Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 14: Brighton & Hove Albion (A) 29.10. @ 16:00

Istaknuti odgovori

Kad bi sabrali ucinak Obamejanga, Sterliga, Kukurelje zbirno imaju slabiji ucinak od jednog Hazarda (golovi, asistencije, kljucna didavanja, stvorene velike sanse). A sprcano u njih 150milki evra. Mi godinama nemamo key player u pravom smilu te reci sem mozda Ris Dzejmsa i Kantea koji su povredjeni. 

Recnikom football managera imamo first team playere i rotation. 

Dovedeni su igraci koji mozda jesu dobri ali na pogresnim mestima u pogresnom sistemu i nije se imala ideja sta zelimo postici sa pojacanjima i kako. 

Pljunite me ako Alonso do sada ne bi imao 2 3 gola i 2 3 asista. 

Jebo mater kad skontas kako bezveze nekad primamo golove, jeftino pa cak i poklanjamo.

Danas Silva bukvalno poklonio loptu za 1:0. RLC nakon kornera autogol za 2:0 i Chalobah umjesto u aut on zabije autogol za 3:0. Dakle vec je rjesena utakmica da protivnik nije ni prdno.

Sto je najgore mi smo stvorili danas dosta prilika, kako ono za 2:1 Galagher a pogotovo Pulisic nisu dali golove meni je nevjerovatno. 

Protiv Dinama moramo odmoriti sve igravs koji ce igrati protiv Arsenala, ali bukvalno vec se od sutra pripremati za taj mec a protiv Dinama izaci sa rezervama i odraditi mec reda radi. Obavezno dati sansu Zakariji, Chukwuameki, Broji.

Naspanovati ekipu i misli usmjeriti ka Arsenalu vec sutra.

Mi ako izgubimo kuci od Arsenala ja cu zaista biti Potter OUT.  Necu imati milosti ni oprostaja ako izgubimo od njih.

1 hour ago, hamco said:

Mi ako izgubimo kuci od Arsenala ja cu zaista biti Potter OUT.  Necu imati milosti ni oprostaja ako izgubimo od njih.

vala red je sad da oni izgube a mi pobjedimo. vazda se desavalo da su oni tarabe i da nas uzmu na kraju.

Ljudi su sami sebe nekako dobili danas. Prvi gol je komedija, Silva pogrešan pas, onda Ćabola loš u odbrani pa onda iz nekog razloga se Silva zaleće tu i ostaje igrač sam, da li je očekivao da će ga Ćućurela pokriti ne znam ali ugl. očajna odbrana.

Drugi gol vrhunac neki kada je nesreća u pitanju, koljenom da onako sastaviš loptu pod prečku, pa jel me jebeš... Onda slijedi jedan od presudnih momenata kada se ne iskorištavaju šanse opet, i to kardinalne šanse. Drugo poluvijeme dobro otvoreno ali to je bilo to i ništa više. Brighton dobro odigrao, jako dobro sa dosta energije.

Četvrti gol ne bi mnogo ni da krivim nikoga, sve završeno bilo, bez snage ljudi ostali jbg

• Autor
  • Popularna objava

Problemi koji su se vukli u prethodnim ligaškim utakmicama su došli na naplatu. Nismo izgubili od Ville, Brentforda i Uniteda, a vrlo lako smo mogli. Prva stvar je kako igramo pod pritiskom i već smo ranije konstatovali da nemamo uigrane akcije za rješavanje protivničkog pressinga. Svi igrači su tehnički na visokom nivou, ali se ne zna ko šta treba raditi u tim situacijama. Ne pomaže ni stalno mijenjanje pozicija igračima. Druga stvar je to što smo na prethodnim utakmicama dozvoljavali preveliki broj šuteva protivnicima. Sada su se desili šutevi koji se ne brane. Tu posebno mislim na autogolove, takve lopte je skoro nemoguće odbraniti. Te dvije stvari su nas trebale dotući na prethodnim utakmicama i nisu. Sada jesu.

Bolno je izgubiti sa 3 gola razlike, ali jednom je jedan ne pretjerano mudar trener rekao bolje jednom izgubiti 3:0, nego 3 puta po 1:0. Nije ovakav poraz ništa pretjerano šokantan. Gubili smo ubjedljivo i prethodnih sezona tamo gdje se to nije očekivalo: Brentford, WBA, Bournemouth, Watford.. I ne gubimo samo mi, ne tako davno je branilac titule Liverpool primio 7 komada, trpali su i Guardiolu, Fergusona, Wengera, svakoga. Važno je to što se iz ovakvog poraza može puno toga naučiti, ovo treba da bude važna opomena za nastavak sezone. Da smo izgubili samo 1:0 problemi bi se samo gurnuli pod tepih, ovako će odzvoniti. Koliko god da je protivnik manji u odnosu na nas, lakše mi je kad nas razbije neko ko zna igrati.

Brighton nas je u potpunosti nadigrao. Igrali su onako kako bismo mi trebali igrati. Dobar ulazak u utakmicu, jak pressing od starta, prilika za prilikom i brzi prvi gol. Nastavak inicijative i drugi gol na vrijeme iz nekog prekida. U nastavku se malo povukli, prepustili loptu protivniku i čekali kontre. Kad su željeli ponovo uspostaviti kontrolu, uspostavili su je. Do kraja poluvremena još jedan. U nastavku sa pola gasa, čekanje kontre, ubacivanje debitanata u igru i kad je pala koncentracija protivniku pao je i četvrti gol. Kao da su oni pretendenti za titulu, a mi 19. u ligi po ulaganjima. Tako je to izgledalo iz njihove perspektive.

Sada malo iz naše perspektive. Kada navijaš za klub iz donjeg dijela tabele, iz sedmice u sedmicu gledaš utakmice poput ove. Gubiš, pokušavaš nešto, ali ti ne ide. Zbog toga imaš osjećaj da si bio blizu i da protivnik nije ništa posebno odigrao. Kada se gledaju samo golovi koje smo primili, baš nismo imali sreće. Dva autogola, posebno onaj prvi nesretan. Dva gola kod kojih su oni izbjegli offside za par centimetara. Međutim, gledali smo svi utakmicu i vidjeli da su oni imali i bolje šanse od onih koje su zabili.

Brighton je izgledao kao puno uigranija ekipa od nas, što to i jesu, a uigrao ih je upravo Potter. Oni su jedna od najboljih ekipa u Europi kada je u pitanju igra bez lopte i to se vidjelo. Koliko samo dobrih utrčavanja u prazan prostor i pravovremenih dodavanja iz sredine. Najviše su nam tako pravili probleme po krilima, čak je i treći gol pao nakon takve akcije. Bilo je sličnih akcija za Marcha po drugoj strani. Kada tako igraš onda ti nisu ni potrebni vrhunski 1 na 1 igrači.

Još samo malo o utakmici. Imali smo 2 perioda utakmice kada smo se mogli vratiti u utakmicu. Prvi je između drugog i trećeg gola kada smo stvorili dobre šanse, ali i upropastili brojne dobre situacije. U tome je prednjačio Sterling. Nagledali smo se svega u zadnje vrijeme, ali ne sjećam se da je neko toliko puta u kratkom vremenu uspio upropastiti obećavajuće napade. Pulišić je bio loš, a ovaj još gori. Nije se ni odbrana proslavila, vidim neki su jedva dočekali da pojedinci odigraju slabu utakmicu da iskažu kako su oni kao bili upravu.

Evo u detalje kako su nas nadigrali i pobedili 

Jasno je da bez prave 6ice na terenu, sa wing bekovima koji nemaju nameru da igraju u oba pravca i ugiranih mehanizama za izlazak iZ presinga mi se necemo nikad maknuti iz mesta.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.