Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 02: West Ham United (A): nedjelja 20. august, 17.30

Koju formaciju očekujete? 13 člana su glasala

1. 1. Koju formaciju očekujete?

• 3-5-2
      8%
      1
    • 3-4-3
      0%
      0
    • 4-2-3-1
      41%
      5
    • 4-3-3
      50%
      6

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Doveli su me do toga da mi se apsolutno ne gleda fudbal. Drugo poluvrijeme katastrofa ajde nije prvi put, ali u poluvremenu u kome dominiraš znači guziš West Ham na očigled njihovih navijača ti dadneš samo jedan gol. I taj gol je individualna brilijantnost i onda se taj lik povrijedi. Protiv Lutona 7 precki i stativa i Enzu noga pukne po pola eto sta ocekivati od sljedeće tekme. Hvala doviđenja prijatno, ne pratim do daljnjeg fudbal.

On 8/17/2023 at 10:02 AM, soxx said:

Samo da me bude nekakav povratak u realnost, tj spustanje na zemlju :D

To i bi to

Dijete sam zanemario zbog ovakvog drugog poluvremena, tražit ću mu halala dok sam živ. 

A primiti onakav drugi gol, to malo ekipa može. Mi prosječne igrače redovno napravimo Messijima. 

Šta reći za izbor prvog sastava? Respect, i svako ko je Mudryka prizvao nek se pospe pepelom. Mislim da njega više nećemo gledati.

Nesreća nam je što su nam bitni igrači van stroja, ali igra se svakih 7 dana i nema opravdanja. 

• Autor

Uspio mi se u drugom poluvremenu vratiti onaj osjećaj iz prošle sezone, samo što sam se danas više nadao da ćemo ipak nešto da izvučemo. Djeluje da je trener odradio dobar dio posla. Igra je direktnija, više je kretnji prisutno, nema onog kruženja okolo. Uspio je nešto da napravi, trenutno je veći problem što igrački kadar to ne može da iznese do kraja. Nedostaje završni pas i nedostaje realizacija. Osrednji klub bi iz ovih situacija zabio 3-4 gola. Namjerno kažem situacija, jer izostane kvalitetan pas i šut, a nađemo se u prilikama gdje nedostaje samo jedan potez da to bude zicer situacija.

Na prvi primljeni gol smo prilično dobro reagovali. Na drugi katastrofalno. Postali smo previše nervozni i nasjedali smo na njihove provokacije. To pokazuje nezrelost ekipe u ovom trenutku. Dopustili smo da nas potpuno izbace iz takta. Još jedan ključni trenutak je bio izmjena Caicedo - Chilwell. Caicedo je igrač koji nije poznat po ofanzivnom doprinosu i nema nikakve potrebe da ga se uvodi u igru pri rezultatskom zaostatku. Ta izmjena je bila defanzivna i nepotrebna. Nije Chilwell bio na visokom nivou, ali je i takav jako važan za igru. Vremenom je nervoza samo rasla i išlo se iz greške u grešku. Ne pomaže nam ni to što golman može upisati odbranu samo kad ga lopta pogodi. Slijedi Luton, slijedi Wimbledon, prilika da se napunimo samopouzdanjem i da se kola koja su već krenula nizbrdo malo zaustave.

@Adi i meni je ta izmena upala u oko. Ali poenta svega jeste da predje na 4 pozadi i dobije jednog igraca u manevru koji ce njima dosta skracivati vreme poseda. A drugo, birao je da zrtvuje beka da bi ostali sa 3 visoka pozadi zbog prekida. Wh je tu najopasniji a i u ofanzivni prekidima jedini nacin da ih nadskocis je da imas + jednog visokog. 

Ma zeleni smo, to je cijela priča, fali suhog kvaliteta, kao sto smo nekad znali dobijati utakmice bez igre, npr. cijela druga polovina sezone kada smo pod Conteom uzeli titulu, tako cemo sada imati totalno suprotnu situaciju a to je da ce nam trebati savrsene predstave da bi uopste uzeli neke bodove. Nastavlja se ona dubioza od prosle sezone kada su u pitanju ti neki kljucni momenti, danas na 1-1 Enzo fula penal i to ti je to..

Sistemski i takticki mi nismo uopste lose odigrali. Nas su kostale individualne greske, promasen penal i drugih prilika.

Ono sto jedino zamjerim Pochetinu su izmjene. Kada ganjamo rezultat nema potrebe da igramo sa 3 stopera pogotovo nema potrebe kada imamo  igraca vise.

Trebao je Disasia izbaciti, vratiti Colwila na stopera i ostaviti Chilwella na beku. 
Trebao je nakon crvenog odmah izbaciti Gusta i ubaciti Madueke, neka kampuje gore u napadu po desnoj strani. Umjesto Caiceda trebao je ubaciti Burstowa. 

Ok, ova ekipa je mlada i neiskusna i protiv ovakvog Westhama mucili su se mnogo bolje ekipe i gubile od nase. 
Bice to dobro. Cak i promasen penal Enza moze biti dobra stvar ako ce to znaciti da ce Jackson sutati naredne.

Bome ja se ne slažem da taktički nismo bili loši. Ljudi nas riješili kao prost zadatak, otišli iza lopte i stvorili više direktnih šansi od nas koji smo kampovali ispred gola. I taj gol koji smo dali je na čist individualni kvalitet, a ne proizvod neke akcije. Na isti način kao što su ovi što smo primili bili na osnovu individualnog (ne)kvaliteta.

Na kraju krajeva, ako ne uspiješ šutnuti na gol kako treba sa igračem više i pri tome primiš još jedan gol mislim da se može reći da veliki dio odgovornosti stoji i na treneru. Ni izmjene nisu bile najsrećnije.

Ne sumnjam da će biti bolje, ali daleko je ovo onog što nam treba. Kako što se tiče kvaliteta tako i taktike.

Prezadovoljan prvim poluvremenom, potpuno razocaran drugim. I dalje nam je boljka kada ljudi pocnu da bunkerisu, mozes do prekosutra igrati, ali necemo zabiti gola. Ne znam kako se onako zbune kada vide dupli blok, k'o barbari kada su prvi put vidjeli kineski zid.

Ostalo je jos dosta posla da se uradi, da vidimo i tog novog igraca u napadackoj liniji, valjda ce donijeti nekog elana.

Ma kad sam vidio da se Chukwumeka povrijedio shvatio sam da mi nemamo nikakve sreće, tačno je neko kletvu bacio na nas. Nije ni sezona počela a povrijedi ti se Nkunku, povrijedi se kapiten, Chuki konačno zabije za samopouzdanje, povrijedi se u roku deset minuta, Enzo penal promaši, Caicedo skrivio penal, što je previše previše je. 

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.