Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 11 Chelsea - Arsenal (H) 17:30 Nedelja

Istaknuti odgovori

• Odgovori 71
  • Pregledi 1,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Nabija statistiku tako sto otvara teme protiv poluekipa iz Azije i kao 'nikad nismo izgubili kad sam otvorio temu'

• Ma ovo je sramotan pristup bio. Pogotovo drugo poluvrijeme. Taktika nikakva. Ko branis se nesto a ne znas se braniti. Trebali smo izgubiti i pukom srecom promasise ovo na kraju. Kad sam vidio u 9

• Bolje jednu pobijediti i jednu izgubiti, nego dvaput neriješeno. Samo što smo u obje utakmice bili malo bolji rival i nismo zaslužili poraze. Bili smo bolji. Skoro sve njihove šanse smo im sami n

Objavljene slike

Hvala @Igi.

Ovu utakmicu bi svaki nas igrac trebao da jedva ceka. Dobro, dosta ih nije igralo prosle sezone ali nakon onih 5-0 trebali bi ginuti na terenu da se operu. Inace nas je Arsenal zadnjih 4-5 godina pobjedjivao, na kraju krajeva prestigao u svakom smislu. Mnogo su napredovali iako to jos nisu uspjeli krunisati velikim trofejem.

Ovdje je samo pitanje ponovo isto: koliko gluposti nase odbrane, prije svih golmana i Fofane, mozemo podnijeti i ipak ostvariti dobar rezultat?

Palmer je pod upitnikom, vece su sanse da nece zaigrati nego da hoce. U neku ruku to mozda i nije lose, jer ce igraci iz drugog plana dobiti priliku da se nametnu a protivnik se ne moze dobro pripremiti. Poceo bih s Mudrikom i Netom na krilima, Madueke klupa.

Za napomenu, nakon ovog meca slijedi posljednja reprezentativna pauza u ovoj godini.

• Autor
1 hour ago, hamco said:

Ne gine nam poraz protiv Arsenala jer je Igi prokleo ovu utakmicu otvaranjem teme i time prekino Adijev niz bez razloga.

reko wisey da neeko otvori a adi nije nijednu temu otvvorio ovee sezone 🤷‍♂️

inace 7 puta sam otvarao teme za utakmice do sad

imamo 5 pobeda i 2 poraza

Porazi su bili od Cityja u FA kupu pod Lonacara (4-0) i 2-1 protiv Newcastle-a davne 2014 godine.

7 hours ago, Igi said:

reko wisey da neeko otvori a adi nije nijednu temu otvvorio ovee sezone 🤷‍♂️

inace 7 puta sam otvarao teme za utakmice do sad

imamo 5 pobeda i 2 poraza

Porazi su bili od Cityja u FA kupu pod Lonacara (4-0) i 2-1 protiv Newcastle-a davne 2014 godine.

Cim si ti resio da opet promolis nos ovuda ide lagano 3:0 za nas.

Neće me ovaj put navuči, protiv Uniteda sam se opet nakon dugo vremena nesto bio naložio da možemo odigrati neku derbi utakmicu bar solidno, da možemo konačno doći do te neke velike pobjede, međutim opet smo ispuhali, opet i bi i ne bi, opet noge teške kada treba pokazati odlučnost i napraviti taj neki iskorak.

Tako da ne očekujem previše, bio bi i bodom sasvim zadovoljan, ja ne znam protiv koga bi mi vise bila slađa pobjeda nego protiv Arsenala pogotovo sada kada oni važe za ozbiljnu ekipu a mi smo eto tu da ganjamo TOP4, ali mi ovakvi kakvi jesmo da pobjedimo velikog rivala i to na Bridgeu, to bi bilo previše, previše dobro da bi bilo istinito.

Strah me je najviše od samih nas, na koju nogu će u nedelju ustati ta naša defanzivna linija, sta se krčka u kuhinji čuvara mreže nam Sancheza, sve su to pitanja koja lebde u zraku, teško da će naša defanziva izdžati to jest teško da će se suzdržati od nekog kiksa.

Ono što sam sinoć vidio protiv Intera, i ono što se vidi posljednjih utakmica njihova igra doživjela je ono što je naša igra doživjela npr. u onoj sezoni pod Conteom kad smo osvojili titulu, od jedne igre pune ideje i riješnja sve se svelo na jednu "suhoparnu" igru koja zavisi od nekog bljeska pojedinca. Igra Arsenala se krenutno zasniva na odlaganje lopte na stranu i milion centaršuteva u kazneni prostor. Najveća opasnost leži u tome da li će nas po stranama probijati Martineli i Saka ako to suzbijemo već smo uradili dobar posao, kvaka leži i u tome što im se vratio Odegaard, jer u njemu dobijaju taj završni pass, tu neku kreaciju.

Može zvučati čudno al čak bi bilo ok da Palmer ne igra ovu utakmicu, složio bi se sa Wiseyom tu, sa Palmerom protivnik ima jasnu tačku od koje prijeti opasnost a mi se oslanjamo uglavnom na njega i onda dođeš u situaciju da ga protivnik "uguši" a mi budemo nesnađeni. Tako da po meni idealna situacija bi bila da Palmer bude na klupi, tako protivik ne bi imao igraca na kojeg ce se fokusirat a mi bi mozda pokazali vise timsku igru iz koje bi se mozda mogla izroditi dobra utakmica.

Uglavnom bod mi je ok sasvim, izlizali smo vec pricu o iskoraku, evo da vidimo sta su nam nasi ljepotani spremili..

27 minutes ago, King Chelsea said:

Najjace Maresca ne zna hoce li Palmer biti spreman za Arsenal al je zato dobio poziv u reprezentaciju, neko nekog zajebava da izvinete😁

Pa ne mora Arteta znati hoće li Palmer igrati, nek se misli. Tako Guardiola pred svaki derbi kaže da ima 10 povrijeđenih i odjednom svi na terenu.

10 minutes ago, Spaha said:

E da sam ja imao ovakav tretman, odmakeo bih sigurno dalje od svoje carsije.

Da si imao ovakav tretman, možda bi sad po tebi forumaši srali. 

Dva puta u životu sam demonstrativno napustio prostoriju u kojoj je gleda utakmica Chelseaja. Oba puta protiv Arsenala. Nadam se da neću i treći put.

Arsenal bi trebao biti naš najveći rival. To rivalstvo je za mog života prilično jednosmjerno, samo što se zadnjih godina smjer promijenio. Nekada, kakvi god da smo bili, a uglavnom smo bili odlični, protiv Arsenala bi se skupili i odigrali kako treba. U zadnje vrijeme, kakav god da je Arsenal, nekako nas uspije pobijediti. Prvo su bile one sretne pobjede kad zabiju sve što šutnu i sve što centriraju, a kasnije su nas počeli pobjeđivati ili rutinski ili ubjedljivo. Trenutno su u najgorem stanju u zadnje 2,5 godine i opet nisam nimalo optimističan pred ovu utakmicu.

Ekipa se ove sezone nije pretjerano dobro pokazala u derbijima. Te utakmice podsjećaju na Lampardovu drugu sezonu u prvom mandatu, prije nego što će Tuchel doći. Izađe se na teren sa previše respekta prema protivniku, gleda se da se nekako ne izgubi i ne preuzima se previše odgovornosti. Izađe se da se odigra 0-0 i uglavnom se izgubi. Ovo će biti duel dva bivša Brentfordova stručnjaka za prekide. Jedan je stvorio najmoćniju prekid ekipu u Europi, a drugi najgoru u ligi. Ako to znamo, onda znamo da mrežu sigurno nećemo sačuvati.

Arsenal je u baš lošoj seriji rezultata. Od zadnje 4 ozbiljne utakmice izgubili su 3. Na te 3 utakmice nisu dali nijedan gol. Na te 3 utakmice su imali ukupno 5 šuteva u okvir protivničkog gola. Nisam gledao sve te utakmice, gledao sam samo dijelove jedne i sve highlighte, ali je i bez gledanja jasno da imaju problem da stvore izglednu šansu. Meni se općenito ne sviđa igra sa 4 nazad gdje su oba beka zapravo polivalentni štoperi. Još ako su ispred 2 ne pretjerano kreativna veznjaka, onda je veliki teret kreativnosti na ofanzivnom veznom. U njihovom slučaju je to Odegaard i baš njega nije bilo u tim porazima. Oporavio se da odigra baš ovu utakmicu što me brine. Sa druge strane, Rice bi trebao propustiti ovu utakmicu i tu se otvara prostor za Jorginha.

Što se nas tiče, dosta toga se zna, ali se najbitnije još uvijek ne zna. Povreda Palmera nije teže prirode, trenutno je na spisku selektora reprezentacije i samo je upitan za ovu utakmicu. Volio bih da nekako mi znamo, a da Arteta ne zna hoće li igrati. Njega bi mogli zamijeniti Nkunku ili Felix. Prvi je odigrao 80 minuta u četvrtak, drugi je odigrao 90 minuta. Da se ozbiljno računa na njih sigurno bi ranije izašli. Enzo je neko ko je ranije izašao, ali stvarno ne bih htio to da gledam njega i Gusta kao duple desetke. Krila vjerovatno Madueke i Neto iako bih volio vidjeti Mudryka umjesto Nonija.

Zbog još jednog neuspjeha u derbiju bih bio jako razočaran.

Potteru, Lampardu, Pochetinu su uglavnom mecevi sa Arsenalom bili kljucni za otkaz. Navijaci koji su im bezuvjetnu podrsku davali su odustali nakon Arsenala. 
Maresca treba i mora znati koliko Chelseajevim navijacima znaci utakmica protiv Arsenala. Tanka je linija izmedju "All the glory to Maresca" i "Maresca Out".

3 derbija smo igrali ove sezone i imamo jedan remi uz 2 poraza. Nema iskoraka dok se ovakvi mecevi ne pocnu pobjedjivati.

A ako izgubimo sad, to ce biti ogroman korak unazad i znak da nismo spremni za nesto vise.

Najveci problem su nam golman i Fofana, oni nas mogu unistiti u svakom momentu. 

Poslije arsenala imamo laksi raspored. Do 25 januara su sve neke ekipe koje bi trebali pobjedit i jos se tu nadje aston villa i tottenham koje takodje mozemo pobjedit.

Pobjeda bi nas digla u svakom pogledu, bodovno, samopouzdanjem i nadom za bolje sutra. Treba biti realan i shvatiti da ni nerjeseno u ovom mecu nije kraj svijeta, dok bi poraz bio veliki korak nazad i krah u svemu gore navedemom.

Takodjer nas trener i nasi igraci trebaju znati koliko je vazan ovaj mec, od starta moraju jako po cijenu kartona. Samo na taj nacin ces protivniku dati do znanja da im nece biti lako. Takodjer ocekujem i od navijaca na Bridzu makar malo jace navijanje od onog u pozoristima. Imamo sramotne navijace na Bridzu, jace se cuju gostujuci.

1 hour ago, hamco said:

dok bi poraz bio veliki korak nazad i krah u svemu gore navedemom.

Ne slažem se. Ne potrebno pretjerivanje i stvaranje nekog narativa da je u pitanju neka sudbonosna utakmica,  a nije. Ako izgubimo ništa se strašno neće desiti. Ko prvo tek je 11 kola iza nas, kao drugo i dalje ćemo bit samo bod od top4, kao treće bez obzira na ishod ove utakmice mi nismo u borbi za titulu i nećemo bit. 

Da se razumijemo, bilo fino pobjedit mrskog rivala, naravno, ali realno kad makneš efekt derbija ovo uopće nije toliko bitna utakmica. Puno je važnije iduće kolo pobjediti Leicester, đabe ti Arsenal ako ćemo tu kiksat 

1 hour ago, ja13 said:

Ne slažem se. Ne potrebno pretjerivanje i stvaranje nekog narativa da je u pitanju neka sudbonosna utakmica,  a nije. Ako izgubimo ništa se strašno neće desiti. Ko prvo tek je 11 kola iza nas, kao drugo i dalje ćemo bit samo bod od top4, kao treće bez obzira na ishod ove utakmice mi nismo u borbi za titulu i nećemo bit. 

Da se razumijemo, bilo fino pobjedit mrskog rivala, naravno, ali realno kad makneš efekt derbija ovo uopće nije toliko bitna utakmica. Puno je važnije iduće kolo pobjediti Leicester, đabe ti Arsenal ako ćemo tu kiksat 

Takav je i Marescin motivacioni govor u svlacionici po do sada vidjenom.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.