Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Salomon Kalou (2006-2012, 156 nastupa)

Istaknuti odgovori

salomonkalouinternal.jpg

U Chelsea je stigao 2006. godine iz holandskog kluba Feyenoord, kao zamjena za Didier Drogbu i Andry Schevchenka. Od tada pa do danas je skupio preko 200 nastupa.

U svojoj prvoj sezoni je postigao devet golova, ukluÄujući i važan gol za izjednaÄenje protiv Spursa u FA kupu, kupu kojeg smo kasnije osvojili. Odigrao je 58 utakmica od 64 ukupno, a 25 je poÄeo kao starter.

U sezoni 2007/08, Kalou je procvjetao na lijevom krilu, a postigao je viÅ¡e golova od, tada povreÄ‘enih, Drogbe i Schevchenka. Uz 11 postignutih golova, upisao je i devet asistencija, najviÅ¡e od svih ostalih igraÄa Chelsea.

Sezona 2008/09 je bila Kalouova druga zaredom reprezentativna sezona. Nakon jednomjeseÄnog izostanka zbog AfriÄkog kupa nacija, u januaru je dobio poziv za državni Olimpijski tim.

Po povratku u Englesku, Kalou je morao zauzeti mjesto na klupi, jer je odliÄni Florent Malouda zauzeo njegovo mjesto.

Međutim, nastavio je pružati veliki doprinos timu. Odigrao je važnu ulogu u remiju protiv Manchester Uniteda na Stamford Bridgeu, postigao je oba pogotka protiv Middlesbrougha.

Dolaskom Guus Hiddinka, koji je poznavao Kaloua iz Holandije, vratio ga je u poÄetni sastav, ali Malouda je pružao odliÄne partije i ponovo postao prvi izbor. Iako je Kalou postigao gol u posljednjoj utakmici Premier lige protiv Sunderlanda, to nije bilo dovoljno da osigura mjesto u poÄetnom sastavu u finalu FA kupa protiv Evertona na Wembleyu.

2009/10 sezona je bila nešta bolja za Kaloua, Omjer odigranih utakmica je bio 3 naprema 1 (37 utakmica), ali je sezona bila puno nezaboravnih trenutaka jer je osvojena dupla kruna.

Na poÄetku 2010/11 Kalou je sebi postavio cilj da postigne 20 golova i brzo je krenuo u ostvarenje cilja, ali Ancelotti je viÅ¡e prilika davao Drogbi, Maloudi i Anelki, pa lak i Fernando Torresu, koji je stigao u januaru.

Karijera prije dolaska u Chelsea

Kalou je slijedio stope svoga starijeg brata Bonaventura, te je došao u akademiju u holandski klub Feyenoord, gdje je proveo tri sezone.

U sezoni 2003/04 upisao je dva nastupa za Feyenoord, ali veći dio sezone je proveo na posudbi udrugom klubu iz Rotterdama, Excelsioru, gdje je postigao Äetiri pogotka u 11 nastupa.

U posljednje dvije sezone u Feyenoordu je zabio 35 pogodtka u 60 nastupa. TakoÄ‘er je zabio i Äetiri pogotka u Kupu Uefa.

U sezoni 2004/05 je bio drugi najbolji strijela holandskog prvenstva postigavÅ¡i 20 golova. Dobitnik je Johan Cruyff nagrade za mlade igraÄe u Holandiji.

Internacionalna karijera

Nakon Å¡to je na poÄetku pokazao interes da postane holandski reprezentativac, Kalou se kasnije ipak odluÄio za zemlju u kojoj je roÄ‘en, te je nastupio na AfriÄkom kupu nacija 2008. godine u gani, gdje je postigao tri gola.

Na svom prvom Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, Salomon je odigrao sve tri utakmice Obale Slonovaće i postigao jedan gol protiv Sjeverne Koreje, ali njegova reprezentacija se nije uspjela plasirati dalje pored prejakih reprezentacija Brazila i Portugalu.

• Odgovori 440
  • Pregledi 33,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

pod hitno ga prodati, odigra 1 utakmicu dobro zabije 2 gola, onda ga 10 utakmica nema, gubi se na terenu, sto je najgore kad je u slaboj formi postaje sebican i upropasti nekolicinu sansi :D

obeca san sam sebi da necu se vise rugat torresu, ali vi ovdje uvik lipo poslozite recenice da mi dode da opalim nesto

pod hitno ga prodati, odigra 1 utakmicu dobro zabije 2 gola, onda ga 10 utakmica nema, gubi se na terenu, sto je najgore kad je u slaboj formi postaje sebican i upropasti nekolicinu sansi :D

opet je efikasniji od torressa :P :P :P :P :P :P :P

Ne do Bog da zaigra danas.. :D

Meni fali Drogba.. :( :(

Kad vidim šta Torres fula i meni fali Kalou xD

Torres i Kalou, konbinacija iz snova u napadu, ni Wigan je nebi pozelio. :rolleyes:

Los si ba...

http://i13.fastpic.ru/big/2010/1209/74/32287ea10c5ca79ff26789e0c00cf774.jpg

Dje si ti meni Salomone.. :P :P :P :P

Cak mi se Štimac danas nije gadil s komentarima, rekel je istinu da je Kalou traagiÄar veÄeri, daj bog da ode

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.