Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Chelsea u Premiershipu 2023/24

Koliko bodova ocekujete iz narednih 9 utakmica? 12 člana su glasala

1. 1. Koliko bodova ocekujete iz narednih 9 utakmica?

• Full 27
      8%
      1
    • 22-25
      41%
      5
    • 19-21
      41%
      5
    • 18 il manje
      8%
      1

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

21 minutes ago, ja13 said:

Čemu toliki pezimisam. Ove sezone nismo izgubili ni od Liverpoola ni Arsenala, dapače zaslužili smo pobjedu u obe, tako da težak raspored za nas bi mogao bit lakši od ovih bottom i mid table ekipa sklonim bunkeriranju gdje mi nemamo pojma kako probiti njihove obrane

4 od 5 ekipa je bolje od nas, a United ima puno sreće.

• Odgovori 122
  • Pregledi 3,7 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Nije sve u brojkama. Moderni fudbal mnogo pati od analiticara i twitter samoprozvanih eksperata. Vise vrijedi oko i misljenje jednog dobrog poznavaoca ovog sporta nego bilo kakva statistika. Konk

• Corto Maltese
    Corto Maltese

Tada će nas uveliko predvoditi De Zerbi😁

Objavljene slike

Pa o tome i govorim... Ide nam bolje protiv boljih od nas. I Liverpool i Arsenal su također bolji od nas

Ide nama dobro protiv svakakvih ekipa, samo ne osvajamo bodove. Primamo glupe golove, ne zabijamo dobre šanse. Jedini sigurni bodovi su nam protiv baš loših ekipa kao što su Luton i Burnley koji su ostali na nivou Championshipa. Pošto naredni rivali to nisu nemam nikakvog razloga da očekujem bodove. Dodajmo tome da smo prošle sezone protiv tih 5 klubova osvojili ukupno 3 boda (svaki trener po jedan), a ova sezona je samo nastavak prošle sezone sa malo bolje motivisanim igračima.

• Autor
1 hour ago, Kun Aguer0 said:

8 bodova, računao sam pobjedu protiv Uniteda ali vjerovatno će ih prosrat pa će to biti neki X i onda smo na 6/15

Znaci pobjeda i 3 remia te 1 poraz u ovih 5 tekmi

• 2 sedmice kasnije...

Evo malo za diskusije.

Neovisno i timskom rezultatu, ako bi individualno pokusali izabrati 3 najbolja igraca u dosadasnjem dijelu sezone to bi bilo ovim redoslijedom:

Palmer, Galagher, Sterling.

Dvoumio sam se izmedju Enza i Sterlinga.

Mogu se složiti. Skoro svi igrači imaju OK sezonu. Niti su za pohvale, niti su za kritike, ne briljiraju, a ne može im se puno toga ni zamjeriti. Sterling je odigrao neke utakmice na vrlo visokom nivou i po tome se izdvaja, Palmer nas je možda najviše iznenadio i zato ide u tu kategoriju. Slično se može reći i za Gallaghera iako ga mnogi kritikuju. Enzo mi je malo popustio u zadnje vrijeme.

• Autor

Enzo najbolju tekmu odigrao u prvom kolu protiv liverpula. Od tada nista posebno da se izdvojio neku tekmu

Od svih igraca jedino sterling je odradio par odlicnih tekmi. Kazem odlicni, dobrih tekmi imaju i drugi al ne bas odlicnih

Palmer, Galager, pa dodao bih i Pudlicu cisto jer se jako trudi i dobro je odradjivao posao na desnom beku, grizao je stalno. Ovi ostali toplo-hladno. Kao da se utakmice igraju svako mjesec dana a ne svako 5-6 dana.

• 4 sedmice kasnije...
  • Popularna objava

Guzili su nas Notingem, Brentford, West Ham, Villa i Njukastl, nismo dobili ni Bournemouth a onda kada smo kao igrali dobro (npr Liverpul, Arsenal, City) nismo nijedne pobjede ostvarili.

Kad svedes racune mnogo vise smo imali losih momenata nego dobrih. Progres je nepostojeci. Ni u jednom segmentu igre nismo ekipno bolji u odnosu na start sezone a pojedinacno da ne govorim. 

Imamo dosta gostovanja do kraja sezone i neki realan plasman s ovakvim trenerom i igracima je izmedju 9. i 12. mjesta. Vrlo moguce da zavrsimo gore nego prosle godine. 

• Autor
On 10/28/2023 at 3:34 PM, soxx said:

11/27 

Moja prognoza 22/27 😅😅

Sljedecih 5

Tottenham

City

Newcastle

Brighton

United

Prognoza 5/15

7/15 na kraju

Everton 

Sheffield

Wolves

Palace

Luton

Fulham

11/18

Gledaj samo nasih rezultata ove godine 

Chelsea-Notingam 0:1

Bormout-Chelsea 0:0

Chelsea-A.vila 0:1

Chelsea-Arsenal 2:2 (vodili 2:0)

Chelsea-Brentford 0:2

Everton-Chelsea 2:0

Najmanje 10 bodova smo kuci prosuli protiv ekipa koje smo morali dobiti to je 2-3 mjesto.

Uspio sam doći do podataka o visini ekipa, znate i zašto. U ligi smo neka sredina, iako je sve to u 1-2 cm. Daleko od toga da smo najniža ekipa.

image.png.4297f9e7d8c22f6890fcf875681c680e.png

Ono je bila prosječna visina ekipe. Kad se pogleda koliko vremena provode na terenu visoki igrači tu smo u samom vrhu.

image.png.55245b6dc4f9383011a4f1143dff0b28.png

Evo i naučno je dokazano da nije problem visina.

Usput sam našao i podatke o godinama igrača, Chelsea je najmlađi tim. U top 5 ligama su samo Frosinone, Toulouse i Valencia malo mlađi.

image.png.fb13d09397d0066883e5cac948315009.png

City u prvih 11 ima cesto 6 izuzetno visokih igraca, Akanji, Dias, Ake/Gvardiol, Stones, Rodri, Haaland. Ne kazem da ne visina kljuc uspjeha ali deff prekidi ako su dobro uigrani mogu biti veliko oruzje.

White, Gabriel, Saliba, Rice i Havertz nisu niski. Zna nekad igrati i Tomiyasu umjesto Zinchenka. Ali slazem se sa tim sto kazes, Ugochukwu je visok pa protiv Wolvesa nije ni skoci i covjek mu zabi gol sa zemlje glavom.

Ugocrnče je visoko pa je operisan od fudbala, nikakvog kvaliteta posebnog nema, dok recimo Rodri je jedan od najboljih na svojoj poziciji ako ne i najbolji.

Jackson je poprilično visok, ne ko Haaland ali generalno visok igrač, mada mislim da nema potrebe da ga previše poredim sa Haalandom.

Od naših defanzivaca(stopera) koji su visoki jedino od Silve možeš očekivati neki gol iz prekida, ovo ostalo sve drva.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.