Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 02: West Ham United (A): nedjelja 20. august, 17.30

Koju formaciju očekujete? 13 člana su glasala

1. 1. Koju formaciju očekujete?

• 3-5-2
      8%
      1
    • 3-4-3
      0%
      0
    • 4-2-3-1
      41%
      5
    • 4-3-3
      50%
      6

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

West Ham vs Chelsea FC: Prediction, kick off time, TV, live stream, team  news, h2h results - preview | Evening Standard

Polako nam se bliži i druga utakmica u sezoni. Ponovo nedjelja u istom terminu, samo što gostujemo (uvijek neugodnom) West Hamu. To je ekipa koja je tek započela svoj prelazni rok. Otišao je Rice, došli su Ward-Prowse i Alvarez iz Ajaxa. Tek trebaju dovesti pojačanje u odbrani i izgledno je da, na našu žalost, to neće biti Harry Maguire. Do početka utakmice bi ih mogao napustiti i Paqueta koji je na meti Citya. Oni su tradicionalno najopasniji iz prekida i svih vrsta centaršuteva. Sa Ward-Prowseom u ekipi će biti još opasniji, tako da broj prekršaja u opasnim zonama i broj kornera treba svesti na minimum. Mi ćemo u odnosu na prvo kolo biti pojačani Caicedom i vrlo je moguće da će doći do promjene formacije. Ovo će biti dobra prilika da upišemo prvu pobjedu u sezoni. Očekuje se visok posjed lopte u našim nogama i terenska inicijativa.

Potpuno drugačija utakmica, Liverpool igra otvoreno i ostavlja puno prostora iza, ovdje igramo protiv klasičnog bunkera, ovo će bit test kako nam ide protiv takvih ekipa. U dobrim vremenima imali smo problema s takvim ekipama

Ja bih cak rekao da je mozda igranje sa 3 stopera u ovoj utakmici mozda i pozeljno. Disasi, Silva i Colwill zbog visine i opasnosti protivnika iz prekida. 
Westham je izuzetno visoka ekipa i bas bas opasni iz prekida. 
Na kraju krajeva, sto kaze whisper, vazan je pristup. Treba ih zaganjati na njihovoj polovini terena i ne dati im sansu da dodju na nasu.

Ja očekujem rutinsku pobedu nasih, eto. Puno su sporiji od nas, verujem da ce Poch znati to da iskoristi. 

Edson Alvarez nije ni blizu tako otporan na presing kao Rice, to im oduzima 50% oštrine u napadu. Bowena se treba cuvati i to je sve otprilike. 

• Autor

Mislim da bi bilo pametno preći na 4 nazad na ovoj utakmici. Koliko sam vidio Gusto ne može dati ofanzivni doprinos kao James pa ga ne bi bilo loše vratiti malo nazad. Gusto, 2 štopera, Enzo, Caicedo i možda još neko, bi dali dovoljno slobode Chilwellu da igra visoko kao i na prošloj utakmici. Volio bih da Madueke počne na desnom krilu, jer za razliku od druga dva krila može nekog predriblati, što bi nam moglo biti korisnije od Mudrykove i Sterlingove brzine.

Sto kaze @ja13 mi smo s ovima muku mucili i kad smo mnogo jaci bili. Kamoli sad, mladi, neiskusni, jos neuigrani.

Mene ovakve utakmice recimo vise interesuju da vidim kako cemo izgledati nego derbiji. Zanima me igra, pristup u ofanzivi, hocemo li stvarati sanse i zabijati golove, kako ce tim reagovati kad povedemo, dal ce se zatvarati i ici na defanzivu itd.. Prije svega nam mora biti prioritet popravljanje igre u polju i ofanziva. Nazad nema veze i ako primimo gol. Imamo golmana koji je hodajuca bomba i nove stopere pa je tesko ocekivati neku potpunu stabilnost.

Kad bismo upisali 3 boda bio bi to veliki impuls samopouzdanja momcima i dokaz da mozemo. Protiv Liverpula smo bili blizu ali izvisili na kraju. Sad eventualna pobjeda na gostovanju West Hamu bila bi velik iskorak u pravom smjeru. 

F3-yuuFWAAAmJFR?format=jpg

Ode Chilly na krilo. Mogao bi koji gol pasti. Mogao bi ovo biti Sterlingov dan, barem dvije asistencije.

On 8/17/2023 at 8:22 PM, hamco said:

Ja bih cak rekao da je mozda igranje sa 3 stopera u ovoj utakmici mozda i pozeljno. Disasi, Silva i Colwill zbog visine i opasnosti protivnika iz prekida. 
Westham je izuzetno visoka ekipa i bas bas opasni iz prekida. 
Na kraju krajeva, sto kaze whisper, vazan je pristup. Treba ih zaganjati na njihovoj polovini terena i ne dati im sansu da dodju na nasu.

Samo da se citiram. 

Ajmo po pobjedu i onda imamo nesto laksi raspored.

Prvo poluvrijeme 

Odlicno igramo, steta sto ne vodimo.

Primano gol nakon prekida, i dalje smo losi u branjenju prekida i poch mora tu podhitno sta raditi.

Sterling najbolji mozda u prvih 45+6 minuta

Enzo promasio penal, nadam se da ce nskon toga jackson preuzet penale.

Ajde drugo poluvrijeme da uzmemo 3 boda i vidimo tog caiceda

Primili smo glup gol iz kornera. Nije postavljen igrac na stativu a Galager amaterski odreagovao u skoku.

Time se cijeli tok mec promijenio jer smo odjednom morali ganjati rezultat. Polako smo hvatali ritam, izjednacili sjajnim golom Cukija a onda morali i povesti. Promasili penal i jos 1 odlicnu sansu.

Fizicki djelujemo fantasticno, nisam vidio ovako spremne momke jos od Conteove prve sezone. I takticki to izgleda puno bolje, igraci se krecu bez lopte, prilaze jedni drugima i razigravaju. Samo malo koncentracije nazad. Valjda Disasi ne napravi kakvu glupost, na zutom je.

Sve im jebem na svijet, pokvarili su mi vikend a jedva sam čekao utakmicu, popišam se na ova pojačanja od 150 miliona sve im jebem na svijet. Bataliću da gledam ovaj baksuzni klub posrani.

Eto

Prvo poluvrijeme nisam gledao, drugo je očajno bilo. Igrac vise se uopste nije osjetio. Bili smo bezopasni i bez ikakve smislene akcije. Sterling jedina svjetla tacka. 

Igrali smo do gola Antonia. Primili taj gol zbog slabe defanzive Disasija i nakon toga nismo se sastavili s loptom. 

Sramotno ovako reagovati na primljen gol a bilo je sasvim dovoljno vremena da se odgovori.

Sefu nek je Bog u pomoci s ovakvim napadackim opcijama. Mudryk je antitalenat, Madueke igrac za holandske lige. Ostaju ti Dzekson i Sterling.

Vidjecemo mozemo li se dici nakon ovoga. Zao mi je jer smo stvarno dobro usli u mec i izgubili od ekipe koja ne igra nista posebno. 

Ma ovo je cirkus, nakupovali smo previše mladih i nedokazanih igrača. Sad očekujemo da se to sastavi u jedan sistem. Bojim se da kad splasne ova euforija da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali prošle sezone.

Enzo mogao prelomiti meč, ali ne zna penal dati. Mudryk ne može da se sastavi i onda na kraju Caicedo koji je zakucao koliko je loše odigrao. Sve u svemu katastrofa, samo se džaba čovjek nervira zbog svega ovoga.

Od ostalih Disasi pogubljen, Gusta su prolazili lagano i pored par startova ništa, Jackson je spetljan toliko da me podsjeća na Wernera i tako dalje. Izbacivanjem Chilwella smo izgubili vjerovatno najopasnijeg igrača.

Al meni je hit prica ljudi, kakav prelazni rok 8 od 10, kakve smo Igrace doveli. 

Postoji stara izreka:cemu ti sluzi glava? Da ne stavljas noge na jastuk? 

E glava ljudi koji su nama krojili prelazni rok tome sluzi. I sto je najgore i posle ovog meca nece da se opamete ni malo. 

Mimo kradje sudija kod penala mi nismo imali ama bas nikakve sanse da uzmemo 3 boda. (onaj ko malo poznaje fudbal zna o cemu pricam). Ekipa o ako skrojena, je apsolutno zelena za ovaj fudbal, a jos pride sa pogresnim igracima.... Cenim da ce u Pl u biti 10 do 15 ovakvih meceva + mecevi gde je protivnik mnogo jaci. Negde cemo imati srece ali smo apsolutno zeleni. 

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.