6. septembar 2011.15 god. comment_77 U Chelsea je stigao 2006. godine iz holandskog kluba Feyenoord, kao zamjena za Didier Drogbu i Andry Schevchenka. Od tada pa do danas je skupio preko 200 nastupa. U svojoj prvoj sezoni je postigao devet golova, ukluÄujući i važan gol za izjednaÄenje protiv Spursa u FA kupu, kupu kojeg smo kasnije osvojili. Odigrao je 58 utakmica od 64 ukupno, a 25 je poÄeo kao starter. U sezoni 2007/08, Kalou je procvjetao na lijevom krilu, a postigao je viÅ¡e golova od, tada povreÄ‘enih, Drogbe i Schevchenka. Uz 11 postignutih golova, upisao je i devet asistencija, najviÅ¡e od svih ostalih igraÄa Chelsea. Sezona 2008/09 je bila Kalouova druga zaredom reprezentativna sezona. Nakon jednomjeseÄnog izostanka zbog AfriÄkog kupa nacija, u januaru je dobio poziv za državni Olimpijski tim. Po povratku u Englesku, Kalou je morao zauzeti mjesto na klupi, jer je odliÄni Florent Malouda zauzeo njegovo mjesto. MeÄ‘utim, nastavio je pružati veliki doprinos timu. Odigrao je važnu ulogu u remiju protiv Manchester Uniteda na Stamford Bridgeu, postigao je oba pogotka protiv Middlesbrougha. Dolaskom Guus Hiddinka, koji je poznavao Kaloua iz Holandije, vratio ga je u poÄetni sastav, ali Malouda je pružao odliÄne partije i ponovo postao prvi izbor. Iako je Kalou postigao gol u posljednjoj utakmici Premier lige protiv Sunderlanda, to nije bilo dovoljno da osigura mjesto u poÄetnom sastavu u finalu FA kupa protiv Evertona na Wembleyu. 2009/10 sezona je bila neÅ¡ta bolja za Kaloua, Omjer odigranih utakmica je bio 3 naprema 1 (37 utakmica), ali je sezona bila puno nezaboravnih trenutaka jer je osvojena dupla kruna. Na poÄetku 2010/11 Kalou je sebi postavio cilj da postigne 20 golova i brzo je krenuo u ostvarenje cilja, ali Ancelotti je viÅ¡e prilika davao Drogbi, Maloudi i Anelki, pa lak i Fernando Torresu, koji je stigao u januaru. Karijera prije dolaska u Chelsea Kalou je slijedio stope svoga starijeg brata Bonaventura, te je doÅ¡ao u akademiju u holandski klub Feyenoord, gdje je proveo tri sezone. U sezoni 2003/04 upisao je dva nastupa za Feyenoord, ali veći dio sezone je proveo na posudbi udrugom klubu iz Rotterdama, Excelsioru, gdje je postigao Äetiri pogotka u 11 nastupa. U posljednje dvije sezone u Feyenoordu je zabio 35 pogodtka u 60 nastupa. TakoÄ‘er je zabio i Äetiri pogotka u Kupu Uefa. U sezoni 2004/05 je bio drugi najbolji strijela holandskog prvenstva postigavÅ¡i 20 golova. Dobitnik je Johan Cruyff nagrade za mlade igraÄe u Holandiji. Internacionalna karijera Nakon Å¡to je na poÄetku pokazao interes da postane holandski reprezentativac, Kalou se kasnije ipak odluÄio za zemlju u kojoj je roÄ‘en, te je nastupio na AfriÄkom kupu nacija 2008. godine u gani, gdje je postigao tri gola. Na svom prvom Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, Salomon je odigrao sve tri utakmice Obale Slonovaće i postigao jedan gol protiv Sjeverne Koreje, ali njegova reprezentacija se nije uspjela plasirati dalje pored prejakih reprezentacija Brazila i Portugalu. Prijavi
7. septembar 2011.15 god. Autor comment_193 Samo da ostavim prvi upis na najdrazoj temi. Welcome back ;) Prijavi
7. septembar 2011.15 god. comment_271 Stvarno drag deÄko, šteta što svakom sezonom propada sve dublje.. Prijavi
7. septembar 2011.15 god. comment_319 Vidi ga kako se omotao zastavom, kao da hljeba nema jesti, covjek bi mu sadake dao, :P Prijavi
17. septembar 2011.15 god. comment_1291 pod hitno ga prodati, odigra 1 utakmicu dobro zabije 2 gola, onda ga 10 utakmica nema, gubi se na terenu, sto je najgore kad je u slaboj formi postaje sebican i upropasti nekolicinu sansi :D Prijavi
17. septembar 2011.15 god. comment_1294 obeca san sam sebi da necu se vise rugat torresu, ali vi ovdje uvik lipo poslozite recenice da mi dode da opalim nesto pod hitno ga prodati, odigra 1 utakmicu dobro zabije 2 gola, onda ga 10 utakmica nema, gubi se na terenu, sto je najgore kad je u slaboj formi postaje sebican i upropasti nekolicinu sansi opet je efikasniji od torressa :P :P :P :P Prijavi
18. septembar 2011.15 god. comment_1426 Zna li iko šta je sa ovim likom, da li ga je AVB i definitivno prekrižio? Ipak, ubjeÄ‘en sam da bi danas bolje odigrao od Daniela. Prijavi
19. septembar 2011.15 god. comment_1599 Kad vidim šta Torres fula i meni fali Kalou xD Torres i Kalou, konbinacija iz snova u napadu, ni Wigan je nebi pozelio. :rolleyes: Prijavi
23. septembar 2011.15 god. comment_2022 http://i13.fastpic.ru/big/2010/1209/74/32287ea10c5ca79ff26789e0c00cf774.jpg Dje si ti meni Salomone.. :P :P Prijavi
24. septembar 2011.15 god. comment_2061 http://i13.fastpic.r...9e0c00cf774.jpg Dje si ti meni Salomone.. :P :P HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH Prijavi
28. septembar 2011.15 god. comment_2492 VeÄeras sebi potpisao otpusnicu. Andre popizdio, taÄno se vidjelo. A ko ne bi... :wacko: Prijavi
28. septembar 2011.15 god. comment_2494 Gdje nece, ulazi u igru i prvi kontakt sa loptom mu je rukom :/ Prijavi
28. septembar 2011.15 god. comment_2495 I prije je bio los a sad je stvarno potpisao otpusnicu ! I da hoce otici ! Prijavi
28. septembar 2011.15 god. comment_2511 Cak mi se Štimac danas nije gadil s komentarima, rekel je istinu da je Kalou traagiÄar veÄeri, daj bog da ode Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.