Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 06: Aston Villa (H): nedjelja 24. septembar, 15.00

Istaknuti odgovori

Ista priča kao i na prethodnim utakmicama. Imamo loptu i ne znamo šta ćemo od nje. Kad kreiramo šansu ne možemo zabiti. Kad zabijemo gol ispadne da je ofsajd. I uvijek ima neki izgovor za poraz. Fale igrači, promašili šanse i crveni karton.

3 utakmice - Forest, Bournemouth i Villa nakon europske utakmice - 0 golova.

1 minute ago, cobinho said:

Samo su mu doveli 10 pogresnih igraca, em zelenih em na pogresnim pozicijama. 

Jel Amer stavlja Colwilla ne beka, Chilwella na krilo, Enza na 10-ku, Galaghera da poveze odbranu i napad i samo 2 ofanzivna igraca? Jel Amer rekao igracima da ne igraju presing i da igraju sporo kao da utakmica traje 180 minuta?

Imamo trenera picku, ziherasa koji ce pod pritiskom samo jos gori biti. To ko ne vidi zivi u zabludi i uvjerenju da ce biti bolje a istina je totalno suprotna.

• Autor

Bojim se ispadanja, ali ne salim se sekunde jedne. Ovo je nevjerojatno loše i raspored koji nam dolazi je katastrofalan. Sezona u kojoj cemo se boriti za opstanak, toliko.

Ovo sto se nama desava, klubu na ovom nivou fudbala, nisam vidio još uvijek u svom zivotu.

39 minutes ago, hamco said:

Jel Amer stavlja Colwilla ne beka, Chilwella na krilo, Enza na 10-ku, Galaghera da poveze odbranu i napad i samo 2 ofanzivna igraca? Jel Amer rekao igracima da ne igraju presing i da igraju sporo kao da utakmica traje 180 minuta?

Imamo trenera picku, ziherasa koji ce pod pritiskom samo jos gori biti. To ko ne vidi zivi u zabludi i uvjerenju da ce biti bolje a istina je totalno suprotna.

Jel Poch nije doveo rezervevnog spica, jel Poch resio da imamo napad bez ijednog  AMC a pa mora Enzo da igra to, jel Poch doveo sve zelene Igrace, jel Poch doveo doveo Igrace 2 dana pred pocetak PLa, jel Pochov problem sto se igraci povvredjuju i sto se dovode igraci sa falinkom, jel Poch izmislio crveni, jel ziherasa onaj koji sa Igracem manje prima golove na kontru na 0 0, jel ziheras onaj koji sa Igracem manje stvara sanse. 

Pamer je doveden juče, a u Citiju su to najodgovornije pozicije pa je igra non stop krilo. Moze, naravno da igra i AMC a al mu treba i prilagodjavanje i vremena jer je mlad kao vecina ovih igraca. 

Skidamo glavu treneru posle 6 kola koji je dobio bas mlad tim i sa masom povredjenih igraca. A Lampsa i Potera trpeli 15 odnosno 35 meceva i sa mnogo iskusnijim igracima. 

Daleko od toga da je bezgrešan al treba sacekati neko vreme. 

Pa taj isti Palmer danas za 22 minute napravi 2 ciste sanse i to sa igracem manje, bio najbolji igrac za to vrijeme. Vec neko vrijeme kad god je usao bio najbolji i opet ne dobija priliku u prvih 11. 

Cemu pickast pristup trenera neovisno o igracima i vlasnicima?

Pocchetino sa ovakvim rasporedom i jednom jedinom pobjedom kuci protiv Lutona nece dobiti bas mnogo vremena. Tako su i za Pottera govorili da je nedodirljiv, da ce ga se cekati, da se gradi buducnost i slicne suplje price. Jos su Pottera i njegov stab masno platili Brajtonu.

Elem, nek nije ni tu jednu pobjedu ostvario ali da se vidi neki pomak u igri, halalio bih. Ovo je ocajno lose. Ekipa je puna mladica od 22, 23 godine koji igraju tako bezvoljno, bez zivosti i energije, kao da su lancima vezani. 

Ja ne znam ko je taj covjek s mudima koji moze preokrenuti ovu apatiju, izbiti ziheraski pristup iz mozgova igraca i pustiti ih da igraju lopte. Treba nam taj neko ko prosto ne taktizira i ne izmislja previse. 

Vlasnici kluba se ozbiljno trebaju zapitati sta ovi silni sportski direktori rade. Sve mi se cini da su nakupili skupinu engleskih ublehasa i povjerovali u njihovu dobru smisljenu pricu. 

• Autor

Ma ne znam kako im je palo na pamet da ovaj tip projekta moze zazivjeti u premiershipu. U ligi koja ide 100 na sat ti prodajes pricu navijacima o nekom strpljenju, cekanju da neko sazrije, da se prilagodi. 

U ovakvoj ligi ti imas pravo na jednu losu sezonu, svaka sljedeca ti upadas u prosjek, pojedose te City, Liverpool i ostala klapa. Ne znam jel' iko pokusao nesto ovoga tipa da uradi u historiji ove lige i da je dobro prošao, mozda se i desilo ali mi u ovom trenutku ne pada na pamet.

Chelsea ne moze sebi priuštiti ovakav status, postajemo osrednja ekipa. Ovakav projekat sto mi zelimo mogu istjerati samo ekipe na kojima nema velikog pritiska, tipa Brighton, ekipa koja se tek probija na veliku scenu i nema to opterećenje. Mogu igrati rastereceno iz kola u kolo. Mi nemamo taj luksuz i svi u upravi koji su mislili nesto postici sa ovim projektom, neka se preispitaju dobro. Ali sada je već kasno, prosuli su nevjerojatne novce da bi se vadio sada. 

Katastrofa. Nemam druge riječi.

Imamo jos dvije " lakse" tekme i onda krece jeben raspored

Arsenal

Brentford

Tottenham

City

Newcastle

Brighton

United

1 minute ago, Bari said:

Mozda ce nam bolje ici derbiji, najbolja nasa partija ove sezone je protiv Liverpoola. 

Ma jest al tad je enzo igro svoju poziciju a desetku chukwu.

Sad ne zna poch sta ce sa sobom

Pa realno niko nikada u istoriji fudbala nije imao nesto na fazon ovog naseg "projekta", niko nikada nije pokusao nesto slicno, znaci svodi se sve na stotine miliona ulozenih u klince, u neformirane licnosti i igrace. Ni sa jednim od svih tih igraca bukvalno ne dobijas nista, 0% bilo kakve garancije da bi taj neko mogao bilo sta donijeti, o kvalitetu necu ni govoriti. U klubu kakav je Chelsea, klub koji je navikao biti u vrhu taj projekat nece nikad uspjet, sve i da uspije to se nece desiti u sljedecih par godina a do tada ce Chelsea ako se nastavi ovim tempom postati prosjek koji nece biti privlacan ni jednom ambicioznom igracu koji želi da igra tipa polufinale LP i bude u top4 u Premiershipu.

Roman je imao jasan plan kad je dosao, ulagao je i trpao ekipu suhim kvalitetom i formiranim igracima, to je Chelsea svrstalo u gigante engleskog fudbala.

Ovo sto se sada radi je najskuplja sprdnja u istoriji sporta.

Sad kad su se utisci slegli, napisao bih svoje zapažanje. Iako smo i dalje jadni u igri, golman nas je sačuvao ubedljivijeg poraza. Ono što je meni zapalo za oko je Villin gol. On je plod svega najgoreg što može da te snađe, poklonjene lopte i otvorene kontre, tragikomične reakcije Colwila, postizanja istog od strane čoveka koji gol u sezoni nije dao itd. .

Ono što sam želeo da naglasim kod gola Votkinsa, jeste bila i kenjaža, ali brt pa ovi naši bi iz one situacije šitirali tako da bi lopta išla paralelno sa gol linijom. Majstorstvo sa primesom kenjaže. Ipak nekom i malo sreće treba

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.