Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 22: Tottenham (A) 04. 02. (21:00)

19 članova je glasalo

1. 1.

• Timo Werner
      52%
      10
    • Tammy Abraham
      5%
      1
    • Olivier Giroud
      15%
      3
    • Kai Havertz
      26%
      5

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

tottenham-vs-chelsea.jpg

Slijedi nam Londonski derbi u gostima. Tottenham je u nizu lošijih rezultata, ovo će biti prava bitka za Ligu prvaka. Mislim kako bi poraz ovdje značio kako se opraštamo od top 4 bez obzira što ima jako puno do kraja. Pobjeda s druge strane bi nas podigla, dala nam samopouzdanja i hrabrosti za dalje.
Da je Lampard na klupi bio bih uvjeren u poraz jer smo ove godine katastrofalni u derbijima, i još k tome je Tottenham u lošijoj formi. Ovako je svašta moguće i ovo će biti pravi test za Tuchela da vidi na čemu je sa ekipom.
Teško je predvidjeti bilo što u najavi ove utakmice, pa koja su vaša očekivanja i predviđanja za ovu utakmicu? (Formacija, sastav)
  • Odgovori 64
  • Pregledi 2,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Pobjedom bi se jos vise primakli pozicijama na vrhu tabele, nadam se najboljem i da ce Tuchel postaviti igru kako treba. 

• Autor

niko da spomene kako je skaro uvalio havertza u anketu :P

Nije namjerno, nego razmišljao sam što za anketu i pošto su nam svi napadači u lošijoj formi gledao sam tko bi još mogao to odigrati pa ako se netko odluči za nešto alternativnije :D
Samo da ne izgubimo, Totenham je vezao dva poraza i nece biti lahko ni jednoj ekipi.

Malo statistike vezane za Tottenhamove zadnje dvije utakmice:

Protiv Liverpoola su imali expected goals 0.1, drugi najmanji ove sezone u čitavoj ligi. Gori je bio samo Palace protiv Citya kada je imao jedan šut i to sa centra.

Protiv Brightona danas su imali manji expected goals nego Burnley protiv nas, koji nije šutnuo do 90. minute.

Kad su svi ko qrac nek probaju i havertza u napadu.

U najbolji trenutak nam stize tottenham. Mou ce ic na nulu pretpostavljam
Mislim da odbrana nece da se menja, kao i Kova i Zorzinjo a da ce napred biti Kai, Pulisic i Ziru. Ne igra im Kejn i mislim da ce Son biti najistureniji. Ako uspemo biti koncentrisani da neutralisemo njihove kontre i polukontre na konju smo. Tesko da nas iz pozicione igre mogu ugroziti.
Zato verujem da ce James i Cilwel biti tu ili pak neko od njih dvojce a da ce Kante biti umesto Kove.
Pa Odoi je i igrao fakticki krilo. Jest to na papiru wb, ali tokom utakmice je bio kao klasicno krilo, samo sto ovako vise ima prostora i to koristi maksimalno.
Igrao fakticki krilo zbog njihovog bloka i nasih visoko postavljenih linija. U principu je razlika sto ce imati vise odbrambenih zadataka nego inace (odbrana kontri kod kornera, i da isprati krilo protivnika do kraja) dok se u presingu ne menja mnogo. U napadu nece toliko ulaziti u sredinu vec ce delovati samo po krilu sto sto kroz ubacivanja sto kroz proboj 1 na 1. Sve to isto radi i James. Odoi kad ulazi u sredinu je opasniji kad igra po levom boku , sto ne znaci da ga i tu nece probati ali pretpostavljam da timski moze vise da da ovako po desnoj strani.
Mendy
Azpi Silva Ridiger
Odoi Kante Kova Chilwel
Maunt Pulisic
Werner

Formaciju, mendija i tri stopera nece menjati jer je to do sada funkcionisalo kako treba - bez primeljenog gola i suteva ka nasem golu
Odoi je i u defaznivi solidan, mislim da vise veruje u kvalitete chilwela, pogotovo defanzivno
Kante da ucvrsti odbranu i sredinu protiv nesto jace ekipe nego do sad, kova pokazao vise od zorzinja
Maunt bolji od haverca, pulisic solidno odigrao drugo poluvrmee protiv barnlija
Werner ce igrati ono sto mu je primarna pozicija i to igra bolje od tamija i zirua

Takodje misljenja sam da ce igrati sa 4 nazad a kante kao zadnji vezni bi bio velika pozdrska stoperima , i u tom slucaju azpi aut

ocekujem istu postavu kao protiv burnleya sa izuzetkom wernera iz prve postave ili eventualno sa giroudom u napadu umjesto abrahama.

Ocekujem da ce TT izabrati sledecu postavu: 

Mendi,  Aspi, SIilva, Retard. Chilwell. CHO, Kova. Kante, Mount, Zijeh, Werner

Takodje, mislim da ce bit tvrda utakmica dje ce Bunkerinjo da parkira 3 autobusa i da nas cekaju na kontre. Bilo bi krajnje vrijeme da nekog od top 6 ljuljnemo, to bi bilo sjajno za samopouzdanje i ujedno i nastavak borbe za top 4. 

Postava koju bih ja zelio:

Mendi. James. Silva. Zouma, Cilvel, Kante, Mount. Kova, CHO, Zijeh, Werner. 

Pobjeda od 1-0 bi bila sasvim dovoljna.

Igrace Murinjo ovde na bunker to se vec zna, bitno je samo probiti bunker i uvaliti taj jedan gol.

We had two little issues. Kurt Zouma and Kai Havertz went off today with little issues. They are being checked now. Everybody else is available.

Baš smo "ofucali" tu neku svoju ulogu u derbi utakmicama koju smo imali ranije, pobjeđivalo se i na Etihadu, Old Traffordu, Anfieldu, u londonskim derbi utakmicama sa Arsenalom i Tottenhamom takođe imali moze se reći dominantnu ulogu. Pad našeg igračkog kvaliteta u odnosu na neke naše prosle rostere ne moze biti argument jer su i ostali dosta pali u odnosu na ta vremena, tako da ne znam, vjerovatno su sve te igračke veličine napuštanjem kluba sa sobom ponijele i taj mentalitet zlata vrijedan, do kojeg je danas teško doći.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.