Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 14: Watford (A) 01.12. sri [20:30]

Istaknuti odgovori

Odavno nisam video situaciju da jeedan igrac moze toliko da iskvari igru kao Saul nasu. Izmenio bih ga jos u 15 oj minuti jer decko ne da nije za Celsi vec pitanje da li bi imao mesta na treningu.
Sramota. Ja da sam Tuchel samare bi im djelio. Pa jebem vam majku u po picke, jestel jeli?

Tako mi svega, Alonsa bih izveo i stavio Kepu na tu stranu samo da mu pokazem koliko je zapravo los i da ga jebeni golman moze mjenjati i da nece bitj razlike.

Sta tek reci za Saula? Ko ga dovede jebem mu djecu. Pa taj lik ne zna sta treba da radi, gdje da se krece, da li da pridje odbrani zbog dodavanja ili da se otkriva, da li se prikljuciti napadu ili koji kurac...

Azpi totalno tehnicki limitiran, Chalobah se gubi zbog njega.

Trojac je odsjecen jer veza sa bekovima ne funkcionira.

Ne moze gore poluvrijeme. Sreca pa ne gubimo.

Watford nas ubija presingom, Saul i RLC ne postoje na terenu, Alonso standardna njegova partija. 

Ne mirise ovo na dobro.

Užasna igra. Ranieri je odlično postavio utakmicu. Mi nemamo skoro nijedan način da započnemo napad. RLC je pomjeren sa pozicije box to box veznog na poziciju organizatora igre u čemu se ne snalazi najbolje, što nije neočekivano. On nema dovoljno odgvoronosti u igri za tu poziciju i ne čudi što smo primili gol nakon njegove izgubljene lopte. Saul pokušava da igra nešto, ne znam šta, ali nije imao nijedan dobar potez na utakmici. Svaki njegov pokret je bila greške, čovjek ne postoji na terenu i igrač je manje. Ako sa Kanteom imamo igrača više, sa ovim imamo igrača manje. Dalje, naša 2 wing-backa nemaju tu brzinu da prenesu loptu 20-30 metara i da se nađemo na protivničkoj polovini. Zabili smo 2 gola, oba tako što je Rudiger poslao dugu loptu, preskočili smo sredinu terena i nešto se desilo. Jedan od ta 2 gola je poništen zbog offsidea, da ne bude zabune. Watford nam igra pressing, ne igra ga uvijek, ali ovdje su baš pogodili. Ne znam kako da promijenimo situaciju, ne znam je li Jorginho spreman da zaigra. Hoće li se i on gubiti kao Saul? Jedini način da pobijedimo je da uđe Lukaku i da zadržava lopte na njihovoj polovini, što radi bolje od Havertza, i da tako okupiramo njihov 16-erac.

Legenda kaže da onaj Troost-Ekong još protestuje. Ja ono nikad nisam vidio, trebao mu je dati još jedan žuti.

Ima Barkleya na klupi, sigurno ne bi losiji bio od Saula. Treba ga gurnuti odmah u igru, ne cekati ko protiv Uniteda.

Tu je i Odoi ako hoces krilnog igraca, bolje on kao pomocni wing back nego ova patnja.
Al bez zajebancije, Jorginho zmireci igra bolje nego Saul i RLC poziciju organizatora. Jest spor, ima svojih mana ali i kao takav je dr.mr. za ovu dvojicu sto se tice te pozicije.
Nemamo vezni red, ne mozemo da prenesemo loptu i onda dobijemo ovakvo stanje.

Ziyecha ubaciti pod hitno, on moze proigrati saigrace, mozda i Barkleya probati.
Saula ostaviti na klupi, a nakon utakmice platit mu kartu za Madrid i dovidjenja.

Nadam se da cemo dobiti nekako ovu utakmicu, oba rivala vode u gostima.
Uh, tezu utakmicu nisam odavno gledao, da ne kazem ruzniju, prljavo se igralo, bas je bilo tesko za svarit. Ovo su velika 3 boda. Pojedinci da se zapitaju kako su dosli do toga da igraju za CFC uopste. Idemo dalje samo jako!

izvuce se apeiron.

neka onda i za iducu utakmicu napravi temu, nek ide dokle ide, pa cemo mjenjati. klicku nema otvaranja tema dok se ne odradi puni krug.

Strasno bitna 3 boda. City i Liverpul lakocom pobjedjuju, jednostavno su ofanzivne masinerije ali treba se boriti nekako dokle mozemo. Svaka cast momcima na borbi u drugom dijelu, najvaznije da su iscupali pobjedu.
Havertz jako dobar bio.

Dobre promene na poluvremenu, u nastavku su igraci Watforda mnogo manje problema pravili. Saul moze samo da dobije jos koji minut protiv treceligasa u FA kupu.Stvarno tesko izgridana pobeda.

Mount odlican, Havertz je isto dosta problema pravio, Pulisic nije bio los, mora samo ranije da se oslobadja lopte., Samoj odbrani nemam sta da zamerim.

Kako smo dobili pojma nemam ali jesmo. Jedna od losijih tekmi ove sezone. Tim previse osakacen povredama i rovitim igracima. Od 3 nosioca srednjaka Jorgi, Kante, Kova nijedan u stroju i to se itekako oseca.
Zijes dao gol al do gola je igrao jezivo lose. Pulisic vec godipo ni priblizno formi koja se od njega ocekuje. Za Saula da ne ponavljam. Bokovi van stroja....
Iscupali nas Mount i Havertz i to i treba da rade kad ne ide.
U ovom sastavu protiv Vest Hama je bod premija.
Na Zimu mora zamena za Saula i neko od Zijeha ili Pulisica mora da leti. Ako se Cilwel ne oporavi mora zamena i za njega.
Ja ne znam sta je ove sezone sa ovolikim brojem povreda. Non stop, ali non stop je po nekoliko igraca povredjeno. Evo sad i Chaloba se prikljucio toj listi.

Nadam se da ce se James sto prije oporaviti, takodjer smatram i da je Jorginho itekako bitan.

Danas Havertz i Mount najbolji. Saul, Azpi i Alonso kriminalni.
Kako smo zasluzili 3 boda protiv Uniteda tako veceras nismo zasluzili ova 3 boda. Sve je mirisalno na kiks, od samog pocetka su krenuli u presing, nasi se nisu tog znali osloboditi, pa onda i onaj prekid, Saul igrac manje... ali eto vratilo se za Manchester.
Meni Havertz veceras najbolji iako nije postigao go. Ziyech je dao al je bukvalno svaki potez osim tog (i onog zutog) bio pogresan. Lukaku vidljivo nespreman, Saul moze komotno odmah u Madrid to je to, vise mu Tuchel nece davati sansu.

Jos uvijek drzimo korak za rivalima tj prvi smo. Veliki broj ozljeda bitnih igraca koji ove sezone nose igru. Nadam se da ce barem Jorginho i James biti spremni za subotu.

Poslije Brentforda jos jedna pobjeda koju nismo zasluzili, ali isto tako nam se vratilo za utakmice protiv Burnleya i  Man Uniteda. Povrede su nam osakatile sredinu terena, nadam se sto skorijem povratku na teren veznih igraca koji nam nedostaju.

Napisao sam na poluvremenu neku analizu, tako da sad neću toliko o našoj igri. Samo ću reći da je u drugom poluvremenu to bilo za nijansu bolje. Pobjeda nije zaslužena, realan rezultat je bio remi. Ali sve se u životu vraća, protiv Uniteda smo zaslužili sva 3.

Defanzivni dio ekipe je bio solidan, ispred njih četvorka je bila kriminalna, dok napadu nemam šta zamjeriti jer su odigrali sasvim pristojno s obzirom na okolnosti. Promijenili smo dosta igrača i to se osjetilo, ali ne treba zbog toga neke igrače zauvijek otpisivati, jer neki od njih, sa 10 normalnih igrača oko sebe, mogu da odrade neke utakmice.

Cesar Azpilicueta može igrati desnog beka ako i samo ako je sve oko njega posloženo kako treba. U suprotnom ne treba. Bolje je staviti Odoija tu, napredovao je defanzivno u zadnje vrijeme. Diablo, nemoj replicirati na ovo.

Marcos Alonso može igrati lijevog beka (ili bilo gdje uopšte) ako i samo ako je sve oko njega posloženo kako treba. Znači pored njega dvojica od ove četverice Kante, Jorginho, Kovačić i Loftus-Cheek i desno James. I ako je u pitanju slabija ekipa.

Ruben Loftus-Cheek ne treba više nikad igrati ovo što je danas igrao jer to nije njegova pozicija. Nije ovo igrica da samo staviš igrača na to mjesto i on će sam od sebe se ponašati onako kako treba i izbaciti navike stećene igranjem na drugim pozicijama. Radije staviti Chalobaha kao danas početkom drugog poluvremena, nego njega.

Saul Niguez ni slučajno više ne treba da igra za klub. Možda da ga stavi protiv trećeligaša u kupu na lijevog beka i kad se uvjerimo da ni to ne može neka pakuje kofere. Provjeriti ima li neki akademac ili neko sa posudbe ko nema minute (a da nije Bakayoko ili Drinkwater) da se vrati i da bude šesta opcija u veznom redu.

Tuchelu ne treba zamjeriti za ovaj sastav, jer ako pogledamo naše prognoze ili očekivanja sastava, svi smo napisali manje više isto i ove iste igrače koji su najveći krivci za lošu igru danas.

I da. Ovo je bila utakmica koja se nije trebala odigrati. Prvo navijač, pa naša nikakva igra, pa onda jedno 10 povreda. Čak nam se i golman dvaput žalio na povrede.

Ali nisu to povrede samo ovaj mec. Konstantno pod pocetka sezone imamo velik broj povreda i igraca koji su bili nespremni.

Pulisic, Chilwell, Kante, Mount, Werner, Lukaku, Ziyech, Jorginho, Kovacic. Sve glavni igraci bog te.

Nasa igra i posjed lopte proizilazi kroz pas igru zadnje trojke u kombinaciji sa bekovima i veznim igracima. Bukvalno ta trojka je bila izlozena konstantnim pritiskom jer im je pas opcija bila slaba. Niti bekovi u vidu Alonsa i Azpija niti vezni u vidu RLCa i Saula nisu bili u stanju da se otvaraju kako treba niti da preuzmu kontrolu nad loptom. Cak i kad bi dobili loptu em su imali problema da je smire jer su tehnicki limitirani em nisu znali dalje sta sa njom.

Sve je to rezultiralo greskom za greskom i ulilo dodatnu hrabrost Watfordovim igracima da igraju sto jaci i bolji presing. Da smo na tim kljucnim pozicijama imali igrace koji inace redovno igraju, oni bi nakon prva dva tri izleta presinga poispadali ko kruske. Zatim bi se povukli i mi bi dominirali do kraja utakmice.

Jednostavno sa Alonsom, Azpijem, Saulom i RLC mi danas nismo mogli bolje.

Molit boga da se Jorginho, James i Kante oporave do Westhama jer ce nam i bod u tom slucaju biti puna kapa.
  • Autor

Velika, ogromna tri boda. Ne pamtim kad sam ovako gadnu utakmicu gledao, od prve do zadnje minute.

Ali pitam se dokle ćemo moći ovako. Povrede nas šiju na svim frontovima. Večerašnja postava je bukvalno bila zakrpa na zakrpu, nula razumijevanja među igračima, kao da se u putu nisu sreli. Nadam se što skorijem povratku vezista i Jamesa i nešto se mora poduzeti po pitanju Alonsa i njegove pozicije, ako ne izmisle nešto pod hitno mogu se pozdraviti sa titulom.

Igra je bila grozna, ali eto da pohvalim Havertza koji je bio odličan zaista, konačno se počeo hrvati i naguravati sa defanzivcima, ima tu dosta pozitive, samo neka nastavi ovako. Ostali svi prosječno ali i to je upitno. Prepisat' ću ovu partiju i igru brojnim povredama i rotacijama.

Evo dan posle osvrt na ljepoticu veceri od sinoc, apsolutno čudna utakmica, apsolutno utakmica koja nije bila pod našom kontrolom. Teško za gledati, nekako su oni izgledali toliko brže, toliko jače od naših igrača, onaj Dennis kad krene djelovalo je kao da mu ne moze niko nista, mislim da se u Watfordu pitaju kako je moguće da su na kraju izgubili, sa sličnom predstavom pregazili United 4-1. Mislim da naše izmjene najbolje opisuju ovu utakmicu, haos, Silva ulazi umjesto Saula, Ziyech umjesto Trevoha i onda Lukaku umjesto Azpilicuete. Ne treba se biti veliki fudbalski strucnjak da bi se otkrio najveći problem u ovoj utakmici, naravno naša sredina terena koja nije postojala, RLC je previse neodgovaran za ulogu koju je sinoc imao, falio nam je sinoc Jorginho samo da odigra siguran pass ništa vise, da poveże malo igru. Kada ti Chilwella i Jamesa mijenjaju Alonso i Azpilicueta jednostavno ne dobijas nista, čisto samoubistvo, tu se nema sta reći, takvi igrači ne mogu igrati na mjestu wing bekova u danasnjem fudbalu. Sad dolazimo do mjerne jedinice za pogubljenost, Saul, iskusan igrač koji je odigrao toliko velikih utakmica, igrač koji je toliko godina bio pod vodstvom Simeonea, kod kojeg jednostavno moras obaviti zadatak, kod kojem moras služiti sistemu, da takav igrač dođe i izgleda kao totalni amater, naravno imamo mi iskustva sa takvim slučajevima, ali ovo je neki veći nivo propadanja. Ti njega jednostavno moras zamjenit na poluvremenu, zamjenio bi ga ja mislim Tuchel nakon 10 minuta ali ono po obicaju se čeka ta pauza da ne sramotiš igrača, čovjek ne zna gdje se nalazi, apsolutni fenomen. Naravno i pored svih kritika, velika je stvar što smo uspjeli dobiti ovakvu utakmicu, čestitke ekipi na tome, ogromna 3 boda, zasluzili smo i protiv Burnleya i Uniteda pobjede pa smo kiksali, ali evo vrati se nekad. Pohvalio bi naš napad koji je uspjeo donijeti bodove iako smo igrali bez sredine terena.

Grozan mec, ali odmoreni su igraci poput Jamesa i Jorginha. Kada se vraca Kovacic i Kante zna li neko, Kova mi je veca misterija?

Nije ni cudo sto se spominju Dest i slicni desni bekovi, Azpi je zavrsio igranje na toj poziciji.

Jos jedan stoper povrijedjen, ne izgleda dobro. Ostali smo na cetiri stopera od kojih jedan moze igrati svaki drugi mec otprilike zbog godina.

Mount je golden boy ove ekipe, bez njega nista ne bi uradili i bilo bi sramocenje. Havertz solidan mec moram reci.

Pulisic je grozan igrac postao, povrede su ga dotukle ocigledno.

• Autor

Kada se vraca Kovacic i Kante zna li neko, Kova mi je veca misterija?

Kova je baš misterija. Ima više od mjesec dana od njegove povrede i nema nikakvih naznaka da će se brzo vratiti. Još uvijek nije počeo da trenira sa ekipom.

• reLo zaključava sadržaj: tema
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.