Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 01: Liverpool (H): nedjelja 13. august, 17.30

Istaknuti odgovori

• Autor

Tekma kakvu u prošloj sezoni PL nismo odigrali. Dovoljno rečeno. 

Nedostatak igračkog kvaliteta nadoknadili smo borbenošću. To je Pochova zasluga. 

Ako kojim slučajem dovedu i Caiceda i Laviu, plasman u top 4 ne bi trebao biti upitan. Za borbu za prvaka ovo je još tanko. 

Prije utakmice kada sam vidio postavu i formaciju sam bio veoma skeptican i mislio sam da je Pochetino picka i da je dosao da se brani. 
Prevario sam se i bas mi je drago sto sam se prevario. Liverpul je samo prvih 20 minuta i zadnjih 10 minuta imao nesto od igre, mozda za nijansu bolji bili. Svih preostalih 70+ minuta Chelsea je doslovno dominirao, ali doslovno. Posjed lopte, agresivnost, kontrola nad utakmicom, broj sansi, sve se samo jedan tim pitao.

S obzirom koliko smo mlada ekipa, pola prve postave je 2000+ godiste, ovo moze biti samo ohrabrujuce. 
Naravno ovoj ekipi fali jos malo suhe kvalitete za neke vece domete ali za pocetak top 4 sa ovako mladom ekipom je ravno tituli.

Nadam se samo da cemo nastaviti ovako borbeno svaki mec i da ce nam glavni igraci ostati fit. Dojma sam da je Nkunku danas igrao da bi ih glat dobili.

Nekako sam imao osjećaj da gledam pripremnu utakmicu. Puno novih igrača, neke neobične formacije, dres bez sponzora i ekipe koje nisu bile skoncentrisane svih 90 minuta kako treba. Bili smo bolji, ovo su dva izgubljena boda. Nismo uspjeli odmah da se dignemo nakon primljenog gola, ali nas je poništeni drugi gol vratio u život. Kao da je u tom trenutku počela neka druga utakmica koja je trajala sve do naše i Liverpoolove druge dvostruke izmjene. Statistika ne može potpuno da opiše koliko smo bili opasniji, jer neke jako dobre situacije nisu krunisane udarcem prema golu. Najviše od svega su mi se svidjeli pristup i kombinatorika. U tome smo puno napredovali kroz pripreme i još je tu puno prostora za napredak. Ako uzmemo u obzir to da nam trebaju još 3-4 igrača i da je isto toliko bitnih igrača povrijeđeno možemo biti jako zadovoljni viđenim. Problem je bio stvaranje onih velikih prilika i realizacija istih. Očekujem da i to vremenom dođe.

Silva i Jackson su bili dobri od početka do kraja. Silva taj jedan pogrešan pas na kraju, sve ostalo kako treba, dok u Jacksonu imamo napadača koji nije igrač manje i kojeg vrijedi držati na terenu i kada ne zabija. Colwill i Disasi su slabo krenuli, ali su se kasnije digli. Disasi kasnio kod prvog gola i ispadao, kasnije kako treba i defanziva i dodavanja, a za grešku se iskupio golom. Colwill kiksao kod poništenog gola, kasnije impresionirao sa pronalaskom rješenja sa loptom u nogama. Chilwell nije bio loš, ali je mogao dosta bolje. Imao je prilika da se proslavi, šteta što nije James bio u tim situacijama. Mislim da se James nije ozbiljnije povrijedio, mada njemu se nikad ne zna. Enzo je odigrao na visokom nivou, samo je sagorio pred kraj. Gallagher i Chukwuemeka bolje od očekivanog i bolji kasnije u odnosu na start utakmice. Sterling nije loše kombinovao, ali je u driblinzima bio predvidljiv. Sanchez, ukratko, kasnio sa reakcijama kod oba gola, jedan kiks u dodavanjima, dvije duge lopte u aut i dobra istrčavanja na prekidima. Rezerve uglavnom premalo na terenu da se išta kaže, osim Gustog, koji je svojih 20 minuta treme imao od 70 do 90.

Svi igraci djeluju fizicki spremno, motivisano i borbeno. To da podvucemo odmah jer prosle sezone nismo nista od toga vidjeli.

Sanse se stvaraju, ima igre, ima krvi i zara. Najvaznije da se ovako svakom mecu pristupa a ne samo u derbiju i prvoj utakmici pred svojim navijacima. Vjerujem da u tom slucaju nece ni pobjede izostati. 

Najveca slabost ekipe je vezni red, to je ocigledno. Gallagher i Chukwuemeka nisu taj kalibar. Medjutim sada povredom Nkunkua imamo problem i u ofanzivnom dijelu sto ce se mnogo vise vidjeti protiv slabijih timova gdje ce se morati cvrste odbrane i bunkeri probijati. Najvazniji cilj Pocchetina treba u tom smislu biti da rastereti Jamesa i Chilwella te da ne ide bas svaki napad preko njih. Nazalost dok god je Sterling glavni igrac nema tu puno nade.

Isto tako neshvatljivom posudbom Kepe ostali smo samo na ovom kikseru kao prvom golmanu, sto je velika steta jer je ostatak odbrane beton.

Odlicna utakmica, drugo poluvrijeme dominacija, steta sti nismo dali 2.gol i zasluzeno pobijedili. Ako izborimo top 4 bice super.

Prvo da kažem wiseyu. Ko čita tvoje komentare u vezi Sancheza , a ne gleda utakmice rekao bi da je momak najveća ubleha na golmanskoj poziciji, a ustvari daleko je od toga. Nije vrh, ali nije ni rupa, sasvim sigurno može napredovati, a što je najbitnije, ima duge ruke 😄 Danas hvatao lopte u 16 metara kao onomad Čech. 

I ova rečenica "posudbom Kepe ostali smo samo na ovom kikseru"... Pa mi smo se kiksera i riješili bolan.

Pohvalio bih ekipu danas, zaslužili smo pobjedu, ali eto ista nije došla. 

Nevjerovatno je da smo onako dobro igrali, da smo na koljena bacali ipak jaku ekipu Liverpoola, a pri tome imali smo nekoliko debitanata. Zatim mnogi kao da zaboravljaju, pa mi imamo NAJMLAĐU ekipu u ligi, svakako da će u nekim trenutcima praviti greške, ali tako mlada ekipa koja je veoma kratko na okupu da onako dobro igra, svaka čast. Čestitke Pochetinu, oduševio me je. I mislim da najveća pohvala koju mogu reći, je, da jedva čekam sljedeću tekmu.

I još bih spomenuo samo najboljeg veznjaka lige, dr Enza, kakva je ono igračina majko moja. Benfici još 50 miliona poslati, počastiti ih, što su nam ipak prodali ovog nevjerovatnog igrača.

Poziciona igra,taktika postavka, tranzicija, disciplina u igri, borba. U svim tim elementima je tim bio klasu ili 2 klase iznad Prosle sezone. 

Esad da smo to sve rutinski pretocili u pobedu mi bi smo bili u ravni Citija, a dotle ima jos mnogo da se guli. 

Ovo do sada je jako mnogo uradjeno, da ne isticem Igrace ponaosob jer je bitno da timski delujemo odlicno. 

Falilo je mozda nekog vica u zadnjoj trecini tj jedan iskusniji pas igrac. Medison bi nam u ovoj postavci bas legao. Ipak je previse pilica pored ovoliko pit bulova, treba ipak neki petao. 

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.