Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 01: Manchester City (H) 18.08. ~ 17:30

Gdje vidite chelsea na kraju sezone? 14 člana su glasala

1. 1. Gdje vidite Chelsea na kraju sezone?

• Top4
      35%
      5
    • Mjesta koja vode u EL/Konferenciju
      50%
      7
    • Mjesto koje ne vodi u evropu
      14%
      2

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

• Odgovori 63
  • Pregledi 1,3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Pa jebo te, moze li nas i u jednom derbiju ovaj celavi idiot zaobici?  Inace zelim samo da napadnemo i odigramo hrabro. Odbrana nam je slaba, golman je tanak i golove cemo primati svakako. Tako d

• Otkako je svijeta i vijeka svaka sezona se sa nestrpljenjem očekuje. Slaže se na papiru nezaustavljiv tim i kakav god da je ambicije su uvijek visoke. Čak i kad su zvijezde prelaznih rokova bili Bakay

• Navijam protiv nas da Maresca dobije otkaz 🙃

1 hour ago, reLo said:

Možda ljudi jednostavno neće da se forsiraju previše jer smatraju da nisu dovoljno plaćeni. :D

Ovo meni ide na zivce uzasno. Imamo najmladju ekipu i ono sto oni moraju raditi je trcati vise od protivnika. Mozda je juce bilo i nekih opravdanja, Jackson i Palmer su tek poceli trenirati, Nkunku igrao na krilu gdje se zahtjeva veliki broj sprinteva a on to nije, ne znam... ali ocito je da je ovo veliki problem jer kod Pochetina koji je cak poznat po svojim treninzima i run and gun fudbalu, mi smo bili nadtrcani cak 32 puta od ukupno 38 meceva. 

City je ionako tehnicki mnogo kvalitetniji tim od nas i ako te jos i nadtrce, logicno da su ti male sanse za pozitivan rezultat.

25 minutes ago, ja13 said:

Trka nema veze s mladošću, nego profilom igrača. Tko trči trčat će i u 40, tko ne trči ne trči ni u 20.

Nije tacno, zapravo jeste donekle. Medjutim, igrac od 40 ne moze trcati jednako mnogo i jako kao 20 godisnjak. Nema sanse, milion primjera. Cak i Modric ne moze da podnese jednak tempo iako je i dan danas neko ko najvise trci.

To da, ne govorim o sposobnosti da trče, nego work rate-u i stilu igre koji uključuje puno trčanja. Naravno da u nekom trenutku jednostavno više fizički ne mogu, onda ili odu u penziju ili promjene poziciju/stil igre.

Inače, ta statistika da smo u većini utakmica bili pretrčani ne govori puno, odnosno nije nužno negativna. Više odražava stil igre, nego koliko si dobar. U pravilo bolje ekipe će manje traćat jer imaju više posjeda. Nije baš lako naći ovu statistiku al uspia sam iskopat od pretprošle sezone da potkrijepim teoriju:

https://www.premierleague.com/news/2910649

U toj smo sezoni imali 60-ak% posjeda, prošle sezone također.

Od jucerasnjeg trojca u vezi najbolji mi je bio Lavia. Ne znam kako ce Mareska uklopiti svu trojicu (Enzo, Lavia, Caisedo) ali Enzo ne moze igrati ono sto je jucer igrao. Ili ga povuci blize nasem golu ili nesto drugo, 10tka nije i nece nikada ni biti. Ja bi ga licno stavio da bude prvi igrac ispred odbrane i da diktira igru. 

Bilo je lijepih momenata, finih izlazaka iz odbrane do protivnickog sesnaesterca i onda tu nastaje problem ili los prijem ili los zavrsni pas. Kao sto neko rece nismo nista lose uradili a rutinski izgubili. Bit ce ovdje dosta posla za trenera ali nekako vjerujem da cemo biti bolji ove sezone. 

30 minutes ago, ja13 said:

To da, ne govorim o sposobnosti da trče, nego work rate-u i stilu igre koji uključuje puno trčanja. Naravno da u nekom trenutku jednostavno više fizički ne mogu, onda ili odu u penziju ili promjene poziciju/stil igre.

Inače, ta statistika da smo u većini utakmica bili pretrčani ne govori puno, odnosno nije nužno negativna. Više odražava stil igre, nego koliko si dobar. U pravilo bolje ekipe će manje traćat jer imaju više posjeda. Nije baš lako naći ovu statistiku al uspia sam iskopat od pretprošle sezone da potkrijepim teoriju:

https://www.premierleague.com/news/2910649

U toj smo sezoni imali 60-ak% posjeda, prošle sezone također.

Jasno je meni sta ti govoris i ne kazem ja da nuzno moramo biti najbolji u toj kategoriji. Ali 32 od ukupno 38 utakmica mi smo manje trcali od protivnika, valjda i to nesto pokazuje.
Na kraju krajeva, nije isto trcati sprint pa odmoriti i trckarati citav mec kao da jogiras a broji se i jedno i drugo. 
Treba i pametno trcati, medjutim meni djeluje da smo cesto premekani, da nema tu onog zara i borbe kakvu smo oduvijek gledali u Chelseau i zbog kojeg smo uglavnom svi poceli navijati za ovaj klub.

Prva je utakmica i ne bi trebalo žuriti sa nekim zaključcima. Izgubili smo utakmicu koju smo očekivali da izgubimo. U pogledu bodova ne gubimo ništa. Razlika kojom smo izgubili je dovoljno mala da ne bude sramota, a dovoljno velika da se kritički sagleda utakmica i izvuku neke pouke. Čak su nas neki detalji dijelili i od boljeg rezultata. Njihov za milimetar nije u offsideu, naš za milimetar jeste i dvije situacije u njihovom 16-ercu koje su penali kad ti je protivnik Crystal Palace, Fulham i neko sličan. Na kraju više od ovih 0-2 nismo ni zaslužili.

Golove smo primili prelako. Kod prvog sva odbrana daleko od protivnika i onda nema dovoljno vremena da ga zatvori. Kod drugog pušten Kovačić da šutne bez bloka. On je do prije godinu dana igrao kod nas i zna se da mu svaki šut ide u blok, samo ga treba postaviti. Šut i nije bio nešto, "bolji golman od Kepe ovo brani".

Utakmica je bila sveukupno veoma dosadna i nije uspjela iz mene izvuči bilo kakvu emociju. Oni su došli da našoj naivnoj odbrani zabiju brzi gol i da mirno privode utakmicu kraju. U toj namjeri su uspjeli. Sa druge strane ne znam koja je bila naša ideja i namjera. Ne znam kako je Jackson bez minute priprema uskočio u prvih 11, zašto se nije krenulo sa napadačkim izmjenama na kraju kad se nije imalo šta izgubili, kako smo mislili napadati po lijevoj strani?

Ovo je daleko od formirane ekipe po svim aspektima. Tužno je da nakon uložene milijarde neki od ovih igrača su nam starteri i neki od ovih igrača nam ulaze sa klupe. A nemamo probleme sa povredama. 

Ono sto je veoma vazno je da trener uvidi stvari koje su lose, a ponajvise mislim na selekciju igraca i stavljanje igraca na pogresne pozicije.
Neto bi morao vec igrati protiv Wolvesa, vatreno krstenje. Nkunku mora igrati blize golu i nije mi jasno sto Madueke nije dobio ni minut protiv Citya.

Protiv Serveta odmoriti igrace sklone povredama, ponajvise mislim na Laviu, Fofanu i Nkunkua. S obzirom da njih racunam da rutisnki pobjedimo, mozemo i sa kombinovanim sastavom i probati Jorgensene na gol kako bi ga sto prije mogli koristiti i u ligaskim utakmicama. Probati i Enza na 6-ci.

Protiv Serveta 

Jorgensen
Gusto, Tosin, Badiashile, Veiga
     Caicedo, Enzo
Madueke, Hall, Mudryk
          Jackson (treba mu minuta)

Ova postava ako ne moze dobiti Servete nek se odmah ugase.  

24 minutes ago, Spaha said:

Svi su bili potegnuli za #Marescaout, ali ga je spasila to sto je tek prva utakmica.

Ja nisam, uopće ne mislim da smo tako loše odigrali kako se predstavlja uzevši u obzir da je prva utakmica i to protiv Citya.

Selekcija igrača nije bila idealna, neke je igrače krivo koristio (Enzo, Nkunku) i nije smio igrat Jackson. Također ne jasno mi je zašto nije igrao Madueke koji je bio ponajbolji na pripremama.

Ali generalno gledajući, bili smo 50-50 s najboljom ekipom na svijetu. Stvorio si sličan broj šansi kao City, oni su svoje zabili mi nismo. I to je ta razlika Haaland vs Jackson.

Ja sam optimističan po pitanju sezone, naravno bit će izgubljenih bodova na gluposti, i obrana je još labilna ali doći će to s vremenom na svoje. Svakako očekujem prvi dio sezone pun oscilacija, a da tamo negdje 2-3 mjesec uhvatimo bolju formu. Zlata bi vrijedilo kad bi doveli proper napadača (Osimhena) pa barem da na tome više ne gubimo bodove, ali bojim se da ništa od toga...

@Cae važno je učestvovati i da trener da  izjavu da je zadovoljan pristupom igrača. To je naš novi standard. 

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.