Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 02: Tottenham Hotspur (H) 14. august @ 17.30

Istaknuti odgovori

• Odgovori 101
  • Pregledi 3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Ima li Perišić pravo nastupa na ovoj utakmici, ipak je sa nama sve dogovorio?

• aj nostalgije, barclays premier league

• Na stranu sto je Il Capitano debil i da je bilo jos prilika koje je moralo iskoristiti. Jebote hleb, cemu sluzi VAR. Prosle sezone protiv Southamtpona cini mi se, slicna situacija, Werner dao gol

Koje satiranje kokoski u prvih 45 minuta, vrh vrh vrh. Moze i mora biti Conte zadovoljan sto je samo 1 razlike. 

Ova predstava i ona iz prvog kola je nebo i zemlja. Nista jos nije gotovo, u drugom po mogucnosti zabiti na pocetku jer neka frljoka uvijek moze uci. 

Mozel mi bilo ko objasniti kako nije faul nad Cucurellom ovaj zadnji napad? Mislim, najrealnije, po kojoj logici se pusta cupanje za kosu i bacanje na pod?

Duplo smo bolja ekipa od ovih smradova, Tuchel je doktor za Contea. 

Jorginho je jebo stvar.

Generalno smo ih nadigrali. Ne mogu zamjeriti igracima ni Tuchelu.

Sudija nas pokrao, crveni zbog čupanja za kosu i faul kod prvog gola.

Bili smo bolji, pogotovo kad nismo imali loptu, u prvom poluvremenu nismo imali nekih šansi iako smo dominirali, u drugom kad smo poveli i kad su se oni otvorili bilo je baš dosta šansi, Conor 2x, Havertz... Sterling je odličan igrač, ali po običaju maši sa 7-8 metara.

Azpilicueta in, Jorginho out je tragikomična izmjena.

U svakom slučaju, mogli smo ovo riješiti, ali eto, kad uđeš u završnicu sa golom prednosti protiv Tottenhama ovo se lako desi.

Havertz jedino što radi na terenu je da se svađa sa sudijama, podjebava igrače i sl. Bolje dati šansu nekome drugom umjesto njega da startuje, čisto da vidimo na šta će to da liči. Mendy mogao bolje kod gola (Kepi su se kopale oči za primanje ovakvih sranja).

Nova pojačanja odlična, Cucu i Koulibaly su mi vrh.

• Popularna objava

Na stranu sto je Il Capitano debil i da je bilo jos prilika koje je moralo iskoristiti.

Jebote hleb, cemu sluzi VAR. Prosle sezone protiv Southamtpona cini mi se, slicna situacija, Werner dao gol i ponistili ga sudije zbog faula Azpilicueta koji je kao napravljen pola minuta ranije. A sad nista sve, ok, a ono bila mnogo ostrija situacija hleb im jebo.

Za ono cupanje i obaranje nemam reci, ne mogu da verujem da su dali Tottenhamu jos jedan korner umesto da sviraju faul.

Kakva korumpirana sprdnja od takmicenja.

Neka neko obavesti FA da nas ne drze vise Rusi i da ne moraju vise ovakve greske da prave na stetu tima. Treba im poslati pismo preko goluba ili nesto tako.

Idemo dalje dobro je ovo danas izgledalo zadovoljan sam igrom. Strasno je kako ne znamo braniti prekide, Mendy ostao ukopan na liniji. Steta zbog prosutih bodova, ali ova igra obecava za buducnost. 

Po kojem osnovu ono nije faul, ono cupanje i patosiranje Cucurelle? Mislim, ima VAR, znas da milioni gledaju, imaju ljudi oci pa jbte nismo slijepi... i pustas korner iz kojeg znas da se moze gol postici.

Nemoguce da to nije faul, bukvalno je nemoguce.

I Conte je tolika picka, i kao takticar i kao covjek. Pruzio mu Tuchel ruku i on nesto poteze?

Strasno koliko smo osteceni i koliko su Spursi imali srece.

Nemojte biti ko Arsenalovci. Sudija Taylor je govno uvijek bio. Ipak, prvi faul je bio skoro 70 metara od gola, nakon toga se citava akcija odigrala i pao je gol. Nikakve veze to s faulom nema.

Isto tako nesviran faul poslije kornera ne utice na gol koji pada jer ne branis dobro korner. I prethodni je opasan bio, niko se nije postavio.

Puno je vecih kradja bilo gdje se moze opravdano reci da je sudija direktno uticao na rezultat. 

Misljenja sam da oba gola bolji golman brani. Takodjer znaju se "dezurni krivci".

Igra je standardna pod Tuchelom, ovo je njegov trenerski vrhunac. Dok odbrana funkcionise uspjeha ima. 

• Popularna objava

Nažalost, prva tema koju ću spomenuti je suđenje. Toliko smo dugo čekali da se pojedine sudije maknu ili penzionišu i onda su te iste ostavili da budu VAR suci. Ukoliko neko ne zna, u VAR sobi je bio Mike Dean. O čelavcu na sredini terena ne bih trošio riječi, ali su još gori bili pomoćnici koji su napravili najviše grešaka na našu štetu. Taylor je neke odluke promijenio, neke nije. Prvi gol nije regularan, faul je bio i tu nema dileme, a u nekim situacijama su se golovi poništavali i zbog offsidea igrača koji se nalazio na putu lopte, što je ovdje bio Richarlison. Kod drugog gola je igrač trebao biti isključen u prethodnom korneru i nama dodijeljena lopta. Sjećam se da je neko Guendouzija onako povukao i da je odmah crveni karton dobio. Suđenje je bilo sramno i direktno su nam oduzeli pobjedu.

Prvo poluvrijeme je bilo odlično. Svi igrači koji su se nalazili na terenu su odgovorili zadatku. Čak i Jorginho i Havertz koje nisam želio vidjeti u prvih 11 su bili dobri. Eksperiment sa Jamesom i RLC-om na desnoj strani je dao rezultate. James je bio zadužen za Sona i pratio ga je sve vrijeme. Bile su situacije gdje se Son vraća duboko na svoju polovinu i James ide za njim, kao i situacije kada se Son i Kane zamijene i James stoji kao centralni štoper. Taj Tottenham o kome se dosta pričalo u posljednje dvije sedmice kako su napadački potentni, fizički spremni i kako su kandidati za titulu se uopšte nije vidio. Naš vezni red je pojeo njihov, a napadački trojac se nije vidio. Bila je vidljiva ogromna razlika u odnosu na meč sa Evertonom u pristupu naših igrača. Ginulo se baš, kupili smo sve ničije lopte, uklizavali kada je to potrebno. U napadu je protok lopte bio brži nego na prethodnoj utakmici i lakše se pravio višak. Golmanu je lopta vraćena samo dva puta u prvom poluvremenu. Nije bio nijedan igrač koji ispada u odbrani ili koči igru u napadu. Čak smo i blago popravili prekide, tri puta se pokušala odigrati akcija iz koje je pao gol. Nisu šanse prštale sa svih strana, ali je bilo dovoljno i šuteva iz dobrih pozicija, i dobrih situacija koje nisu završene udarcem, da se vodi i sa 2:0.

U drugom poluvremenu smo počeli da lagano popuštamo i malo smo se pogubili kada su oni napravili izmjenu. Naše izmjene su kasnile. Suđenje kod prvog gola sam iskomentarisao, a drugi razlog za primanje tog gola je Jorginhovo poigravanje. Takve stvari su nedopustive na ovako bitnoj utakmici pri rezultatu 1:0. U nastavku poluvremena smo vidjeli onog starog Jamesa koji je stvorio 100%-tnu šansu za Havertza, a kasnije mu pokazao kako se slične situacije rješavaju. Ne znam kako se uopšte desilo da Tottenham dođe do kornera niti kako smo dozvolili da ona lopta uđe u mrežu.

Ovo je ogroman napredak u odnosu na prvo kolo. Ovako treba nastaviti i uz još koje pojačanje možemo biti u borbi za trofeje. Ja najviše kritikujem lošu igru iz razloga što znam da možemo bolje.

4 minutes ago, Adi said:

Nažalost, prva tema koju ću spomenuti je suđenje. Toliko smo dugo čekali da se pojedine sudije maknu ili penzionišu i onda su te iste ostavili da budu VAR suci. Ukoliko neko ne zna, u VAR sobi je bio Mike Dean. O čelavcu na sredini terena ne bih trošio riječi, ali su još gori bili pomoćnici koji su napravili najviše grešaka na našu štetu. Taylor je neke odluke promijenio, neke nije. Prvi gol nije regularan, faul je bio i tu nema dileme, a u nekim situacijama su se golovi poništavali i zbog offsidea igrača koji se nalazio na putu lopte, što je ovdje bio Richarlison. Kod drugog gola je igrač trebao biti isključen u prethodnom korneru i nama dodijeljena lopta. Sjećam se da je neko Guendouzija onako povukao i da je odmah crveni karton dobio. Suđenje je bilo sramno i direktno su nam oduzeli pobjedu.

Prvo poluvrijeme je bilo odlično. Svi igrači koji su se nalazili na terenu su odgovorili zadatku. Čak i Jorginho i Havertz koje nisam želio vidjeti u prvih 11 su bili dobri. Eksperiment sa Jamesom i RLC-om na desnoj strani je dao rezultate. James je bio zadužen za Sona i pratio ga je sve vrijeme. Bile su situacije gdje se Son vraća duboko na svoju polovinu i James ide za njim, kao i situacije kada se Son i Kane zamijene i James stoji kao centralni štoper. Taj Tottenham o kome se dosta pričalo u posljednje dvije sedmice kako su napadački potentni, fizički spremni i kako su kandidati za titulu se uopšte nije vidio. Naš vezni red je pojeo njihov, a napadački trojac se nije vidio. Bila je vidljiva ogromna razlika u odnosu na meč sa Evertonom u pristupu naših igrača. Ginulo se baš, kupili smo sve ničije lopte, uklizavali kada je to potrebno. U napadu je protok lopte bio brži nego na prethodnoj utakmici i lakše se pravio višak. Golmanu je lopta vraćena samo dva puta u prvom poluvremenu. Nije bio nijedan igrač koji ispada u odbrani ili koči igru u napadu. Čak smo i blago popravili prekide, tri puta se pokušala odigrati akcija iz koje je pao gol. Nisu šanse prštale sa svih strana, ali je bilo dovoljno i šuteva iz dobrih pozicija, i dobrih situacija koje nisu završene udarcem, da se vodi i sa 2:0.

U drugom poluvremenu smo počeli da lagano popuštamo i malo smo se pogubili kada su oni napravili izmjenu. Naše izmjene su kasnile. Suđenje kod prvog gola sam iskomentarisao, a drugi razlog za primanje tog gola je Jorginhovo poigravanje. Takve stvari su nedopustive na ovako bitnoj utakmici pri rezultatu 1:0. U nastavku poluvremena smo vidjeli onog starog Jamesa koji je stvorio 100%-tnu šansu za Havertza, a kasnije mu pokazao kako se slične situacije rješavaju. Ne znam kako se uopšte desilo da Tottenham dođe do kornera niti kako smo dozvolili da ona lopta uđe u mrežu.

Ovo je ogroman napredak u odnosu na prvo kolo. Ovako treba nastaviti i uz još koje pojačanje možemo biti u borbi za trofeje. Ja najviše kritikujem lošu igru iz razloga što znam da možemo bolje.

Svaka cast za post, u posljednje vrijeme fali ovako kvalitetnih i realnih postova. 

Treba ponovo pogledati prvi go, nema sanse da Mendy ono izvadi, bas je precizno bilo. 

8 minutes ago, Adi said:

Svaka cast za post, u posljednje vrijeme fali ovako kvalitetnih i realnih postova. 

Treba ponovo pogledati prvi go, nema sanse da Mendy ono izvadi, bas je precizno bilo.

Na osnovu dve odglrdane utakmice u ovoj sezoni, za oko su mi zapale dce situacije:

1. Nacin branjenja kornera- zapazio s da smo danas, kao i protiv evertona, kornere branili na neki neobican nacin. Niti branimo ,,covek na coveka" , niti ne koristimo neko zonsko branjenje. Cesto se desi da nizi igraci brane vislje(Kukurelja cuva Kejna, ili prosle sezone Azpi-Van Dijk). I protiv Evertona je Tarkovski inao sansu za gol. Izgleda mo da kornere branimo po principi pomozi Boze. Ako neko bolje razume, neka napise nesto o ovome, ali zaista ne svidja mi se kako branimo iste

2. Selekcija faulova- tu vec mozemo pricati i o inteligenciji igraca, ali nam se dosta puta desava da iz nikakve opasnosti pravimo faulove. Znam da je Kejn iskukao faul na svoje ime, ali je i James ispao, da ne budem grub, glup. Sad mi vec stao mozak da pisem dalje, pa ko ima slicna zapazanja, nek napise.

Netko mi je obrisao post pa da ponovim, srami se Wisey, i o d j e bi sa negativom debilnom, post ti je gluplji i nakaradniji od taylora a negativa koju furas sramotna, od j ebi i ti i svi takvi, nabi keita jem vas sve na kur ac koji ser ete tako...sramite se

Kume smiri se malo.

Sudije su nas godinama krale, bar ti i ja smo dozivjeli na desetine masakriranja, nerijetko bas od ovog celavog idiota. Al nemojte biti ko Arsenalovci, zalite se na neki faul 70 metara od naseg gola i hocete da se ponisti radi toga. Smijesno.

7 minutes ago, drogba 11 said:

Netko mi je obrisao post pa da ponovim, srami se Wisey, i o d j e bi sa negativom debilnom, post ti je gluplji i nakaradniji od taylora a negativa koju furas sramotna, od j ebi i ti i svi takvi, nabi keita jem vas sve na kur ac koji ser ete tako...sramite se

Ja sam obrisao post i morao sam ti dati 3 dana zabrane pisanja po forumu. Ako ne možemo suzdržati se da ne psujemo jedni drugima, šta bi onda radili navijačima Tottenhama npr.

4 minutes ago, Wisey said:

Kume smiri se malo.

Sudije su nas godinama krale, bar ti i ja smo dozivjeli na desetine masakriranja, nerijetko bas od ovog celavog idiota. Al nemojte biti ko Arsenalovci, zalite se na neki faul 70 metara od naseg gola i hocete da se ponisti radi toga. Smijesno.

Pravila su takva. Akcija je trajala poslije toga i zbog toga je moglo i moralo biti ponisteno. Da je otisla u aut ili negdje, pa onda bio gol, ne bi se puno polemisalo.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.