Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 11: Manchester United (H)

Istaknuti odgovori

Ma hajde da mi imamo tehnicki potkovane igrace za takvu igru, ali nazalost nemamo. Sta na kraju ispadne, smijurija. Pa kad su nas pritisli zadnjih 20min, nismo uspjeli 2 pasa povezat. Samo 2...

Meni je to djelovalo slabo, borbeno da, ali izgubili smo onu ljepotu,onu nogometnu romantiku iz prošle sezone.

Bakayoko igra 2 razine ispod prošlosezonskog Matića, Morata zabija tu i tamo,ali vidi se da to nije igrač od 80 milijuna eura.

Rudiger danas kriminalan kao i protiv Rome,do tad je meni bio jako dobar.

S ovakvom igrom nećemo daleko.

Poslje gola igrali kao WBA,napucaj njima loptu i svi u obranu.

Chelsea treba preferirati branjenje s kontroliranim posjedom lopte,a to se ne dobiva ako izvadiš Fabregasa i Hazarda,a u igri su ti Alonso,Bakayoko,Kante,Drinkwater,Azpilicueta,Morata koji ne znaju ni jedan zadržati loptu. Kad vodimo 1-0 u 80. izvaditi Moratu i staviti Pedra,a Drinkwater je mogao ući samo umijesto Bakayoka.

Igra nam se svodi na Fabregasove duge lopte.

Nema više onog građenja napada s lijeva na desno pa nazad i tako dalje.

Sta ba? nastavili napadati konstantno, izlijetao i Baka i Morata sami sa njihovim golmanom. To se pocelo desavati u zadnjih 5 minuta bukvalno sto govoris, kada smo izbijali loptu. Po tebi su oni dominirali poslije gola? Nisu ljudi sanse napravili poslije one 8 minute, sve do 90te minute kada su fellaini i rashford sutali.

Ma hajde da mi imamo tehnicki potkovane igrace za takvu igru, ali nazalost nemamo. Sta na kraju ispadne, smijurija. Pa kad su nas pritisli zadnjih 20min, nismo uspjeli 2 pasa povezat. Samo 2...

Generalno ta opsesija za Guardiolinim nekim stilom mi opasno ide na kurac. Ne znam sta je Conteu, nikad nije bio taj tip trenera. Mora se igrati pragmaticno, brzo, sa puno borbe i pritiska, cvrsto ali na loptu. Onako kako je Chelsea oduvijek i radio.

Odigravanje s golmanom pa stoperima gdje se na kraju samo mogu uvaliti u pizdarije obicno rezultira stavljanjem potpuno nepotrebnog pritiska na svoje defanzivce, koji onda radi toga kasnije ispastaju u fazi odbrane jer jednostavno zbog zamora dolazi do gresaka. Mora se igrati okomitije, uzimati duele i tako osvajati teren. 

Na kraju smo im vise mi prepustili loptu nego sto su oni nesto pritisli. Rano smo se opet povukli al srecom nije nas kostalo. Na kontru su Morata i Bakayoko morali uvaljati bar jos jedan i zavrsiti pricu.

Po meni juce sasvim korektna utakmica, stiskali smo, vršili presing, igrali oštro i nismo im prepuštali šanse do samog kraja.

Uz sve ovo i posed je bitan deo, jer protivnik ne može dati gol ako je lopta kod nas u nogama, a juče smo je dosta imali. Daleko od toga da nam treba Guardiolin fudbal, ali ne treba nam ni Simeoneov koji se bazira na konstantnom branjenju i kontrama.

Normalno je da pred kraj opadne snaga i stigne umor i da su preuzeli inicijativu i krenuli na sve ili ništa, a teško je igrati kada protivnik nema šta da izgubi, pogotovo pred kraj utakmice kada više gledaš na sat i čekaš kraj. Morao je i United da stisne i da napada bar zadnjih 5-10 minuta, pa napadaće i West Ham, Everton, Brighton, a ne United koji cilja titulu.

Jedino što smo juče pre svega morali da stavimo još jedan, prvenstveno mislim na šanse i kontre Bakajoka, a i na onu loptu što ga je iznenadila u šesnaest metara, koju je Morata ispustio posle ubačaja.

Ne znam zašto već par ljudi nije zadovoljno jučerašnjom partijom. Težak protivnik, drugi ili treći najteži u ligi, pored Citya i Tottenhama. Ekipi koja igra na 0:0 nismo dali mira bar 80 minuta. Napravili dosta šansi. Zatvorili prilaze golu, Lukaku nije primio loptu unutar našeg kaznenog prostora, Matić nije mogao da preseca napade, pogotovo nije mogao da čita Edena koji je juče bio opak, a ovaj je igrao sa njim 2,3 godine. Zujalo je kod njihovog gola.

Ne znam koja se perfekcija se traži, nismo igrali protiv ne znam ni ja koga, nego protiv Uniteda i Mourinha (kojeg koliko god ne voleli danas, i dalje jedan od top 5 menadzera današnjice). Tu ne možeš savršenu utakmicu odigrati. Po mom mišljenju juče smo najsavršenije odigrali što se moglo, jedino da je završnica bila u 2,3 situacije bolja. Ostalo nemam šta da prigovorim. Ovakvom igrom nije ni top 4 LS daleko, mnogo bliže nego posle sramne utakmice protiv Rome.

Odlicna igra i jos bolji rezultat.Nista sladje nego pobediti United.Plus kad ga vodi nas bivsi trener.

Pa jucerasnja tekma je bila odlicna, ako izuzmemo neka zaglupljivanja u pokusaju imitiranja sitija. Ali necemo traziti mane, tako da je bilo odlicno. Zavrsnica da je bila sekundu bolja, bilo bi 3 razlike. Ne mozes ni traziti mane kad igraci dadnu sve od sebe. A jucer su grizli 90min, ko da im je zadnje...
Pa jucerasnja tekma je bila odlicna, ako izuzmemo neka zaglupljivanja u pokusaju imitiranja sitija. Ali necemo traziti mane, tako da je bilo odlicno. Zavrsnica da je bila sekundu bolja, bilo bi 3 razlike. Ne mozes ni traziti mane kad igraci dadnu sve od sebe. A jucer su grizli 90min, ko da im je zadnje...

S ovakvom ekipom popišati se na Moua i njegov United, nema ništa draže. Tako me adrenalin pucao u toku utakmice, zadnji put kada smo osvojili LP 2012. Možemo sve do kraja izgubiti, samo da je Šupkinjo počeo da kmeči.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.