Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 05 - Birmingham City (A) 06.03.2012, 20:45h

Istaknuti odgovori

• Autor
Odgledao sam čitavu utakmicu. Svi mi prijatelji gledaju Ligu prvaka, a ja FA kup protiv drugoligaša na polupraznom stadionu - ALI NEMA VEZE, Chelsea je Chelsea pa makar bio u petoj ligi :)

Šta reći, prvo poluvrijeme kao da je AVB još tu, a drugo poluvrijeme druga priča. Di Matteo je vjerojatno obavio neki razgovor dobar s njima na poluvremenu, a taj sam dojam stekao kad su igrači izlazili na travnjak iz tunela pred početak poluvremena. Izgledali su nekako ratnički nabrijani. I vidim svima drago zbog pobjede ono baš pravo, kao da je svima pao kamen sa srca, čestita se Di Matteu...Lampard, Terry, Di Matteo u zagrljaju. Sve izgleda idilično, čak i poluigrač Mikel odigrao perfektno, Meireles napokon da ne pošalje loptu na krov tribina, nego u gol gdje joj je i mjesto. Mata odličan, Ramires odličan...Obrana funkcionirala pravo dobro, sigurna, nije bilo kikseva. Ivanović nekako kao pravi vođa, ginuo je na travnjaku, zaslužuje da mu RDM dadne kapetansku traku kada na travnjaku nema velikog trojca Drogba - Lamps - Terry....Sve u svemu zadovoljan. Sviđalo mi se u drugom poluvremenu kako se kombiniralo - sitna dodavanja bez grešaka, nema više lopti u bunaru. Samo da se Bog do hoće ovako nastaviti da mi živci više ne idu u 3pm. Ako ovako budemo igrali, pa makar i ne bili četvrti BIT ĆU ZADOVOLJAN, samo da nam igra liči na igru, a ne ni na što kao do jučer...Vezni red nam je kriza, ali to je zbog lošeg poslovanja zadnjih godina - nisu se kupovali pravi igrači i šta je tu je. Samo čekam da se skinemo s 4-3-3 formacije, jer u njoj ne možemo igrati s ovim kadrom. Što prije probati s 4-2-3-1, jer to je formacija koju je RDM furao i u West Brmowichu. Stanje je takvo kakvo je, istinski mi je žao AVB-a, ali očito nije bilo dobro stanje u svlačionici, tako je kako je kažem opet. Možda je trebao dobiti šansu do kraja, možda ne. Neću da ulazim više u tome, to je sada iza nas, a kao navijač puna podrška legendi kluba:
[center][center] [/center][/center]
[center][center][img]http://static.sport360.com/sites/default/files/imagecache/main_image/07-Roberto-Di-Matteo-crop.jpg[/img]

[/center][/center]
  • Odgovori 148
  • Pregledi 10,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Ma šta reći o ovoj utakmici? Sve je to do dresova. Naravno šalim se :D

Utakmica je više nego dobra. 1 poluvremenu nije me oduševilo, bilo je puno prodora, napada, Mata je pokazao da je veličina. Odbrana je bila dosta stabilna, nije bilo puno grešaka, Cahill i Luiz izvanredan tandem, svaka čast za odbranu. 2 Poluvrijeme je dosta uzbudljivije, po meni nekako napetije i opasnije. Nekako nije mi se sviđao danas zadnji vezni Mikel, očekivao sam Essiena, al sve u svemu trud i želja na kraju je došla na svoje. Torres nije pokazao ništa više, sve ovo što je uradio mogli smo i očekivati, ali šta je tu je idemo dalje. Jest, izbrio je onaj penal zlata vrijedan, ali Mata fulio. Trebamo iz toga izvuči lekciju i Mati više ne dati da puca penale. Sturridge me malo razočarao oni startom i felšavim pokušajem, pa ono bi i Torres pogodio, ali sve se prašta samo da to ne ostane navika.

Glavna stvar jeste pohvaliti našek trenera Di Mattea i uputit mu lijepu zahvalnicu na večerašnjoj utakmici, da nam tako bude do kraja sezone, po meni dobra formacija i dobro odrađene izmjene. Sve pohvale.

Sljedeća prepreka je Stoke, nimalo slaba ekipa, dosta nezgodna i sa njom se nikad ne zna, uči u utakmicu sa ozbiljnošću i nastojati da to bude Clean Sheet.
Tako se igra nogomet kad imaš menadžera na klupi. ;) Vrlo dobra partija i odličan početak Roberta, uspio je u mnogo stvari o kojima AVB nije mogao ni sanjati, poput stjecanja zajedničkog jezika s igračima, natjerati igrače da više trče, Meirelesa da pogodi okvir gola, Luiza da ne dribla, a što je najljepše Malouda je ostao na klupi. Odlična partija Čecha, Cahilla, Ramiresa i Mikela koji su zaslužili najveće pohvale. Roberto, samo nastavi!
Ma hajd nije loše ovo bilo. Prvo poluvrijeme jedva prolazno, dok su u drugom popravili stvar.

Dosta igrača je odigralo dobro, ja bih izdvojio Mikela. Malo je reći da je bio fenomenalan. Mada dobro se pokazao Bertrand, kao i ostali u odbrani zajedno sa Petrom. Meireles dao lijep gol, ali ništa posebno nije odigrao. Kaloud puno griješio, ali ne zamjerim mu jer je TRČAO, Ramires solidno igrao na krilu, Torres ko Torres, puno se trudi, ali nema šuta, a samim tim ni gola.

I na kraju Mata. On me u zadnje vrijeme previše nervira, toliko je postao sebičan da nije normalno. Kao da ide Maloudi na časove sebičnosti.
On nikad nije bio takav igrač i zaista me čudi. Nadam se da će se to što prije promjenit.

RDM- dobro startao. Vidjet ćemo kako će biti dalje, al da se zna ja mu dajem puno podršku kao i svakom treneru do sada. Možda on bude imao i najveću, jer je ipak legenda naša.
Na žalost nisam bio u mogućnosti gledati tekmu ali drago mi je da smo konačno pobijedili. Ima li neko link sa sažetkom utakmice ili makar sa golovima?
Hvala ;)
Svaka cast bre momci su super odigrali imali su zelju imali su snage,RDM za jednu utakmicu ucinio ono sto AVB nije mogao celu sezonu kao i mnogi drugi na pocetku sezone sam verovao da je zaposljavanje AVB super opcija ali sada kad vise nije trener vidim da nemoze on da bude dobar trener je lik ima sve na papiru i nista na terenu znaci nije bio igrac.RDM je uspeo da nadje zajednicki jezik da iz svakog igraca izvuce njegov maksimum,videli smo danas prvi put za celu sezonu da David Luiz nije driblao ispred svog gola da Raul Meireles nema vise ubilackih startova i mnoge druge pozitivne stvari nadam se da ce neko procitati ovo i dati adekvatan odgovor
[quote name='Kun Aguer0' timestamp='1331073794' post='33125']
Ma dobro ali sad da te ne vidim do utakmice sa Stoukom :D

Salim se neka te :D
[/quote]

bio sam ja tu sve vreme, hteo sam da odgovorim na jedno 300poruka, i hiljadu nekih stvari da napišem, ali držao sam se reči.
Onaj osjećaj kad zabiješ gol i svi skaču od radosti, a trener se baca na hrpu. Fenomenalno !

Sjajan start di Mattea, kao prvo vratio je solidarnost u ekipu što se osjetilo i zalaganjem na terenu. Gledao sam negdje od 43. minute i od tada su momci odlično igrali. Svaka čast momcima i samo da se ovako nastavi kako bi se na što bolji način završila sezona.

P.S. Onaj osjećaj kada Mikel pepkajući loptu izbaci 3 igrača ccc. :D
gledao sam samo zadnjih 20-ak minuta 1. djela i mogu reć da sam zadovoljan , kontolirali smo igru , posjed na našoj strani , nismo igrli 100% stvorili priliku nažalost Torke je mašio al šta je tu je, navikli smo, ostalo sve 5, nažalost 2. poluvrijeme nisam bio u mogućnosti gledati ali vidim reakcije su pozitivne kao i rezultat pa se nadam da kreće na bolje. Ono što mi se svijedlo je sastav kako se izmudio RDM i odma ubacio Bertrana, Mikela i Torresa i odma je to druga priča da je bar AVB imao tolko muda za promjene kad vidi da nejde. Al ajde što je bilo bilo je okreće se novi list i ovaj mi se čini jako dobar i zanimljiv, al treba ostat na zemlji pobjeda je tu ali ipak je to tek 6. drugoligaš iduča je stepenica Stoke koji ipak u gostima nije to što je na Britannii ali su stepenica iznad a onda sljede City i Tottenham što će bit pravi ispiti i pokazatelji. Čestitke dečkima i RDM-u spasite nam sezonu F.A cupom, makar i Lp je još u realnim okvirima :) sretno dečkima i još jednom čestitke igračima i RDM-u a bome i vama svima, forumašima zaslužili smo nakon dugo patnje :)
@Cae nemoj mi Mikela nazivat poluigračem , nemoj da se moramo svađat :P
Ljudi nadam se da ste procitali onaj moj dugacki komentar od ranije ali nebitno zelim da kazem da svi treba da pruzimo podrsku toresu jer se lik stvarno trudi i boli ga sto nemoze da da usrani gol i pored toga svega on je nasmejan i trci kod ostalih igraca koji su dali gol i slavi sa njima,onda on nije dao gol ne znam kolko tacno i nije sebican sve jednu loptu koju je mogao je dao nekom drugom da proba mislite da je Staridz bio u onoj situaciji kao Toress da bi on poslao loptu bi ali sutra,pogledajte samo kad neko drugi da gol a ne Staridz na njegovom licu je sahrana bukvalno.To je to
[quote name='Rikky Luiz' timestamp='1331074122' post='33129']Onaj osjećaj kad zabiješ gol i svi skaču od radosti, a trener se baca na hrpu. Fenomenalno ! Sjajan start di Mattea, kao prvo vratio je solidarnost u ekipu što se osjetilo i zalaganjem na terenu. Gledao sam negdje od 43. minute i od tada su momci odlično igrali. Svaka čast momcima i samo da se ovako nastavi kako bi se na što bolji način završila sezona. P.S. Onaj osjećaj kada Mikel pepkajući loptu izbaci 3 igrača ccc. :D[/quote]

Sve uredu, samo molim te nemoj nam tih fejsbuk fora "onaj osjećaj" i tako to ;) Ako nije problem..

@chelseathebest

Normalno da nije kao što je bio u Liverpoolu, to svako vidi. Al morate priznati da nije toliko loš kroz sezonu, te da uveliko pomaže ekipi, što asistencijama, što jednostavno velikim trudom i zalaganjem.

Ko zna, ako ostane, dobije bolje suigrače, možda bude i kod nas rešetao. Ove sezone vjerovatno neće.
[quote name='how yes no' timestamp='1331078319' post='33162']

Sve uredu, samo molim te nemoj nam tih fejsbuk fora "onaj osjećaj" i tako to ;) Ako nije problem..

@chelseathebest

Normalno da nije kao što je bio u Liverpoolu, to svako vidi. Al morate priznati da nije toliko loš kroz sezonu, te da uveliko pomaže ekipi, što asistencijama, što jednostavno velikim trudom i zalaganjem.

Ko zna, ako ostane, dobije bolje suigrače, možda bude i kod nas rešetao. Ove sezone vjerovatno neće.
[/quote]

Ma to sam namjerno uradio.. Malo zajebancije nije na odmet :D
[quote name='dubrovcanin' timestamp='1331071987' post='33084']
Tako se igra nogomet kad imaš menadžera na klupi. ;) Vrlo dobra partija i odličan početak Roberta, uspio je u mnogo stvari o kojima AVB nije mogao ni sanjati, poput stjecanja zajedničkog jezika s igračima, natjerati igrače da više trče, Meirelesa da pogodi okvir gola, Luiza da ne dribla, a što je najljepše Malouda je ostao na klupi. Odlična partija Čecha, Cahilla, Ramiresa i Mikela koji su zaslužili najveće pohvale. Roberto, samo nastavi!
[/quote]
a jel se meni cini ili je neko izgubio opkladu ?
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.