Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 17: Crystal Palace - Chelsea (17.12, sub)

Istaknuti odgovori

Svi cemo bit razocarani, jer zaista uzivamo u svim ovim pobjedama, u fantasticnom nizu, ali nebi smjeli pljuvat igrace kada prvi puta izgube.

A i kada izgube to ce biti samo slab dan vjerujem, jer ova ekipa, pod vodstvom Contea ne upada vise u krizu. Fantastican trener, fantasticni igraci, fantastican klub.

Rekao sam i prije, ako ne bude koristio zamjene kako treba, spržit će ekipu do 3. mjeseca jer previše trče i nije baš sigurno da neće biti ozljeda. Ne bi bilo dobro da se kao i sa Wengerom svake sezone baca u vodu naslov u tom vremenu. S Juventusom je uvijek loše tempirao formu u ligi koja je bila lakša, zato je ispadao u Europi lagano. 

Nastavlja se veličanstveni niz, 11 velikih pobjeda u nizu, nestvarno, utakmica dosta tvrda ali isto tako i kontrolisana. Palace nije stvorio ozbiljnu priliku, prosto nisu nas mogli ugroziti niti načina da nas stave na muke. Mi odigrali čvrsto u defanzivi, dok je prema napred to bilo onako bez žurbe kao da su naši bili uvjereni da će ta jedna šansa i gol doći kad tad, tako se i desilo,naš ubica donosi pobjedu. Svaka čast ekipi, svaka čast Conteu, veliko je zadovoljstvo pogledati tabelu i
i šta su momci uradili ove sezone.

Defanziva je granitna i vrhunska, sve pohvale Conteu koji je od Cahilla van forme, Luiza koji je poznat kao kikser i Azpia koji je bek napravio betonski defanzivni trio. Protivnicima dozvoljavamo minimum minimuma prilika da ugroze naš gol i mislim da je tu naša najveća snaga, puno je lakše pobjeđivati uz odličnu odbranu nego uz odličan napad. Međutim, ono što bi ipak mogli dosta popraviti je igra prema napred i sam stav u određenim periodima utakmica. Dosta teško stvaramo prilike na postavljenu odbranu protivnika i to može biti problem, puno kruženja oko protivničkog kaznenog prostora i dodavanja u širinu bez efekta. Kada pogledamo posljednje 3 utakmice protiv WBA, Sunderlanda i C. Palacea mi nismo stvorili niti jednu zicer šansu iz izrađene akcije na postavljenu odbranu protivnika ili mene ne služi pamćenje.

To nam jednostavno treba za utakmice protiv ekipa iz drugog dijela tabele jer oni teško da će se nešto posebno otvarati, a oslanjati se uvijek na jedan bljesak je rizik i luksuz, mi to trenutno možemo sebi dopustiti zbog naše defanzive koja ne dopušta ništa protivniku. Period do vodstva i period posle vodstva mislim da mogu biti puno bolji prije svega u stavu, puno agilnije, agresivnije i konkretnije prije vodstva i pametnije i brutalnije nakon vodstva. To govorim jer bi imali ogromnu korist od golova u prvih 30 minuta sjetite se kako su izgledale one utakmice kada smo davali rane golove, dok sa druge strane recimo ne vidim potrebu da nakon vodstva prepuštamo loptu protivniku u dužem vremenskom periodu kao danas Palaceu. To "ubijanje" utakmica nam slabo ide, jednostavno ne uspjevamo prelomiti utakmice u posljednje vrijeme, dolazimo mi u neke šanse nakon vodstva ali ništa specijalno, naravno ima i toga da smo na dva vodstva imali dvije prečke. Ako se već odlučimo da nakon vodstva izvlačimo protivnika sa njegove polovine tako što prepustimo loptu i čekamo kontre onda to mora biti bolje, izbor i podjela passova u kontrama bi mogla biti puno bolja.

Ono što mi malo zasmeta je što potreba da zatvorimo utakmicu prevlada potrebu da pokušamo prelomiti utakmicu posebno kada su protivnici iz donjeg dijela tabele u pitanju jer mi to možemo. Shvatam da Chalobah uđe umjesto nekog ofanzivca ali da izmjena Ivanović umjesto Mosesa bude ta neka standardna izmjena mi je malo bezveze, naravno ne ulazim u razloge te izmjene može biti umor Mosesa ili skok igra Ivanovića ipak je tu Conte tata. Igra pod pressingom protivnika je problem ali suvišno je o tome govoriti jer Kante i Matić su prosto takvi igrači koji nisu majstori za igru pod pritiskom. Znači sve pohvale za ovaj veličanstven period ali eto napisao sam ono što bi mogli bolje kada je sama igra u pitanju.
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.