Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Chelsea FC u sezoni 2023/24 - statistika i vijesti

Istaknuti odgovori

• 1 mjesec kasnije...

Najvise utakmica su odigrali Havertz i Conor (44, 42). Kova i Sterling imaju 36 i onda drugi igraci. Najbolji strijelac Kai i Sterling sa samo 9 golova. Zanimljivo je i da Jorginho ima 25 utakmica odigranih, a Reece James ima 24, pa je sreca sto dolazi Gusto.

Samim tim sto smo vecinu utakmica odigrali sa 2 igraca manje, malo je lakse razumjeti ovu sezonu.

• 1 mjesec kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...
  • reLo mijenja naslov u Chelsea FC u sezoni 2023/24 - statistika i vijesti
  • 2 mjeseca kasnije...

Napadoste Sterlinga a ipak se ne zna ko je prvi izvodjac penala. Rahim je mislio da je on jer je nekako 'vodja' i najiskusniji ofanzivac (iako mi nije za penala nikako). 

Kakve su to budalastine i novotarije. Ovaj sport se sve vise pretvara u americku kosarku gdje je trener bitan samo da ohrabri igrace kad slabije odigraju. Majku mu placas ga milione a on prepusta ovakve stvari nekom dogovoru igraca. 

Svi prekidi se moraju u milimetar i napamet znati ko puca, ko gdje stoji, ko koga cuva. Pa cak i prva, druga, treca alernativa. Kad neko udje s klupe mora znati ciju je poziciju zauzeo i sta mu je ciniti. U slucaju 10 igraca na terenu, u slucaju 9 igraca, pa igra s covjekom vise. I sve ostalo sto ide s trenerskim poslom. Uostalom, zbog takvih stvari se i dovodi 14 nekakvih pomocnika. Ta nisu oni dosli da nose markere, lopte i skupljaju cunjeve na treningu.

Znaci nije za zamjeriti Sterlingu, kao sto ne bi bilo zamjeriti sutra ni Thiagu Silvi recimo da uzme izvoditi slobodnjak ili da dodje Galager ubacivati dugi aut naprimjer. Ipak se to prepusta igracima.

Pa po ovom je tako. Ako trener nije rekao da Palmer izvodi penal koji je on klinac da uzme loptu, tinejdjer, tek dosao u klub, po kojem osnovu... pored Sterlinga koji je tu duze od njega, koji ima nesto iza sebe u karijeri. Ne znam da li me shvatas, ne branim Sterlinga nit kudim Palmera samo situaciju gledam iz oba ugla. 

Za ostalo se apsolutno  slazem, i treba da se zna ko sta izvodi i ko je za sta zaduzen i ko sta radi. 

Mora se znati ko izvodi penale. Prije svake utakmice se to mora znati, mora se znati i šta ako taj izađe iz igre i šta ako neko drugi uđe u igru. Tu vrstu hijerarhije moramo imati. Isto tako može se reći i koji je Sterling klinac da uzme loptu koji nikad nije izveo penal za Chelsea pored Palmera koji je na prethodnoj utakmici zabio penal dok je ovaj bio na terenu. Svakako da je bilo logičnije da ga Palmer izvede nego bilo ko drugi. Kad se penal dosudi, izvođač uzima loptu (ili neko drugi da je čuva kao Azpilicueta u finalu svjetskog klupskog prvenstva) i nema nikakve rasprave. Prvo što to izgleda ružno, a drugo što je čest ishod takvih situacija da se penal ne zabije. Nepotrebno se stvori dodatni pritisak i dođe do greške. Najbolji primjer za to je Barkley vs Willian "svađa" oko penala u Ligi Prvaka protiv Valencije prije par sezona.

Šta Poch sere, čuj prepušta igračima da odluče ko šuta penal ? Pa ja se iskreno nadam da se on sa time šali čisto kako bi odbranio igrače jer u protivnom je to jako, jako loše. Čuj ti kao trener ne odrediš ko ti izvodi prekide i to penale još, sve ovo što je Wisey napisao je tačno i mora da bude tako i nikako drugačije, ovo je vrh fudbala a ne Sunday League.

• 1 mjesec kasnije...

19 - No side have lost more Premier League matches in 2023 than Chelsea (19), while only three sides have lost more across the big five European leagues this calendar year.

Almería (24)

SV Werder Bremen (20)

Empoli (20)

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.