Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 14: Brighton & Hove Albion (A) 29.10. @ 16:00

Istaknuti odgovori

Brighton vs Chelsea LIVE: Chelsea eye TOP-4 spot, take on Brighton on  Saturday, Follow LIVE

U subotu u terminu od 16:00 po našem vremenu gostujemo na južnoj obali ekipi Brightona. Nekada ovaj duel nije imao veliki značaj, ali je u posljednje vrijeme sve zanimljiviji. Dosta toga nas povezuje, Potter se prvi put vraća na mjesto na kojem se profilisao u jednog od najboljih trenera u ligi, a i Marc Cucurella će imati priliku da ponovo zaigra na AMEX-u. U ekipi Brightona ima dosta igrača iz naše akademije. Već od ranije je tu Tariq Lamptey, a od ove sezone Levi Colwill kao pozajmljeni igrač i Billy Gilmour koji nije više pod ugovorom sa Chelseajem. Ta 3 igrača ove sezone imaju minimalnu minutažu, Colwill nema pravo nastupa, a drugu dvojicu možemo očekivati u drugom poluvremenu. U ekipi Brightona igraju još neki nama interesantni igrači koje planiramo dovesti u budućnosti.

Brighton je promijenio trenera, ali se ta promjena osjeti jedino u rezultatima. Nastavili su da igraju onako kao pod Potterom, samo su imali seriju teških utakmica i zato još uvijek De Zerbi nema prvu pobjedu. On nije puno mijenjao sastav u odnosu na Pottera i Brighton je tim koji je napravio najmanje promjena u prvih 11, koristio najmanje igrača i napravio najmanje izmjena u toku utakmica. Prema tome, znamo šta možemo očekivati od njih, kojih 11 da istrči, koji igrači bi mogli ući sa klupe i na koji način će igrati. Oni će se htjeti nametnuti kroz posjed i na sredini terena će se voditi velika bitka. Za očekivati je veliki broj izgubljenih i osvojenih lopti na sredini. Zbog toga su nam utakmice protiv njih u posljednje vrijeme tvrde i najčešće završavaju neriješenim rezultatom (1:1 ili 0:0).

Što se našeg sastava tiče, tu je mnogo teže nešto predvidjeti. Zbog igranja 2 utakmice sedmično primorani smo da stalno rotiramo. Prva postava se još uvijek traži i kad budemo blizu da je pronađemo desi se povreda nekog bitnog igrača. Pošto nam je naredna utakmica protiv Dinama koja nema rezultatski značaj očekujem da ovdje zaigramo u jakom sastavu. I jedna i druga ekipa će imati ogroman motiv da se ovdje dokaže. Mislim da smo mi ipak u prednosti, jer više Potter zna o Brightonu, nego oni o nama. Očekujem pobjedu od 1 razlike.

Ja se iskreno plasim ove utakmice ponajvise jer smatram da je De Zerbi jedan od najmodernijih trenera danasnjice. Rijetko koja ekipa na svijetu igra man to man marking. De Zerbi je to igrao protiv Citya i Pepa proslo kolo i nasuprot rezultatu bili su izuzetno dostojan protivnik i nspravili su im velike probleme. Cak su im i posjed lopte uzeli. Individualni kvalitet Citya je presudio, nista drugo. 

Ja ocekujem veoma tesku utakmicu i vjerovatno novi kiks. De Zerbi pratim jos od Sassuola, njegove ekipe igraju ultra napadacki fudbal.

Jedinu sansu vidim u Potteru koji poznaju svoju staru ekipu i to da mi imamo kvalitetniju ekipu od njih.

Nadam se da nece igrati Azpi iako po svakoj logici bi trebao pogotovo ako su Silva i Koulibaly nespremni.

Ocekujem 1-1, prizeljkujem 1-2 za nas.

Povrijedio im se Veltman (ili suspendovan ugl ne igra ovo kolo) a Colwil nema pravo nastupa. Stoga ce preci sa 2 nazad ili ce im igrati neki 5ti izbor na stoperskoj poziciji. 

Nadam se Kulibaliju u prvih 11, protiv Salzburga nije igrao iz predostroznosti. 

• Autor
2 hours ago, Bari said:

Povrijedio im se Veltman (ili suspendovan ugl ne igra ovo kolo) a Colwil nema pravo nastupa. Stoga ce preci sa 2 nazad ili ce im igrati neki 5ti izbor na stoperskoj poziciji.

Može biti samo povrijeđen, jer je do prošle utakmice imao 1 ili 2 žuta kartona, a crveni nije dobio. Tu se onda otvaraju dvije nove opcije. Prva je 4-2-3-1 gdje bi bekovi Trossard i March prešli na krila, na bekove bi ušli Lamptey i Estupinan, a iz ekipe bi pored Veltmana ispao neko od veznjaka, vjerovatno Lallana. Druga opcija je da ovaj van der Hecke zaigra umjesto Veltmana. Bolje da probaju ovo drugo, da ih mi izbušimo i onda na sljedećoj stave Colwilla (ako se Veltman ne vrati, moram provjeriti kakva je to povreda).

2 hours ago, hamco said:

Jedinu sansu vidim u Potteru koji poznaju svoju staru ekipu i to da mi imamo kvalitetniju ekipu od njih.

Nije to baš jedna jedina šansa, to su velike prednosti kakve oni ni približno nemaju.

Jebenu utakmicu očekujem. Brighton je ove sezone ultra zeznut protivnik, a protiv takvih obično kiksamo. Ipak, ostaje nada da možemo ponoviti nešto slično kao protiv Salzburga. Nekoliko dobrih akcija koje će nam donijeti pobjedu.

Mislim da će Potter ići sa trojcem Mount-Auba-Sterling. Iako ovaj potonji nije više zaslužio da igra. Ali možda smo i potpisali kakav ugovor gdje on mora igrati.

Pa ako ne pobijedimo tim kom nas trener poznaje sve igrace i prakticno im je juce bio trener onda smo levati realno. Bukvalno ne postoji izgovor.

Brighton haven’t led for a single minute in any of their 10 Premier League games against Chelsea (D4 L6). The only team to play more games against a specific opponent without ever taking the lead in the competition is Portsmouth also against Chelsea (14). 

Nisam ovo znao. 

19 hours ago, diablo_bih said:

Ima jedan veliki izgovor, a to je da nemamo stopere.

9 meceva pod Poterom. 6 pobeda, 3 remija, 4 primljena gola sto deluje respektabilno. Verujem da ce odbrambeno to delovati ok. 

Red je da Sterling i Obamejang prorade i red je da nam donesu neke bodove. Ostatak ekipe koji pravi razliku u napadu je ili iscrpljen ili povredjen. Ukoliko obojca nastave sa ovakvom formom bicemo u velikom problemu. 

Od Havertza sam vec digo ruke, znamo svi da na svakoj petoj tekmi uradi nesto korisno.

Koja komedija od ekipe, nevjerovatno. Šta čovjek više da kaže.

Daj onom momku Hutchinsonu poluvrijeme i Zakaria nek udje, ionako smo izgubili, barem nek momci malo zaigraju fudbala.

Ove stvari najvise idu na dusu nasem kaubojcu od vlasnika. Covek je indijanac koji veze nema i sve je radio naopacke. Doveo silna pojacanja , pa smenio trenera a nema sportskog direktora. 

Da je malo pismen znao da bi da se prvo dovede SD pa onda izbor  trenera pa pojacanja. 

Ko kaze da je HAVERTZ IGRACINA i da je za u nas tim, popisam mu se u usta... HAVERTZ, PULISIC NISU ZA NAS KLUB. 

RLC NEMOZE IGRATI POD PRITISKA... Nije kriv potter shto pepeljuga Havertz promasuje 3/4 100%sanse.

Ova sezona nije za titule, vec za pamet. 

RLC, HAVERTZ, PULISIC, ZIYECH OUT

TROSSARD, OSIMHEN, NKUNKU, GVARDIOL IN

Brighton je dobra ekipa, solidna, trce, bore se, imaju neke kombinacije. Ali nema sanse da te mogu natrpati ovako osim ako se ne zajebavas i ne igras kako treba. To je Premiership. 

Zanima me sad Potterova reakcija, bas cemo vidjeti kako ce posloziti to sve, kakva ce igra biti. Ocekujem mnogo defanzivnije sad i to ce mu kraj biti.

Ne mogu se oteti dojmu da BHA nista posebno nije odigrao, naprotiv solidni su bili ali nasi puleni su toliko ocajni bili da su sami sebi zabili dva gola bukvalno iz nicega. Takodjer prvi go je greska Silve u pasu a cetvrti greska Kovacica ako se dobro sjecam. Odbrana kardinalna, mnogo fale igraci kojih nema. 

Zasluzili smo da izgubimo ali mozda s golom razlike, ne vise. 

Ovakva forma Sterlinga brine, ocajan je bio danas. 

Ma ovo su jedni beskičmenjaci od igrača iskreno, sa njima bi i Guardiolu glava zaboljela. Pola njih je već mislima na svjetskom prvenstvu.

Statični do bola, neka polutrčanja, energija 0 bodova. Mislio sam da će nas onaj gol Havertza na početku drugog poluvremena malo napuniti energijom i pomislim sad ćemo ih stisnuti pa možda će pasti još jedan ubrzo, kad ono karina. Nakon gola smo opet usporili, sigurica dodavanja, preko one stvari. 

Mentalitet igrača je na razočaravajućem nivou. Nikad ali nikad mi nećemo preokrenuti ovakve rezultate. Ne znam stvarno više šta da mislim. Doveli su me do tog stanja da više nisam ni naživciran poslije ovakvog rezultata, nema više te euforije pred utakmice kod mene, u jednu ruku sam i očekivao ovakav rezultat najiskrenije.

Slabi momci sve u svemu, proći će vremena i vremena dok mi postanemo ozbiljni konkurenti u ligi. Ovom igrom i pristupom bit' ću i više nego zadovoljan ako uspijemo osigurati top4.

Idemo dalje, utakmica za zaborav. Sreca pa ce ubrzo Svjetsko prvenstvo, danas smo bili uzasni u oba pravca, naprijed sto smo kreirali sansi smo logicno promasili. Mislim da je danas bila najgora Silvina utakmica u dresu Chelsea, takodjer Chalobah je bio katastrofalan.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.