Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 04: Bournemouth (H) [01.09. @ 16:00h]

Istaknuti odgovori

Ma 3 boda, nista drugo. I onda rahat na pauzu.

Kad se sjetim kako nas je zguzio Bournemouth prosle sezone na Bridgeu, od te utakmice je i krenuo pad gdje smo izgubili top 4 poziciju na kraju.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Nadam se pobjedi, ali treba biti oprezan. Oni ne igraju bas bunker i ako nam bude puhalo iza, bit ce svega. S druge strane i mi bi trebali imati dosta vise prostora nego proslu utakmicu. Sve u svemu trebalo bi biti zanimljivo uz dosta golova
Nama ce bit samo lakse ako oni ne budu igrali bunker. Nemaju sanse protiv nas , prosle sezone su nas pobjedili samo zbog Contea i njegovog stava.
Willian zabi glavu dole i samo ko konj isto ponavljaj..pa majku ti za 5 godina igranja u Celziju nista nije naucio

Azpi 30 puta probio, Alonso nijednom, samo u sredinu ide i guzvu stvara. Kova isto tanak, nekonkretan.

Stvarno mi imamo dva stopera bem ti zivot ne znas koji je veca budaletina.. Rüdiger gurnu cojka bez lopte, sad je mogo penal napraviti ni iz ceg u 85. minuti i sjebati nas Pedro i Ziru bolji 10 puta od ove dvojice sto su izisli.. Hazard tata ove igre

Opet izdominirali i u potpunosti kontrolisali utakmicu. 

Sto se tice Luiza i Morate, to su toliko retardirani likovi da mi nije jasno zasto ih Sarri ovoliko trpi. Ampadu je za Luiza vec sad duplo bolji. Morata je najgori napadac otkad ja pratim Chelsea.

4/4.

Kako mi je ovo smaracki gledati. Fuj fudbal, beskonacno dodavanje i nista na kraju. Haj pobjedili smo, to je najvaznije.

Nije uopste los fudbal, puno bolje nego prosle godine pod Conteom ono sranje. Samo imamo neke igrace koji nisu u stanju da igraju ono sto se trazi. Willian prvi komplicira svaki napad, mozak velicine zrna rize. Alonso fizicki ne moze, nema ga u sirini, ne pravi visak, ne moze da probije i centrira. Dave je u prvih pola sata bar 5-6 puta na desnoj strani probijao i uputi centarsut al onda dolazi i to da mi fakticki igramo bez napadaca jer Morata ne postoji na terenu, katastrofalno. Torres je vise radio od njega u mnogim utakmicama.

Nije nijednu ekipu lako dobiti u Premiershipu a pogotovo ove bunkere ko protiv Newcastlea i u manjoj mjeri Bournemoutha. Da imamo pravog centarfora puno bi to lakse islo.

Stoperi su posebna prica al de, zasad to Sarri dobro gura. Imamo 4 od 4 dobijene i idemo rahat na pauzu.

Jesmo pobijedili i to je najvažnije ali ima stvari na kojima treba poraditi, danas do 70 minute smo s posjedom dominirali ali bez velikih šansi sem stative Alonsa. Luiz, Wilian i Morata nisu za prvu postavu i posle 4 utakmice sam zaključio da oni nisu za prvu postavu, treba ih gurati da igraju u europa ligi i kupovima.

Novi štoper nam treba već na zimu, po meni svim silama krenuti po Maguiera iz Leicestera, sazrio je kao igrač i dobro iznosi loptu.

Danas smo centrirali bar 15 puta u kažnjeni prostor od čega je svih 15 lopti pokupio Begović koji je inače linijski golman.

Prošle sedmice sam napisao da je Pedro u ovoj formaciji naš najkorisni igrač i nadam se da će Sari shvatiti da je Wilian kilav igrač.

Zaključak:

1.Wilian je najgori igrač koji je nastupio za Chelsea

2.Morata je najlošiji napadač kojeg sam gledao.

Nisu najgori nego tteba da se prilagode. Wil kad se prilagodi i kad cesce odigrava na prvu bice od jako velike koristi, posebno kad vodimo i u kontrama. Za sada je Pedro korisniji, disciplinovanini, bolji u pas igri u trouglovima, trazenju praznog prostora. Wil je takodje dobar firs pas igrac ali mora da izbaci navike teske 10 god. Nije lako. Morata mora da shvati da ovde nema vucenja lopte i da drzis igraca na ledjima celu tekmu vec na dupli pas, pas u prostor odigravanje ili izvlacenje na bok i sut iz prve. Zna on to, moze ali mu fali prilagodjavanje i samopouzdanje. Nemoj da se kajemo da ga pustimo a u drugoj ekipi zvekne 20 25 gola. Njemu i Pedru ce ova pauza da prija jer ce biti sa ekipom.

Nije uopste los fudbal, puno bolje nego prosle godine pod Conteom ono sranje. Samo imamo neke igrace koji nisu u stanju da igraju ono sto se trazi. Willian prvi komplicira svaki napad, mozak velicine zrna rize. Alonso fizicki ne moze, nema ga u sirini, ne pravi visak, ne moze da probije i centrira. Dave je u prvih pola sata bar 5-6 puta na desnoj strani probijao i uputi centarsut al onda dolazi i to da mi fakticki igramo bez napadaca jer Morata ne postoji na terenu, katastrofalno. Torres je vise radio od njega u mnogim utakmicama.

Nije nijednu ekipu lako dobiti u Premiershipu a pogotovo ove bunkere ko protiv Newcastlea i u manjoj mjeri Bournemoutha. Da imamo pravog centarfora puno bi to lakse islo.

Stoperi su posebna prica al de, zasad to Sarri dobro gura. Imamo 4 od 4 dobijene i idemo rahat na pauzu.

Ma kako nije los fudbal? Pokusavamo samo kroz sredinu, ljudi stave tu 7 igraca i ne mozes proci, pokusaju na krilo svakih 15 minuta, tamo opere loptu willian, pa i hazard, jedino sto alonso odmah ubacuje. Konstantno pranje lopte nije dobar fudbal, dobar fudbal je brza pass igra, odigravanje akcija i sutanje iz izglednih pozicija.

(sad vec jucer) desavalo se da hazard ima loptu, treba samo da je osuta sa vrha 16, on je opere, vrati tamo jorginhu ili kome vec i onda opet sve ispocetka, dok npr kovacic pokusavao da suta i uvijek bio izblokiran, jer ima igraca na pola metra od sebe.

Igraci sa krila se ubacuju u sredinu umjesto da budu bas na tom krilu odakle mogu opasno zaprijetiti, pa bas glavom je Morata najbolji. Previse se ovdje glumi barca i smaranje protivnika, pa misle da ce stalno ulaziti u gol nekako.

Čak je i bilo dosta centaršuteva, ponajviše za azpilicuetine strane, al bilo je par i sa hazardove, većina su bila oštra po podu. Po meni je problem što su bila bezopasna jer osim Morate i ponekad alonsa (čiji šutevi su nam bile najbolje šanse) nitko nije bio u samoj zavrsnici. Treba se tu ubacivati kovacic isto, i na povratnoj netko stajati da bi ti centarsutevi imali smisla. Alonsu svaka cast, covjek je doktor pozicioniranja u napadu. Jos da moze igrat defenzivu bio bi ekstra

Ma kako nije los fudbal? Pokusavamo samo kroz sredinu, ljudi stave tu 7 igraca i ne mozes proci, pokusaju na krilo svakih 15 minuta, tamo opere loptu willian, pa i hazard, jedino sto alonso odmah ubacuje. Konstantno pranje lopte nije dobar fudbal, dobar fudbal je brza pass igra, odigravanje akcija i sutanje iz izglednih pozicija.

(sad vec jucer) desavalo se da hazard ima loptu, treba samo da je osuta sa vrha 16, on je opere, vrati tamo jorginhu ili kome vec i onda opet sve ispocetka, dok npr kovacic pokusavao da suta i uvijek bio izblokiran, jer ima igraca na pola metra od sebe.

Igraci sa krila se ubacuju u sredinu umjesto da budu bas na tom krilu odakle mogu opasno zaprijetiti, pa bas glavom je Morata najbolji. Previse se ovdje glumi barca i smaranje protivnika, pa misle da ce stalno ulaziti u gol nekako.

Nije to PES il FIFA da mos dati gol iz akcije kad se sjetis. Ljudi zgusnu teren, sa po 5 igraca u odbrani su stajali i Newcastle i Bournemouth, znaci bunkercine. Bournemouth nesto manje izrazen. Prosle godine nam 3 komada dali lagano, nismo im sanse napravili. A sad stjerani na svoju polovinu 70% utakmice.

Ne znam sta ocekujes, Sarri 5 takmicarskih utakmica ima tek.

Mene raduje sto ove male ekipe se povlace u bunker protiv nas, to pokazuje strah od nase ekipe i to je odlicno. Jos koje karanje pa ce poceti sami da skidaju gace kao protiv Citya sto su radili prosle sezone. A ne kad je Conte vodio prosle godine, svako dolazio na Bridge sa uvjerenjem da te moze pobijediti, isto tako i na strani. Ti si majstore zaboravio neka od najvecih brukanja u novijoj eri koja su se desila prije samo par mjeseci.

Sarri radi jako dobar posao zasad, da ne ureknemo. Za to sto se trazi fali jos dodatne kvalitete jbg, rekao sam ti Willian je ogranicen, Alonso takodjer bez obzira sto uvalja neki gol a ono sto je najvaznije za probiti ovakve ekipe mi nemamo - a to je pravi centarfor, onaj gol igrac sto ce zabiti iz neke polusanse i naceti ih. I opet smo uspjeli pored toga dati dosta golova, za svaku pohvalu.

Stvarno mi niste jasni, haj Spahu razumijem jos nije prebolio Contea ali imamo 4 pobjede, dobra atmosfera ponovo, igramo hrabro i ne zatvaramo na 1 razlike tekme, vidi se da igraci uzivaju u svim promjenama koje Sarri pokusava da unese i opet ima nezadovoljnih. Bice to sve bolje i bolje, jebem ga ja tek je dosao covjek, polako. Ove godine top 4 + sto bolji plasman u kupovima i ja zadovoljan. U EL nek pusti ove igrace iz drugog plana, to me ne interesuje uopste takmicenje.

Ove godine top 4 + sto bolji plasman u kupovima i ja zadovoljan. U EL nek pusti ove igrace iz drugog plana, to me ne interesuje uopste takmicenje.

Vjerujem da bi trebali u top4, ali isto ne treba olako pustit EL, to može bit fina prilika za ulaznicu u LP ako se u ligi stvari zakompliciraju. Grupe bi igrao s rezervama, slaba je grupa trebali bi je proć svakako, a onda kasnije vidit, ovisno o situaciji u ligi...

Nije to bunker zato sto oni hoce, vec zato sto moraju, ovi nasi toliko se dodaju da se oni moraju povuci i cekati svoju priliku.

Problem je sto pridjemo golu na 35 metara, i onda ne znamo sta da radimo sa loptom. To meni nije lijep fudbal, dodaji se dok ne dokurci nekom tamo defanzivcu pa izgubi koncentraciju da bi eventualno otislo naprijed gdje te doceka willian i hazard koji umjesto da idu direktno, oni ispeglaju loptu pa se oni opet dohavizaju.

Zaboravljas da su ustvari oni imali najbolje prilike, mogli su prvo povesti preko Wilsona, pa izjednaciti preko Frasera. Nase najbolje prilike Alonsova stativa na kraju poluvremena i onda u drugom gol pao. Imaju ljudi Begovica na golu, umjesto da smo to iskoristili i bombardovali ga sutevima, jer je ispodprosjecan golman, mi pokusavamo da udjemo u gol.

Pa sta ti ocekujes protiv bunkera? Ne kontam. Jesi igro kad na male barem lopte? Ili samo igrice. Proslo je vrijeme bunarenja, gdje krilo sluzi samo za centarsut a bek ne prelazi centar.

Igras protiv profesionalaca, izuzetno fizicki spremni i takticki stoje svi odlicno, postuju zadatke trenera u defanzivi. Jedini nacin da pobijedis ovakve ekipe sam naveo vec gore. Treba malo i srece imati, ako ih uspijes naceti na vrijeme vrlo lako moze uslijediti trpanje a onda bi balio ovdje na Sarrija i igru. Treba da pohvalis igrace za strpljenje u igri i pronalazak nacina da se na kraju postigne gol nezgodnom protivniku.

Pa imali su 2 prilike, a 3 puta su mozda i presli centar. Logicno, treba malo srece imati pogotovo s Luizom i Rüdigerom da ga ne primis onda ko protiv Newcastlea jer idemo naprijed i napadamo nerijetko sa 7 igraca u fazi napada. Normalno da ce biti par kontri po utakmici za protivnike.

Treba vise da se sutira i da vezni igraci vise ulaze u zavrsnicu, to se slazem ali jucer je jako tesko bilo kreirati prostor. Pokusavalo se povratnim loptama, jednostavno Bournemouth bio dobar. Nije sramota to niti je ista lose. Polako, ponavljam treba strpljenja za neke sitnice. A treba i malo vise kvalitete za bolju zavrsnicu u napada. 2 od 3 napadaca su nam jucer uzasni bili, tek ova 2 s klupe su napravili promjenu i rijesili mec.

Ja13
Jedino taj prolazak u LP preko LE, ali fakat mi puca qrac za tim takmicenjem, pa i da ga osvojimo. Bilo je bitno ono kad nam je falio taj trofej pa ga uzeli 2013. Sad je bitan jedino propalom Mourinhu da se moze hvaliti s Carling kupom, Charity Shieldom uz LE da je osvojio neku tripletu LOL

Fazon je sto nasi vecinom hoce kroz sredinu, a to je vrlo lagano braniti kada imas dosta igraca, umjesto da sire te igrace, pa onda mozes nekad i proturiti loptu kroz sredinu. Oni 45 minuta provedu pokusavajuci tako kroz sredinu, drkaju loptu, ne mogu proci kroz 5-6 igraca i onda u drugom im sarri opet izgleda objasni da trebaju ubacivati, a ne k'o mulci kroz sredinu konstantno i nesto se izrodi. Samo nekad nije dovoljno dobrih 45 minuta, nekad je bitno svih 90 minuta dobro odigrati.

@diablo

Ne kontam u kom pravcu je usmerena tvoja kritika, prema treneru ili igračima(njihovom kvalitetu) ili igri uopšteno?

meni generalno ne smeta ništa tolko oko igre trenutno, ono jbg, smejem se od nekih situacija ali nije mi to sad ne znam kakav problem, što ne znači naravno da sam zadovoljan, kontam da treba raditi kako na terenu još tako i na planu transfera

nisam neki optimista ali ne zbog Sarija sad nego zbog generalne situacije u klubu

Ma problem je kod trenera sto odmah ne ukazuje na probleme, pa vec smo odigrali 4 tekme, vala si mogao i poslije prve to vidjeti. Drugi problem je sto igraci ocigledno nisu dovoljno dobri ili pametni da odrade sta trebaju. Zasad ide sve super, ne moze bolje rezultatski nikako, ali igracki se ovo mora popraviti. Ako nastave ovako, jedna duga lopta i popisat ce se po nama svi.

Diablo bolan, pa Guardiola koji je najbolji trener na svijetu je trebao punu sezonu i ogroman broj pojacanja da bi uspostavio svoj sistem i igru i da to funkcionise besprijekorno.

Sarri je tu mjesec dana, dobio je dva pojacanja po svom ukusu samo, i opet izgledamo vrlo dobro. Normalno da mora biti propusta, imat cemo poraza imat cemo losih utakmica, sve dok ne bude ekipa spremna za njegov fudbal. Ne vidim sto pljujes toliko, ko da si malo dijete jebote...

I da, sutra da kupimo kompletno novu odbranu, najjace odbrambene igrace, imat cemo gresaka i naprimat cemo se golova jer to ovaj sistem dozvoljava. Igramo ofanzivno, stoperi su nam na centru 80% utakmice, jedan pogresan pas i imamo problem.. ali, zar nije milina gledati silan presing tokom cijele utakmice, svi protivnici do sad su se povlacili pred nama, ne mogu nam loptu uzeti. Istina, svaki od njiih je imao par kontri, ali i to je do naseg uigravanja koje ce trajati mozda i pola sezone, mozda cijelu sezonu, ali vrijedi cekati jer vec se vidi da cemo mocni bit, bas mocni.

Uzmi bosnjo, malo uzivaj u necemu, a ne samo da pljujes pljujes i pljujes..

Bošnjo napada Bošnju da je Bošnja

Obožavam kad ljudi ozbiljno shvataju fudbal

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.