Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 15: Manchester United (A) 06.12. @21:15

Istaknuti odgovori

• Popularna objava

Otkako znam za sebe u svakom kolu ove lige navijam da Chelsea pobijedi i da Manchester United izgubi. Dva puta godišnje se pruži prilika da se to dvoje spoji u jednu utakmicu što mi donosi duplu radost. U nekim ranijim godinama se često dešavalo da se radujem nakon ovih utakmica, uprkos redovnim sudijskim krađama, dok u zadnje vrijeme nemamo puno uspjeha protiv njih. Sve najgore varijante Manchester Uniteda su uspijevale da završe utakmicu neporažene. Ako govorimo o ovosezonskom timu, to je tim koji nijednu utakmicu u sezoni nije pobijedio normalno, rutinski. Svaki bod su osvojili jedva. Ili zadnje minute, ili sudije, ili se protivnik ispromašuje. Na tabeli se ne vidi koliko su loši, ali protiv svake malo jače ekipe nemaju šta da traže. U zadnje vrijeme su imali niz pobjeda u ligi, sve protiv timova iz borbe za opstanak.

Poželio sam se malo ovog ritma sa dvije utakmice u sezoni. Premalo Chelseaja, što je u ovakvim sezonama možda i dobro. U odnosu na prethodnu utakmicu ostali smo bez Gallghera, a dobit ćemo Jamesa i Cucurellu. Ovo je već četvrta utakmice da se najavljuju Lavia i Nkunku na klupi. Ako trebamo vaditi neke zaključke iz prošle utakmice onda je za očekivati da će Gallaghera na njegovom mjestu zamijeniti Palmer. Ugochukwu iz nekog razloga nije bio ni na klupi, a nisam nigdje vidio da je povrijeđen. Očito mu je status u ekipi pao nakon utakmice sa Newcastleom. Bilo bi za očekivati oprezniju formaciju za United, što bi se postiglo sa Ugochukwuom, ali se to očito neće desiti. Pošto Lavia i Nkunku nemaju još nijednu minutu u sezoni logičan izbor za upasti u prvih 11 je Palmer. Ostaje naravno mogućnost da uđe James umjesto Gallaghera i zaigramo sa 5 nazad. Mislim da za nema potrebe za tolikim oprezom. United je klub koji kad pobjeđuje, pobjeđuje na malo golova. Kad se igra na više golova tu redovno gube. Sterling je pola sata odmoren i sačuvan od petog kartona koji bi značio suspenziju.

Vjerujem da je pristup protiv Newcastlea bio samo izuzetak i da ćemo u narednim utakmicama igrati požrtvovano, kako i treba. Ne sumnjam da ćemo ih nadigrati.

Pobjede protiv Liverpoola i Manchestera su mi najdraze u ligi. 

Kad se pogleda stanje na tabeli reklo bi se da je United favoriti, ali kad se dublje analizira nije to bas tako. United igra za onu stvar, jedinu pobjedu vrijednu pomena su zabiljezili protiv Evertona sve ostalo je na srecu, sudije ili individualni kvalitet. Ove sezone su ispod svih očekivanja, ja sam ih vidio u borbi za titulu jer su se pojačali taman na onim pozicijama koje su im bile tanke, Ten Hag je vec drugu sezonu... Hojlund jos nije dao go u ligi, idealna prilika da protiv nas prekine taj losi niz, ne bi bio prvi koji je to uradio. 

Nadam se i ocekujem pobjedu ali sam isto ocekivao i protiv Newcastla. Sve je moguce, da ih dobijemo sa hendikepom ali isto tako i da izgubimo sa 2 gola razlike. 

@hamco, preofanzivno je ovo za trenera, dodaj jos kojeg stopera, izbaci palmera ili mudryka i mozda i da prodje

a slazem se da bi ovakav sastav bio dobar

Od 2017. nismo pobijedili Uniteda u jednoj ligaskoj utakmici a od 2013. nismo slavili na Old Traffordu u ligi.

Ne leze nam nikako. Ne vidim kako mozemo pobijediti jer nemamo efikasnu zavrsnicu. Napad nam je mozda najtanji dio ekipe, cesto u posljednoj trecini terena donosimo lose odluke, igraci se spetljaju u odsutnom momentu ili predugo carine loptu. Ne sumnjam da cemo i u ovom mecu doci nekoliko puta u dobre situacije ali veliko je pitanje hocemo li te iste znati pretvoriti u gol.

Ne smijemo sebi dozvoliti samo da primamo jeftine golove. Tu mislim na prekide, greske u odbrani ili gluposti idiota na golu. Nek nam zabiju neke golcine, nece mi biti krivo.

Zanimljivo da nam kladionice daju vece sanse. Mancester se raspada vec duze vreme i nije nemoguce da im smenimo ten haga i da im naplatimo sve tako da ne znaju gde se nalaze. 

Sastav ne mogu da nagadjam al mislim da ce Palmer biti desno levo Sterling a u sredini Ugocukwu

15 hours ago, hamco said:

Ovaj tim pobjedjuje minimalno 2 razlike protiv Uniteda.

IMG_5416.jpeg

Neće Pochetino imati muda za ovo preofenzivno. Ja mislim da će Enzo na 10ku, a Ugochukwu uz Caiceda. Na krilu nadam se Palmer umjesto ukrajinskog Bekama. U špicu Broja umjesto Jacksona jer je fizički jači u duelu sa Maguirom i Lindelofom. U odbrani je više varijanti moguće 

8 hours ago, EdvinTB said:

Neće Pochetino imati muda za ovo preofenzivno. Ja mislim da će Enzo na 10ku, a Ugochukwu uz Caiceda. Na krilu nadam se Palmer umjesto ukrajinskog Bekama. U špicu Broja umjesto Jacksona jer je fizički jači u duelu sa Maguirom i Lindelofom. U odbrani je više varijanti moguće 

I Lesley se povrijedio, nece ga sigurno biti. 

Ne vidim ko bi mogao zauzeti mjesto a da to nije Enzo Palmer i Caisedo. 

Nkunku i Lavia opet ni u protokolu nece biti. 

Unitedu ce sve oci biti uprte u utakmicu s Bayernom tu treba traziti nasu sansu.

Tesko da ce Pocchetino izici tako ofanzivno na ovom gostovanju. Postoji opcija i da se Reece pomjeri u sredinu. Ne znam da li je Gusto spreman.

Bilo bi lijepo da Dzekson ili Broja nesto zabiju u ovakvim mecevima. Sterling ce morati malo vise pomoci odbrani nego protiv Njukastla, inace smo u belaju.

• reLo mijenja naslov u Matchday 15: Manchester United (A) 06.12. @21:15

Jeziva kurcobolja ali jeziva. Enzo Caiseda Mudrik Palmer u fazi odbrane ogromna Nula. Palmer je uzvuko ovo al to ne menja da katastrofa o stojimo, da nas pretrcavaju kako hoce. Man utd je do sada zasluzi bar 2 gola razlike da vodi. 

Ovo sto kaze cobinho i ja se slazem. Razlika je ogromna ali prije svega u trudu i zalaganju. Nestvarno koliko sporo igramo, nema trke i sprinta, sve trckaraju.

Mi igramo ko da nam neko reko, ma ne sekirajte se, dobicemo ovo, ovi ce da mase sve a vi cete da date 3 kom na foru. Galager mnogo ali mnogo fali. Ako Poch ne zameni kolvila najebaki smo. 

Prvo svaka cast treneru sto je izveo ovakav ofanzivan sastav. Jest da nije imao nekog izbora, ali mnogi od prethodnih nasih trenera bi nasli nacina da ovdje nadju defanzivnu formaciju i izbor igraca.

Izlaze nasi dosta puta u izgledne situacije ali ne znaju zavrsiti. Vidi se da se na tom segmentu nista nije radilo na treninzima.

Defanzivno puse dosta, pukom srecom nije rezultat 2-3 razlike za njih. 

Kako pickasto igramo. Strasno. Igramo sklanjalicu protiv mancetera. Bezobrazluk na kvadrat. Jebo bi im majku zbog ovoga svima bi od plate poskidao. Mars picketine

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.