Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Champions League - Round of 16: Borussia Dortmund vs Chelsea (15.02. sri.) 21h

Istaknuti odgovori

Nije se ni siti naigrao protiv njih. Necemo ni mi. Al opet imam neki utisak da cemo dobro odigrati.

• Odgovori 67
  • Pregledi 1,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Pa nije Chilwell uopste bio los, imao nabacaj Havertzu na glavu i dodavanje Mountu u prostor kada je Galagheru sprijecen gol rukom Soucheka. I to dodavanje je imao sprint nekih 40m punom parom, bas me

• Bas to @Adi. Odlicna dijagnoza opceg stanja. Sta se ovdje sve pocelo dizati u nebesa, da ne povjerujes. Ko da ljudi nikad nisu gledali Celzi i ozbiljne utakmice. Ljudi su nas rijesili sa 4 puta s

• Mount u prvoj milion posto. Vjerovatno opet RLC uz Enza.    Od svih najvise mi bode oci Havertz. Svega mi ne mogu vise da ga podnesem. Veci trn u oku mi je i od Cucurelle.

Objavljene slike

On 2/12/2023 at 5:49 PM, diablo_bih said:

Havertzu je ovo savrsen protivnik, bundesligas, on zna zabijati protiv takvih ekipa :D

Šteta što u prethodne dvije sezone nismo imali protivnike iz Njemačke, možda bi se bolje pokazao. Inače nije nikad zabio Dortmundu, možda je ovo ta utakmica.

Borussia Dortmund je jedan od timova u najboljoj formi u Europi. Dobili su sve utakmice koje su odigrali u 2023. godini, tj. od nastavka sezone u Njemačkoj. U prvim utakmicama su se provukli, ali kako vrijeme odmiče sve su bolji. Zabijaju puno golova iz prekida i iz šuteva iz daljine, ne toliko iz nekih akcija. To su situacije o kojim odbrana treba voditi računa. Kao i svaka njemačka ekipa neće doći i parkirati autobus, posebno ne na svom terenu, ići će da nas napadnu i tu će se otvarati prostor za kontre i moći ćemo lakše dolaziti do dobrih prilika. Njihovi štoperi su Hummels, Sule i Schotterbeck i svi su u stanju da ostave protivniku neke poklone. U zadnje vrijeme igraju uglavnom sa 4 nazad. Vratio se Haller što je još više diglo ekipu. Imaju još 6-7 dobrih napadačkih opcija i za čudo samo je Moukoko povrijeđen.

Opet nismo u situaciji da u dvije utakmice zaredom izvedemo isti sastav. Nema Badiashilea, Maduekea i D. D. Fofane. Izostanak druge dvojice vjerovatno znači igranje Ziyecha i Havertza u prvoj postavi. Ovo nije baš utakmica za Ziyecha nego za neke brže igrače kakvi su Madueke i "povrijeđeni" Sterling. Nadam se da na lijevom beku neću gledati Cucurellu, a mirniji bih bio ako u prvih 11 uđe Koulibaly, a ne Chalobah. Svejedno mi je hoće li ostati RLC u sastavu ili će ga neko zamijeniti. Remi iz ove utakmice bi bio prihvatljiv, ali treba igrati na pobjedu. Očekujem puno od Mudryka, ovo je utakmica za njega.

Idu u prvih 11 zato Azpi, Ziyech, Mount, Cucu, RLC, Havertz. Materemi sve kontra onog sto je Adi napisao, sve kontra brzine koje nam je potrebna.

Iskreno ne očekujem previše od ove utakmice.

Ne bi me ništa iznenadilo ako bi izgubili 1 ili 2 0.

Još uvek mi je enigma, da je Kai naš prvi špic i da pudlica igra na beku. Mislim, da bi morao naš čarobnjak Potter puno toga promeniti da bi odneli pobedu ali mislim, da čemo isti sastav ubacivat. Pudlica na DL i Kai u špici. Još Ziyech nek zaigra prvu i to je to.

Nadam se da nisam upravu ali eto.

A koga biste vi stavila na mjesto spica? Za LP govorim ne za Premiership. 

Ne smijete reci Felix jer je puno bolji iza napadaca, nema smisla skloniti ga sa pozicije na kojoj vrlo dobro igra. Fofana nije prijavljen, Broja povrijedjen, Sterling (koji bi kao mogao biti ta 9tka) isto povrijedjen. 

Ista situacija i za krilnu poziciju nemoj Ziyecha nemoj Mounta, Madueke nije prijavljen, Sterling povrijedjen... mora neko igrat. Ovdje automatski kritikovanje ko god da izadje na teren, nema veze ima li osnova za tu kritiku ili ne. 

Npr. ako bude Cuci igrao cijelu utakmicu a Chilwell bio klupa to bi bila kritika na mjestu. 

Pa stavis kai-a za spicom i u spic felix

mislim da svakako bi bilo bolje igrati tako nego sa kaiom u spici. Tu odma dajem kritiku potterju da nije prijavio fofanu.

sta se pudlice tice igras halla igras bilo koga da nesto probas izmislit. Sve je bolje nego stavljat nesto sto ne valja vec 10 krugova.

Kritika ide treneru jer nije u pola godine sastavio nista. Ne vidi se presing ne vidi se nista. Znaci kad se zaposlis negde imas 3 ili 6 pokusnog rada i ako ti u 6 nisi pokazao dovoljno cao miki.

nadam se da pobedimo danas 5 0 i da kaj zabije 4 da me demantuje.

pozz

Ne vidim u svrhu u toj odluci. Zasto žrtvovati poziciju Felixa, naseg najboljeg ofanzivca? Havertz je najmanje los na poziciji napadaca. 

Za lijevog beka nek bude Chilwell 60 min pa nek ga mijenja ko god hoce,ako nije spreman. 

Pa svrha je ta da kai nemoze meda u spici.. 100% sam siguran da bi felix bolje izveo laznu 9ku.

tako da dobijes boljeg igraca u spici i jos stavis mounta na amc npr. A kai fino klupa

Felix

Mount
mudryk enzo rlc ziyech

chiweel kouli silva rece

Kepa

Moj sastav kako bi izsaso.

ali opet fofana i badiashile nisu registrovani sto je greska trenera

vidicemo uskoro

3 minutes ago, Chelsea_fan said:

Pa svrha je ta da kai nemoze meda u spici.. 100% sam siguran da bi felix bolje izveo laznu 9ku.

tako da dobijes boljeg igraca u spici i jos stavis mounta na amc npr. A kai fino klupa

Felix

Mount
mudryk enzo rlc ziyech

chiweel kouli silva rece

Kepa

Moj sastav kako bi izsaso.

ali opet fofana i badiashile nisu registrovani sto je greska trenera

vidicemo uskoro

A onda ti ne bi mogli igrati neko od trojke (mudryk, enzo, felix). Kako je to greska ?

Jeste li zadovoljni sastavom? 

Ja jesam, bode oci ovaj Ziyech i Kai al sta ces, nema drugih opcija. Takodjer RLC, ali on nekih 60tak min i uce Kova. 

Zakaria obavezan u drugom umjesto Havertza i preći na 4-3-3. Mudryk na kapaljku lopte, a i kad dobije ništa sa njom ne uradi. Felix i Ziyech u napadu najbolji. 

Ako udje kukurelja probice nas po levoj strani gkatko. Felix uvek zna sta ce sa loptom i uvek ima ideju, ali havertz.....kuku. 

Ono sto sam napominjao moramo mnogo agresivnije ali znam da to necemo gledati.

Drugo poluvrijeme smo ih ubili, sreća ih je spasila. Čišćenje sa linije i onaj solo trk adeyemija čista sreća. Defanzivni vezni nam je ovdje morao ući, ako drugu Kante budu nemaju znači šanse. Pod uslovom da je naš napad ovako razigran.

Realnost je da smo trebali pobjediti. Nestvaran broj promasenih prilika, dobrih prilika. Ne treba zaboraviti da je Dortmund kuci ekipa koju je skoro nemoguce pobjediti.

Ako nasi budu igrali ovako i na Bridzu, proci cemo dalje. 

Ja nemam sta zamjeriti nikome, cak je Koulibaly odigrao vrhunski. Najlosiji su bili Mudryk i Havertz.

Igra veseli, posebno drugo poluvrijeme. Veceras je bilo bas stresno i bas sam se iznervirao, nije Dortmund zasluzio da pobjedi, naprotiv ali veceras je falilo srece i standardno bolje zavrsnice. Imali su 2 suta u okvir gola. 

Svi su dobri bili osim Havertza. Felix najbolji od svih, bas je momak lagan. Ziyech takodjer nije los bio veceras. 

Mount dobio zuti i nema ga u uzvratu. 

Ponovo egal utakmica koja je mogla da ode i na našu i na njihovu stranu. Ovaj put je otišla na njihovu. U prvom dijelu oni bolji, u drugom mi. Nismo ništa posebno i ovim tempom nećemo ni postati. Prestao sam se nervirati prije mjesec dana pa mi je lakše. Morale su se izvršiti više od dvije izmjene.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.