Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Champions League - Group stage, Zenit St. Petersburg vs Chelsea (08. 12. '21 18:45)

Istaknuti odgovori

2281.jpg?width=700&quality=85&auto=forma

U zadnjem kolu grupne faze takmičenja idemo u goste Zenitu. Osim žestoke zime i niskih temperatura, naši momci ne bi trebali očekivati neke veće probleme. Mjesto u knockout fazi smo već obezbjedili, jedino ostaje pitanje da li ćemo nakon susreta ostati prvoplasirani ili drugoplasirani u grupi. 

Očekuje se da će Thomas Tuchel izvršiti nekoliko rotacija, te da će neki igrači dobiti šansu da se dokažu treneru. Chelsea će tražiti način da se vrati na pobjedničke staze nakon poraz protiv gradskog rivala West Hama, dok će Zenit isto pokušati vratiti osmijeh na lica svojih navijača nakon što su remizirali protiv FC Rostova.

Chelsea muči muku sa povredama, te se može očekivati izostanak Chilwella, Kantea, Kovačića, Havertza, Chalobaha, Alonsa, dok na drugoj strani, ako je vjerovati medijima, trener Zenita može računati na sve igrače, osim na suspendovanog Chistiakova.

FORMA: 

Zenit St. Petersburg: D W D W D

Chelsea: L W D W W

8.12. 2021. 18:45h

Gazprom Arena

Očekivanja?

Timovi koji će vjerovatno biti prvi:

Manchester City

Liverpool

Manchester United

Real Madrid

Bayern Munich

Ajax

Sevilla/Lille/Salzburg

Timovi koji će vjerovatno biti drugi:

PSG

Porto/Atletico

Villarreal/Atalanta

Inter

Benfica/Barca

Sporting

Sevilla/Lille/Salzburg/Wolfsburg

Ako budemo drugi ne bismo se mogli sastati sa 3 engleska kluba. Ostali bi nam Bayern, Real, Ajax i neko iz ove najslabije grupe. Ako budemo prvi problem bi bili samo Inter i PSG, tako da bi prvo mjesto jako puno značilo.

Ima još puno do utakmice, u ovom trenutku mogu reći da očekujem bilo kakvu pobjedu i da se niko ne povrijedi.

U osmini finala ne mogu iz iste zemlje, barem je do ove sezone tako bilo.

Upravu si:

No side can face another team from the same national association. Clubs cannot face opponents they met during the group stage, either.

Biti prvi i doviti Allahu da izbjegnemo PSG, ovo ostalo sve možemo dobiti.

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1468201103015780352?t=255gtijcKFoCq4Bv3yBWfg&s=19

Mateo ipak ne putuje sa ekipom u Rusiju.

Zar nije da se u nokaut fazi svak sa svakim može sastati?
Prvo mjesto nam je imperativ, i mislim da ćemo ga bez problema ovjeriti. Zenit nije neki zalogaj.

u osmini ne mozes na klub iz iste drzave i iz grupe. U cetvrtfinalu mozes na svakog
Ovdje ako ne pobijedis posro si se na onaj rezultat protiv Juventusa. A bice jeben mec, ruska zima u St. Peterburgu, nasa ekipa desetkovana, igrom padamo... Nadam se da ce smoci snage za 3 boda, jer zasluzujemo prvo mjesto u ovoj grupi.
  • Autor

Baš je teško prognozirati prvih 11 sutra. Tuchel najavio rotacije, neki igrači su previše igrali (Rudiger, Silva, James), dok drugima fali minuta i ritma. Vezni red da i ne spominjem, tu smo iskasapljeni, bez standardne trojke na Zenit. Nema Kantea, Kove, Jorginha. 

Zanima me kako će izgledati trojka u napadu. Možda bi bilo dobro staviti Lukakua od prve, sad mu treba što više minuta da se vrati u kondiciju. Barkley također, idealna rotacija za ovaj meč. Wernera i CHO bih sačuvao za Leeds.

Al kakvu onda postavu ocekujete? Meni se ne gledaju Saul i RLC ponovonu vezi. Jos ako vidim Alonsa i Azpija na bokovima mislim da necu ni gledat tekmu.

Sreca pa je odlican stadion. Moglo bi biti povreda ako ne stave krov.

Ja bih Mendy - Saul, Sarr, Christensen, Azpi, Reece (pa ga odmoriti kasnije tokom meca) - RLC, Mount - CHO, Werner, Pulisic

Isto tako, samo CHO na wing beka a lukaku i werner u spicu
U krizi smo definitivno, da sam na Tuchelovom mjestu odmah posle ove utakmice bi prekrizio Cristiansena, Sara i Azpilicuetu i odmah ih prodao u januaru ko amateri su.
Razvaljuje nas Zenit. 4-5 komada je moglo komotno biti. Jest imamo povrede, ali ne moze ova ekipa ovoliko bolje izgledati od nas.
Rasulo je izgleda krenulo u ekipi.

Odmah sam rekao ona pobjeda protiv Juventusa najbolja nasa utakmica, ali i najveca pirova pobjeda. Nocas cemo se izgleda posrati i na taj ulozen trud jer cemo prosuti prvo mjesto.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.