Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 04: Leicester City (H) 27. august @ 16.00

Istaknuti odgovori

Uzimajuci u obzir da su Kova i Kante povrijeđeni i ovaj nesretni mec protiv Leedsa, kakav biste vi izveli sastav protiv Leicestera?

Reece nazad na wingbacka, azpi na stopera ili chalobah nije bitno, cucurella lijevi stoper i chilwell zna se gdje.. ostalo sve isto, eventualno klupirati mounta i dati odoiu sansu ali znamo da od toga nema nista.

Ako se pravi opet kombinacija sa bekom na stoperu onda je prilicno ocigledno da Kukurela igra levog stopera, jer covek stvarno zna da se snadje na toj poziciji, desnog Caloba, a da bekovske pozicije ostavi za Cilza i Dzejmsa.

Zorzinjo ce igrati makar sa slomljenom nogom, Konora bih ja opet stavio u prvu postavu a Maunt i Haverc zasluzuju klupu vec neko vreme.

Nije lose to gore, ali to ce (nazalost) izgledati ovako na slj. utakmici:

Mendy - jbg, ne znam ni sta ce nam drugi i treci golman

James (taj bek ide na štopera, nažalost), Silva (star je i ne može se sa njim igrati sa 2 štopera - nisu moje rijeci), Chalobah (ako ga ne prodamo)

Azpiliucueta (za stopera nije, nije ni za wingbacka, ali hajd igrac manje za napada gore/dolje nije ni bitno), Jorginho, RLC, Cucurella

Havertz, Sterling, Mount

• Autor

Kepa

Chalobah Silva Cucurella

James RLC Jorginho Chilly

Pulisic Broja Sterling

Mendyu bi dobro došlo malo klupiranja, neka vidi da nije nezamjenjiv, i neka se malo pribere. Isto tako Mount i Havertz. Mada mislim da bi to više efekta imalo na Mounta, te da bi on upregao u iducim utakmicama puno više, dok za Havertza sumnjam, jednostavno sam izgubio sve nade u tog momka. 

Vrijeme je za ozbiljan fudbal, trud i zalaganje. Ne smije se više dešavati Leeds.

Ma ja ako vidim Jorginha opet navijam za otkaz. Ne zanima me sto su Kante i Kovacic povredjeni, posle onakve partije protiv Leedsa, ne zanima me, ne zelim da igra Jorginho. Isto vazi i za Mendya.

Niko ne zeli Jorginha, al sta da radimo kad nemamo kog? Pola sezone muke mucimo sa povredama. Kante i Kovacic kao da su od plastike. Ja stvarno neznam kako svake sezone oni su povredeni. Ocigledno nam fali igraca u sredini. SREDINA NAM JE OCAJNA i zato napad ne funkcionise. Sve pocinje od kvalitetni sredni red. To se vidi u realu, city. 

Nije bitan sastav za sa lesterom. I onako smo katastrofa 😁

Havertz  mora na klupi, i da damo sansu broju i pulisica. Tako da:

Mendy

Azpi, Silva, Koulibaly 

James, Gallagher,RLC, Chily

Pulisic, Broja, Sterling 

Prvo postava sa drugom formacijom, samo ću quotati da ne pišem džaba

14 hours ago, Wisey said:

Kepa na golu

Reece - Silva - Chalo - Cilvel

Galager - Loftus - Mount

Sterling - Broja - Odoi/Pulisic

Onda postava sa formacijom sa tri pozadi jer od ove sa 2 stopera nema ništa

Kepa

Azpi Silva Cucurella

James Conor Mount Chilly

Pulišić/CHO Havertz/CHO Sterling

Havertz bi bio klupiran ali nema niko drugi od napadača, Broja ako je spreman odmah u prvu postavu. Pulisic ili CHO, svejedno ako je Kova spreman onda on i Connor, Mount ili naprijed ili malo klupe

E sad kako će to izgledati zapravo

Mendy

James Silva Azpi

RLC Connor Jorginho Cucurela

Sterling Havertz Mount

Ima da ih izdominiramo ovom postavom:

Mendy 

James, Silva, Cucurela 

Azpi, Galager, Jorginho, ALONSLOW 

Sterling, Havertz, Mount 

Eh, prvo smo igrali protiv slabe ekipe koja nije u formi - Everton i podcijenili smo ih. Onda smo igrali protiv jake ekipe koja je u formi - Tottenham i bili smo na visini zadatka. Zatim smo igrali protiv slabe ekipe koja je u formi - Leeds, i njih smo podcijenili. Sada igramo protiv jake ekipe koja nije u formi, valjda ih ne podcijenimo. Leicester ima 1 bod iz 3 utakmice, najgora su odbrana lige i 2 puta su ispuštali prednost. Pri tome nisu imali pretjerano teške protivnike: Brentford, Arsenal i Southampton. Odbrana im se raspada već neko vrijeme, što zbog povreda, što zbog loše forme pojedinaca. Rodgers toliko nema povjerenja u Soyuncua i Vestergaarda da radije stavlja Amarteya koji je baš loš igrač. Sada im je i Fofana udaljen iz tima tako da će neko od ovih specijalaca igrati uz Evansa. Schmeichel im je otišao i sada brani Ward. Dobro brani za reprezentaciju, ali ovo što je pokazao do sada za klub ne obećava. Možda ga i zamijeni ovim Iversenom koji je u kupu odbranio 3 penala. Čitava ekipa već godinu dana izgleda kao da jedva čeka da ode negdje drugo. Prošle sezone su nekako uspjeli završiti na 8. mjestu, niko ne zna kako.

Trener im je taktički dosta fleksibilan, ne kao Tuchel da izmišlja igračima pozicije, nego stvarno mijenja taktike. U prva dva kola su igrali neku vrstu 3-4-3 formacije bez pravih krila nego sa Maddisonom i Dewsbury-Hallom iza Vardya. U prošlom kolu su igrali 4-3-3 (više kao 4-1-4-1), bekovi su se spustili niže, a umjesto Fofane i Tielemansa su igrali Perez i Barnes kao prava krila. U nekim ranijim sezonama se uvijek znalo šta će ti Leicester spremiti, sada nemamo pojma. Dobra vijest za nas je ta da je Maddison pod upitnikom, a on je najviše pokazao u ova 3 kola. Imamo tu neugodnu tradiciju protiv njih i jedan su od timova koji nam redovno uzima bodove svake sezone.

Mi moramo da se uozbiljimo nakon onakve igre protiv Leedsa. Pristup je puno bitniji od igrača i formacije koju će Tuchel odabrati, najbitnije je da se pokaže volja i energija kao protiv Tottenhama. Primjetno je da Tuchel od one situacije sa Lukakuom često ide glavom kroz zid kada je izbor igrača u pitanju. Potrebne su promjene u napadu, svi su zaslužili klupu i nadam se da će je barem jedan dobiti. Očekujem da na golu opet bude Mendy, ne vidim da se neki pritisak stvara oko toga niti da se to dovodi u pitanje. Odbrana je najveći problem jer nema Koulibalya i novog štopera nismo doveli. Sigurno će se igrati sa 3 iza, jer Chalobah i Ampadu nisu dobra rješenja za štopera u 4 iza, a to pogotovo nisu ovi bekovi koji se tu stavljaju, a i samom Silvi je lakše sa 3 iza. Teško je pogoditi koju će kombinaciju odabrati, ne bi me iznenadilo da vidimo 4 beka. Na sredini će igrati Jorginho, izveo ga je ranije protiv Leedsa da ga odmori :D . Drugi će biti Loftus ili Gallagher, zavisi od toga ko bude na beku. Ja bih u napad stavio Broju ako je spreman, ali se ne nadam da će se to desiti.

Vjerovatno neću moći gledati, nek' nam je sretno. 2:1 za nas.

Zivo me zanima ali mislim da nece odustati od 3 pozadi. Sa 3 klasicna stopera od kojih jedan ne igra uz aminovanje da jedan (Caloba) ode. I takvih ce meceva biti koliko hoces, daj boze da se ne desi da nemamo stopera neki put. 

Azpi Tijago Kuki pozadi Ris RLC Jorginjo Cilvel i napred Mount Sterlig Haverz tako da ne verujem da ce biti iznenadjenja. 

Ne verujem da ce i Broja i Galager vise da dobijaju sansi. Mozda Galager ako sad udje sa klupe. 

Znaci cim slabije odigraju kaze se podcijenili. Ovo sam vidjao vec nekoliko puta, ljudi zive u uvjerenju da je jedini problem motivacija.

Ovu bi valjda morali pobijediti i to uvjerljivo. Lester ni na sta ne lici a igramo kuci. 3 gola dati minimum i jos sanse stvarati, inace ne valja.

17 hours ago, Wisey said:

Znaci cim slabije odigraju kaze se podcijenili. Ovo sam vidjao vec nekoliko puta, ljudi zive u uvjerenju da je jedini problem motivacija.

Ovu bi valjda morali pobijediti i to uvjerljivo. Lester ni na sta ne lici a igramo kuci. 3 gola dati minimum i jos sanse stvarati, inace ne valja.

Preterujes. Uvek moze biti opasan lester nezavisno od forme, to je fudbal

Leicester nije uspio pobijediti Stokporta u liga kupu 4 liga. Jebali me na kladionici, nadam se da cemo ih napuniti do vrha, vrijeme je sto bi reko Drago Cosic.

Ovaj Leicester je gori u formi od nas ali mi smo glupi. Onakav prekrsaj nepotreban pravis a imas vec zuti karton. Da sam na Tucelovom mjestu zakuco bi na klupu Mounta i Havetza a pustio Pulisica i Zyecha.

Ziyecha i ove sto traze da idu ne bi pustio da sjede na klupi, radije bi pustio klince na teren.

Nije Connor prvi žuti zaslužio ali dobio ga je i morao je pametnije da razmišlja u onoj situaciji, pobjegao je Barnes ali nije bilo prazno sve ispred njega, bilo je igrača koji bi to zaustavili, jako glup i naivan faul. Najgore je što je sa ovime zacementirao Registu u prvih 11 do kraja sezone, nema šanse da će mu Tuhica vjerovati do daljnjeg nakon ovog.

Opet smo jalovi, dodajemo se po krilima nešto, jadno, mrljavo, nikakvo. Jedina dva igrača koja vidim na terenu su Reece i Ruben Loftus Cheek i to je to. 

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.