Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

UCL Final: Manchester City vs Chelsea [29.05. sub.] Arena sport 1 (21h)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 130
  • Pregledi 6,7 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

• Autor

Ubačen je dio koji je Adi davno poslao, jebi ga Whis, nema smisla da čekamo viÅ¡e 

E hajmo :D

Što se mene tiče ima euforije, hajde ono kako si u obavezama pa zaboraviš ali svako malo se sjetim ili me društvene mreže podsjete na to. Baš sam uzbućen i jedva čekam tekmu, što se osjećaja tiče imam osjećaj da ćemo dobiti...

Bitno je da su svi spremni, nema suspenzija kao 2012, mada da to nisu ukinuli City bi bio bez De Bruynea recimo. Ukoliko je Gundogan out još bolje po nas.

Drago mi je što smo dva puta već odigrali protiv njih, oba puta dobili i to i rezultatski i na terenu, generalno iako je City uspješniji u zadnjih nekoliko sezona jako dobre partije pružamo protiv njih.

Nadam se da će se opet prilagoditi formacijski nama, da će igrati sa tri pozadi i plus bez napadača to bi bilo dobro. 

Utakmica će biti dosadna u početku, biće tu dosta taktiziranja i obje ekipe će čekati grešku protivnika, kao što to uvijek biva u finalima. Naše jedine greške mogu doći kod iznošenja lopte, pod visokim presingom na zadnju liniju, te ako Jorginho počne od prve, budući da mora da dotakne svaku loptu a pod presingom jakim zna da griješi, Kante također zna da izgubi ponekad loptu tako ali on to odma uzme nazad :D

Ima i City kiksara u ekipi daleko od toga, u odbrani su mi nekako jedino sigurni Dias i Laporte, ovo ostalo zna zasrati, valjda će neko usrati i u subotu.

Ono što je ključno kod nas je sledeće, PRILIKE I ONE NAJMANJE SE MORAJU ZABITI !!!

Dakle tucite to 1vs1 krvnički, nema se pravo na promašaje, također bi vježbao i penale, mislim da i ta opcija nije isključena ali je zaista ne bih volio opet gledati, puno mi je to...

Å to se postave tiče 

9gmKb4L.png

To je to, mislim da nema šta puno da se objašnjava.

Kova prije Jorginha koji je u zadnje vrijeme pao u formi, nadati se samo da je Kova spreman 110% kao što je bio prije povrede, također u slučaju dobrog rezultata Jorginho može ući da im sakrijemo loptu.

Kai ispred Pulišića ako je 110% spreman također, jedan od glavnih razloga je što Pulišić sa klupe pola sata do kraja može da digne ekipu dok Kai nekako bolje izgleda kada je utakmica sporija malo i kada se taktizira, makar je meni tako izgledalo u par navrata.

Puno će zavisiti od dvojca na sredini i sigurnosti u zadnjoj liniji, također Werner ako bude na nivou na kom zna biti (kad isključimo promašaje i VAR ofsajde) može da bude igrač odluke.

Eto, to je to Å¡to se mene tiče za početak, sretno momci, dajte sve od sebe i izaÄ‘ite sa mudima na teren. Neka daju svi 110% i neka ne bude nekih glupih poteza i imamo klempu sigurno. Ne ide mi nekako da City u prvom finalu doÄ‘e do titule, nekako se to kosi sa tim fudbalskim bogovima :D 

:sal1:  :sal:

[media]https://www.youtube.com/watch?v=rmdFTZYC69U&ab_channel=LIONEMPIRELIONEMPIRE[/media]

Nije za one sa slabim srcem.  Bosingwa u glavnoj ulozi.

uh brate, iskreno ne znam da li bih opet mogao penale gledati. Nadam se da do njih nece doci ni da se necemo na njih morati izvlaciti. 

Nema neke velike euforije bar ovako gledajući forum..

Kod mene je nestala generalno neka euforija sto je finale pomjereno za vikend. Sta ja znam, meni je liga sampiona vazda bila nekako rezervisana za tu utorak ili srijedu.

Tema je se aktivirala tek večeras u tom smislu sam mislio da nema neke euforije, čak mi je nekako vladalo veće uzbuđenje pred utakmice sa Realom. I medijski mi nije to to, možda zato što je ovo specifično finale između dva kluba koje mnogi i ne gotive toliko, dva kluba koja su za mnoge "plastika", sigurno da bi kod medija mnogo veću pažnju izazvali Bayern, Real itd, ali mi ne treba da bavimo time već da odradimo ovo kako valja.

Današnja pressica, Tuchel, Jorginho i Azpi. Također snimci sa treninga.

https://www.youtube.com/watch?v=BvQkFgengpg

Cityjeva pressica, Pep, De Bruyne, Fernandinho i njihov trening.

https://www.youtube.com/watch?v=L-Lhw525pBM&ab_channel=ChelseaFootballClubChelseaFootballClubVerified

https://www.youtube.com/watch?v=fKbM5FpNUfI&ab_channel=ManCityManCityVerified

Нешто мртво ми дјелује форум с обзиром да је финале ЛП.

Ima euforije ,kako nema... Ovo je najveca utakmica u klupskom fudbalu, mozda finale svjetskog prvenstva je jaca utakmica.

Osvojili smo ovo takmicenje i mozda zbog toga malkice je slabija euforija nego 2012te.

O utakmici ne znam sta da kazem, svasta mi se mota po glavi.

Znam samo da mi kao i svima vama nije vazna igra, koliko suteva, koliko posjeda vazno mi je samo da Azpi podigne klempu . Sanjam to i silno zelim, u finalu smo i moramo ga pobjediti.

Sretno sutra momci i da se svi ovde veselimo, svima nama to zelim.

Možda je i bolje ovako, Cityju je ovo definitivno veća stvar, mislim da će mrvicu veći pritisak osjećati.

Mendy; Azpilicueta, Silva, Rudiger; James, Kante, Jorginho, Chilwell; Mount, Werner; Havertz.

Kakav god da je Jorginho, Kovačić mi još manje ulijeva povjerenje iz ove zadnje dvije utakmice.

Euforije ima, kako ne bi bilo. Tremu imaju navijaci a kamoli ovi koji prvi put igraju ovakvu utakmicu. Verujem da svi koji su ovog leta dolazili u Chelsea da im je neko ponudio da ce igrati finale LS a da imaju i 30% manju platu da bi svi prihvatili.
Najbitnije za nas da prvih 15 min prodjw bezbolno pa ce sve proci i ta trema.
Najbitnije je kako je Tuhel osetio ekipu i procena treba li im nabiti pritisak ili im reci idite na teren i uzivajte u igri. Verujem da je takticki i skauting meca odradio dobro mada nema tu prostora za iznenadjenja mnogo.
Sto se tice postave verujwm standardna a nedoumica oko Kantea i Jorginja Kove....pa ne verujem da ce se Tuhel odluciti da posle duzeg vremena stavi Kovi drugaiju ulogu i upari ga sa Kanteom.
Takticki ce biti jako bitno koliko ce ta zadnja trojka biti pod pritiskom i hoce li imati pristora za brza odigravanja. Prosli put se Gvardiola zajebo i dao nam tu vise prostora sad ne vefujem da ce. I mislim da ce bas pritisnuti Vernera jer je najskloniji greskama pri prijemu i odigravanju. Ici ce po svaku cenu da nam spreci da imalo imamo loptu u nogama i da nas tera na greske posebno ta centralna vezna. I po meni to je kljuc konacnog ishoda. Ako ta 2 (koja god da su) igraca odigraju odlicno imamo velike sanse.
Ostalo borba level max i nemamo brige.

Jebo mater, svakim momentom mi teze, pa sve scenarije u glavi racunam. Samo da hoce poceti da mogu psovati na svaki los pass, na svaku losu odluku sudijsku, na svaki promasaj, na svaki gol nas iz dragosti, na svaki gol njihov iz gnjeva, na svaku sansu bilo ciju, na travu sto nije dozvolila jaci pass ili ne znam ni ja vise. IDEMOOOOOOOOO JEBEEEEM IM MAME SVIMA!!!

Ma ovdje je sve do igrača. Ne kaže se džaba svaki plan je dobar onoliko koliko i ljudi koji ga izvršavaju. Ni Tuhel ni Guardiola nisu ovdje slučajno i prošle godine Flik vs Tuhel jedan gol presudio. Obe ekipe imale skoro isti broj prilika.

Što se tiče sastava, Havertz umjesto Pulisica,Kova umjesto Jorginha i Christensen umjesto Reeca moja neka želja.Očekujem našu pobjedu jer smo od početka potcijenjivani, a znamo vrlo dobro da nam je ta uloga uvijek pristajala.Ono što me brine jest završnica i mogli bi vrlo lako završiti na penalima gdje oni imaju bolje izvođače.

Kakogod se završi, podržavam Tuhela u potpunosti jer je to zaslužio po pokazanom do sada.Uz centarfora svjetske klase budućnost nam je svjetla.

Mogli su da se vade na prethodne dve utakmice kako su izmesali sastav pa su zato izgubili, sad kad izgube nece biti izgovora. :P

Ja sam nekako ubjedjen da cemo osvojiti. Mislim da nam lezi ekipa kao City, barem u ovom odnosu snaga od kada je Tuchel tu. Vidjet cemo ali smatram da cemo pobjedit. Naravno da nece biti lahko ali city ne igra tako da salje loptu u prostor iza ledja odbrane, nesto sto Liverpul ili Bayern rade. Takodjer nemaju ni visoke igrace te njihovi centarsutevi ne bi trebali biti problem. Ono sto me najvise brine jesu sutevi sa poludistance. KDB, Gundoga, Mahrez, Foden pa i Bernardo Silva, svi mogu ugroziti gol sutem sa poludistance. Nadam se da ce Mendy biti koncentrisan i da ce sve te suteve braniti. 

Sto se tice sastava, prosto ne mogu da se odlucim kojih 11 je najbolje. Vjerujem da je i Tuchelu to problem, da li staviti Havertza ili Pulisica, mozda Ziyecha? Da li igrati sa trojicom visokih u odbrani, Christensen, Silva i Rudiger ili ipak dati sansu Jamesu? Kovacic ili Jorginho? Mnogo pitanja i bas je tesko donjeti pravu odluku. Ukoliko pobjedimo svaka odluka je dobro donesena, ukoliko izgubimo bice mnogo pitanja, sto, kako i zasto?

Slazem se da ce Minhen 2012 tesko sta nadmasiti i onaj osjecaj, ali opet ce adrenalin veceras itekako proraditi pred utakmicu, mada ga i vec ima ne igra se svaki dan finale LP.

Sto se tice sastava Werner i Mount su mi sigurni na sredini bi krenuo sa Jorginhom i Kanteom naravno s obzirom da se Kova tek vratio poslije povrede, ako se Jorginho gubio na terenu izvaditi ga. Pulisic obavezno s klupe da udje jer nam utakmice prije govore da je tako korisniji, onda ostaje pitanje ko ce u prvih 11 Ziyech ili Havertz, jedno je sigurno Tuchel je na slatkim mukama oko sastava.

Kako god zelim od igraca borbu krv i litre znoja na dresovima pa sta bude na kraju. 

Da i ja napisem koju rijec prije utakmice. Sinoc na svirci zaboravim na solo da upadnem jer sam razmisljao ko bi mogao sve da igra i koja je formacija najbolja? Trema kao 2012. kad su nas svi otpisivali, slicno je i sad a slicni su i brojevi 2012 - 2021. Na sredini bih volio Kova Kante ali mislim da ce Jorginho ipak igrat. Napad Mount, Werner, Haverc isto kao protiv Reala. Odbrana, mislimda ce biti Rudigrr Aspi Silva, bekovi moraju bit James i Cilvel. Uglavnom, da skratim hocu da vidim borbu, da grizemo i da ne pravimo velike greske, jedna je utakmica i sve je moguce. Srecno momci pa da slavimo nocas. Boj ne bije svijetlo oruzije, vec boj bije srce u junaka!
https://twitter.com/goal/status/1398312779740856322?s=19

Također Roberto Di Matteo danas slavi svoj 51. rođendan.
Mislim da sastav nece puno mijenjat. Najvece pitanje je dal havertz il pulisic od prve? Mozda cak i zijo?
Ja se nadam nekako havertzu no vidjet cemo
I drugo sto je pod upitnikom dal james na beku, stoperu il cak nozda na klupi

Cityu mozda gundo propusti mec sto bi znacilo da bi celavi mogao nesto majmunisat a to mu uvijek lose prodje. Ako ipak gundo bude spreman. Onda ocekujem da ce pocet sa de bruyneom na laznoj devetci

Ocekujem tvrdu utakmicu i nadam se da cemo veceras forum oborit slavljem a ne psovanjem.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.