Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 26: Chelsea - Swansea (25. 2. sub. 16:00)

Istaknuti odgovori

hqdefault.jpg

prenos na SK1

U spoileru materijal pre početka utakmice

[spoiler]

Chelsea vs Swansea City - Premier League Match Pack Show

https://youtu.be/7A5-jIJ6DVY

Antonio Conte Pre Match Press Conference | Chelsea vs Swansea

https://youtu.be/ewZKAxIc2Ug

Swans TV - Interview: Claude Makelele on his return to Chelsea

https://youtu.be/nrle1SF9kcM

Clement excited for Chelsea return | Chelsea vs Swnasea

https://youtu.be/R2HWRYJwqKk

TEAM NEWS

Chelsea goalkeeper Thibaut Courtois should be involved after recovering from illness earlier in the week.

David Luiz and Marcos Alonso, who were rested for the FA Cup win at Wolves, are set to return.

Swansea captain Leon Britton could feature for the first time under head coach Paul Clement after overcoming calf and back problems.

January signings Luciano Narsingh and Jordan Ayew are pushing to make their first starts.

_94827987_92547343-624d-45f7-8fd5-b9c106

Form

Chelsea W D W D W

Swansea L W W L W

[/spoiler]

Antonio Conte Post Match Interview | Chelsea vs Swansea 3-1

https://youtu.be/Jdtqxi7qTg8

Lampard says Goodbye to Chelsea | Chelsea vs Swansea 3-1

https://youtu.be/X4MtOCH_H7s

Cesc Fabregas Post-Match Interview vs Swansea - Chelsea vs Swansea 3-1

https://youtu.be/Med91V_Ees8

Chelsea vs Swansea 3-1 - Sky Sports Post-Match Analysis

https://youtu.be/8gaRGXNsFcg

par rečenica sa službenog tvitera

• Conte says he's satisfied with our performance because we played well and created many chances to score. He feels we dominated.

• Conte says Cesc Fabregas played really well and he adds it's important to have different solutions and analyse each game differently.

• Conte says he has a lot of players with experience of winning and they know what is required to stay at the top of the table.

• He says his team deserve to be top of the table and we want to keep this position.

• Conte says at half-time, he told the players we had to push on in the second half because we needed to win the game.

• Conte says Pedro is showing his quality and proving he is a great player with and without the ball.

Capture.png

4928.jpg?w=1225&q=55&auto=format&usm=12&

BBC MOTD - Matchweek 26 - Chelsea 3-1 Swansea City

https://youtu.be/qBOOkcQaB_s

Ako su se igraci pozelili Premiershipa kao sto sam ja, onda ocekujem da ovaj neugodni Swansea razvalimo jedno 4:0.. A i red je, nismo odavno golijadu gledali.

Sve osim pobjede u ovoj utakmici je ogroman kiks i korak unazad u putu ka osvajanju titule. Ovo je must win, i tako to treba i odraditi
Mislim da bi se morali malo trgnuti, ne u smislu rezultata, rezultati su odlični neki neriješen rezultat kao u prošlom kolu nije katastrofa, ne može se svaka utakmica pobjediti. Trebali bi se malo trgnuti u smislu naše uloge na terenu i načina ponašanja, kada kažem ponašanja mislim na naše predstave i stav na utakmicama, kao da smo malo pali u tempu u inspiraciji. Možda će zvučati glupo, ali kao da nas je onaj pobjednički niz uspavao, stekli smo taj pobjednički mentalitet ali kao da to koristimo nekad u lošem smjeru pa ispadne da mislimo da ćemo pobjediti kako god da odigramo.

Samo velika je razlika između nas tada kada smo pobjeđivali sve redom i nas u posljednjih gotovo 2 mjeseca tj. od utakmice protiv Spursa oni nam nekako uvijek promjene smjer. Tada u toku tog niza smo imali jednog velikog aduta koji je bio savršen za taj posao da izmisli gol a to je Costa, od afere "Kina" taj igrač nije isti, ni sjena onog igrača iz prve polovine sezone. To je prvi i osnovni razlog zašto se moramo opet vratiti u dobar ritam kao ekipa, jer nemamo više taj X faktor koji je donosio Costa. Hazard igra svoju standardnu sezonu sa mnogo oscilacija, on bi morao puno bolje. Pedro jedina napadačka konstanta, u mnogo situacija nosi ekipu iako nikada nije imao tu ulogu u karijeri niti je taj tip igrača, ali svaku mu čast.

Odbrana takođe nije na nivou iz tog pobjedničkog niza, sve su to razlozi zbog kojih se prije svega pojednici a tu mislim najviše na Costu i Hazarda moraju popraviti. Nakon pojedinaca i kao ekipa se moramo vratiti u ritam, izvlačiti više iz nekih drugih opcija tu prije svega mislim na Fabregasa. Fabregas nam može donijeti novu dimenziju, to je pokazao toliko puta ove sezone, Matić je u malom padu dok je Cesc konstantno dobar, zato ne vidim razloga zašto Cesc ne bi počeo ovu utakmicu.

Treba biti oprezan, ovo je dio sezone kada "davljenici" ulaze u ludačke periode i opstaju u ligi, potencijal za to su pokazali i Swansea i Hull. Swansea je došao do vazduha, Clement ih je probudio, vjerovatno će igru bazirati na Llorenteu i centaršutevima na njega. Pojačanja poput Olssona i Carolla su obezbjedili kakvu takvu podršku najvažnim igračima poput Sigurdssona i Fera, Narsingh se još uvijek traži. Dobili su Liverpool u gostima, minute ih dijelile od boda na Etihadu tako da ne treba nikoga podcjenit.

Za nas svaka pobjeda je veliki korak ka tituli, igrači ne treba da padaju pod pritisak takve situacije već da drže koncentraciju i fokus na ostvarenju cilja.

Sastav: Courtois, Azpi, Luiz, Cahill, Moses, Alonso, Kante, Fabregas, Pedro, Hazard, Costa.

Ne očekujem više od jednog gola razlika, očekujem jako tvrdu utakmicu, pre svega zbog Costinih partija u poslednje vreme i Hazardovih "nestajanja" protiv ovakvih protivnika. A ne verujem ni da će Conte išta menjati, pa da nas iznenadi sa Fabregasom.

Pročitah negde da je Courtois pod znakom pitanja.

Neću davat nikakve prognoze što se tiče rezultata,golijada ili rutisnki 1-0,2-0 svjedeno, uglavnom moraju biti 3 boda. Jako bi se unervozili ako bi nakon Burnleya opet koji bod ispustili. Sto se tice sastava neće tu biti nikakvih iznaneđenja.

Bespotrebno smo ucinili sebi ovu tekmu teskom. Zaspali na prekidu u 47. minuti, ljudi nam zabise gol iz vjerovatno jedinog nacina kako su mogli jer smo ih skoro citavo poluvrijeme drzali u njihovih 30 metara.

Ipak, najvaznije da smo uzeli 3 boda iako smo imali srece, jer neke bi sudije svirale onu ruku Davea i onda bi tek morali kopati za rezultat.

Naravno zasluzena pobjeda, ali stjece se dojam da je moglo dosta lakse i ubjedljivije.

Mislim da je vrijeme, bez obzira na gol, da se Costu malo premjesti na klupu, zadnjih mjesec dana baš nije svoj...

Zasluzena pobjeda, imali smo puno sansi. Bezveze smo primili gol. Kod 1:1 je bio penal za Swansea, koji nije sviran. Fabregas opet cu ponoviti mora igrati, najbolji je veznjak u Engleskoj.
Bili smo toliko bolji ali zbog par greški smo mogli prosuti bodove. Drago mi je zbog odlične partije Cesca a i gola Coste. Idemo dalje, pravac titule

Bilo je bolje i lakše nego što sam očekivao, ni u jednom trenutku mi Swansea nije delovao kao pretnja, tako da u pobedu nisam sumnjao, odlično su naši kontrolisali  utakmicu.

Mnogo su vise namucili City, cak su im stvorili dva tri zicer u drugom poluvremenu i primili su gol tek u 92. minuti. Nama osim gola, koji je eto plod trenutka nepaznje, nisu ni jedne jedine prilike stvorili.

Ocekivano, s obzirom na snagu obe ekipe sasvim realan rezultat. Nista spektakularno sto se nas tice ali imamo kontinuitet, prvi smo, sve je kako treba.

U potpunosti kontrolirana utakmica..nije njihov bunker loš toliko, znalo se događat da minutama kružimo na tridesetak metara sa strane na stranu.
Ali mislim da nas je nemoguce tako zaustavit, posebno kad Cesc igra.Uvijek ce se otvorit neka rupa , uvijek ce neko od nasih imati individualni trenutak.
Našu obranu nebi previše komentirao, nisu imali prevelikog posla.
Vezni red je bio odličan , Kante unistava svaki njihov napad u samom zacetku.Cesc je za mene bio igrač utakmice, osim sto organizira apsolutno sve , bio je jako opasan iz drugog plana.Alonso mora nesto s ubacajima poduzet , svaki mu je niska lopta na desetak metara , i to vise puta napamet..
Najvise mi se svidila mirnoća kojom igramo, i kad smo primili nesretni gol i onda pogodili precku i promasili bar prilika, nisam vidio ni najmanju nervozu.
Mislim da je to Conteov utjecaj ,nitko ne srlja ,nitko ne gubi živce . Kao da je svaki igrač znao da smo dvije klase iznad i da gol i pobjeda uopce nisu upitni.
Sada se okrenuti cekicarima..koliko god da znaju odigrat , defenzivno nisu ni blizu organizirani kao npr Burnley i slicne ekipe. Tako da mislim da bi tu trebali upisat bodove

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.