Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 22: Manchester City (A) 15.01. sub [13:30]

Istaknuti odgovori

• Autor
City ce ovdje sa zadovoljstvom uzeti bod. Mi smo ti koji moramo traziti pobjedu a sa pokazanim mozemo biti zadovoljni ako ne izgubimo. Trojka naprijed, nemam rijeci. Vidjeli se nisu, bezidejno, nula energije...
Na poluvremenu uvesti mounta umjesto ziyecha i probati nešto. Meni ovdje fali energija u kompletnoj ekipi, ako to podignemo, mozda i mozemo doci do nekog gola.
  • Odgovori 92
  • Pregledi 2,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najveci krivac je Tuchel. Bgmi dao bih mu otkaz zbog ovog danas. Kakav je ovo pristup i odabir igraca danas?!

https://twitter.com/AbsoluteChelsea/status/1481948529195196417?t=TJg6X02kCUP1Ok6UXsKD-g&s=19

Malo detaljnije o promašenoj taktici u prvom mecu

Sta kae lesson learned? Heheh

Lagano brukanje danas, City istinski sampion koji je jedno 4 klase iznad. Realno ljudi nas prestizu u svim segmentima, po broju titula, organizaciji, igri itd.. Svaka im cast, mi nikad ovakvu dominaciju nismo mogli ostvariti.

Tuchel i Madjar mogu po kupovima, nikad prvenstva osvojiti nece ovom igrom.
Jbg da roman nije zavrnuo pipu mozda bi i mi imali ekipu ala city al kad nama budu drinkwateri, barkliji pojacanja sta ces.

Sve u svemu zasluzen poraz i zasluzeno city ide prema novoj tituli.

Treba bit realan, da je celsi izgubio najjace oruzje kos tuchelove igre tj bekove

Jbg da roman nije zavrnuo pipu mozda bi i mi imali ekipu ala city al kad nama budu drinkwateri, barkliji pojacanja sta ces.

Jasta je nego zavrnuo. 200 miliona otislo samo na dva igraca, Lukakua i Haverca. Werner 50, Pulisic preko 60 i nesto, Zorzinjo 60 itd itd. Pa i taj Drinkwater je kostao 35 cini mi se.
To sto City vecinom kupuje prave igrace za svoju ekipu, a nasi qrac od ovce je razlika.
Pa ima i taj Carabao kup, koji je bitan u pm. Pa mi igramo sa bekovima, koji imaju 65 godina zajedno, i ormanom koji krstenu sansu ne moze da pretvori u gol. I na kraju ubacuje Vernera koji, ne znam kako da opisem njegovu igru.
Pogubio se Tusel samo tako, pazi on je zadovoljan postojecim timom, pa ko koga tu je*e u zdrav mozak. Umesto da su pljunuli kes u ovih 14 dana dok su bili kupovi i resili pitanje bekova. Jos citam juce, ne znam koliko je tacno, kao sa novim bekom bi imali 4 ili 5 levih bekova. Pa jebo te patak, sve kad se sabere, samo Cilvel vredi, kakav Palmieri i Alonso,koje picke materine

Najveci krivac je Tuchel. Bgmi dao bih mu otkaz zbog ovog danas. Kakav je ovo pristup i odabir igraca danas?!

Sad da obrnemo uloge, mislim da je jednostavno Tuchel precijenio mogucnosti ovih igraca, mislio je da mogu iznijeti loptu i napraviti kontru, ali su se jednostavno patili da se oslobode igraca Cityja, cekao sam samo kad ce Kepa dodati njihovom napadacu jer mislim da je odigrao vise pasova od Ziyecha, Pulisica i ekipe. Bekovi isto nisu mogli nista posebno, odigrati kontru bez presinga sa ovakva dva wing backa je nemoguce.

Gol je glup, Kepa pokriven krenuo na pogresnu stranu pa onda nije mogao da pokrije ugao. Njegov gol realno, iako mislim da je bio dobar danas i da bi bi svakako primili nesto drugo ako ne to. Rudiger, Silva i Sarr se patili, Kovacic je dosta grijesio, ali mislim da nije bio toliko los. Kante je mogao isto bolje kod gola. Alonso katastrofa, Azpi dobar u odbrani.

Igraci ispred njih jedna velika 0. Promasaj je bio i krenuti sa Lukakuom, ta odluka mi nikako nije jasna.

Sve u svemu bolji tim pobijedio i to zasluzeno.

Mi danas nismo imali sta da trazimo jer su nas timski ama bas u svemu nadigrali. Pripremi, taktici, motivaciji, znanju tako da je glupo pricati sta nam je falilo. I tako ce nam biti dok tuhel ne shvati da nama pored levog beka fali igrac iza spica. Pulisic i zijeh to je bar sada jasno da razliku mogu da prave protiv morekomba ili kolcestera ali u pl nikako.
Dovoljno je samo videti da je sitijev najsporiji igrac do izmena bio brzi od naseg najbrzeg. Na onu loptu lukakua woker je zijeha u sprintu od 20m ostavio zijeha 3 m iza sebe.
Naravno sve ovo ne znaci da Tuhel nije uso pickasto u mec sa ostavljanjem mounta na klupi.
Da li je gos'n sudija zaboravio da i Sitiju moze da se da koji karton.Recimo zuti je po mom misljenju trebao dati Kanselu, bez obzira da l je slucajno, plus jos nekoliko faulova nama nije sudio. Bernardo je takodje trebao da dobije zuti, bitno da je Alonsu daobu seemom minutu, a ovi ni jednu opomenu nisu imali.
Ne zelim da umanjim da poraz ide na dusu Tusela i nase ekipe, li je sudjenje bilo tendenciozno.
I da kad cemo mi imati nekog ko ce sutnuti kao Kevin danas,a ne samo da drkaju loptu i uvaljuju koske saigracima.

Jasta je nego zavrnuo. 200 miliona otislo samo na dva igraca, Lukakua i Haverca. Werner 50, Pulisic preko 60 i nesto, Zorzinjo 60 itd itd. Pa i taj Drinkwater je kostao 35 cini mi se.
To sto City vecinom kupuje prave igrace za svoju ekipu, a nasi qrac od ovce je razlika.

jest nakon prodaje hazarda malo se krenulo kupovat. No hocu rec. Da citiu fale bekovi oni bi ih donsad kupili. Tuchelu vracaju kenedia iz neke antilige

Ne bi ja toliku dramu pravio, u redu bio je los pristup opet je Tuchel zaigrao ziheraski, zelio je posjed imati sa Kanteom i Kovacicem. 

Budimo iskreni Kante je odigrao losu utakmicu za njegov nivo jos se trazi poslije povrede, Kovacic solidno ali je i on prodao par lopti u opasnoj zoni, nasa trojka naprijed bez ikakvog ucinka. Nije ni City odigrao neku utakmicu za pamcenje kruzili su oko naseg duplog bloka i zabili gol zbog moze se reci greske Kepe i lose reakcije Kantea.

Mogli smo bolje to je definitivno, na ekipi je da se dignu iz ove situacije i pokusaju upisati par pobjeda u ligi jer nam najmanje treba to da se dovedemo opet u situaciju da se borimo za mjesta koja vode u LP.

Zasluzena pobjeda Citya. Imali su posjed i kombinovali svih 90 minuta, ruku na srce nisu nista posebno dobili iz te igre (sansa Grilisa posloje greske Kovacica, gol de Bruynea se ne moze nazvati sansom). Mi smo imali jednu sansu kada je najplacenije pojacanje samo trebalo odraditi ono zbog cega je dovedeno.

A i ovog Pepa nabijem na kurac, kao 12 igraca im pozitivno, novi slucajevi dodje utakmica svi im igraju.
Mozda bi i igrao tuchel ofanzivnije da je odbrana i veza znala iznijet loptu pored presinga citia.
Ljudi su nas ubili presingom mora se priznat
Takodjer ono sto mi je fascinsntno jesu ovi kvazi novinari. Zasto niko nema muda da pita nesto konkretno, npr za taktiku?

Tuchelu, zasto ste igrali tako defanzivno? Zasto i dalje dajete sansu Alonso pored tolio losih utakmica?

Zasto ste trojku napred( Mount, Werner, Havertz) koja je prosle godine donjela toliko dobrog pogotovo protiv Citya, ostavili na klupi?

Sta kazete svojim igracima na poluvremenu kada vidite koliko je drugi tim dominantan?

Sta kazete igracima posle ovakve utakmice?

Dakle, ni jedan novinar ne pita nista konkretno, nego neko uopstena pitanja koja nikog ne zanimaju. Po automatizmu pitaju, po automatizmu dobiku odgovor.

Mozda bi i igrao tuchel ofanzivnije da je odbrana i veza znala iznijet loptu pored presinga citia.
Ljudi su nas ubili presingom mora se priznat

Jbga nije bilo Zlatne Lopte, pa se ova dva preostala ispodprosjecna igraca Kante i Kovacic patili da razviju ofanzivnu igru bez poznatog ofanzivnog veznjaka.

Danas svi, pa i oni najvjerniji Tuchelu kazu da je ovo katastrofa bilo, samo soxx ima opravdanja. 😁
Jorginho bi totalno okrenuo utakmicu u nasu korist. Mi bi vjerovatno zagospodarili terenom, imali bi loptu jedno 79% vremena u nasem posjedu, te bi Jorginho poslao makar 4 kljucna dodavanja nasoj ptici trkacici Lukaua. Isto kao i u prosloj utakmici protiv Citya na Bridzu.
Kovine greske u ovakvim mecevima mozemo svakako da gledamo iskljucivo kao njegovu gresku ali ako uzmemo u obzir vise nego odlican presing citija ali i cinjenicu da imaj taj luksuz i slobodu da tako istrce jer nemaju rizik (ako i prodje lopta pulisic i zijeh nece nista uraditi) onda skontas da bi i cavi i inijesta iz najboljih dana u takvim okolnostima kiksnuli

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.