Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 20: Tottenham - Chelsea (04.01, sri. 21:00)

Istaknuti odgovori

Ova utakmica je još jednom pokazala probleme koje ova ekipa ima, samo što se sad nismo provukli kao u nekim drugim utakmicama. Igrali smo daleko iznad realnih moćunosti.Onaj niz od 13 utakmica je bio pravo čudo sa ovom ekipom, od kojih je pola za klub poput Bournemoutha ili Stokea. Moses je recimo tipičan primer toga zašto ne treba nekog proglasiti svetskom klasom na osnovu dve-tri dobre partije. Takođe, pristup je još jednom bio vrlo loš. U nekim prethodnim utakmicama smo takođe loše započinjali utakmice, ali smo nekako uspevali da dođemo do bodova. Danas, nakon drugog gola se videlo da im ne možemo ništa.

Neophodno nam je bar jedno pojačanje na poziciji wing backa u ovom roku, jer ni Moses ni Alonso nisu previše kvalitetni, a ako se jedan od njih povredi, gledaćemo ponovo freak show sa Ivanovićem i Azpilicuetom na tim pozicijama.

Još jednom ponavljam, cilj je povratak u top 4, zato je potrebna adekvatna reakcija od strane svih, ovaj rekord ništa apsolutno ne znači i niko ga neće pamtiti, pogotovo ukoliko sad počnemo da se raspadamo.

Desilo se ono što je moralo doći, a to je loša utakmica, nije išlo apsolutno ništa, teško smo odrađivali i najprostija dodavanja toliko nismo bili u utakmici. Stvarno je suvišno pričati ko je odigrao loše, bila je to kolektivno loša partija. Došli smo potpuno opravdano sa ciljem da ih čekamo na kontre jer nam to stanje na tabeli dozvoljava, međutim ništa nije funkcionisalo, gol u najgorem trenutku, i taman kada smo malo zaprijetili početkom drugog dijela primamo i drugi gol. Mnogo loših odluka u završnici od podjele passova do načina završavanja akcija. Ne bi više o utakmici...

Ono što je važnije od ovog poraza i ono što je najvažnije jeste kako ćemo reagovati nakon ovog poraza, sada treba pokazati snagu i opet se vratiti na pobjednički niz. Ova ekipa nam je poklonila sjajan period, ljudi 13 pobjeda za redom u PL je perverzija, stvarno nemam obraza da sada vrijeđam Contea ili bilo kojeg igrača. Neki naši igrači igraju iznad svojih mogućnosti zbog funkcionisanja sistema, kada padne sistem na vidjelo izađu i njihove individualne mane ali ne treba zaboraviti šta su do sada uradili. Svi su tražili naš kiks apsolutno svi od rivala, stručnjaka, medija, navijača rivala i eto im kiks, hajmo sada pokazati da smo jaki i vratiti se pobjedama.

Morali smo pasti, prosto smo morali, bolje da smo izgubili i prekinuli niz kod Tottenhama u gostima nego kod kuće protiv ekipe iz donjeg dijela. Lako je pisati hvalospjeve dok se pobjeđuje i dok sve ide, zato sada treba podržati ekipu i svakog igrača. Izgubili utakmicu nakon toliko vremena pa šta, sada mozda treba popljuvati sve ono što smo do juče lizali. Ako se hoće nešto napraviti u PL onda se mora znati vraćati nakon neuspjeha, to je takva liga nema ništa lagano i na brzinu, a treba podsjetiti koji nam je cilj bio prije početka sezone. Nema potrebe za dramu, +5 u odnosu na najbližeg pratioca sasvim dobra situacija, da li bi osvojili titulu da smo večeras otišli na +8, naravno da ne bi, zato još jače nazad na posao. Imamo sada utakmicu u kupu, tu se vratiti pobjedama, nakon toga u goste Leicesteru i kod kuće Hull, idemo po 6 bodova, u tom periodu Liverpool igra sa Unitedom, City sa Evertonom i Tottenhamom, svi će prosipati bodove. Znači jedino me zanima reakcija ekipe nakon ovog poraza, nadam se da će biti pozitivna i idemo dalje..
Morao je doći jednom kraj i ovom nizu. Čestitke Tottenhemu na zasluženoj pobjedi, a mi idemo dalje. Nema razloga za brigu, i dalje smo 5 bodova od liverpoola, još kada se sjetimo da je početni cilj bio top4 gdje ćeš bolje...
Ono što je važno je reakcija na poraz, odnosno da već iduće kolo nastavimo s pobjedama a ne uđemo u nekakvu crnu seriju...

Ps: činimi se da ekipa s foruma nije položila test poraza. Čitam komentare ovdje i na shoutboxu, najjedamput ni jedan igrač ne valja, na jedamput treba kupit cijelu novu ekipu i ne znam što. Ljudi, razvedrite se, izgubili smo u gostima protiv jedne od najboljih ekipa prema i to nakon 13 pobjeda za redom, ej 13 za redom u premu!
Što se tiće ekipe, svi znamo da ova ekipa ima određen ograničenja, zato cilj i je bio top4 ne titula, ali ne treba sad ni pretjerivat i sve odreda prozivat.

I Igi, ne slažem se za Mosesa, Moses je vrh igrač i to nije procjena na osnovu dvi utakmice nego njih 10-at. Problem je što nema konkurencije, ali vjerujen da će to biti rješeno u narednim prijelaznim rokovima
Može te ne ići,ali da ne pokazuješ želju i da se bukvalno usereš protivnika to ne ide nikako,Moses i Alonso usrali se,Walker pojeo Alonsa kao i Rose Mosesa.
A velika je sramota kada te pojede najbolji par bekova u ligi i to Mosesa koji igra 14. utakmicu na ovoj poziciji i Alonsa koji je dobar igrač ništa viśe od toga, treba biti realan..

I nismo se mi usrali nego je plan bio kao protiv Citya, tada prošlo sada nije i to je to.

I Igi, ne slažem se za Mosesa, Moses je vrh igrač i to nije procjena na osnovu dvi utakmice nego njih 10-at. Problem je što nema konkurencije, ali vjerujen da će to biti rješeno u narednim prijelaznim rokovima

Moses je limitiran i kao krilo i kao wing back, znam, poštujem ono "trudi se, trči, gine, dobar je" i to, ali je limitiran u oba pravca, pogledaj opet prvi gol danas. A u napadu je gori od Williana, jako retko uspeva da probije, a centar šutevi su mu gotovo na nivou Ivanovića. U sezoni 2012/13, onoj koju je kod nas odradio se našao u najneefikasnijem timu PL zato što mu je procenat uspešnih centar šuteva iznosio oko 8%.

TMH0ptG.png

Moses treba da bude igrač za klupu, ne redovni starter.

Jebaji ga izgubili pa izgubili stas jebat mu mater. Al znao sam da ce odmah srati po igracima, znao sam majke mi

Gesendet von meinem Nexus 5 mit Tapatalk

Sad viÅ¡e nema izgovora za nedovoÄ‘enje pojačanja na zimu. Ako su za inat odbili dati Mourinhu lovu nakon osvojenog prvenstva, sada bi bilo vrijeme za troÅ¡enje. NiÅ¡ta nije izgubljeno, ali ova utakmica bi trebala biti upozorenje. Dva gola primljena na istu foru, Azpilicueta kao stoper je promaÅ¡aj, nema ni skok igru ni iÅ¡ta stopersko. Moses loÅ¡ u obrani, slab u duelu, Alonso isto kao i on, igrač za klupu u najboljem slučaju. Nadam se da ovaj transfer rok neće biti u znaku tipičnih Conteovih promaÅ¡aja kod kupovina. 

Drugi gol nas je sasjekao. U tom trenutku imali smo inicijativu, igrali smo mnogo brze i zeljeli smo izjednacenje po svaku cijenu. Nakon tog primljenog gola za 2:0, sve je bilo gotovo. Igraci su splahnuli, izgubili taj momentum, Totenhem zaigrao sa mnogo manje pritiska i to je bilo to.

Jbga, mozemo svi biti generali posle bitke, reci trebalo je ovo ovako ili onako, ali generalno Conte nije zelio nista drasticno da mijenja, drzao se dobro provjerenog recepta, i rekao bih opravdano. 

Nismo se dovoljno pobili za ovu utakmicu, onako kako mi to znamo, usli smo u utakmicu ponovo lezerno i to nam se protiv ovakve ekipe obilo o glavu. Da se razumijemo, nemamo mi mnooogoo jacu momcad od Totenhema pa da se i uz laganiji i lezerniji pristup uzimaju takve utakmice. 

Dovoljno je da pobjedimo naredne dvije utakmice, Lester i Hull i ponovo cemo ovdje pisati hvalospjeve i dizati ih u nebesa kao i do sad. 

Cinjenica je da nam treba jos malo kvalitetnijih igraca nego sto to ova ekipa trenutno ima. Volio bih da konacno ova ekipa kupi dobro desno krilo koji je ljevak, to ovoj ekipi fali, neko da ulazi u sredinu sa druge strane terena, slicno kao sto to radi Hazar sa svoje. 

Iskoristili su Azpilicuetinu skok igru i mislim da je vrijeme da Zouma dobije priliku,a Azpi neka se rotira sa Mosesom na wingbacku.Ili ako mu se već ne sviđa Zouma nek dovede Van Dijka jer siguran sam da će sad svi timovi koristiti Tottenhamovu taktiku.Naravno ovo nije katastrofa,samo će problem biti ako se ne reaguje na ovo.
Jednostavno nije islo, pojedinci ovdje definitivno ne razumiju sta znaci uvezati 13 uzastopnih pobjeda u ovakvom Premiershipu. Pa bi odmah sjekli glave igracima.. Naravno svi ste se toga sjetili sad, nakon jednog poraza.
Bitno je ne razmisljati uopce puno o ovome, idemo dalje nastaviti kao dosad.
Moram spomenuti da nam tajming izmjena Contea vec polako postaje hronicni problem, izgleda da se tu nece nista mijenjati. Premalo vremena opet za odredjene igrace da unesu promjenu.

Gesendet von meinem Nexus 5 mit Tapatalk

Molim vas da ne pretjerujete.

Izgubili smo utakmicu,izgledali smo loše,ali nikakve drastične mjere ne treba poduzimati.

Pričam od početka sezone da je Alonso dobar igrač,razine nekakve Seville ili Napolija.

Dok smo pobjeđivali bio je odličan,jednu utakmicu izgubimo,po vama treba odmah s njim raskinut ugovor.

Idemo dalje,jednom smo morali izgubit,nastavit kako smo igrali,pojačat se malo i to je to,po mom mišljenju Liverpool i Tottenham su puno izgledniji za kiks od nas,idemo još malo povećat bodovnu prednost i ne padat ispod 5 bodova i to je to.

Nastavit igrat kako smo igrali,bit će još poraza i neriješenih,ali kažem,ne smijemo izgubit prednost od 5 bodova.Liverpool ide na United,mi imamo Leicester i Hull,to trebaju biti dve pobjede,pa Liverpool i Arsenal,tu treba uzet minimalno 4 boda.I nakon toga do kraja imamo 2 teškee utakmice.

Pojedinci definitivno ne razumeju kritiku. Ne bi neki "sekli glave igračima" nakon prvog poraza, još dok se pobeđivalo se govorilo o njihovim nedostacima i da treba što pre probati naći bolje rešenje za neke pozicije, čak i za poziciju desnog krila gde su i Willian i Pedro trenutno u dobroj formi.

Sam poraz me nije toliko pogodio, čak i da smo pobedili ne bi nam mnogo toga donelo.

https://www.google.rs/amp/amp.hitc.com/en-gb/2016/05/23/mourinho-snubbed-chance-to-sign-tottenhams-alderweireld-last-sum/?client=ms-android-samsung

I ova ce odluka godinama da nas progoni.
Juce su nasi napadaci pored njega izgledali ko amateri. Ne mogu da prezalim nikako.
Tottenham je ozbiljna ekipa, glupost je ne priznati to.
Poketino je naucio iz proslog meca, nije se rasipao presingom po svaku cenu kao sto to obicno radi, vec je igrao dosta strpljivije, posebno posle prvog gola kada je umirio ekipu i cekao gresku. Bolje postavljena taktika, vise zelje kod igraca i bolji pristup utakmici su odneli bodove.

Tottenham ima jako lijepu i kvalitetnu ekipu, vrhunskog trenera i u odličnoj su formi. Prošle godine su uz Leicester bili glavni favoriti za titulu. Nije sramota izgubiti u gostima od njih. Nisu ni naši Plavci strojevi pa da upreš na dugme i zaredaju 20 pobjeda. Ja sam i s ovih 13 pre-prezadovoljan. Uostalom tog istog Tottenhama smo dobili u prvoj utakmici. Idemo dalje.

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.