Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 11: Tottenham (A) 06.11. @ 21:00

Istaknuti odgovori

Utakmicu je obilježila glupost naših igrača ili naših igrača i stručnog štaba. Nisam sa njima tamo sjedio tako da ne znam kako da rasporedim tu krivicu. Najbolje da počnem od situacije gdje smo ostali da igramo 11 na 9 sa njihovom odbranom na centru. Mislim da bi im Aston Villa zabila 8 golova do kraja, da ne govorim šta bi im uradili najjači klubovi. Ne samo da su to bila 2 igrača manje, nego su ljudi ostali bez komplet odbrane. Zadnju liniju su činili Dier, Porro i Royal. Kad staviš odbranu toliko daleko od gola moraš da igraš baš jak pressing da ne dozvoliš protivniku da ima vremena da pogleda i odigra pas iza leđa odbrane. Oni sa 2 igrača manje nisu radili toliko jak pressing i mogli smo neometano da šaljemo lopte iza leđa odbrane. Probalo se par puta po sredini i njihov golman je do svake prije stigao. Tu bi svako pametan zaključio da bi trebalo slati lopte u prostor na krilo Sterlingu i Mudryku jer su te lopte dalje za golmana. Trebalo im je baš puno vremena da to skontaju i tako su na kraju padali golovi.

Tajming za utrčavanje i tajming za dodavanje u tim situacijama je bio loš. Kao da se to ne vježba na treninzima, a kad nam neko pusti loptu i povuče se onda vidimo da ni tu nismo previše uvježbani. Onda Mudryk se nije dovoljno nudio da mu se pošalje lopta u prostor, a Cucurella mu je uglavnom davao u noge i on bi se zabijao u Pedra Porra, beka koji nije neki majstor defanzive. Naredna stvar koja je bila jako iritantna je naš pristup na 2-1. Prestali su da napadaju, imaju situacije za poslati loptu naprijed oni biraju vraćanje golmanu. Imamo korner niko ne ide naprijed, dodajemo se i čuvamo vrijeme. Ja to ne bih prihvatio ni u finalu Lige Prvaka, a ne protiv tima koji ti se nudi da mu zabiješ 5 golova. I da je Tottenham uspio doći do boda bilo bi potpuno zasluženo, jer su bili sposobniji i pametniji. Jedini način da nam se približe golu bili su prekidi i mi smo napravili par glupih prekršaja, bez ikakve potrebe, pogotovo Malo Gusto, i omogućili im da prijete na taj jedan jedini način.

Drago mi je naravno što smo pobijedili, ali mi je žao što se mora o ovim temama pisati. Jest ekipa mlada, ali dosta njih je i dalje starije od mene i trebali bi imati dovoljno iskustva da znaju šta je pametno kada da rade. Zaustavili smo njihov "šampionski pohod". Ionako su kratki sa igračkim kadrom, sada sa dvije suspenzije i dvije povrede im slijedi lagani pad. Bodovi su nam bili jako bitni jer je malo nedostajalo da kolo završimo na 16. mjestu, jer su i Wolvesi i Everton i Fulham u jednom trenutku bili ispred nas. Ovako neinteligentnom igrom nećemo daleko dogurati.

Da mi je neko pre meca reko da ce biti 4:1 a da cemo biti nezadovoljani 99.9% ljudi bi reklo da ce kokoske pobediti. 

Al evo i to se desilo. Posle sezone gde nismo mogli dobiti nikog iz top 10 sad mi prvog na tabeli u gostima dobijemo 4:1 i niko zadovoljan. 

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.