo više skoncentrisati pred protivničkim golom, a Badiashile i Sanchez pred svojim golom. A klizačica da dobro provjeri opremu.

Ma sta ste opleli po Badiashilu nije toliko grijesio, Colwil je danas najgori i kontstantno je los.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.