Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Chelsea u Premiershipu 2020/21

Istaknuti odgovori

Cobinho, u vezi točke 3., ne treba se brinuti o fer playu, fer play je mrtav, City je to dokaza.
  • Odgovori 260
  • Pregledi 14,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Itekako ce se sada gledati kad bude bilo manje para. Nece niko biti lud da kad se dobri igraci placaju 50 60 70 milki da neko tek tako bez posledica iskesira za nekog npr mbapea 200milki. Mnogi klubovi su prikocili ove sezone pa su dovodilo dobre igrace samo ako su mogli za mnogo manje cifre. Mi nismo zbog proslog perioda pa smo imali tu lufta. A 100% sam siguran da ce nam trebati jedno ili 2 pojacanja u zadnjoj liniji ili na golu na polusezoni.

Kai ima svoju poziciju i moze igrati zajedno i sa Mountom. To je vjerujem pokusavao i Lampard sa ovom debilnom formacijom 4-2-2-2, samo sto nije islo. Treba to samo prekomandovati u 4-3-3, sa Kanteom ili Riceom nazad da cisti i dobio si vrh ekipu.

Odbrana ce biti okej cim se vrati Chilwell i skonta da mu je najbolji stoper Tomori uz Zoumu ili Thiaga.

Ako prebacimo u 4 3 3 nema šanse da igramo sa Mountom i Havertzom, Lampard ako je mislio njih dvojicu zajedno gurati i forsirati onda se grdno zajebao sa kupovinom Havertza.

U 4 3 3, računaj da moraš imati dva krila i da moraš imati Wernera u špicu. Od ove trojice iza nikako ne mogu oba biti Mount i Havertz, može samo jedan od njih.

U istoj toj 4 3 3, nema šanse da možeš u napad ići sa Mountom ili Havertzom, prosto nisu za tih pozicija.

Bolja opcija je da na krila gura Pulisica, Ziyecha, Odoia, nekad može ići sa npr. Wernerom kad zagusti, a iza njih da rotira Kaia i Mounta po potrebi, ima mjesta za obojicu, ali čisto sumnjam da ima u istih prvih 11.

4 2 2 2 neću ni da komentarišem, to nije formacija, to je zločin.

4-2-2-2 je igrao Lapzig ako se ne varam, pa je zbog Wernera to pokušavao igrat. Samo pre čudna je to formacija za igrat bez uigravanja za koje ove sezone nije bilo vremena.
Nas trenutno najbolji i najopasniji igraca je Pulisic, naravno da se oporavi i udje malo u formi i realno ne bi bilo fudbalski i fer prema njemu da se tumba formacija i da ga prisiljavas na drugu poziciju u timu. On se trnutno najbolje snalazi na poziciji LW u 433 ili ti Inside forwarda ili LF u 3 4 2 1 sto je kod Kontea u prvoj sezoni ko sat funkcionisalo.
Ja ga namerno nisam spominjao u tom kontekstu Mounta i Havertza ali tek njih trojca zajedno ne bi mogli, tj bi ali to ne bi dalo pun efekat. Realno, mislim da ce biti jako malo prilike da su sva trojca u punoj formi, nepovredjeni, i odmorni u ritmu sreda subota.
Zelim da verujem da je sve to imao u vidu i da je imao jasnu viziju ko gde kako ali.....

Ako je planirao da mu Mount igra svaku utakmicu, a da pri tome sva ova pojačanja takođe igraju sa njim, onda se baš dobro zajebao. Nema šanse da uklopi tolike igrače. Vidjećemo kad se svi oporave.

Ne znam da li ce svaku igrati al jr svakako projektovan kao nas glavni igrac sto i nije toliko lose resenje, jer on svakako ima mesta za napredak! Ali je kod njega problem sto je u godinama kad treba pravilno da mu se odredi rola u timu i daljoj karijeri kad i ostalim projektovanim glavnim igracima (pulisic, havertz) pa se nadam da tu nece biti greske. On nije tijago alkantara pa da sad ocekujemo da pravi sou. Ali svakako u igri proizvodi mnogo veci efekat nego li Jorginjo koji je mnogo skuplji.
Ne moze sigurno biti glavni igrac al moze sigurno (ako vec nije) jedan od vaznijih u timu. Samo da ga Lampard prestane forsirati u nebitnim utakmicama i onda kad mu je ocigledno potreban odmor.

Kai, Pulisic, Werner, Ziyech... ne znam od kojeg bih vise ocekivao
Nisam pisao baš dugooo, ako me pitate zašto, vjerujte da nemam pojma, desilo se spontano. Naravno pratio sam Chelsea, samo što je sada to sa puno manje stresa, valjda to dođe vremenom, sada cu napisati neki svoj grubi osvrt na trenutnu situaciju :)

Ovako..mislim da Lampard što se tiče igre, ideje, nekog plana, bar za sada ne zna gdje goni, mislim da ekipa kao ekipa ne terenu ne zna gdje goni, eto to je neka suština mog misljenja. Šta će se sve izrodit iz ovog stvarno ne znam, ali sve je nekako haotično. Lampardu to je već jasno treba još puno i znanja i iskustva i te neke trenerske namazanosti, jer mislim da puno luta u ideji o taktikama o sastavu itd ako uopste ima jasnu ideju. Do sad smo imali trenere sa nekim iskustvom sa nekom idejom po kojoj su poznati, ovo sada je nesto novo za sve jer imaš učenika na mjestu šefa, posljednji koji je bio najsličinji tome je Villas Boas i znamo kako je završilo. Villas Boas je tada u svlačionici imao zadatak da nametne autoritet brojnim mnogo ozbiljnim čikama i imenima, Lampard u tom smislu ima puno lakši zadatak jer realno sadašnji sastav nema takav tip ozbiljnih "ajkula" s kojima je Boas imao posla, znači Lampard ne bi trebao imati problem da nametne autoritet. Samo bi volio da me neko ne shvati pogrešno, znači nisam Lampardov hejter želi mu sve najbolje i da dugo ostane na našoj klupi i da osvoji sve moguce i bla bla..ali, uvijek postoji ono ali, mislim da će put do prvog važnijeg trofeja ako ga uopšte bude biti baš onako dug i trebat će tone i tone živaca. Da li je Lampard dosao rano na klupu Chelseaja? Vjerovatno. Da li bi uopšte bio opcija da nije bilo transfer bana? Sumnjam. Da li je pokazao hrabrost kada se odlučio doći na našu klupu? Da. Da li je učinio mnogo toga dobrog? Jeste. Od kako je došao imao je priliku voditi dva različita Chelseaja, prvo je vodio Chelsea kojem je trebala ruka spasa i Chelsea kojeg niko nije računao ni u TOP 4 a ne nešto drugo, i moze se reći da je se u ulozi spasitelja snašao, prosto nije se imalo nesto puno izgubiti. Eh sada vodi potpuno drugi Chelsea, vodi Chelsea koji opet uložio dosta love u pojačanja i Chelsea kojeg su opet počeli računati npr u TOP 4 i slično i samim tim je mogućnost za neuspjeh veća, onaj prvi Chelsea je da se razumjemo punooo lakše voditi nego sada ovaj jer očekivanja su opet tu, dosli su igrači koje je tražio i sada se mora nešto uraditi, svako kvalitetno pojačanje koje je dolazilo Lampardu je samo povećavalo pritisak jer sada ljudi očekuju da se nešto desi da se krene u nekom pravcu. Znači dalo bi se diskutovati na sve te teme ali opet kazem suština je da je on u trenerskom poslu još uvijek školarac, to se moglo vidjeti toliko puta, recimo dobije jednu utakmicu sa 3 igrača u odbrani i to je to već misli da će tako dobiti i sljedećih 99 utakmica, pogrešno korištenje određenih igrača itd, ali to su sve posebne teme.

Ovaj Chelsea nije za one sa slabim živcima, nije za one koji nemaju strpljenja, nije za one koji očekuju neku čvrstinu neku stabilnost neku konstantost. Prije si znao koga ćemo lagano dobiti, ko nam ne odgovara, znao si da kod kuće možemo dobiti svakog ali ne mozemo izgubiti od svakog, znao si da na St. James Parku necemo proći dobro, međutim sada se ne zna više ništa, znači bukvalno ono izdominiramo protiv ekipe iz top 6 i onda nas neki Bourmouth masakrira toliko da nam ogadi fudbal. Što se tiče ekipe, konačno su momci iz naše akademije tu, i za njih jos treba i vremena i utakmica da bi postali igrači sa kojima možeš juriti osvajanje lige. Puno je tu neizdefinisanih igrača baš zbog toga i gledamo ove kamikaza predstave, ali i opet i to mi je draže nego da gledam onaj Chelsea sa Sarijem sa onom transfer politikom dovođenja raznih polovnjaka iz Italije gdje si tačno mogao vidjeti da tonemo u prosjek polako ali sigurno. Ono što je najvise "peklo" u tim momentima je taj osjećaj da je duh čika Romana napustio Bridge znači kao da govori "ma boli me više kurac radite sta hocete", nekako mi je to bio znak da padamo, plus su otišli svi igrači koji su bili nosioci i lideri ekipe.

Ovaj prelazni rok je vratio nadu taj neki elan, iskoristili smo situaciju i doveli dobre igrače. Werner mi izgleda kao igrač koji je sposoban odmah donijeti kvalitet i konkretne stvari na terenu, dugo nismo imali taj tip napadača, takav tip napadača je falio i Hazardu. Sa Havertzom smo kupili budućnost, znači bukvalno mi nisu jasni ljudi koji od njega očekuju svaku utakmicu 2 gola i 3 asistencije ni oni koji od njega očekuju odmah neku konstantu, to koliko je on placen je jedna stvar a to što sa njim jos puno treba raditi je druga stvar. Talenat je tu, klasa je tu, sada treba rad i pristup, svakako zanimljiv igrač, da li nam je baš bio najpotrebniji, ne baš, ali drago mi je što je došao i razumjem odluku uprave da ga kupimo. Ako nista čisto da kupimo nekog koga su mnogi željeli, opet kazem treba mu jos i vremena i rada, protiv Brightona me iskreno nervirao tom nekom nonšalancijom bez bilo kakve potrebe, kao da je bio zbunjen. U svakom slučaju ima vrijeme i moje strpljenje, sve je na njemu i na Lampardu da ne glumi budalu tako što ga šalje na krilo. Ziyech isto sasvim solidan igrač, ima tu magije nije bezličan igrač, nadam se da ce što prije na teren, on i Pulisic mnogo fale. Dolazak Chilwella možda transfer koji će nam i najvise značiti jer su nam bekovi realno u oba pravca neupotrebljivi znači nismo imali beka koji moze dobro odigrati u oba pravca. Silva još jedno prelazno riješenje za poziciju koja nam je najkritičnija, moze biti ok transfer ali kapitenska traka posle jedne utakmice mi je besmislica, jbt pa nismo QPR. Najveća enigma mi je neulaganje u zadnju liniju, znači bukvalno sam frapiran da nije doveden bar jedan kvalitetan stoper oko kojeg ce se graditi odbrana, čija je to odluka stvarno ne znam, ali znam da je najviše škarta u zadnjoj liniji, otišlo je toliko giganata iz zadnje linije a nije dosao niko bitan. Što se golmana tiče, mislim da Kepa nije psihičku jak za prvog golmana Chelseaja, jednostavno tone iz nesigurnosti u nesigurnost, niti on vjeruje ekipi niti ekipa njemu, kontam da osjeća strah od svoje greške čim protivnik pređe centar.

Eto toliko ovaj put od mene, imamo priliku gledati talentovan Chelsea, sve drugo je upitno, svaka utakmica će zahtjevati baš dosta potrošenih živaca i ništa više nije sigurno, to je nesto cega svako treba biti svjestan ko se odluči konzumirati ovaj Chelsea..
Dobrodosao Kinže nazad. Sjecam se da si ranije bas mnogo pisao i izdvajao vremena za opsirne postove. Nastavi tako. Ovoj zajednici fale takvi tipovi,l.

I da, pogodio si sa recenicom, ovaj Chelsea nije za one koji nemaju zivce i strpljenje.
Willian je moj brend nmg to mijenjati :)

Kune ne znam sta da ti kažem, ni u jednom momentu nisam odlučio "e sad više necu pisati na forumu" prosto se tako desilo samo od sebe, nisam ni slutio da kada sam se odjavio tad nekad 2017 godine da vise necu pisati do 2020 godine. Mozda je tako moralo biti :)

U međuvremenu sam odselio u Njemačku, zaručio se, znači zaglibio do ušiju i sta vise da ti pričam :)
  • 2 sedmice kasnije...
Opet primamo puno golova, u 5 utakmica primili 9 golova sto je skoro 2 gola po utakmici, od WBA i Sauthamptona primili 6 golova. Manje od nas su primili Burnley koji nema bodova, Crystal Palace, Wolwes, Brihton, Aston Vila. S ozbzirom na raspored kakav smo imali prelosa statistika.
  • 4 sedmice kasnije...
Ono što je dobro je to što smo zabili najviše golova uz igru koja nije bila nešto posebno u većini utakmica. Veliki broj igrača zabija golove i to je super, opet smo i iz prekida opasni i bekovi su nam konačno dobri.
Također, stabilizirali smo se u obrani i sada to izgleda vrlo dobro. Zadnje kolo smo odigrali jako dobro i nadam se kako ćemo nastaviti tako poslije pauze. Ostaje za vidjeti još možemo li protiv jačih ekipa uzimati bodove, za sada smo imali nešto lakši raspored

Šta bi tek radili da je Poketino tu, bili bi usamljeni na vrhu tabele.

Ajmo na aparate :D

Mauricio Pochettino is reportedly keeping an eye on things at Chelsea. But The Blues are fully backing Frank Lampard for the long-term project, and he is just getting started!

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.