Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 14: Watford (A) 01.12. sri [20:30]

Istaknuti odgovori

MRF2019_WatfordvChelsea.jpg

Nakon neočekivanog remija protiv Uniteda, u goste idemo Watfordu. Trenutno se nalaze na 16. poziciji i svaki bod im je potreban da bi izbjegli zonu ispadanja. Chelsea cilja povratak na pobjedničke staze, u tom slučaju će ekipa Tomasa Tuchela morati pronaći način kako popraviti učinkovitost napadača, koji iz utakmice u utakmicu slabo koriste svoje šanse. U srijedu je odlična prilika da se to i promijeni. Pobjeda je imperativ.

Mogući izostanci:

Watford: Sarr, Baah, Etebo, Kabasele, N' Kolou

Chelsea: Kovačić, Kante

Sudija: David Coote

Vicarage Road

01.12.2021.

20:30h

Ovo je utakmica koja se mora pobijediti. Mislim da nam ovaj protivnik odgovara i da nam dolaze u pravom trenutku. Ako pogledamo njihove utakmice od dolaska Ranijerija vidimo da su to utakmice na veliki broj golova:

Watford 0 - 5 Liverpool

Everton 2 - 5 Watford

Watford 0 - 1 Southampton

Arsenal 1 - 0 Watford

Watford 4 - 1 Manchester United

Leicester 4 - 2 Watford

Utakmice protiv Arsenala i Southamptona su izuzeci, ali je vrlo lako i na tim utakmicama moglo pasti više golova. Oni su jedini tim uz Newcastle koji je ove sezone primio gol na svakoj utakmici. Sve nam to govori da oni baš i ne znaju da se brane i da ne bi trebao biti problem da ih jako brzo probijemo. Danas su od Leicestera primili neke naivne golove. Znaju biti opasni iz kontre i davati golove u serijama.

Očekujem da Tuchel napravi nekoliko zamjena. Azpilicueta i Christensen u odbranu umjesto Chalobaha i Silve, a u napadu isto da promijeni 2 igrača u odnosu na meč sa Unitedom. Odoi će vjerovatno biti jedan od njih jer je startao na 7 zaredom.

• Autor

Iskreno, puno me više plaši susret protiv West Hama poslije ovog kola. Ako to uspijemo pobjediti vrlo brzo ću zaboraviti kiks protiv Uniteda.

Watford se mora dobiti i sa izmiješanom postavom. Nema opravdanja.

Očekujem ovako nešto:

Mendy

Azpi, Christensen, Rudiger

James RLC Jorginho Alonso

Mount

Werner Pulisic

Rudiger, Jorginho i James igraju dosta utakmica u zadnje vrijeme. Rizikuju povrede, pogotovo Rudi. Ne bih imao ništa protiv da malo i odmori, Sarr se mora znati nositi sa ekipama ovog ranga, tako da može i on igrati što se mene tiče. Mounta bih želio vidjeti od prve minute, bit' će nam potrebna njegova energija, mislim da bi čak mogao i zabiti. Werner i Pulisic u vrhu napada. Watford mi se ne čini kao ekipa koja voli bunker. Vjerujem da bi ih ova dvojica svojom brzinom mogli dosta ugroziti.

• Autor

Pa sto Werner u prvih 11 bogati?

Lukaku nije spreman, sumnjam da će ga Tuchel uvrstiti u prvih 11 već u srijedu. Da je spreman mogao je danas komotno 45 minuta odigrati i zamijeniti Wernera.

Havertz sa svojom energijom i zalaganjem može igrati jedino za prvih jedanest na turniru staračkih domova.

Mount, Pulisic i Lukaku treba da čine tu ofanzivnu trojku protiv Watforda, nemam nista protiv ni da CHO opet počne, od Wernera se nema sta očekivat, a Ziyech je odigrao danas ok ali jednostavno nema konkretnog učinka koji nam treba u napadu.
Od ranije je poznato da nece biti Kovacica, Kantea i naravno Chilwella, danas sam negdje citao da nece biti ni Jorginha, Wernera i Jamesa, tako da što se tiče izostanaka situacija nije idealna, sve su to manje više članovi prvih 11.

U ovoj situaciji kada ćemo biti prinuđeni da sklepamo nekako prvih 11, ja bi išao na faktor iznenađenja i krenuo sa Pulisicem na poziciji lijevog wing beka jer je i Tuchel govorio o tome da je u Dortmundu stavljao Pulisica na tu poziciju tako da ako smo već u ovakvoj situaciji zasto ne izaći iz kalupa i pokusati nesto novo, nisam bio za to da se krilni igrači stavljaju na mjesto wing beka to sam govorio i kad je Odoi igrao wing beka ali jbg takva je situacija, još ako i James bude odsutan onda će tek probojnost po stranama biti problem.

U sredini ja mislim da je RLC siguran iako je odigrao lose protiv Uniteda, za Saula nisam siguran nekako imam osjecaj da ga Tuchel ne shvata ozbiljno.

U napadu mora poceti Lukaku.
Jestel primjetili da je Rudiger uz Mendya jedini neizostavni clan prvih 11? Njemu bukvalno moraju produzit ugovor.
Ma ovde se mora pobijediti s bilo kojim rezultatom, moramo se vratiti na pobjednicke staze.
https://twitter.com/AbsoluteChelsea/status/1465818597775880201?t=4edJt78p4yoKqR-q2ZeWjQ&s=19

Mogao bi Saul startati
Jos jedan kiks mirise na kilometar ovdje. Ukoliko nekim cudom pobjedimo bice to ogromna 3 boda.

Saul kanta, nista ne igra na sredini. Dobio zuti nakon 5 minuta. Nisam ocekivao da ce ovako izgledati, mislio sam da ce gristi kad dobije sansu.
Loftus izgubio loptu kod gola. Alonso ono standardno svoje.
Moguce cak i crveni da popusi neko, jer su usrani pozadi.

Havertz igra dobro veceras, bolje izgleda u spicu nego Lukaku i Werner.
Za klasu slabija utakmica nego protiv Uniteda, ruku na srce i fali nam dosta igraca.
Mora ovo bolje u drugom poluvremenu, jedina dva raspolozena igraca su Mount i Havertz koji se hrva s ovom dvojicom stopera. Saul opet tanko, nazalost
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.