Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 12: Man City (H) 12.11. @17:30

Istaknuti odgovori

Mene nešto zanima. Da li je ćelavo govno toliki egomanijak, pa ne prihvata grešku i sugestiju VAR-a o promeni odluke ili je i sam Var saučesnik u krivičnom delu? 

14 minutes ago, Corto Maltese said:

Mene nešto zanima. Da li je ćelavo govno toliki egomanijak, pa ne prihvata grešku i sugestiju VAR-a o promeni odluke ili je i sam Var saučesnik u krivičnom delu? 

VAR nije gledao faul prije penala, samo taj duel. VAR je krivac, a sudija je kriv jer nije odmah vidio i zaustavio igru.

42 minutes ago, Corto Maltese said:

A ona napucana ruka Vokera, ili to nije u nadležnosti VAR-a? 

Nije bilo unutra 16,nije bilo za crveni samim tim var tu ne moze nista. Da smo kojim slucajem iz tog napada primili go onda bi mogao var intervenisati.

Bilo je dobro. Ovakvu utakmicu nisam gledao još od Lige Prvaka protiv Liverpoola 4-4. Ono protiv Ajaxa sam nažalost propustio.

Puno više sam zadovoljan igrom i pristupom nego samim bodom. Drago mi je da sam se prevario u prognozi utakmice. Od samog starta smo krenuli agresivno i otvoreno i tako smo igrali gotovo svih 90 minuta. Intenzitet je bio nevjerovatan. Podigli smo se čak 3 puta protiv Citya nakon primljenog gola. Ova utakmica je putokaz kako trebamo igrati na svakoj utakmici. Brzo, direktno, požrtvovatno, sa pressingom. Ovo je fudbal, a ne 1000 dodavanja i kruženje lopte okolo. Ne znam jesmo li bili bolji ili nismo, čini mi se da je bod realan. Umorili smo se pred kraj što je bilo očekivano. Razumijem zašto se oklijevalo sa izmjenama, na klupi nije bilo puno igrača koji su nešto pokazali ove sezone. Neke izmjene su se ipak morale napraviti. Svi su se trudili, ali je samo Broja donio poboljšanje.

Primili smo 3 gola bezveze. Kod penala se sudare naša dva igrača i svira se penal za prekršaj istog intenziteta kao prekršaj koji je prethodio tom sudaru. Drugi gol su nas dobro izigrali, ali okliznuo sam se golman i nije mogao da interveniše. Četvrti gol odbijanac. Ni sa suđenjem nisam zadovoljan. U razmaku od par minuta slični startovi Caiceda i Rodrija i pogodite ko je dobio karton, a ko nije. Mogla se odigrati i još koja minuta u drugom poluvremenu.

Sve u svemu, zadovoljan sam i podsjetilo me na onaj stari Chelsea. Ovako trebamo uvijek igrati. Pohvale za trenera i igrače.

Picka celava je morala da pregleda snimak. 

Prvo, ako je kriterijum za penal povlačenje onda je to isto povlačenje morao da vidi od strane halanda koje je jos jaceg intenziteta. 

Drugo intenzitet za penal mora biti jaci od obicnog faula da bi se svirao a ovde se desava kontra. 

Ovakva povlačenja ima milion primera kod kornera i nikad se ne sviraju. 

Ovaj Picka celava nas drka ko zna koj put i treba mu istu razbiti.

Koga zanima i Karager je pricao o ovom penalu. Kradja klasicna. 

Fantastično zaista. Baš su me iznenadili kako su iznosili loptu, bez ikakvih problema.

I još me više iznenadilo kakav smo presing igrali. To je ono što se traži.

Ali, očito je da naša igra izgleda super kad igramo protiv sličnog protivnika. Je li naiđemo na ekipu koja igra isključivo na kontre i koja se brani duboko - raspad sistema.

To ako Pochettino uspije riješiti, skidam mu kapu.

41 minutes ago, reLo said:

Fantastično zaista. Baš su me iznenadili kako su iznosili loptu, bez ikakvih problema.

I još me više iznenadilo kakav smo presing igrali. To je ono što se traži.

Ali, očito je da naša igra izgleda super kad igramo protiv sličnog protivnika. Je li naiđemo na ekipu koja igra isključivo na kontre i koja se brani duboko - raspad sistema.

To ako Pochettino uspije riješiti, skidam mu kapu.

Protiv takvih ekipa nam treba vise talenta u prvih 11 nego radnika. Takvi igraci naci ce rupu, odradit ce nesto sto niko ne ocekuje pa ni odbrana protivnika. Recimo protiv jacih ekipa kao sto su City, Liverpul, Arsenala i sl, trebaju ti i Galagher i Caicedo a i ostali koji su voljni trcati i dati 101%. Protiv buranije i slabijih ekipa koji igraju bunker ne trebaju ti obojica. Takodjer treba razmisliti protiv tih ekipa uvesti i jos jednog napadaca, idealan bi bio Broja, kako bi napunili 16m protivnika sa sto vise igraca. Bekovi takodje moraju vise ulaziti u 16m kada se ubacuje lopta unutra s druge strane. 

Vjerovali ili ne, ali smatram da bi se protiv ekipa koje igraju low block, Alonso nadavao golova. 

On 11/13/2023 at 10:10 AM, hamco said:

Ovakve stvari su se retko vidjale ranije a sve ovo je plod rada i napretka. Pokazali su da mogu i to je prvi korak. Drugi je da ekipi to postane automatizam i da se ovo radi u kontinuitetu a i za to treba vremena. 

Sve ovo se radi sa ekipama u visokom bloku i sa Citijem koji je formacijaki malo atipičan.( Veliki razmak pozicionoj izmedju DLC i AML kao i DRC i AMR). Sa ekipama u plićem bloku je ovo jednako tesko, posebno u PLu jer ne igraju do kraja agresivno vec pakuju zamke i cekaju kiks. I bice tu kikseva u toj fazi jer prosto treba vremena. Caisedo Enzo Galaghera sve bolje snalaze tu. 

Tako da, samo strpljenje i bice to ok. 

• Autor

Zaista nisam očekivao da će ovakva tekma biti, trebam češće teme otvarati. 

Na kraju šteta što se nisu uzela sva tri boda i šteta što Malo Gusto uopšte postoji na terenu i u ekipi, kakvu je samo šansu propustio mater mu jebem, ne treba ga ni uvoditi, bolje da se zadnjih 20ak minuta igra sa nekim krilom na beku nego sa njim.

Također čestitke opet engleskom FA za dodjelu ove utakmice Tayloru, kriminalno suđenje evo već 3 utakmice u nizu koje je vodio. 

City više sreće nego pameti, gol iz nepostojećeg penala, gol mudima i gol iz odbijenca...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.