Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 03: Luton Town (H): petak 25. august, 21.00

Istaknuti odgovori

Svaka pobeda u Pl u za ovaj mlad tim je bitna i velika. 

Mora da znamo da nikog u Pl u sa pola gasa rutinski ne mozemo da dobijemo. 

Ovaj nivo igre je otprilike da dobijemo 2 3 od top 10 u Pl u i tim treba jos da raste. 

Enzo i Sterling pored Silve Cilwela se polako namecu kao vode i dobro je da su svesni vaznosti. (dodavanje Enza Sterling kod asista prava majstorija) 

Caisedo je dobio malo samoppuzdanja (par dodavanja u napred koja su otvorila tranziciju odlicana)

Par sledecih tekmi su nam jako bitne i zbog bodova i da tim stekne rutinu. 

Drugo poluvrijeme dosta bolje nego prvo, dosla je do izrazaja razlika u kvaliteti. Drago mi je zbog Jacksona da ga procepi, a Sterling sigurno igrac utakmice. Samo da nastavi ovako nase jedino zdravo i pravo krilo. 

Opravdana je uloga favorita i ispunjena su moja očekivanja, a to je bila pobjeda sa hendikepom. Bila nam je potrebna bilo kakva pobjeda u ovom trenutku, da se napokon ekipa pomakne sa mrtve tačke. Poslije pobjede od 3-0 ne treba previše prigovarati, ali mora se reći da ekipa u svakom segmentu može i mora bolje. Nadajmo se da će to vremenom i da se digne na potrebni nivo. Treba biti strpljiv i uzeti u obzir to da su igrači mladi i da se tek uigravaju jedan sa drugim i da imamo puno izostanaka. Neki igraju prve utakmice u Engleskoj, neki prvi put imaju pritisak velikog kluba.

Prvo što treba da se promijeni je formacija. Ja nemam ništa protiv nijedne formacije, prvi ću reći da se može igrati i ofanzivno i defanzivno u bilo kojoj formaciji, ali ovakav izbor igrača i ovakav izbor formacije nas neće daleko dovesti. Napad je odsjećen, Jackson i Sterling nemaju adekvatnu podršku. Krenemo u kontru i pokušavamo igrati 2 na 5, eventualno 3 na 5. Nema dovoljno igrača da se ili ponude ili odvuku protivnike i ostave više prostora za Jacksona. Igrači moraju da igraju na neprirodnim pozicijama i odrađuju atipične zadatke. Chilwell igra izolovano krilo na lijevoj strani, a Enzo nekakvog polušpica. U prvih 11 je premalo igrača koji mogu ugroziti gol protivnika. Napadali smo i kreirali šanse u ovoj formaciji i sinoć i na prošlim utakmicama (uz konstataciju da je upravo sinoć sastav bio najmanje ofanzivan zbog promjene Caicedo - Chukwuemeka), ali zar nije bolje kad ih kreira i pokušava iskoristiti neko poput Maduekea u odnosu na Disasija. Osim što je bitno igrati lijepo, bitno je i zabijati golove. Izgovor ne može biti što je povrijeđen Mudryk jer nije igrao ni kad je bio zdrav, niti to što smo imali samo 3 ozbiljna ofanzivna igrača u konkurenciji za utakmicu. Imali smo i samo 3 štopera pa su sva trojica igrala. Ne znam što se uigravala mjesec dana druga formacija. Nakon izmjene Ugochukwu - Jackson smo dobili čuvenu Lampardovu formaciju.

Slijedi nam za par dana nova prilika za pobjedu u kupu protiv Wimbledona. Na terenu ćemo vidjeti dosta istih igrača, jer oni koji su planirani za kup sastav su ili povrijeđeni ili su silom prilika ušli u prvih 11.

Ta izmjena mozda nije konkretno u sinocnjoj utakmici bila stetna ali dugorocno ne valja i skodit ce cijelom timu. Zasto to kazem? Ekipa je mlada, tek u stvaranju, znaci prilika je da im se od pocetka usadi pobjednicki mentalitet i glad za golovima, zelja da se u svakom mecu ide na gol vise. Kad ti protiv Lutona kuci u 3. kolu izlazis s 5 nazad, a onda na 3:0 uvodis jos jednog primarno defanzivnog igraca to je jasan signal igracima kako pristupiti i kako igrati. Ne treba cuditi kada se momci u buducnosti nesvjesno krenu povlaciti i prepustati loptu protivniku. To su posljedice onoga sto menadzer postavi.

Istina je da u ofanzivi imamo premalo kvalitetnih opcija (Mudrik ocaj zivi) ali realno ako jedan Madueke ne moze odigrati protiv Lutona i ti ne racunas na njega onda nema sta traziti u Celziju.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.