Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 01: Huddersfield Town (A) / sub 11.08.2018. 16:00h

Istaknuti odgovori

Kepa

Azpi Christensen Rudiger Emerson

Kante Jorginho Kovacic

Willian Morata Hazard

Mislim kako nam je ovo najjaci sastav, to bih volio vidjeti skoro, sada ce vjetojatno biti nesto drugaciji zbog SP-a. Mislim kako Emerson bi trebao igrati, Alonso je veliki upitnik u tom presingu koji zelimo igrati, prespor je za tako nesto. Puno toga ce ovisti o Morati i Willianu, ako se oni ne pojave ocito je da ce nam biti veliki problem postizanje golova. Muka mi je gledati williana/pedra i dalje kao nase opcije na RW, ali valjda jedan moze odigrati solidno. Morata se mora pokazati konacno, inace smo u ogromnom problemu, dosta riskiramo s njim kao napadacem. Po meni je to kljuc nase sezone, ako ne vidimo golove od napadaca nista od top 4.
Samo da ne gledam Williana sve drugo cu progutati. CHO je zadluzio zaigrati u prvih 11 a svakako mislim da Hazard jos nije dovoljno spreman.
Odoi na na klupu, cak Mosesu dao prednost. Pa ne mogu da vjerujem, majke mi nije zato sto je mlad i iz akademije al razvalio je momak, razvalio pripreme da bi sad Moses imao prednost.

Alonso starter ponovo ispred Emersona, svasta.
Nista novo se nece desiti dolaskom Saria, evo Odoi odigrao najbolje na pripremama i nema ga ni na klupi. Jos jedan talenat koji ce propasti.
Tacno me boli sto igracina kao sto je Odoi nije ji na klupi a jedan Moses ili Willian imaju prednost nad njim.
Dva najbolja igraca sa priprema nema ni medju 18. Ampadu i Odoi. Ne moze me niko razuvjeriti da jedini razlog zbog kojeg ne igraju su njihove godine na papiru. Ampadu da ima npr. 24 a ne 17 bi davnih dana bio u prvih 11 ispred ovog cirkuskog klauna Luiza. Bolji je i zreliji od njega za jedno 4 klase. U fudbalskom i svakom drugom smislu ova dva mladica su zasluzila startati ovaj mec. Nazalost, ovo je realnost Chelseaja. Ovo se nikad nece promijeniti i najbolje da se pomirite na vrijeme s tim. Pratiti akademce nema nikakvog smisla osim ako niste mazohista ili volite omladinski fudbal. Inace nadam se dobrom uvodnom mecu. Samo jako. Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Vise nema uopste veze jesu li ompladinci ili ne, likovi su trenutno po kvalitetu zasluzili biti makar na klupi. CHO je trenutno za klasu bolji i od Williana i od Pedra. Njegov talenat je rijetko vidjen i za par godina moze bit ponajbolji igrac na svijetu bez dileme. 

Nadam se samo da mu Sarri nije zamjerio onaj pogresn pas protiv Citya kada smo primili drugi gol, jer bih ga momentalno zbog tog poteza zamrzio.

Ne znam sta da mislim o ovom potezu Sarria... fakat ne znam. 

Hajde sto su Pedro i Willian ispred, to nekako mogu i zamisliti, ipak su imena neka u svijetu fudbala, ali da Moses bude ispred Odoia evo i nakon sat vremena jos ne mogu da svarim. Veliki minus Sarriu zbog toga, veliki.

Emerson mora igrati umjesto Alonsa, mora. Alonso je tako los igrac i tako mu ne pase ova pozicija da je to nevjerovatno. Nadam se da ce trener progledati.

Inace prvo poluvrijeme dosta lose. Srecom imamo finu prednost

Evo ja ću prvi koji neću srati za prvu utakmicu, zadovoljan sam za početak. Lik je tu ni mjesec dana

Izgleda da je ipak povreda na treningu kada je Hudson Odoi u pitanju. Na kraju krajeva ovo je jedino logicno objasnjenje zasto nije bio ni na klupi a kamoli u prvoj postavi.

https://twitter.com/CarefreeYouth/status/1028280759528894464

https://twitter.com/FlicksLikeEden/status/1028277563385434112

https://twitter.com/darioncfc/status/1028298485030944768

Prvo poluvrijeme tako-tako, nezasluzeno su Terijerski gubili sa 0:2, zasluzili su barem go, mucili smo se da stvorimo bilo kakvu priliku.
Drugo poluvrijeme bolje, fino su momci kombinovali. Hazard u onih 15 minuta vise uradio nego Willian i Pedro zajedno. Ne znam kako ce to izgledati kada bude ozbiljniji protivnik, Luiz mi ne ulijeva povjerenje kao ni Alonso na lijevog beku.
Azpi mi je danas dosta slab bio, gubio se na terenu.
Prvi nastup Kepe i odma clean sheat, dobro za njegovo samopouzdanje.
Sve u svemu rezultat odlican, igra solidna, mnogo ovdje ima prostora za napredak, iz kola u kolo cemo biti sve bolji.
Prva i propuštena. Ako neko ima link utakmice neka zalijepi da mogu nekada veceras pregledati. :D
Steta sto se Odoi povrijedio. Nadao sam se da ce zaigrati i nadam se da povreda nije ozbiljne prirode.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Prva i propuštena. Ako neko ima link utakmice neka zalijepi da mogu nekada veceras pregledati. :D
Steta sto se Odoi povrijedio. Nadao sam se da ce zaigrati i nadam se da povreda nije ozbiljne prirode.

https://www.fullmatchesandshows.com/2018/08/11/huddersfield-town-vs-chelsea-highlights-full-match-video/

I am happy to join with you today in what will go down in history as the greatest demonstration for freedom in the history of our nation.

Five score years ago, a great American, in whose symbolic shadow we stand today, signed the Emancipation Proclamation. This momentous decree came as a great beacon light of hope to millions of Negro slaves who had been seared in the flames of withering injustice. It came as a joyous daybreak to end the long night of their captivity.

But one hundred years later, the Negro still is not free. One hundred years later, the life of the Negro is still sadly crippled by the manacles of segregation and the chains of discrimination. One hundred years later, the Negro lives on a lonely island of poverty in the midst of a vast ocean of material prosperity. One hundred years later, the Negro is still languishing in the corners of American society and finds himself an exile in his own land. So we have come here today to dramatize a shameful condition.

In a sense we have come to our nation’s capital to cash a check. When the architects of our republic wrote the magnificent words of the Constitution and the Declaration of Independence, they were signing a promissory note to which every American was to fall heir. This note was a promise that all men, yes, black men as well as white men, would be guaranteed the unalienable rights of life, liberty, and the pursuit of happiness.

It is obvious today that America has defaulted on this promissory note insofar as her citizens of color are concerned. Instead of honoring this sacred obligation, America has given the Negro people a bad check, a check which has come back marked “insufficient funds.” But we refuse to believe that the bank of justice is bankrupt. We refuse to believe that there are insufficient funds in the great vaults of opportunity of this nation. So we have come to cash this check — a check that will give us upon demand the riches of freedom and the security of justice. We have also come to this hallowed spot to remind America of the fierce urgency of now. This is no time to engage in the luxury of cooling off or to take the tranquilizing drug of gradualism. Now is the time to make real the promises of democracy. Now is the time to rise from the dark and desolate valley of segregation to the sunlit path of racial justice. Now is the time to lift our nation from the quick sands of racial injustice to the solid rock of brotherhood. Now is the time to make justice a reality for all of God’s children.

It would be fatal for the nation to overlook the urgency of the moment. This sweltering summer of the Negro’s legitimate discontent will not pass until there is an invigorating autumn of freedom and equality. Nineteen sixty-three is not an end, but a beginning. Those who hope that the Negro needed to blow off steam and will now be content will have a rude awakening if the nation returns to business as usual. There will be neither rest nor tranquility in America until the Negro is granted his citizenship rights. The whirlwinds of revolt will continue to shake the foundations of our nation until the bright day of justice emerges.

But there is something that I must say to my people who stand on the warm threshold which leads into the palace of justice. In the process of gaining our rightful place we must not be guilty of wrongful deeds. Let us not seek to satisfy our thirst for freedom by drinking from the cup of bitterness and hatred.

We must forever conduct our struggle on the high plane of dignity and discipline. We must not allow our creative protest to degenerate into physical violence. Again and again we must rise to the majestic heights of meeting physical force with soul force. The marvelous new militancy which has engulfed the Negro community must not lead us to a distrust of all white people, for many of our white brothers, as evidenced by their presence here today, have come to realize that their destiny is tied up with our destiny. They have come to realize that their freedom is inextricably bound to our freedom. We cannot walk alone.

Barkli najvise raduje, pokazao covek da moze biti ogromno pojacanje. Cvrstina brzina tehnika odbrana borba. Mislim da nismo ni bili svesni kakvog igraca u svojim redovima imamo. Jaza klisika,covek koji pravi razliku. Wil vrlo dobar. Kanteu mislim da ova uloga malo manje prija.
Morata i dalje ocajno deluje. Uogromnom je kanalu.
Mene bas i Barkley i Loftus mnogo nerviraju. Obojica imaju smeka i talenta ali igraju u prevelikom grcu i strahu od greske pa vecinom vracaju loptu ili odigravaju u stranu prvom do sebe. Trebaju vise da se oslobode i koriste svoje sposobnosti. Barkley ima dobar sut i centarsut, mora vise da ulazi u te pozicije i trazi loptu. Uglavnom od obojice se ocekuje puno vise nego da samo dodaju loptu Hazardu ili Willianu i cekaju sta ce ovi uraditi. Za Moratu je najsmjesnije sto u polju uopste nije bio los, par puta je fino primio loptu i razigrao suigrace. Prosle godine nije ni to znao uraditi. Cak je i manje padao. Ali s druge strane nije djelovao da moze zabiti gol da se do bajrama igra, ma nije cak mogao ni uci u neku sansu. To je zabrinjavajuce jer centarfor mora razigrati krila ali i znati biti u pravo vrijeme u zavrsnici. Dobro je Sarri rekao, sreca nasa pa smo nekim cudom vodili 0:2 na poluvremenu, inace je to daleko od dobrog bilo.
Ni ne može odma u prvom kolu sve bit dobro, bilo bi čudno da je. Došao je novi trener s potpuno drugačijom filozofijom igre ne samo od Contea nego i duže, naravno da treba vremena da se to uigra i posloži, čovjek radi s ekipom niti mjesec dana gdje uz to većinu vremena nije ni imao glavne igrače... I sam Sarri je rekao da će biti problema u prvom djelu sezone, da očekuje tek u drugom bolju igru i više bodova...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.