Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 22: Manchester City (A) 15.01. sub [13:30]

Istaknuti odgovori

• Odgovori 92
  • Pregledi 2,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

• Autor

Da je ovdje uzeti 3 boda. Valjda će Tuchel nešto pripremiti za subotu. Samo da ne izgubimo.

Super je što su se Silva i Kante oporavili prije utakmice. Dosta će nam zavisiti od njih dvojice.

City je imao nnekih problema sa Covidom, tako da je za sad nepoznato koji ce im igraci faliti. Kako god, ocekujem Havertza, Pulisica i Mounta u prvih 11, treba nam vise mobilnost i kombinatorije, takodje i pressinga. Nesto slicno kao protiv Liverpula.

Imam neki osjecaj da cemo pobjediti.

Mislim da se moze uzeti, mada stvarno ne znam koga bih stavio u napad. Mislim da ce na kraju biti Mount, Ziyech i Pulisic, eventualno Havertz umjesto Pulisica.

City je imao nnekih problema sa Covidom, tako da je za sad nepoznato koji ce im igraci faliti. Kako god, ocekujem Havertza, Pulisica i Mounta u prvih 11, treba nam vise mobilnost i kombinatorije, takodje i pressinga. Nesto slicno kao protiv Liverpula.

Imam neki osjecaj da cemo pobjediti.

i ja...AJMOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Impresivno je jer je svjestan svoje greske. Svako grijesi, bitno je nauciti iz tih gresaka i neponavljati ih.

Gora bi bila situacija da nije svjestan svoje greske i da krivicu svaljuje na igrace kao mnogo treneri prije njega. 

Od ostalih informacija bitno naglasiti da je Christensen pozitivan na Covid sto implicira da cemo igrati sa Sarrom kao jedan od stopera ili ce Azpi biti stoper a Odoi ili Pulisic RWB.

Ko radi taj i grijesi, svi smo bili svjesni poslije te utakmice da je pogrijesio sa taktikom ali nas na kraju to nece kostati naslova prvaka nego kiksevi iz utakmica koje smo "morali" pobijediti. Sutra ocekujem tezak mec na momcima je da pruze borbenu partiju pa sta bude na kraju meca.

https://twitter.com/AbsoluteChelsea/status/1481948529195196417?t=TJg6X02kCUP1Ok6UXsKD-g&s=19

Malo detaljnije o promašenoj taktici u prvom mecu

Ovdje nama igra samo pobjeda i svakako imamo sansi da je ostvarimo. Ni sam Pep ne zna u kakvoj formaciji cemo izaci na njih, da li ce Lukaku startati. Mnogo je nepoznanica.
Sutra ocekujem dobar mec i nadam se pobjedi.
  • Autor

Uh kako bi nam legla pobjeda. I zbog samopouzdanja a i vjerovatno bi se borba za titulu vratila u opticaj.

Bilo kakva tri boda i ja sam prezadovoljan.

Treba vise igraca koji mogu da trpe duel igru a ujedno da budu i mobilni. Ako startuje sa pulisicem i zijehom osudjeni smo na 20+ izgubljenih duela samo preko njih i na nijednu osvojenu loptu.
Kante, Kova, Mount pod obavezno da startuju. I Lukaku koji treba da trpi batine ali igrac koji moze da napravi visak sa nekim gradjenjem, pasom ili posle nekog centar suta.

U prošloj utakmici smo igrali 3-5-2 sa Jorginhom, Kanteom i Kovačićem na sredini, te Lukakom i Wernerom naprijed. Napad je bio odsjećen, nije bilo kreativnosti, izgubili smo na širini po krilima i to je bio potpuni promašaj. Dobro je što je Tuchel to priznao i od tada se stvarno nije ponovio ovakav izbor igrača. Treba odigrati hrabro i možemo ih pobijediti. Dobili smo ih 3 puta sa Tuchelom. Dobro bi bilo i za nas i za kompletnu ligu da ih neko zaustavi. Da smo ih dobili u prvom dijelu sezone sada bi razlika bila samo 4 boda. Eto koliko vrijedi pobjeda protiv njih. Jako me nerviraju u zadnje vrijeme.

Kepa brani, tako da možda i odbranimo penal. Znamo da će ga biti.

Lijepo od njega da prizna. Mogle bi se i te 3 recenice prevesti u jednu rijec, koje nema bas u engleskom jeziku: ziheraski. Ali onda bi ljudi sto slijepo brane svaku takticku postavku Tuchela bili malo u bezizlaznoj situaciji. 😁

Elem pohvalno je da trener vidi svoje greske, ili da mu neki drugi ukaze a on prihvati. Ima priliku ubuduce da pokaze jel se sta promijenilo.

Sutra bi bilo bas dobro pobijediti, mada ni neki remi nije los. Borba za titulu smatram da je skoro pa gotova, ali moraju se boriti bez obzira na situaciju.
Bojim se razocarenja zbog danasnjeg meca. Ovu utakmicu zamisljam kao finale, ako danas izgubimo to je to, gotovo. Toliko nade polazem u ove momke danas da me neka trema opucala ko da trebam ici polagati neki ispit.

Toliko mi je pitanja u glavi kakvu postavu izvesti, da li poceti sa Lukakuom u prvoj ili na klupi, da li sa Alonsom ili Sarrom, da li sa 4 nazad ili 5. Svaka od tih odluka moze biti kljucna ili pogubna.

S Lukakuom i Wernerom u prvoj tekmi i sa trojicom klasicnih veznih imali smo preveliku rupu izmedju te dvije linije, nismo mogli pronaci pas za half spaces sto bi Englezi rekli. U half space pozicijama kada presing protivnika probijes, to je odmah poluprilika ili prilika.

Da li zaigrati sa Havertzom umjestom Lukakuom? U tom slucaju imat cemo mnogo bolji presing ali bi mogli biti jalovi u napadu i kad budemo imali loptu.

I ono najvaznije i najvece pitanje, da li cemo igrati oprezno ili cemo ici na sve i nista pa sta bude na kraju. Ja bih licno volio da krenemo na sve i nista pa taman izgubili i 2-3 razlike. Draze mi je i to nego da odigramo oprezno a a opet na kraju izgubimo 1:0.

Vidjet cemo ali imam neki fucking feeling da cemo ih dobiti. Nadam se samo da necemo imati nekih covid slucaja prije same tekme.

Ajmo momci!!
Ne treba tako gledati na ovu tekmu. Jer sve i da dobijemo, neka borba za titulu ce tesko doci. Finale bi bilo da smo mi negdje bodovno blizu, a ne 10ak bodova iza.
Samo hrabro odigrati, cvrsto i boriti se. Popraviti dojam iz prve utakmice, pa sta bude.
A sto ne bi bilo dostizno ako bi pobjedili? 7 bodova razlike a City ima do kraja joc teskih utakmica. Jednom kad im se narusi samopouzdanje bice ranjivi.

Da su tu James i Chilwell bio bih siguran u pobjedu, ovako samo vjerujem da možemo. Mogu nam napraviti velike probleme po krilima, ali imamo i mi svojih aduta.

Ako izgubimo od trke za titulu nema ništa, City može od marta igrati sa rezervama i fokusirati se na Ligu Prvaka i onda su i tu u prednosti. Ne smijemo im dopustiti takav luksuz.

A sto ne bi bilo dostizno ako bi pobjedili? 7 bodova razlike a City ima do kraja joc teskih utakmica. Jednom kad im se narusi samopouzdanje bice ranjivi.

Bilo bi dostizno da imamo bolju igru. Mi se patimo svaki mec vec odavno. Nema lakoce u igri, postizanju golova i samim tim cemo mnogo vise puta kiksati.
Nase sanse su u kup takmicenjima. Tu Tuchelova taktika dolazi do izrazaja. Treba ici svim silama na osvajanje oba domaca kupa i dati sve od sebe u Ligi Sampiona.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.