Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 20: Tottenham - Chelsea (04.01, sri. 21:00)

Istaknuti odgovori

maxresdefault.jpg

Vrijeme da se i ova tema načne. Pobjeda ovde bi značila mnogo ali totač u zavidnoj formi, pravili su dosta problema na Stamfordu u prvom pol. ali u drugom gaženje, od tada sve same pobjede i jedan poraz od Uniteda, nadam se da bi im se moglo stati u kraj sa jednom jebačkom pobjedom 0:1

Jeben je Tottenham, definitivno, i sumnjam da mogu utakmicu završiti bez da zabiju barem jedan. Mene brine naša odbrana, istina u ovom nizu od 13 utakmica ona je bolji dio ekipe, ali Stoke nam je zabio 2 s pola muke, pa ne vidim kako Tottenham ne bi to uspio. Pobjeda bi ovdje bila ravna osvajanju titule, zato bih bio zadovoljan i bodom.

Totenham u zadnje vrijeme dize formu dobili su dvije zaredom vezane gostujuce utakmice sa velikim rezultatom. Misljenja sam da Fabregas mora igrati jer jedna njegova lopta moze rijesiti utakmicu.

Prema zakonu velikih brojeva meni ovo vuče na poraz i to glatko. Tottenham je u dobroj formi i svi važni igrači su zdravi i odlično igraju. Većina velikih ekipa kiksa oko nove godine zadnjih 10-15 godina skoro

Daleko smo od titule, vi ko da nikad niste gledali Premiership pa tako pricate. Ali ova pobjeda bi dala veliki psiholoski znacaj nasima, pogotovo jer bi taj rekord pao, tj. bio izjednacen sto je fenomenalna stvar jer mnogi ocekuju upravo da ovdje kiksamo. Moglo bi biti kao nakon one tekme sa Cityem kad nas je diglo pa smo imali laksi raspored i neke utakmice cisto na to samopouzdanje i osjecaj dobili.

Sigurno je da se Tottenham više plaši nas nego mi njih. Mi u utakmicu ulazimo kao favoriti i idemo to i opravdati. Siguran sam da je Conte dobro prostudirao protivnika i da neće dozvoliti neka iznenađenja. Igrali smo jednom protiv njih, znamo gdje je štekalo i siguran sam da će to Conte za ovu tekmu popraviti.

Cekajte sad jesmol mi izjednacili Arsenalov rekord? Ili ovom utakmicom ako pobijedimo cemo tek izjednaciti? Negdje se spominje 13 a negdje 14 utakmica rekorda.

Rekord je 13 pobjeda u jednoj sezoni, a kad se gledaju 2 sezone onda je rekord 14 pobjeda... Mada ako ćete iskreno jebo rekord, je l' se iko ikad zapitao koliki je rekord dok mi nismo nanizali 10-ak pobjeda? Apsolutno nije.

Dakle, kao što sam i rekao, idemo na pobjedu al ni s bodom neću biti nezadovoljan. Tačnije, neću se ljutit ni ako izgubimo, mada mislim sa pristupom kao do sada imamo velike šanse da ih dobijemo, posebno sa raspoloženim Hazardom i Costom.

Još me zanima ko će početi na krilu, Willy ili Pedro. Ja bih zadržao Willyja.

Utakmica u koju gleda komplet liga, ne znam kada smo bili u sličnoj situaciji kada su svi ovako bili protiv nas, to pokazuje šta smo uradili za pola sezone. Svi se sjećamo onih najava sezone kada je se najavljivala spektakularna sezona puna neizvjesnosti koja će odgovor na pitanje o prvaku donijeti u posljednjem kolu itd. Trka dva Manchestera se stavljala u prvi plan, sada su oni na 5. i 6. mjestu dok Chelsea kojem je cilj bio povratak u TOP 4 kroji sudbinu sezone u Premiershipu. Nakon muke i patnje prošle sezone zaslužili smo ovakvu utakmicu u kojoj smo sami protiv svih bez obzira kako ova utakmica završila.

Mišljenja sam da će ovo biti najteža i najveća utakmica do sada u sezoni iz razloga što igramo protiv ekipe koja nas može zaustaviti dok mi sa druge strane pobjedom šaljemo jasnu poruku ostatku lige. Tottenham je podigao formu na zavidan nivo i rezultatski i kada je igra u pitanju, oni su nas namučili i kada su bili u slabijoj formi nego sada i to na Bridgeu. Uz Liverpool mislim da je Tottenham ekipa koja nam najmanje odgovara kao rival zbog načina igre, taj agresivni pressing je nešto što nama predstavlja ogroman problem jer se teško "vadimo" iz pressinga.

Pochettino je to dobro posložio, ekipa koja ima i glavu i rep, ono što je najvažnije imaju svoj identitet u pogledu igre, mislim da im fali taj pobjednički mentalitet i jača klupa. Odličan golman, dva solidna štopera koji "znaju fudbala", dva "moderna" beka koji mogu dosta u oba pravca, zid ispred odbrane u vidu Wanyame i Dembelea, ispred njih jezgro kreativnosti Alli, Son/Sissoko i Eriksen, u špicu Kane mislim da je to ekipa koja može nadigrati bilo koga u ligi. Svakako su ekipa za respekt jer su kao ekipa zahtjevan protivnik, brza i direktna igra, mogu da se uklope i u vatromet od utakmice i tvrde utakmice jer se mogu oslonjati i na odbranu i napad.

Mi nemamo baš nekog uspjeha na WHL protiv njih, posljednji put smo tamo pobjedili 2012. godine, znamo kako smo prošli tamo prije dvije godine. Nadam se da ih mi nećemo pokušavati dobiti njihovim oružijem tj. pressingom jer bi to bila glupost mi to ne možemo. Postaviti se čvrsto nazad i pokušati izdržati njihov početni pressing, ako to preživimo šanse nam drastično rastu, jer oni ne mogu čitavu utakmicu tako igrati.

Mi ne treba da se plašimo bilo koga i možemo da pobjedimo bilo koga, Liverpool nam je svojim kiksom dao još dodatnog prostora da se osjećamo komotnije i pred utakmicu i za vrijeme utakmice. Igra na kontre zašto da ne, da li nam gori pod nogama naravno da ne, tako da imamo odličnu podlogu za dobru utakmicu. Sve i da izgubimo mi smo na +5 od najbližeg pratioca, ako pobjedimo to će biti ogromna pobjeda ali da li će to značiti da ćemo osvojiti titulu naravno da neće, to je PL ko može tvrditi da će biti prvak nakon pola sezone, realno niko.

Ova utakmica nama nije toliko bodovno bitna koliko zbog tog nekog kiksa koji se traži od nas, ovo jeste najveća utakmica sezone za sve naše rivale za titulu i ali mi nismo uopšte bodovno ugroženi. Ovo što su naši uradili do sada je bajka niko im ništa ne može zamjeriti i da izgubimo. Jedino što ja želim od naših na ovoj utakmici je da pokažu zašto smo tu gdje jesmo.

Znači samo hrabro i u skladu sa pozicijom, što se tiče sastava slatka muka je Willian ili Pedro i jedan i drugi u dobroj formi, koga god da izabere Conte neću biti protiv. Da li treba reći koliko bi nam značili raspoloženi Hazard i Costa, Kante i Matić će voditi najveću bitku. Ponovo kažem zaslužili smo ovakvu utakmicu u kojoj su svi protiv nas jer je to ogledalo naše sezone i pokazatelj šta smo uradili za pola sezone.
Sto se tog famoznog presinga tice, nadam se da nasi nece izigravati Barcelonu kao u proslom mecu sa Spudsima i stavljati sami sebe pod nepotreban pritisak.. Pogotovo sto igramo na strani i imat cemo vec dovoljno od njihovih navijaca, ne treba nam jos da se poigravamo na vlastitih 16 metara. Samo ako bude neki problem ispucati na Costu, kao prije na Drogbu i onda graditi napad. Svakako oni u posjedu od nas nisu bolji. Treba paziti u sredini da ne budu opet imali viska kao u prosloj, pa jedan nam igrac uvijek sam bio. Gesendet von meinem Nexus 5 mit Tapatalk
Bukvalno svi ce navijati za Totenhem odnosno protiv nas. Navijaju za spas lige jer u suprotnom ne pise se dobro potencijalno najzanimljivoj sezoni zadnjih nekoliko godina.

Bukvalno svi ce navijati za Totenhem odnosno protiv nas. Navijaju za spas lige jer u suprotnom ne pise se dobro potencijalno najzanimljivoj sezoni zadnjih nekoliko godina.

Upravo to, ovo nije toliko velika utakmica za nas kao Chelsea već je ogromna utakmica za sezonu Premiershipa i ostatak lige.

Kako kaže kolega,neka se oni boje nas.

Mi smo invidualno kvalitetniji i u toj nezaustavljivoj formi i igramo na način da nas je teško pobijedit.

U ovoj formaciji zna biti opasno nadigravat se s nama zato većina klubova,pogotovo manji,idu duplirat našu formaciju,znači i oni se prebace u 3-4-3 i time već u startu se postavljaju obrambeno,jer ako će se nadigravati može biti kobno po njih,što su okusili Everton,United i Leicester sa visokim porazima.

Izjave igrača Tottenhama su uglavnom na fazon "Znamo način kako da ih pobjedimo", "Iskoristit ćemo njihove slabosti", "Možemo ih pobjediti" i slično, pitanje je da li će izgoriti u silnoj želji da postanu junaci lige. Mislim da su mogli puno pametnije odraditi ovu predigru utakmice..
Pomeli su nas u prvom poluvremenu. Nadam se da cemo u drugom stati na noge i mi preuzeti kontrolu.

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

Biju nas evo i u drugom.

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

Totenham je bio puno bolji, zasluzeno su pobiedili, nadigrali su nas od samog pocetka do kraja utakmice. Mi kad se sve sagleda nismo imali neke ni prilike u ovoj utakmici. Nije problem sto smo izgubili utakmicu nego koliko naivno smo primili golove.

Ja i dalje imam misljenje da Alonso i Moses nisu igraci za prve postave, ako gdje treba traziti pojacanja to je na njihovim pozicijama.

Nas večeras niÅ¡ta nije iÅ¡lo, ali razumljivo je da poslije 13 pobjeda doÄ‘e i takva utakmica. Imali su takve utakmice i puno veći klubovi od nas, tako da nema razloga za brigu. U suÅ¡tini, nakon ovog kola smo izgubili samo bod prednosti. Izgubili smo od direktnog konkurenta za titulu, a znate da se prvenstvo dobija na malim utakmicama. StraÅ¡no zvuči podatak da smo izgubili samo 2 boda (Swansea) protiv ekipa van top 6... Samo ovako nastaviti i neće biti problema. 

Mislim da je ovdje veceras presudila mnogo veca zelja i borba igraca Totenhema nego nasih igraca. Toje mozda i razumljivo, jer nas bukvalno svi trenutno zele pobjediti pogotovo nakon ovih 13 zaredom pobjeda, pogotovo Totenhem nakon svega sto se desilo prosle sezone. Onda i ovo sto reLo kaze, danas nas nije nista islo, i u ovakvoj konstalaciji snaga, protiv ovakve ekipe to je veliki hendikep. 

Krivo mi je zaista, ali bilo bi mi isto krivo i da se desilo nakon 20-te pobjede kao i nakon 13-te. 

Treba imati na umu da smo i dalje prvi, i da je nas prioritet i glavni cilj bio top 4. Naravno da su nam apetiti porasli, opravdano rekli bi, ali i dalje smo prvi sa solidnom zalihom bodova, i ova liga ce sigurno uzeti jos dosta bodova i Liverpulu, Cityu, Totenhemu, Arsenalu i Scumu, a i nama, tako da je sve to normalno. 

Neko je spomenuo na chatu, vaznije je kako cemo reagovati nakon ovog poraza nego i sam poraz.

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.