Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 13: Manchester United (H) 28.11. ned [17:30]

Istaknuti odgovori

2797540500000578-0-image-a-2_14290902212

Nakon obaveza u Ligi Prvaka i rutinske pobjede nad Juventusom, u goste nam dolazi momčad iz crvenog dijela Manchestera. Dok Chelsea reda pobjedu za pobjedom, United se nalazi u nikad goroj situaciji. Trenutno su na 8. poziciji u prvenstvu sa 5 pobjeda, 2 remija i 5 poraza. Prethodne sezone smo odigrali neriješeno u oba susreta i to bez golova. Nadamo se da će ovoga puta biti drukčije i da ćemo odnijeti pobjedu.

Mogući izostanci:

Chelsea: Chilwell, Kante, Kovačić, Havertz

United: Pogba, Maguire, Varane, Shaw

Stamford Bridge

Nedjelja, 28.11.2021, 17:30h

Sudija: Anthony Taylor

Biće jebena utakmica, dobro je što im je Varane odsutan, Lindelof i Bailly nisu nikako pouzdani. Kod nas odsustvo Chilwella predstavlja najveći problem tj tu nam je najgora zamjena.Volio bih da hoće Tuhel izmajmunisati nešto sa Azpijem ili Odoijem na LWB samo da ne igra Alonso. Ako zabijemo rani gol moguće da će i tekma biti lakša poput ove protiv Juventusa.

Opet koliko god da smo jači, ima i taj fenomen novog trenera gdje svaki igrač igra na svom maksimumu i zato mislim da će biti 1:1 Reece i Ronaldo. I dodat tome činjenicu da je i ovaj smećar sudija i još je iz Manchestera rodom.

Ps dobar avatar, autore

Jedva čekam ovu utakmicu jer očekujem da će se Lukaku vratiti na teren. Favoriti jesmo, ali bilo je čudnih rezultata protiv njih u zadnje vrijeme. Bolji smo učinak imali protiv Fergusona, nego protiv Solskjaera, a ovu ekipu je do prije par dana vodio Ole. Carrick je tu samo privremeno već 5 dana, tako da i ako ima svoje neke ideje, prerano je da se to vidi na djelu. Protiv Villarreala nisu odigrali ništa posebno, Villarreal više prilika, De Gea dosta toga odbranio, prvi gol greška golmana, drugi gol kontra kad su ovi krenuli na sve ili ništa.

Oni bi trebali igrati bez Maguirea i Shawa koji su ove sezone neprepoznatljivi, tako da tu nismo u nekoj prednosti. Varane je tek doÅ¡ao, ali se vidi da u utakmicama bez njega primaju puno viÅ¡e golova. Zadnju je igrao protiv Tottenhama i samo na toj utakmici im odbrana nije izgledala kao drugoligaÅ¡ka. Bailly odigra 3 utakmice godiÅ¡nje. Jednu odigra kao najbolji Å¡toper svijeta, jednu odigra prosjećno, a u jednoj ide iz greÅ¡ke u greÅ¡ku. Napad im je bio silovit proÅ¡le sezone, a i početkom ove. Hemija u napadu je pokvarena dolaskom Ronalda. Otkako je doÅ¡ao samo on daje golove, a Greenwood, Rashford, Martial i Sancho su nestali. 

Ne znam kakav će Tuchel odabrati sastav. Na golu je Mendy sigurno, Rudiger igra lijevo, a za ostale dvije pozicije je sve otvoreno. Silvi treba odmora iako igra vrhusnki, red je da Christensen igra, a i da Azpilicueta igra kojeg možda stavi na lijevog beka, a opet šteta bi bila Chalobaha na klupu staviti. Sredina će vjerovatno biti Jorginho i RLC. U napad šta god da stavi podržavam, ali bih najviše volio da Lukaku bude od prve minute. Mount nam je najbitniji za igru u napadu, ali su neki drugi bili bolji na zadnje 2 utakmice.

Prognoza: Pobjeda, Alonso daje gol

Ma 3 0. Idemo dalje trpat dok smo u zaletu.
Lester 3 0
Juve 4 0
Manchester 3 0

Strijelci
Lukaku, Jorginho i Mount
Sto se tice igre ne bojim se azraila, jedino smara onaj celavi propali abortus.
  • Autor

Ako protiv nekog volim pobjedu onda je to zasigurno United, ne zanima me kako, na koji način, samo da upišemo tri boda za vikend. Nadat' se da De Gea neće biti na nivou jer ih on bukvalno čupa svaku utakmicu od blamaže, također da Taylor sudi fer i korektno i ne bi trebalo biti problema. Lukaku obavezno od prve minute, mislim da je gladan i željan fudbala i da će baš on donijeti prevagu.

Btw. u istom kolu se susreću West Ham i City. Moguće prosipanje bodova Građana.

Westham je ekipa koja ce sigurno napraviti problema Cityu. Ako nista bice opasni iz prekida. Nece biti Cityu lahko uopste.

Sto se tice nas, ubjedjen sam da ce Taylor dosuditi penal za United. Em su ovi padavicari em je on los sudija i neko ko nas uopste ne voli.

Nema mi mrze ekipe na dunjaluku od Unitda.

JGAMk2L.png

Manchester United je tim koji je izgubio najviše lopti u odbrambenoj zoni ove sezone u ligi i iz tih izgubljenih lopti su protivnici imali najviše šuteva. VIše lopti su izgubili na desnoj strani gdje su Wan-Bissaka i obično Lindelof, a lopte koje su gubili na lijevoj strani Maguire i Shaw su im prouzrokovale veće probleme. Ako odigramo dobar pressing, kako je to radio i Liverpool, možemo ih riješiti i lakše od očekivanog.

• Autor

Kod njih sigurno neće biti Maguire (suspenzija),  Varane (povreda), Pogba (povreda). Shaw će možda nastupiti, provjeriti će situaciju do utakmice.

Kod nas još uvijek nema Kovačića, ne znam zašto se ovoliko dugo odužila njegova povreda, Kante i Chilwell naravno. Havertz se potpuno oporavio i spreman je nastupiti.

Mendy

Chalobah, Silva, Rudiger

James, RLC, Jorginho, Alonso

Pulisic CHO

Havertz

Ovako nešto?

• Autor

Daj bilo kakvu pobjedu.

Bukvalno, pobjeda protiv Uniteda je slađa nego protiv bilo kojeg drugog kluba.

Uh kako bi bilo dobro pobijediti. Ali bice bas jeben mec, United je u odlicnoj poziciji. Ulazi u utakmicu kao autsajder nakon onih bolnih poraza kuci a ima veoma jaku ekipu.
Nadam se da ce momci smoci snage i napraviti rezultat uprkos nedostatku Cilvela i Kantea.
Koliko ne volim ovakve situacije kada nas i prije početka neke derbi utakmice, svi, apsolutno svi, od svakog prosječnog ljubitelja fudbala do kompletne javnosti proglase pobjednicima, United su sveli na nivo Boltona, apsolutno neprirodna situacija, a svi znamo da protiv njih nikad nije lako.
Odoi ko Barkley protiv Burnleya, trud i rad ekstra, radi pametne poteze sve dok ne treba završiti akciju. Zasad jedini krivac, zašto ne vodimo.

I naravno Alonso retard tromi.
Opet problem u ofanzivi. Uzimamo duele, dominiramo s loptom ali najvise sto smo uradili je sut Ridigera s 25 metara i nekoliko opasnih centarsuteva.
Vjerujem da ce gospodin klicko ipak da izbaci strucnu analizu i vidjenje igre.
Ne znam iz kog razloga ne igra Mount a dosta fali njegove kreacije. Imam cak osecaj da se sklanjamo od lopte kad treba neki key pass. 10 puta sam uhvario kadar kako nam def trojka razmenjuje dodavannja a napred u liniji njhove cetvirke ostalih 6 do 7 igraca.

Brane se što je u skladu sa očekivanjima. Uglavnom se igra na njihovoj polovini i prosjećna pozicija svakog njihovog igrača je na vlastitoj polovini. Ne ostavljaju nam puno prostora, tako da teško stvaramo šanse. Trebamo više napadati po desnoj strani gdje su se James i Ziyech u par situacija vrlo lako otarasili Tellesa, dok je Wan-Bissaka sa druge strane puno bolji defanzivno, posebno kad su dueli sa Alonsom.

Pitam se zašto Alonso ubacuje iz kornera kad je pozicija za ljevaka, a ne Ziyech. Kad bi Ziyech ubacivao imali bismo dodatnu prijetnju u 16-ercu u vidu Alonsa.

I bonus jedna statistika iz 35. minute

ilTfIAy.png

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.