Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 13: Manchester United (H) 28.11. ned [17:30]

Istaknuti odgovori

Kad igras protiv tima koji ima 7 igraca kojima je zabranjeno da predju centar mora da imas robusnog napadaca. Al dzaba kad njemu nema ko da doturi loptu.
Imamo previse indisponiranih igraca i Alonsa. RLC je uz Alonsa najlosiji, previse je statitac i ne ubrzava napad kada dobije loptu.

Werner takodjer nista posebno a Alonso je toliko los da bukvalno smeta na terenu.

I kao takvi trebali smo voditi barem 1 razlike.

Treba u drugom ocekivati Pulisica, Mounta i Lukakua ako ne povedemo na vrijeme.
Lofuts Check najlosiji igrac, statican i uvijek viska potez. Ovi kiksevi kuci ce nas kostati titule.
Moze analiza strucnjaka klicka? Cekamo.

Nasi 400 kornera izveli i nisu postenog suta imali.
Druga zaredom ligaska da se ne moze probiti bunker. Realno sanse su male za trofej ovakvom igrom, jer su dva glavna rivala ofanzivne masinerije koje buse ovakve ekipe kad se sjete. Nije cudno da su bas Uniteda i Siti i Liverpul lakocom rijesili a nasi se pate i to na domacem terenu.
Plus kad uzmes u obzir da ti nemas lijeve strane nikako do kraja sezone, mislim da tesko mozemo jos dugo drzati prvo mjesto.
Moze ss pricati o promasenoj taktici trenera, kasnim izmjenama, indisponiranosti igraca, medjutim i kao takvi smo trebali pobjediti.

Da nije Jorginho napravio onu glupost ja bih rekao da nam oni ne bi gol dali nikad. I na sve to nasi su opet promasili 3-4 velike sanse. Odoi na pocetku, Werner nakon kornera, Rudiger sad na kraju...

Jojj koliko mi je krivo sto ih nismo pobjedili jer su bas mrtva karina od ekipe. Takve igrace imaju i zadrzavaju 1:1, igraju bunker pa Simeone bi im pozavidio i raduju se na kraju ovom bodu. Znaci bukvalno nema ogavnijeg kluba od Uniteda.

Osim gola, precke, prilike Rudigera na kraju i jos nekoliko parada De Gea nista nismo napravili.

Ista stvar i na TC-ju vec nakon provg poluvremena, ne das gol jedno poluvreme - smak sveta, gotovo, kurac od ekipe, sve do sad odradjeno se nipodastava.

Bas bezveze se zavrsilo na kraju, Jorginho bas voli da usere protiv rivala. I Mendy isto umalo da zasere. Idemo dalje, duga je sezona, prednost na tabeli minimalna.

Otkud to da Alonso skoro sve kornere puca sad? Ko je to odlucio?
Igrac s klupe prvu utakmicu udje i odjednom sve izvodi.
  • Autor
Opet nismo dobili ove buhavce. Zavrsnica, Jorginho, Tuchel sa zakasnjelim izmjenama glavni krivci sto nismo uzeli tri boda.
Danas je bilo dosta igraca indisponirano. Mount je morao igrati makar 45 minuta. Pulisic je takodjer igrac poteza, dakle na postavljenu odbranu on je taj koji ce sigurno napraviti razliku i on mora igrati protiv ovakvih ekipa koje se brane duboko.

Werner je propao. Od njega nema koristi. Havertz je mnogo bolji na poziciji napadaca od njega. Da ne pricam za Lukakua.

Svaki kiks je tezak al ovaj mi je bas tesko pao jer smo za klasu bolja ekipa i samo zbog nedostatka srece i promasenih zicera nismo pobjedili.

Medjutim idemo dalje, i dalje smo prvi na tabeli i ajmo vec protiv Watforda to potvrditi.

Remi sa okusom poraza. 

Nije ovo bila utakmica u kojoj smo promašili 5 zicera pa smo zbog toga ispustili pobjedu, ali je bila utakmica u kojoj smo napadali sve vrijeme, lopta je bila na njihovoj polovini i kada su oni napadali (bolje reći držali loptu i dodavali se), imali smo oko 15 kornera, stvorili smo nekoliko dobrih šansi. Oni skoro ništa nisu pokazali, igrač utakmice je bio McTominay, ali bih mu prije dao nagradu idiot utakmice.

Bilo je igrača koji nisu odigrali na očekivanom nivou. Mendyu se ne može zamjeriti za gol, ali je imao 2 ozbiljne greÅ¡ke u dodavanjima, Å¡to je puno u odnosu na ukupan broj dodavanja na utakmici. Silva, Rudiger i James sve pohvale. Chalobah je takoÄ‘er grijeÅ¡io u dodavanjima, kao i Jorginho koji nas je u joÅ¡ nekim situacijama mogao ukopati. Alonso jednostavno nivo ispod Chilwella, njegove utakmice su Tottenham i niže. Od RLCa očekujemo da dobije sve duele, ali to nije moguće. Napisao sam na njegovoj temi da je trebao preuzeti viÅ¡e odgovornosti i Å¡utati kad je bila prilika. Ziyech zaslužuje najviÅ¡u ocjenu od igrača u napadu, viÅ¡e tuÄ‘om "zaslugom". 

Izmjene su došle prekasno, jedino je Pulišić uspio barem malo da dođe do izražaja. Mount i Lukaku imali po 2-3 kontakta sa loptom. Nije bilo savršeno, ali smo zaslužili da pobijedimo. Nismo pobijedili, ali ne treba praviti od ovoga prevelik problem, drugi kiksaju više od nas. Previše gledamo u naše mane, kao da ih Liverpool i City nemaju.

Otkud to da Alonso skoro sve kornere puca sad? Ko je to odlucio?
Igrac s klupe prvu utakmicu udje i odjednom sve izvodi.

Izvodio je i na početku sezone.

Svako gleda iz svog ugla, ali moje mišljenje je da je ovaj bod bio maksimum kojeg smo mogli izvući iz ove utakmice, apsolutno sve je ličilo na one utakmice kad ne ide ništa. Bio sam ubjeđen da gubimo, pogotovo nakon greške Jorginha koji amaterski odreagovao, onda ona greška Mendya, apsolutno sve je ukazivalo na poraz, kao da smo im se "nudili" cijelo vrijeme.

Chalobah, Silva i Rüdiger su odradilo svoj zadatak, uz njih jedino još James je koliko toliko odigrao dobru partiju, ali ne moze ni on bez podrske ostalih doći toliko do izražaja. Svi ostali su podbacili, koliko nam fali Chilwell necu ni spominjati. Jorginho je i pored te greske odigrao bolju utakmicu nego RLC koji je bio uzasan, Trojka u napadu takođe nista, CHO nista, Ziyech je nesto kao zujao nesto kao Pedro u svoje vrijeme samo što je Pedro za klasu bolji igrac, Werner je vec poseban slucaj, što je vise na klupi to bolje za nas, ja mislim da ne bi pogodio ni olimpijski bazen.

Jednostavno apsolutno nista nije bilo tu što je potrebno za pobjedu, nije bilo ni logično da Rüdiger uvali onaj volej prosto takva utakmica, da mu je protiv Juventusa onako sjela pocjepao bi mrežu.

Mislim da smo ipak mislili "lako ćemo", kao da prvi put igramo protiv njih, kao da nismo odigrali na desetine utakmica protiv njih.
Ako je vec gameplan bio da se ide na centasuteve zasto nije poceo sa Havertzom (pod uslovom da je spreman)?
Znali smo da ce Manchester igrati bunkericu, zasto onda Werner kad je lik nemocan na postavljenu odbranu? Bolje ga onda na krilu a na laznu devetku bilo koga drugog.
Naravno lako je biti general poslije bitke ali eto to su moje neke mini zamjerke (uz vec pomenute kasne izmjene).

Stvorili smo dovoljno prilika da pobjedimo danas, mnogo bolji smo bili od rivala koji nista nije uradio (osim iz nasih gresaka). Mendy danas dosta nesiguran, Ziyech dosta dobar. Ostali dobri i Odoi me nervira svojom sebicnosti.
Trebali smo ovo dobiti itekako. Ali vratice se. Nadam se samo da ovo nije ulazak virusa kikseva. Oni sa 3 zadnja vezna koji nisu presli centar, morali smo imari realizatore za takav bunker a mi sa lakom konjicom. 120 izvedenih kornera i nista.

Kontrola igre, nekoliko velikih prilika i na kraju zbog svoje greske ostajemo bez bodova. Zabrinjava to sto kada imamo rezultatski zaostatak nemamo pobjedu pod Tuchelom tj. jos nismo uspjeli pobijediti protivnike u takvoj situaciji.

Nadam se da necemo u decembru upasti u nekakvu seriju kikseva, slijede dva ligaska gostovanja gdje ocekujemo pravi odgovor ekipe.

Najgore sto mi nemamo igraca kao Hazarda nekad. Koji ce uzet loptu i sam proc 3 igraca i rijesit utakmicu.

Mogao je pulisic to biti ali jebi ga
Sve im je isli na ruku u ovoj utakmici.mafuire ne igra, nema Olea, pozitivan šok. Ekipa se malo trgnula, došli po bod i našom greškom gs dobili.
Ruben dosta loš, možda najgori nastup ove sezone. Alonso odron od igrača, radije bih Aspija gledao na toj poziciji. Trebali su Emersona ostaviti, a Alonsa se riješiti.

Iako mnogo cijenim šefa, i prezadovoljan sam njegovim radom,danas je dosta kasnio sa izmjenama. Oni vode 1:0 Carrick mijenja 2 igrača, kod nas niko ne ulazi. Svaki orekid čekam hoce li svirati da je izmjena, nigdje nikog. Dosta gresaka u oas igri pozadi, rijetko ze ovo desavalo. Jbte ne mogu da vjerujem koliko ih dugo nismo pobijedili, a nema mi mrze ekipe.

Sila je fenomenalan i u 37 godini. Kakav igrač. Rudiger takodjer odlican, nadam se da ostaje, da ce dogovoriti zajedničku.

Sve u svemu imao sam nekakav ruzan osjecaj ored utakmicu i bas se kiks desio. Od poraza od Juventusa sve pobjede i remi sa Burnleyem i Unitedom. Dva velika kiksa.

Hajmo se sad organizovati i zaredati opet pobjede. Vjerujem u ovaj tim i u ovog trenera

Znam da pucamo na titulu i da je svaki kiks velik pogotovo jer nam je konkurencija veoma jaka u vidu Liverpoola i Citya. Medjutim, desavaju se ovakve utakmice i desavat ce se i nasoj konkurenciji. Kiksaju i Liverpul City, na kraju krajeva i dalje smo u prednosti.

Mene bi vise zabrinula cinjenica da smo odigrali veoma lose, da smo se branili zestoko i da smo na kraju pobjedili. Mi konacno imamo dobar sistem, dobru igru i apsolutno se samo mi pitamo na terenu u potpunosti za sve. Protiv skoro svakog protivnika dominiramo i prosto sve zavisi samo od nas. Malo je ekipa uopste u Evropi koji mogu izaci na kraj s nama i igrati na gol vise, potuci se prsa u prsa. Bukvalno to su mozda samo Bayern, City i Liverpul trenutno, u samom vrhu smo najjacih ekipa svijeta trenutno. Nakon dugo vremena medju glavnim favoritima smo za osvajanje lige sampiona a vec smo je osvojili prosle godine. Imamo mladu ekipu i vremenom mozemo biti samo bolji i bolji. 

Juce nismo briljirali ali smo samo uz nedostatak srece i gresku Jorginha izgubili bodove. Nikako drugacije. Bili smo za 3 klase bolji protivnik od Uniteda. Ja da sam navijac Uniteda povraco bi na onakvu predstavu od juce. Bilo bi me sramota. Toliko velik klub, toliko dobrih igraca imaju u svom rosteru i igraju kao Stoke City. Sramota. 

Nekako mi se čini da se dosta često događa da protiv ekipe koja je u rasulu i svi očekuju lako pobjedu kiksamo...
Mi jos rastemo kao ekipa, jos ucimo, a vec smo u samom vrhu.

Jucer je bio kiks, ali nista sto se ne desava par puta u sezoni, pobjednickim ekipama.

Citya i Liverpoola svi hvale, kao gaze sve redom, nas mnogi spustaju , u smislu daleko smo od odlicne ekipe i sl.. a mi i dalje na prvom mjestu, igrali sa svim najvecim rivalima, daleko najbolju odbranu imamo , solidan broj golova zabijamo, valjda i to govori nesto o nama. Na kraju krajeva ko je zasluzeno prvak evrope? Pa mi jebote

City i Liverpool ce tek da kiksaju, a vec cijelu sezonu nas prate, pratit ce nas i dalje, a nadam se da nas nece stici.

Razocarani su svi jucerasnjim rezultatom, jer je junajted u rasulu, svi su ocekivali uvjerljivu pobjedu, zasluzili smo je definitivno ali nismo imali srece. Idemo dalje, protiv Watforda pobjediti i onda redati pobjede i napraviti sto duzi niz bez kiksa.

Ja se ne bojim nijedne ekipe, protiv koga god da igramo ocekujem pobjedu. Prejaki smo.

Mi konacno imamo dobar sistem, dobru igru i apsolutno se samo mi pitamo na terenu u potpunosti za sve. Protiv skoro svakog protivnika dominiramo i prosto sve zavisi samo od nas. Malo je ekipa uopste u Evropi koji mogu izaci na kraj s nama i igrati na gol vise, potuci se prsa u prsa. Bukvalno to su mozda samo Bayern, City i Liverpul trenutno, u samom vrhu smo najjacih ekipa svijeta trenutno. Nakon dugo vremena medju glavnim favoritima smo za osvajanje lige sampiona a vec smo je osvojili prosle godine. Imamo mladu ekipu i vremenom mozemo biti samo bolji i bolji. 

Odlično napisano.

Jučer sam u jednom razgovoru rekao dolazi United da se brani sa 11 igrača. Onda sam se sjetio kako smo se ranije uvijek mi branili sa 11 igrača na ovakvim utakmicama i shvatio sam kako se to promijenilo. Mi smo sada tim koji uglavnom dominira, a drugi se brane protiv nas. Jedino protiv Citya igramo sa nešto više opreza, dok smo na zadnje dvije utakmice protiv Liverpoola mi bili ti koji smo više napadali (kad smo imali 11 igrača). Ne znam kako bi to izgledalo protiv Bayerna, dok bi svi ostali klubovi na svijetu bili u podređenom položaju protiv nas.

Osvajali smo mi trofeje u prethodnih 10 godina, ali nikad nas niko nije smatrao najboljim timom na svijetu, čak ni top 5 rekao bih. City, Bayern, Real, Barca, Juventus, PSG i s vremena na vrijeme neki United, Liverpool i Atletico su uvijek bili smatrani jačim. Pa mi smo se branili protiv Simeoneovog Atletica, kao Hazard bio kriv, nije dobro pokrivao protivničkog beka. Gledaš patnju svog kluba svaki mjesec i gledaš kako Terry, Ivanović, Cech, Courtois i ostali te spašavaju iz utakmice u utakmicu. Posljednja 3 trenera su forsirala moderniji stil igre i evo rezultata.

Pa cak i u sezoni sa Conteom za koju svi smatraju da je mozda i najbolja ja nisam bio posebno odusevljen igrom kao recimo ove sezone.

Mislim da smo tim 'pravim' putem krenuli dovodjenjem Sarrija za trenera. Koliko god to nekome bilo cudno on je neke igrace impruvao i generalno pokazao nasoj upravi u kojem smjeru ova ekipa treba ici.

Cak je Lampard dao svoj veliki doprinos uvodjenjem ovih omladinaca.

Tuchel je sve to na kraju poslozio i da je konkurencija drugacija nego zadnje 3-4 godine gdje su Liverpul i City medju najjacim ekipama ikada, Tuchel bi dominirao bez problema.

Ono sto je sigurno jeste da mi imamo mladu ekipu i da cemo narednih godina sigurno biti stalno u vrhu i dobri.

Pep i Klopp ce uskoro otici i tu ocekujem drastican pad te dvije ekipe. Guardiola je najavio da nece ostati duze od 2023. godine tako da ce oni sigurno oslabiti nakon toga. Ostao ili otisao Tuchel, Chelsea ce i dalje imati mladu i talentovanu ekipu barem jos narednih 4-5 godina. To treba sve da nas raduje.
  • reLo zaključava sadržaj: tema
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.