Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Champions League - Group stage, Chelsea FC vs Sevilla FC (20. 10. '20 21:00)

Istaknuti odgovori

Da je on doveden kao samo jos jedan veznjak, vjerovatno bi mu i cijena bila niza, bilo bi ok, vec je lik prodan kao neki novi Alkantara koji ce da rastereti stopere i da ima neke progresivne pasove i s kojima ce se usput i rjesavati presinga a frajer go kurac obicni.
  • Odgovori 71
  • Pregledi 2,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Pa ne mozes ti kralju objektivan biti sve i da hoces. Ti pljujes Azpilicuetu kako je doso iz Marseja, svake godine isto. Jos nisi onda znao sta ces ko argument uzeti kad je cojk bio najbolji defanzivac lige pa onda poceo pricati kako ne igra za reprezentaciju i slicno.Ja vala i ne krijem da neke igrace gotivim, neke ne. Na tvoju zalost pokazalo se i pokazat ce se da sam u pravu kad kazem da nikad top ekipe u kojoj Zorzinjo glavnu rijec vodi.

Ne pamtim losiju utakmicu od kad pratim Chelsea. Sramota i za igrace i trenera. 

Ne znam sta bi mislio. Dobro je sto smo sacuvali mrezu, znacit ce do defanzivnom dijelu ekipe sigurno. Bas mrtva utakmica, bez ozbiljnih prilika.

Raduje jedino defanziva. Pogotovo Mendy na golu. Prosto se vidi da je siguran u ono sto radi, Silva takodjer odlican.Pohvalio bih jos Kantea koji je presjekao mnostvo lopti.

U napadu smo bili sterlini, prvih 15-20 minuta drugog poluvremena smo ih stisli, trcali smo i igrali presing, i imali smo 3-4 suta iz kojih smo mogli golove dati. Nakon toga opet stali. Da li su se umorili ili sta, ne znam ni sam.

Elem, pohvale i za Sevilju. Svaki igrac im je tehnicki potkovan, mali i brzi, ko cigre. Uopste oni nisu naivna ekipa, pa Bayernu su pravili probleme da ne prave nama. Ali dobro, bice valjda bolje.

Ponavljam, ako nista, odbrana je konacno izgledala dobro bez nekih kikseva, pogotovo Mendy uljeva sigurnost.

Samo tako i mozemo sacuvati mrezu, Silva i Kova jedini znaju iznijeti loptu.Chilwell treba prestat vracati loptu nazad kad je iznese, a Reece se prepadne vjerovatno zbog toga sto nam je odbrana ko klimav zub samo cekas kad ce ispast.
Ma imaju oni srece pa je Sevilla protivnik bila. Ljudi u spicu imaju ovog De Jonga, nije u Njukastlu meda mogao. Na beku im did Navas i glavni igrac Rakitic, doduse klasa ali na zalasku karijere.
Da je koja napadacki bolja ekipa primili bi ovdje lagano 2 komada, a i ovako je puhalo sa svih strana.

Igra totalno nepovezana, ekipa rasuta na terenu, 4 igraca ide u presing, ostalih 6 stoji i ceka, naprijed nije se mogla sansa napraviti za 90 minuta s ovakvim napadom. Po meni je ovo sramotna predstava.
Pulisic, Zijeh, Cilvel nisu u punoj formi i to se vidi i svakako ce to ici na bolje kad dodju na svoje, ali ostaje utisak guzve na sredini terena sa novopridoslim igracima sa kojima nije imao kad ih je dovodio i nema sada ideju sta tacno treba da rade na terenu odnosno sad i za ove koji su ranije tu nema ideju koju tacno ulogu treba da uzmu.
Sevilja jeste neugodan protivnik svima ne samo nama ali se uopste nije videla ideja kako da ih probije.
90% sam siguran da nije lamps taj koji je doveo Havertza vec da mu je nametnut od abramovica i vremenom ce on i mount gusiti jedno drugog sve vise. Prosto Mount, Pulisic, Havertz i Verner ne mogu da daju pun efekat u istom timu a tek ne sa Zijehom. I sumnjam da ce u buducnosti moci da ih uklopi.
U prevodu pucao je sam sebi u noge za velike pare.

Ma imaju oni srece pa je Sevilla protivnik bila. Ljudi u spicu imaju ovog De Jonga, nije u Njukastlu meda mogao. Na beku im did Navas i glavni igrac Rakitic, doduse klasa ali na zalasku karijere.
Da je koja napadacki bolja ekipa primili bi ovdje lagano 2 komada, a i ovako je puhalo sa svih strana.

Igra totalno nepovezana, ekipa rasuta na terenu, 4 igraca ide u presing, ostalih 6 stoji i ceka, naprijed nije se mogla sansa napraviti za 90 minuta s ovakvim napadom. Po meni je ovo sramotna predstava.

Zasto toliko osporavas Sevilju? Pa ljudi su prosle godine pobjedjivali i Atletico, Real, s Barselonom igrali nerjeseno, dobijali United, Inter, Wolves u LE... pa gledao sam ih sad i protiv Bayerna, hladno su mogli pobjediti, uopste nisu naivna ekipa. 

Slazem se ja da smo mogli i trebali bolje, ali ako malo dublje pogledas i analiziras njihove igrace, vidjet ces da su sve to niski, brzi i tehnicki potkovani igraci. Pa taj jedan Navas je citavu karijeru igrao ofanzivno krilo, danas igra beka,  Acuna je igrao krilo, sad igra beka.. jasno je da su ljudi napadacki orjentisana ekipa koja voli da igra fudbal. 

Makar nam je odbrana ovaj put izgledala bolje sto treba radovati obzirom da nam je to najveci problem u zadnje vrijeme.

Btw. Chelsea je ove sezone odigrao 8 utakmica, pobjedili smo samo 3 a izgubili samo 1 utakmicu i to sa igracem manje.

U potpunosti se slažem sa Wajzom da je naša igra u dosadašnjem dijelu sezone sramotna. Mi nismo dali gol, prišli golu protivnika na postavljenu odbranu. Goli smo kurac svaku utakmicu od početka sezone.

Golovi svakog kluba uglavnom padaju na nepostavljenu odbranu. Golovi na postavljenu odbranu padaju kao Jamesov protiv Brightona i Mountov protiv WBA, što je ujedno i demant na ovo podebljano gore.

Golovi svakog kluba uglavnom padaju na nepostavljenu odbranu. Golovi na postavljenu odbranu padaju kao Jamesov protiv Brightona i Mountov protiv WBA, što je ujedno i demant na ovo podebljano gore.

Nadji mi utakmicu, jednu jedinu u kojoj je protivnik razbijen nazad kao što je nas razbio Liverpool kad su nam uvaljali 5 komada, kada su nas ubijali kako su htjeli. Kada nas je jadni Arsenal ubio tako sto je nabijao loptu na Aubameyanga. Kralju, oni ne mogu stvoriti sansu prostim duplim pasom, utrcavanjem u prostor, povratnom loptom, loptom izmedju stopera i jel treba da ti nastavljam davati primjere prostih akcija kojom se ta postavljena odbrana rasklima i sruši, ne mogu da boldam na telefonu ali to je demant na sviranje kurcu ovde kada je u pitanju neka nasa igra

Očito ne interpretiramo pojam "postavljena odbrana" na isti način. Ako daš gol iz kontre, nisi dao gol na postavljenu odbranu. Ako daš gol iz prekida, nisi dao gol na postavljenu odbranu. Ako nabiješ na Aubameyanga u situaciji kada protivnička odbrana stoji na centru, to nije "na postavljenu odbranu". Golovi na postavljenu odbranu su ona dva koja sam ranije naveo, a da ne bude da smo samo iz šuteva sa distance probijali bunker, navest ću primjer gola koji je zabio Hudson-Odoi protiv WBA. I ne razumijem, citirao si mene, a odgovorio drugima.

Očito ne interpretiramo pojam "postavljena odbrana" na isti način. Ako daš gol iz kontre, nisi dao gol na postavljenu odbranu. Ako daš gol iz prekida, nisi dao gol na postavljenu odbranu. Ako nabiješ na Aubameyanga u situaciji kada protivnička odbrana stoji na centru, to nije "na postavljenu odbranu". Golovi na postavljenu odbranu su ona dva koja sam ranije naveo, a da ne bude da smo samo iz šuteva sa distance probijali bunker, navest ću primjer gola koji je zabio Hudson-Odoi protiv WBA. I ne razumijem, citirao si mene, a odgovorio drugima.

Aha, dakle ekipe koje postave odbranu visoko kao sto je npr. Bayern koji je ujedno i najbolja ekipa trenutno, oni dakle kad stoje na centru i zbog toga prime gol jer ispadnu, to je neka kontra jel, bez obzira sto oni tako igraju. Pa dobro po tebi je postavljena odbrana dupli blok sa jednim protivnickim igračem tu negdje oko polovine. Nema veze na bilo koju verziju tog pojma postavljene odbrane mi nemamo ništa da ponudimo, nikakvu akciju, ni taktiku osim kruzenja lopte i pasa nazad. Odgovaram svima jer vidim da u ovome jadu od igre traze neke pozitive a ovo je jadno da ne može biti jadnije i ne vodi ničemu

Pa eto, nekih 6 igrača u prvih 30 metara bi bilo dovoljno da kažem da je odbrana postavljena. Nisam ni ja zadovoljan ovim što vidim, ali nije sve tako crno. Ipak vjerujem da će se početi pronalaziti bolja rješenja na bilo kakve odbrane kako vrijeme bude prolazilo. Mene zabrinjava još jedna stvar. Osim što slabo branimo prekide, slabo ih i koristimo. Ne pamtim nijednu uigranu kombinaciju nakon prekida da smo izveli pod Lampardom. Kod mnogih drugih jesam vidio, Villa je na isti fazon dala 2 gola već, kod WBA sam vidio već 2 varijante kornera, kod Leedsa isto više različitih. Mora se danas ići do detalja ako želiš uspjeh.

Mi kad smo imali vremena za trening to nismo uvezbavali a tek sad necemo kad se igra u ovom ritmu. Kad je trebala ekipa da se sprema nisu se igrali pripremni mecevi i nisu se uvezbavale te postavke. Sad samo placas danak. Ova ekipa ovako koncipirana u ovom trenutku moze bolje ali ne mnogo jer nema trenera koji to moze da ponudi.

Pa eto, nekih 6 igrača u prvih 30 metara bi bilo dovoljno da kažem da je odbrana postavljena. Nisam ni ja zadovoljan ovim što vidim, ali nije sve tako crno. Ipak vjerujem da će se početi pronalaziti bolja rješenja na bilo kakve odbrane kako vrijeme bude prolazilo. Mene zabrinjava još jedna stvar. Osim što slabo branimo prekide, slabo ih i koristimo. Ne pamtim nijednu uigranu kombinaciju nakon prekida da smo izveli pod Lampardom. Kod mnogih drugih jesam vidio, Villa je na isti fazon dala 2 gola već, kod WBA sam vidio već 2 varijante kornera, kod Leedsa isto više različitih. Mora se danas ići do detalja ako želiš uspjeh.

Buraz, pogledaj Liverpool i City recimo, nema ekipe u Engleskoj koja će protiv njih izaći otvoreno, dakle uvijek igraju na postavljenu odbranu i opet imaju toliko načina da to sve probiju i zabiju 100 komada u sezoni a onda pogledaj nas koliko smo jadni o tome ti pričam

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.