Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 15: Arsenal (H) 06.11. @ 13:00

Ko će igrati najisturenijeg napadača (devetku)? 9 članova je glasalo

1. 1. Ko će igrati najisturenijeg napadača (devetku)?

• Sterling
      0%
      0
    • Auba
      77%
      7
    • Broja
      11%
      1
    • Havertz
      11%
      1
    • Mount
      0%
      0
    • Loftus Cheek
      0%
      0

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

• Popularna objava

0_Chelsea-Arsenal.jpg

MATCH INFO
Start date: 06 Nov 2022 13:00
Venue: Stamford Bridge
Referee: Michael Oliver, England

TV ARENA PREMIUM 1

Veliki londonski derbi ali mala očekivanja navijača Plavaca.

Vreme je za veliki derbi i davanje odgovora da li postoji šansa da se naš voljeni klub ove sezone bori za titulu ili sledi grčevita borba za top 4. Igramo protiv jakog Arsenala vođena legendom Artetom koji je u formi, bori se za titulu igra lepršavo sa mnoštvo dobrih i efikasnih akcija, veliki broj golova, sasvim slodina odbrana, fudbal sa posedom i brzom tranzicijom lopte kao i visokim presingom. Naspram njih se nalazi naša slabašna ekipa vođena Poterom koji se za sad nije snašao ali vreme će pokazati i svakako mu treba dati vremena. Naša ekipa za sad igra bezidejno, bez visokog presinga, bez mogućnosti da se prođe presing protivnika, sa mnoštvo povređenih igrača i to ne izgleda dobro. Nadati se da ih možemo pobediti kao što su oni nekada nas kad su bili u podređenom položaju u ovakvom derbiju i da im na taj način vratimo milo za drago. Od naših su povređeni Kepa, Kova, Zakari, Chukwumeka, Chilwel, Fofana, Kante i James dok kod Arsenala samo nebitni Smit Rov i Tomijasu.

IDEMO PLAVCI DO POBEDE!!

Spoiler

SREĆAN ROĐENDAN NAŠEM DRAGOM FORUMAŠU I LEGENDI I IRFANU I FABRIZIU ROMANU OVOG FORUMA DIABLO_BIH, NEK JE SA SREĆOM I ŽIVIO, NEK TI NAŠ VOLJENI KLUB POKLONI POBEDU, A JA TI POKLANJAM OVO SPEKTAKULARNO OTVARANJE TEME!

• Odgovori 65
  • Pregledi 1,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Istina je da je Boehly napravio kiks. Trebao je Tuchela otpustiti 31. marta. Ono što smo od Tuchela gledali od zime je za zatvora. I ne znam kako je potrajao uopšte do septembra. Potter će sve do

• Zar je neko očekivao da će isti igrači nakon Brightona magično proigrati? Nema šanse. Trener nažalost trenutno ne nudi ništa novo u odnosu na Tuchela. Ne odustaje od pravljenja Sterlinga wing bac

• Teško će biti sastavljati rečenice da u svakoj ne bude riječ sramota. Ovo što su danas demonstrirali je stvarno sramotno. Pogledao sam 8 utakmica ovoga kola i nisam vidio da je neko odigrao gore

Objavljene slike

• reLo mijenja naslov u Matchday 15: Arsenal (H) 06.11. @ 13:00
2 hours ago, reLo said:

Sve si rekao u uvodu što bih i ja rekao. Ali očekujem da ih možemo dobiti na faktor iznenađenja.

Potter je juče rekao da "moramo igrati kako je potrebno da ostvarimo rezultat" i to mi vuče na neku defanzivniju postavku.

Poserem se na takvu taktiku ako to bude. 

Zar se nije ovdje zagovaralo da Potter igra napadacki fudbal?

Na svom terenu ne smijemo protiv Citya igrati defanzivno a kamoli protiv ovih smradova. Jebe mi se za rezultat ako budemo igrali ko picke.

Daj da ih napadnemo odmah, presing i jako u duele. Kad u startu uradis par jakih klizecih i udaris po nogama, po cijenu zutog ali na taj nacin im das do znanja gdje su dosli i sta ih ceka.

Kakva crna defanziva, pa materemi hocemol ikad dovesti trenera koji razmislja da da gol vise a ne da primi gol manje.

Rekao sam poslije proslog meca sta je ocekivati. Svaki, ali bas svaki Celzijev trener je prosao tu fazu. Pokusa se nesto i poslije prvog loseg rezultata ide sigurica, defanzivniji pristup, back to basics i ta spika. Eto vidjecemo i Pottera. Neka krene istim putem, nece se dobro provesti. 

Hvala ti @klicko duso moja mala.

Auba vjerovatno starta, da se hoce osvetiti i Arteti i Arsenalu bilo bi dobro bas. Opet imamo situaciju gdje su nam se povrijedili najbolji bekovi, ali sada barem imamo solidnu zamjenu na lijevom beku, dok ce puhati na Martinellijevoj strani. Volio bih trojku na sredini terena, a ocekujem pobjedu, jer se Arsenal mora spustiti na zemlju opet.

Arsenal je trenutno prvoplasirana ekipa. Iz 12 utakmica imaju 10 pobjeda i po jedan remi i poraz. Remizirali su nedavno protiv Southamptona i izgubili su derbi od Manchester Uniteda. U odličnoj su formi, fino igraju, u boljem su stanju od nas, nemaju povreda. Mi smo u prethodnim godinama bili bolji od njih. Stalno u top 4, daleko stizali u Ligi Prvaka, a oni to takmičenje mogli gledati samo na TV-u. I opet nismo bili u stanju da im redovno uzimamo 3 boda. Igrali su protiv nas u situacijama kada ne mogu nikoga da pobijede i pobijede baš nas. Na tim utakmicama su se dešavale čudne stvari, Christensen im asistira, lopta se 3 puta odbija od Sarra, krene Martinelli, a naši padaju sami od sebe, Bellerin ti zabije lijevom nogom, Saka centrira i lopta završi u mreži, nekakvi penali, pa ti Xhaka zabije iz slobodnog, Smith-Rowe zakači loptu u prolazu i ona ode baš gdje ne treba. Sve ukazuje na to da će nas Arsenal dobiti sutra. E baš zato neće.

Nemamo standardni bekovski tandem i zbog toga smo u problemu. Vidim 2 rješenja tog problema. Prvo je da se igra kao protiv Brightona sa Pulišićem i Sterlingom i sa 3 iza. Ne mislim da bi to bilo pametno, jer ne očekujem našu veliku dominaciju na terenu. Sigurno ćemo se braniti u više navrata i tu su oni problem. Druga opcija je 4 nazad sa Azpilicuetom i Cucurellom, između njih dvojice vjerovatno Silva i Koulibaly. Ispred njih 3 vezna i 3 napadača. Vjerovatno će to biti Jorginho, Kovačić i RLC jer se odmarao za ovu utakmicu, iako bih ja radije Gallaghera. Havertz je u boljoj formi, a Aubameyangu više odgovara ova formacija.

Bitniji od formacije je pristup. Ne želim pristup kao protiv Manchestera. Hoću da se ide na pobjedu od početka. Loše ulazimo u utakmice, Arsenal dobro ulazi. Ako opet uđemo kako ne treba možemo vrlo brzo doći u rezultatski zaostatak. Mora se početi igrati od prve minute.

Zanimljivost: Azpilicueta je najviše golova u karijeri zabio protiv Arsenala, 3.

5 hours ago, Wisey said:

Rekao sam poslije proslog meca sta je ocekivati. Svaki, ali bas svaki Celzijev trener je prosao tu fazu. Pokusa se nesto i poslije prvog loseg rezultata ide sigurica, defanzivniji pristup, back to basics i ta spika. Eto vidjecemo i Pottera. Neka krene istim putem, nece se dobro provesti. 

Ne može ofanzivnije postaviti ekipu nego protiv Brightona, tako da će sigurno ići defanzivnije.

Uvijek je lijep osjećaj dobiti ove gubare. Volio bih da tako i bude ovaj put ali nešto sumnjam iskreno. U naletu su. Najviše me strah naše odbrane, kako će to Potter postaviti i koliko će oni odgovoriti zadatku. Mirišem neku glupost naših ali vidjet ćemo. Fali nam baš dosta bitnih igrača, dok oni nemaju izgleda takvih problema.

Nadam se da je konačno vrijeme da i mi njih useremo ko što su oni nas svaki put kad smo bili u naletu i dobroj formi.

Također se nadam da će malo i publika pogurati momke, ono protiv Dinama je bila katastrofa. Mizerna je podrška. 

Mi smo trebali biti tim koji je odmorniji za ovu utakmicu. Igrali smo 24 sata prije njih utakmicu koja nema nikakav značaj, dok su oni morali da pobijede Zurich. Na kraju smo mi gore prošli jer smo ostali bez još jednog igrača. Oni su htjeli odmoriti Tomiyasua za meč protiv nas, uveli ga u drugom poluvremenu i na kraju se povrijedio. Ipak je Chilwell značajniji od njega.

Da li je razlog sto mi je raj arsenal toliko sugav klub ili ja ne mogu da ih dozivim toliko ozbiljno i sve mislim da ce uci u seriju poraza, ne znam. Ali da ih toliko precenjujemo mi je nepojmljivo. Obamejang, Silva Jorrginjo, Kulibali, Kova Sterling, Azpilikueta imaju toliko iskustva u nogama da je suludo da se njih boje. 

Dakle samo agresivno i u meso od pocetka susreta i nema brige. Bod je za mene neuspeh. 

Niko ne pise kakvu bi postavu voljeli da Potter izvede, i zasto? Koju taktiku? Iskren da budem rijetko ko o taktici prica, samo se zelje i kivnje pisu. (Zapravo jeste Adi).

U ovoj utakmici je najvazniji pristup. Zelja, agresivno i sa puno trke.

S druge strane zavisi naravno i od taktike. Bilo bi samoubistvo dati loptu Arsenalu i igrati na kontra napade. Bas naprotiv, mislim da trebamo izaci visoko, pritisnuti ih na njihovoj polovini a ne ko sto diablo kaze igrati neki presing gdje se stoperi mogu dodavati... takav presing nisam nikada vidio.

Sto se tice formacije a vec sam ranije pisao, probati sa 4 nazad. Svi ocekuju pa vjerovatno tako i Arteta da igramo sa 5 nazad, ali protiv Arsenala nam treba jos jedan vezni igrac da nam ne bude koridor kroz sredinu do odbrane.

Mendy,

RLC, Thiago, Koulibaly, Cucu

Galagher, Kova, Mount

Havertz, Sterling

Auba

Ovu postavu bih ja izveo. Ok moze i Jorginho umjesto Galaghera ali samo zbog iskustva. Takodjer Azpi umjesto RLC ali mislim da bi Loftus i na beku bolje odradio posao od Azpija.

Imamo brze igrace, probati malo vise direktniji biti, pokusati cesce loptu u prostor slati. 
Pokusati koristiti prekide, kornere ns dodavati se bezveze nego ubacivati jake lopte sa puno efeja. Nemoj samo na prvu stativu, i neke egzibicije sa kratkim dodavanjima, sere mi se od toga.

Mi smo deff oslabljeni ovaj mec, Fofana, Chilwell, James, Kante. Samo zadnja dvojica prave ovu ekipu 30-40% jacom.

Ali svejedno i dalje imamo kvaliteta, samo da se nas trener ne usere i ne pocne nesto taktizirati i fokusirati se na odbranu. 

Ajmo momci, 3:1 za Chelsea.

10 hours ago, cobinho said:

Da li je razlog sto mi je raj arsenal toliko sugav klub ili ja ne mogu da ih dozivim toliko ozbiljno i sve mislim da ce uci u seriju poraza, ne znam. Ali da ih toliko precenjujemo mi je nepojmljivo. Obamejang, Silva Jorrginjo, Kulibali, Kova Sterling, Azpilikueta imaju toliko iskustva u nogama da je suludo da se njih boje. 

Dakle samo agresivno i u meso od pocetka susreta i nema brige. Bod je za mene neuspeh. 

Moje viđenje je sljedeće. Prošle sezone su imali prvih 11 i jednog igrača na klupi. Dok su mogli igrati u najjačem sastavu bili su u top 4, kad su im se 3-4 igrača povrijedila pred kraj ispustili su četvrto mjesto i dobili su ih svi osim nas. Bili su primorani da igraju sa raznim Lokongama i Nketijama. Ove sezone je to jačih 11 i 3-4 zamjene. Još uvijek nemaju velikih problema sa izostancima i mogu izvoditi kvalitetne sastave svaki put. Imaju i taj luksuz da igraju LE i u većini utakmica mogu odmoriti neke bitne igrače. Prva postava je ove sezone ojačana sa Salibom, Zinchenkom i Jesusom, a ostali igrači su uz njih postali još bolji. Prije svega ovi mladi igrači naprijed, a i Xhaka koji zabija kao nikada. Daleko je to još od materijala za titulu, trenutno mi više liče na Leicester od prije 2 godine kad su dobro otvarali sezonu i kasnije padali. Oni nisu uspjeli napraviti iskorak, nisu mogli dovoditi skupa pojačanja, morali su prodavati najbolje igrače i neki igrači su im neočekivano propali. Arsenal je ipak nešto jača priča od te.

Ne mogu reći da mi se baš sviđa postava i to ne zato što nema Kepe :D

Po ovome što se vidi sluti na nekih 4-3-3 mada također vrlo lako može biti da će Azpi biti RCB a Ruben da ide desno ili neko drugi što me ne bi iznenadilo. Ono što me opet iznenađuje je klupiranje Kovačića pa i Koulibalya naravno, ne znam čemu to, da li je neka predostrožnost ili šta?

Mada sad bolje kad pogledam napad, Havertz i Auba su tu tako da mislim da se pak ide sa 3 pozadi s tim da će vjerovatno Ćućurela i Sterling biti Wing Backs... Možda malo pogrešno po meni ali dobro, iskreno vidio sam šansu da se Arsenal ubije na sredini terena, baš sa Gallagherom i Kovom koji sigurno mogu pojesti i odsjeći njihovu sredinu. Izgleda da je kao što Wisey kaže iz utakmice u utakmicu ultra taktiziranje neko, zategnuto skroz sve bez ičega novog, lafo se neki rezultat traži samo, pobjeda pa kakva god.

Po meni veoma pogrešno ali više o tome u Potterovoj temi nakon tekme nekad...

Nadam se da ce za dobro kluba svaki trener koji krene ovako taktizirati dozivjeti debakl. Guranje starijih igraca, igra na sigurno. 5 nazad ponovo formacija, defanzivan pristup.

Postava je uzasna, ne sluti na dobro. Nadam se da ce me dobro razuvjeriti ali mi djeluje da bismo mogli fasovati.

Kova nas najbolji vezni igrac klupiran, Gallagher takodjer ne igra. Koulibaly spreman, Zakaria isto.

Pisam ti ja tog trenera i tu ekipu koja se boji Dzake, Zincenka, Gabriela Zesusa, Sake i ostalih. Potter nek odmah podnese postavku za ovo sto je postavio danas, bruka i sramota kakav mi fudbal igramo i to na svom stadionu. 

Nemojte mi pricati da igraci ne valjaju. Lik je klupirao uzbudljive ofanzivno orijentisane Kovu i Gallaghera da bi gurao staticne Zlatnu Loptu i Loftusa. Stavlja Chalobaha prije Kulibalija. Gura mrtvog kloca Havertza konstantno. Ma jebo te taj fudbal i ta filozofija, samo prica neka a nista. Nikakvog entuzijazma nema, ne vidis ni milimetar napretka. Noga odmah i tako svakom treneru dok se ne nauce pameti. Isto sranje uvijek s trenerima u ovom klubu. Pun mi je qrac ovih takticara, nadmudrivanja, sah igre. 

Jebo mater svi naši igrači kad krenu u napad nikako da se okrenu ka golu protivnika, uvijek okrenuti ka našem golu i svi plenu nazad. De Harry Pottere expecto patronum i nek se okreću naprijed jebli te oni

Just now, diablo_bih said:

Jorginho se mora priznati najbolji na terenu u ovom prvom poluvremenu. Odlicno cita igru i presijeca passeve. Ostalo nista nije vrijedno pomena, lose odigrano i ne moze gore od ovoga, pa samim tim ocekujem dosta bolje drugo poluvrijeme.

Silva također

Ne zanima me pobjeda pickastom igrom. Mi smo danas ko picke igrali prvo poluvrijeme, zasluzujemo da izgubimo.

6 minutes ago, Wisey said:

Pisam ti ja tog trenera i tu ekipu koja se boji Dzake, Zincenka, Gabriela Zesusa, Sake i ostalih. Potter nek odmah podnese postavku za ovo sto je postavio danas, bruka i sramota kakav mi fudbal igramo i to na svom stadionu. 

Nemojte mi pricati da igraci ne valjaju. Lik je klupirao uzbudljive ofanzivno orijentisane Kovu i Gallaghera da bi gurao staticne Zlatnu Loptu i Loftusa. Stavlja Chalobaha prije Kulibalija. Gura mrtvog kloca Havertza konstantno. Ma jebo te taj fudbal i ta filozofija, samo prica neka a nista. Nikakvog entuzijazma nema, ne vidis ni milimetar napretka. Noga odmah i tako svakom treneru dok se ne nauce pameti. Isto sranje uvijek s trenerima u ovom klubu. Pun mi je qrac ovih takticara, nadmudrivanja, sah igre. 

Jbg sad Koulibaly i Kovacic vjerovatno nisu spremni za 90 minuta, ne bi ni ja isao u presing sa Cheekom, Chalobahom, Azplilicuetom, tako da je ocekivano ovo sto gledamo. Slazem se da je Gallagher trebao poceti prije Cheeka...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.