Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 17: Crystal Palace - Chelsea (17.12, sub)

Istaknuti odgovori

Jos jedno gostovanje protiv nezgodnog rivala. Crystal Palace dao najvise golova od svih ekipa izvan TOP 5, ali isto tako imaju jednu od najpropusnijih odbrana u prvenstvu. Pardew je poznat kao manager koji uvijek dobro postavi svoje ekipe i zna cesto izvuci bodove protiv Chelseaja.

Mozemo li nastaviti niz pobjeda ili je vrijeme za prekid?

Pocetak u subotu, rani termin od pola 2.

Conte izjavio danas da nema novih povreda. Hazard je trenirao i trebao bi biti spreman za mec. Da li ce biti neke rotacije u narednom periodu zbog zgusnutog rasporeda?

Ako je mogao United, možemo i mi. Ovo je iznimno važna utakmica jer nakon nje slijede dvije domaće, protiv Stokea i Bournemoutha, gdje možemo bez problema uzeti 6 bodova. Zato je ključno da i ovu dobijemo. Dobro je što se Hazard vraća, to je velika stvar za nas. Očekujem pobjedu, i to od barem 2-0.

Ova utakmica ce biti teza nego protiv WBA i Sunderlanda. Crytal Palacea je ekipa koja zna igrati fudbal, snazna su ekipa sa dobrim veznim redom, uz to imaju snaznog Bentekea za kojeg ne znam hoceli igrati. Ipak u gostima su ih dobili Manchester City i Manchester Utd ali sa primljenim golovima i tijesnim rezultatom, ocekujem da cemo i mi gol primiti ali nadam se da cemo vise golova zabiti.

Utakmicu protiv Junajteda je izgubio Pardju. Lose je postavio taktiku, neka defanzivna 4-4-1-1 varijanta, sa Flaminijem koji je u najmanju ruku potrosen i Kabajeom koji je sasvim solidan igrac ali ne moze nista sam. Zahu je odvukao sa krila gde je najopasniji u sredinu a covek nema bas nikakve karakteristike niti napadaca niti plejmejkera. On je opasan kada igra licem u lice sa bekom i moze da ostvari prednost u trku.
Kada imas u ekipi Kabajea, igraca sa dobrim pasom koji moze da rasiri igru, brza krila i napadaca dominantnog u vazduhu ne izmisljas toplu vodu vec igras na svoje kvalitete. Valjda se zajebe u proceni i sutra.
Najvise sto moze da uradi je da stavi Zahu desno. U tom slucaju morace neko da obezbedi pomoc po toj strani jer je ovaj brzi od Alonsa, a i Kejhil kao zadnja linija odbrane bas i ne uliva sigurnost.
S druge strane nasa desna strana bi mogla da profitira napadacki jer ce CP svoju odbranu usmeravati na Azara i Kostu koji se cesce izvlaci na levo. Pedro i Mozes bi mogli konstantno da imaju visak u zadnjoj trecini terena, ako budu igrali pametno.
Odbrana im je najlosiji deo ekipe, Dan ne moze da igra za sebe i ove oko sebe, bekovi su im klimavi. Treba pritiskati zadnju liniju maksimalno, jer ce tako oni sve gurati na Kabaja ili napred na Bentekea, a dva igraca je puno lakse izolovati ako ostatak ekipe ne igra organizovano. Ide nam na ruku to sto Pardju ne zakiva svoje igrace u mestu vec trazi da se ekipa krece po terenu, sto ce olaksati kreiranje napada i iznosenje lopte ka napred jer ce biti prostora izmedju linija.
Prekida se treba cuvati najvise. Tu je Benteke a i stoperi su im postigli 5 golova u dosadasnjem delu sezone, tako da tome treba posvetiti paznju. Sem toga nemamo igraca koji moze fizicki da se nosi sa Bentekeom, te treba voditi racuna na njegovo pocicioniranje na terenu i skupljati lopte koje ce on spustati saigracima i centarsuteve sa krila koji ce uglavnom ici njemu. Zuma je jak ko zemlja al je trenutno van ekipe. A znacio bi nam.
Ocekujem Matica od starta zbog vec pominjanih igraca CPa kao jedinu promenu u odnosu na startnih 11 sa proslog meca, uz povratak Edena na teren.

Maksimalno posveceno, uz brz protok lopte i konkretnu igru u napadu pobeda ne sme izostati.
Ovo će biti drugačiji tip utakmice od utakmica protiv WBA i Sunderlanda kada je bio cilj probiti bunker, mislim da Palace nije taj tip ekipe koja će igrati totalni bunker posebno ne kod kuće niti znaju igrati uspješno na taj način. Ne uspjevaju povezati par dobrih rezultata, u posljednjih 10 utakmica pobjedili su samo jednom uz 7 poraza, utakmica protiv Swansea je opisala njihovu sezonu uspjeli su okrenuti 3-1 da bi izgubili na kraju 5-4, dosta toga što urade dobro lako prokockaju. Zajedno sa Middlesbroughom i Sunderlandom oni su ekipa sa najmanje osvojenih bodova kod kuće do sada samo 7 dok smo mi najbolja gostujuća ekipa.

Samo dvije ekipe imaju više primljenih golova od njih (31), dok se sa druge strane mogu pohvaliti da su 5. najefikasnija ekipa Premiershipa sa 28 golova samo ekipe iz TOP 4 su postigle više golova. Naravno zaključak je i više nego jasan njihov osnovni problem je defanziva, prosto nevjerovatno da 5. najefikasnija ekipa lige bude 3 boda od zone ispadanje. Ipak i pored defanzivnih problema oni su dosta namučili favorite na svom terenu, Liverpool ih je "slomio" tek 20 minuta pred kraj dok su ih City i United pobjeđivali golovima u posljednjih 10 minuta utakmice.

Imaju solidan napadački potencijal, Benteke je dao 8 golova, McArthur igra odlično, Cabaye posjeduje kreativnost, brzi igrači poput Towsenda i Zahe. Ipak, igrač preko kojeg ide većina akcija je Zaha, igra dobro ove sezone i Alonso bi mogao imati velikih problema, tu će mu neko morati pomagati, znači Zaha i Benteke predstavljaju najveću prijetnju, recimo Benteke je dao gol protiv nas na 4 od posljednjih 6 utakmica. Mislim da nas očekuje jedna zanimljiva utakmica, ključno je da odbrana ostane na nivou iz posljednjih 10 utakmica i da se odigra sa više ideje u napadu.

Zaha je njihov ubjedljivo najbolji igrac i imacemo puno problema zaigra li na krilu, a hoce jer se Pardew zestoko zajebo protiv Uniteda, amaterski.

Benteke ce nas izdominirat to je sigurno, ali ocekujem da Matic i Kante odrade svoj posao i da zatvaraju te linije dodavanja prema njemu, a i kad bude visoka lopta isla na njega da sastavljaju s nasim stoperima, jer je CP trenutno tu najjaci. A i Benteke je realno najjaci igrac u zracnim duelima na otoku. Ipak se nadam da ce Luiz koji je u odlicnoj formi dobro pozicionirat i tako eliminisat istog. 

Alonso ce bit na pravom testu sutra(kolko se to moze rec, nije neki top test, al ce mu puno problema zadat Zaha), pa da vidimo kako funkcionise i od cega je :D

Nadam se povratku Edena jer smo prosjecna ekipa bez njega i brat je realno pola ekipe i pola naseg uspjeha. Forumasi iznad ocekuju Matica sto je i logicno u neku ruku, ali ja sam siguran da protiv ovakve ekipe i Cesc moze laganini da odigra. Ima tu puno prostora i vremena, barem ono sto sam protiv Uniteda uspio da pofatam, sto Cesc iskoristi magicnim pasovima prema Costi i Hazardu.

Nadam se raspolozenom Diegu i borbenosti citave ekipe i na kraju inatu da se nastavi ovaj pobjednicki niz, a i rekordi nisu daleko :D

Alonso vs. Zaha i Luiz vs. Benteke od velikog značaja za naš eventualni dobar rezultat, Alonsu će neko morati pomagati jer mislim da on ne može izaći na kraj sa Zahom bar ne cijelu utakmicu, Bentekea pokušati "sakriti", takođe pokušati maksimalno izbjegavati faulove duboko na našoj polovini, prekidi su njihove šanse.
  • Autor
S jedne strane dobitna formula se ne mijenja pogotovo u odbrani ali s druge ne mogu se otet dojmu da ne bi bilo lose zamijeniti Cahilla i Davea tj. Davea prebaciti pored Alonsa tu da dupla Zahu a Cahilla neka pomogne Luizu u zracnim duelima sa Bentekeom. Ja bih cak mozda razmislio i o Banetu mjesto Cahilla.
Vidjecemo bas sta je Conte smislio.

Moguce da propustim ovu utakmicu radi puta aaa
Valjda cu se obradovati kada udjem na livescore poslije

Gesendet von meinem Nexus 5 mit Tapatalk

Volio o bih da danas malo zarotira, prvi put imamo zgusnutiji raspored i pobjedincima treba predah. Palace ima lošu obranu i Hazard se vraća tako da možemo i bez Coste kojemu bi odmor dobro došao, može Michy sasvim dobro to odradit a ako ne bude išlo uvijek Costa može uć u 60-toj...
Također bi valjalo odmorit Kantea, čovjek još propustio utakmicu nije, možda dvojac da ovaj put zaigra dvojac Matić - Fabreagas.

I još bi volio da se lagano poćme uvodit Zoumu umjesto Cahilla. Ova bi utakmica možda bila idealna prilika...

Ja13, previse je to promena odjednom. Ja ipak ocekujem barem jednu promenu, a to je da Conte izostavi ili Diega ili Kantea.

Ma znam da se to vjerojatno neče desit, to su samo moje želje, naravno Conte će na kraju odlučit.

I mislim da ne bi bilo previše, to su samo tri izmjene, Zouma siguran sam ne može lošije odigrat od Cahilla, pitanje je li spreman za 90 minuta. Uz pravog Hazarda, protiv ekipe koja ima jednu od lošijih obrana ne bi trebala imat u napadu problema bez Coste, osim toga nije da će ga mjenjat neko drvo, Michy je sigurno masu motiviran a i kvalitete sigurno ima, a u ostalom nije problem ubacit u drugo pol Costu ako vidimo da ne ide. Možda je još i najveći rizik izostavit Kantea...

Malo losije poluvrijeme u odnosu na Sunderland, opet se vidjelo koliko je Wilian kilav igrac da ne zna dodati prvom do sebe, da samo zna tabati u mjestu, moramo ubrzati napade ako mislimo dati drugi gol.

Puno bolje drugo poluvrijeme, ono sto sam uspio primijetiti je da ekipa igra duplo bolje sa Fabregasom u ekipi, kad je izasao Wilian promijenjena je bila formacija a stvorili smo dobre sanse, steta za precku iz slobodnjaka Alonsa. Dobra prednost pred utakmice konkurenata.

Kakvo nabijanje pritiska rivalima hohohooo

Ova tekma je pravo remek djelo Contea, ucinio ih je toliko bezopasnim da nece 9 dana doc sebi od frustracija. Ok, skripi naprijed, treba malo bolje, ali bolje realizacije... imali smo mi svoje prilike, ali nece. Svaka cast trenercino!!!

Trojac u odbrani Azpi-Luiz-Cahill bez greske odradjena tekma, izdvojio bih strasnu utakmicu Luiza i bas mi je drago i sretan sam sto ovakvog igraca imamo u ekipi, sve na stranu...

Matic i Kante svoje odradili, bekovi nam nisu ni imali toliko problema koliko sam ja ocekivao. Hazard standardno pravio probleme, Willian najlosiji dio masinerije.

Za Costu se hvalospjevi mogu pisati. Ne samo da je postigao gol, pa covjek svaku sekundu radi na terenu. Da li se ijedan drugi napadac na svijetu trosi kao on. Da li ijedan drugi ovoliko radi za ekipu. Kretnje vrhunske, sve sto radi radi pametno, cak time sakrije i svoje mane kao sto je driblanje. Miran, hladan, borben, uvijek na pravom mjestu. Vrhunski igrac, zmaj, doktor, terminator!!!

Ipak ja bih izdvojio Luiza, po meni je odigrao brutalnu tekmu.

Izgledamo tako cvrsto na terenu, organizovano, disciplinovano, svaki trenutak svako zna gdje sta treba, u kontrama se ne trci bezglavo svako ima svoje, odlicno uigrani, ne smijem ni da zamisljam jos kako ce da izgleda s pojacanjima ovo sve. Iskusno igramo, zelje ne fali ni u jednom trenutku, svaki igrac daje 100% mogucnosti. I NA SVEMU TOME TI HVALA SEFE!!!

Samo da iznesem svoje misljenje sto se Cesca tice, od trenutka kad je usao u igru bili smo dosta bolja ekipa napadacki, a izmjena koju Conte radi Willian-Cesc je odlicna, u odbrani smo i dalje jaki, a napad postane dosta opasniji. Samo sto ja mislim da Cesc ipak ne moze da igra ovako kad je u paru s Maticem ili Kanteom. Mislim da je ovo najbolja opcija za njega, kad su obojica tu i daleko je ubitacniji. A da ne pricam kako bi nam bilo nazad s njim i samo s jednim od ovog dvojca...

Definitvno Willian se ne uklapa u ovu ekipu, ama bas nista dobro ne donosi. Nakon njegovog izlaska mi smo proigrali, stvorili ne mali broj prilika. Ne zelim ga vise gledat u prvih jedanaest. Pedro od pocetka u sljedecoj, bar do kupovine nekog boljeg igraca ili promjena formacije kao u drugom poluvremenu.

Igra ne najbolja, ali ocigledno svjesno ne igraju na 100%, vjerovatno se cuvaju za sljedece tekme. Puno je bilo laganog trckaranja, bez presinga i agresivne igre. A ove sezone najbolji smo bili, kada smo agresivno i s puno trke, presinga igrali.

11 pobjeda zaredom, fantasticna forma, tako smo mocni da i pored lezernije igre mi dobijamo i sto je najvaznije, protivniku ne dopustamo nikakve sanse. Danas CP nista nije uspio napravit, apsolutno nista, tako smo jaki, prejaki.

Idemo dalje, iznimno bih volio da oborimo Arsenalov rekord, da ostvarimo 15 zaredom i da se do kraja kurcimo.

Kad je Fabregas ušao tad smo i proigrali. Matić i Kante su nažalost ne mogu ništa kreirati sami u ovakvim utakmicama. Veratti bi nam legao ko budali šamar. Ipak, sve u svemu, jako smo disciplinovano odigrali, ali opet ponavljam nakon 6 furioznih utakmica i pobjeda, sve od Tottenhama na ovamo imamo problema sa realizacijom i napadom.

Teško je i očekivati da će u ovako zgusnotom rasporedu odigrati Bog zna kako dobro svaku tekmu.
Ovo je i viÅ¡e nego dovoljno za 3 boda, najvažnije je da oni nisu stvorili ni 3 poluprilike, odbrana granitna. Moses je malo pao dobro bi i njemu doÅ¡ao odmor. Alonso prvo poluvrijeme slab,drugo se mnogo,mnogo popravio, usudio bih se reći da je danas bio opasniji od Hazarda na toj lijevoj strani. 

33/33 boda, well done!

• Autor
Ma 11 od 11, ja nemam obraza bilo sta da prigovorim ovoj ekipi, ovo je nevidjen pobjednicki niz u tako teskoj i konkurentnoj ligi. Nadam se samo kad se neminovno prekine da necemo pretjerati u reakcijama.

Idemo na Bmoth i sretno momci!

Gesendet von meinem Nexus 5 mit Tapatalk

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.