Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Champions League - Round of 16: Atl. Madrid vs Chelsea (23.02. uto.) 21h

Istaknuti odgovori

• Odgovori 77
  • Pregledi 3,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Dal je silva spreman. Ako nije nadam se pickonji u prvih 11.

Tammy je spreman i odmoran. Nas najbolji strijelac :D
Fakat ne znam sta da mislim. Do prije nekoliko sedmica sam mislio da ce nas dobiti i to ubjedljivo. Sad su i oni nesto pali u formi, a ki smo nanizali nekoliko dobrih rezultata. Uprkos tome, opet bih njima dao neku prednost. Ali vidjet cemo, nadam se povratku Silve.

Ako nista ocekujem da bolje odigramo nego protiv Southamptona, misljenja sam da ovdje treba napasti jer se igra na neutralnom terenu. 

Budem li opet vidio Alonsa u prvih 11 poceti cu sumnjati u Tuhelove trenerske "kvalitete". 

Problem je što si rođen u vrijeme kad se igra osmina finala Lige Prvaka, a tu uvijek neki problemi. I u sezoni kad smo osvajali, bili smo otpisani nakon prve utakmice u ovoj fazi. Čak i kad imamo lakšeg protivnika (Copenhagen, Galatasaray) to ne bude toliko glatko. Ali dobro, Liga Prvaka je to, ne može ni biti lako.

Da pređem na konkretnu utakmicu. Kako vrijeme prolazi šanse koje nam dajem se neprestano mijenjaju. U najboljem slučaju imamo 50% šansi. Timovi su nam po kvaliteti tu negdje, ali oni imaju jasan sistem igre i duže su zajedno. To je velika prednost. Atletico je jako ozbiljan tim, a takvih je malo. Barca i United po meni nisu ozbiljni timovi, ovo jeste. Kod njih je iz sezone u sezonu ista igra, samo sad imaju nešto bolje brojke kada su u pitanju dodavanja, posjed i sl. nego ranije, jer im se liga dosta promijenila. Grupu su prošli jedva, malo je falilo da ne prođu, ali kada je najbitnije oni su tu. Kaznit će te na najgori mogući način, iskoristit će svaki kiks. Prošle godine su izbacili Liverpool, što dovoljno govori.

Ja sam veliki optimista i radujem se ovoj utakmici, ali me ipak zabrinjava šta ćemo mi poslati na teren. Po mom mišljenju je obavezno igranje Thiaga Silve, Kantea i Girouda. Ovo su utakmice za njih. Mount svakako, nakon što su Haaland i Mbappe izdominirali prošle sedmice, red je na njega. Ne stavljam ga u istu ravan s njima, ali u ovom trenutku nemamo mlađeg i boljeg.

Ma za zbog ovoga i ovakvih utakmica se i igra Liga Prvaka, ako hoces da budes najbolji moras ppbjedjivati najbolje. Zazelio sam se lige prvaka, posebno Chelsea u samoj ligi prvaka, nismo dugo vremena napravili neki znacajniji iskorak. Nadam se da je to ova sezona.

Igra se na neutralnom terenu, znaci nemaju ni tu prednost. Jako su nezgodan i cvrst protivnik ali i mi cemo se nesto pitati, tacniji za mnogo toga.

Ako me sjećanje dobro sluzi Kai je silovao odbranu Atletica kad je igrao u Levekuzenux bas je bio dobar protiv njih.
Jedini scenarij u kojem vidim nasu pobjedj jeste da jedan od ovih svih panjeva odigra utakmicu sezone(pulisic werner havertz ziyech itd)
Izostanak Silve je baš hendikep, još ako onaj opet počne sa 3 nazad dobijaš 3 stopera s kojima nece imati ko upravljati nego ce svaki biti prepušten sam sebi, što i jeste najveći problem..
Samo ne Zouma na centralnog stopera, to ne moze ni u ludilu. Vec sam ranije u par navrata pisao da samo Christensen moze odigrati tu ulogu osim Silve. Iskreno receno nije pickensen ni bio los od povrede Thiaga, odlicno ga je zamjenio.
Zouma moze samo umjesto Rudigera a taj film necemo gledati.
Nadam se Chilwellu u prvih 11, vrijeme je da pokaze i Tuchelu i nama da je bolji WB od Alonsa (bek bolji sigurno). Wernera bi u spic stavio iza njega Mount i Havertz (nema od toga nista ali lijepo je mastati). Volio bih i da Odoi starta, na krilu.

Ma Zouma klupa, bolji je Rudiger.

Moja pretpostavka da će to izgledati ovako:

Mendy - Azpilicueta, Christensen, Rudiger - James, Kante, Kovačić, Alonso - Havertz, Werner, Mount.

Lično bih volio da brani Kepa, da umjesto Alonsa igra Chilwell. Ostalo manje više.

Ja imam osjecaj da cemo ih izdominirati igrom ali da cemo primit nekakve sugave golove. Prosto imamo kiks igrace ali siguran sam da cemo ih nadigrati i biti bolji rival tokom citave utakmice.

Ma treba ih napasti pa sta bude, nadam se samo da necemo ici na nulu i defanzivu jer bi volio da ispadnemo onda.

Kai ne verujem da je spreman, moguce da ce uci ali u startnih 11 tesko. Ako bilo sta pokusamo kroz sredinu ubice nas, samo siriti igru sto vise i probijati sa bokova.

nikad nisam bio sigurniji u ispadanje nego sada...

rekli bi grobari "čemu se nadate"

Bio bi sigurniji, da je ostao Lampard.

ispalo bi se i s lampardom naravno obzirom kako su se trudili pojedinci i obzirom da on mora taktički puno napredovati..ali sa tuchelom ću se živcirati što ispadamo, i još više što moram gledati pojedince na terenu koji vode do tog ispadanja, to me psihički ubija, i ne mogu podnijeti..

Pa eto u tome je problem. Lamparda pravdaš tako što kažeš da se igrači ne trude, a Tuchelu zamjeraš nešto iako praktično ništa loše nije uradio i zato što bira tim po svom nahođenju.

Ako će pobijediti Atletico neka igraju i Alonso, Rudiger i Caballero ne zanima me. Što ste tako negativni? :D

A što se tiče ispadanja, ja ne mislim da ćemo ispasti.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.